X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coś mi się wydaje, że potem będzie gorzej z tym bieganiem :D pyza chodzi, jeśli się jej chce. Widać, że umie, ale przy ścianie narazie szybciej.

My mamy takie jogurty pomrożone po tym, jak sobie wtedy to dziąsło rozwaliła.

Uszy u nas też trze. Byłyśmy u lekarza (w sumie to ja po leki, ale skoro i tak była ze mną to ją obejrzała) i to z powodu dużej ilości woskowiny, możliwe że zwiększonej przez ząbkowanie (tylko w lewym uchu). Psikałam 2 razy dziennie tym sprayem do czyszczenia uszu i jest ok.

Przed chwilą zauważyłam u małej krew na górnych dziąsłach w miejscu trójek. Czyżby miały wyjść pierwsze? Nie ogarniam tych jej zębów. Ale to by tłumaczyło tragiczną noc. Zasnęła przed północą, ciągle się kręciła i popłakiwała, wstala po 7 i ciągle na mnie wisi.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po imprezie a tu tort Patryczka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3627dfc6b440.jpg

APrzybylska, Tusianka, ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9caf362014ba6.jpg.html

To nasz tort :)

Mała marudna i zareagowała płaczem na gości, co jej się nie zdarza. Jak ją próbowałam uśpić wcześniej, to nie chciala spać. Padła na rękach u męża o 18 i spała godzinę. Teraz na mnie wisi i się tuli. Ciekawe o której pójdzie spać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:54

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktor dziś zjadł konia z kopytami 🐎🐎🐎😂 ewidentnie nadrabiał wczorajszy dzień. Na dziąśle zrobił mu się krwiak, a pod nim widać zęba. Masakra..

Na koniec dnia zasnął sam, bez cycy w buzi 😍 ale spoko, to nic nie oznacza 😋

Tusianka, ibishka, Magdzia85F, APrzybylska, BP 02, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Wiku 😍😍😍 jestem z niego dumna!!!

aga_90 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Monnn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia urodzinowe :) i wszystkiego dobrego dla roczniakow :D
    Piękne Wasze torty!!!
    U nas obiad urodzinowy był w sobotę, Asia zasnęła w drodze do restauracji i przespała pół imprezy;)

Byłam z nią u lekarza odnośnie braku ochoty na jedzenie. Wychodzi na to, tak jak mówiliście- wyluzować. Pani doktor mówi, ze może taka jej natura ze je mikroilosci; ze jeśli robi kupy codziennie (a robi) to nie ma powodu do stresu; mam nać jej prawo wyboru, ma poczuć głód. Oczywiście dała nam skierowanie na morfo i mocz bo mówi ze może anemia a wtedy apetyt mniejszy. Anemii na szczęście nie ma choć suplementujemu żelazo bo lekki niedobór jest.

Jeśli chodzi o mnie, to w zeszłym tygodniu byłam u gin; serduszko już bije :) ale niestety plamie i jest krwiak. Dostałam luteinę i mam się oszczędzać..... tylko jak przy małym „ADHD”;)

Ania a jak Ty się czujesz?

Iza hak u Ciebie sytuacja?

APrzybylska, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn czekałam na wiadomość od Ciebie ♥️ Cieszę się, że dzidzia rośnie. Przykro mi z powodu krwiaka. Niestety musisz się oszczędzać. Leżeć jak najwięcej aby szybko się wchłonął. Niestety nie pamiętam jaka sytuacja u Ciebie, mąż, mama, ciocia ktoś może Cię wręczyć?

Ja czuję się tak sobie. Większość czasu mnie mdli, ciągle mi strasznie zimno i rosnę w oczach 😉 Dziś byłam w laboratorium oddać krew na tarczycę i PAPPA.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kciuki!

Monnn zdrówka dużo!

• Rene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka śliczny tort:-)
    Monngratuluję serduszka:-)no i oby ten krwiak się ładnie wchłonął
    Aniu kciuki za wyniki i gratuluję kolejnego tygodnia ciąży:-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ile Ada ma ząbków?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też uwielbiają czytać gazety?
    Mój właśnie dopadł jedna czytał ja z takim zapałem ze niemożliwe będzie przeczytanie jej poraz drugi. :-D

BP 02 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene ma 6. 4 górne 1 i 2, i na dole dwie 1.
    Moja najpierw ogląda a potem zżera. Haha

BP 02, Rene lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene mój synek jak czyta to z gazety robią się puzzle 😂 ale bardzo lubi to robić 😋

Drugi dzień z rzędu dziecko po kąpieli i wieczornym cycusiu zasnelo grzecznie w łóżeczku trzymane przeze mnie za rączkę. Ogarnęłam łazienkę po kąpieli, wróciłam dać całusa w główkę na dobranoc (jak zawsze!) a tu zonk, pobudka 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ włączyłam jeszcze dzielnie na placu boju, ale w końcu poleglam. 2min przy cycusiu i śpi 🤷‍♀️ to liczy się czy nie? 😂

Co dajecie dzieciom na kolację? Wiktor je kanapki (uwielbia!), potem kąpiel i po kąpieli cycuś. Wydają mi się nudne te nasze kolacje ale za bardzo on nie chce o tej porze już nic innego 😉 a kanapki pochłania zazwyczaj 3 średniej wielkości, lub 2 z takiego dużego okrągłego chleba 😋

Edit: wiedziałam że coś jeszcze chciałam dopisać, ale nie mogłam sobie przypomnieć 😋
    Dziś był dzień guza u nas 😱 nie wiem co mu się stało ale w przeciągu godziny zaliczył glebę x2, a byłam niespełna metr od niego, ech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:20

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje omlet albo placki. Czasem kanapke z serem czy pasta jakas. Gofry tez sa spoko :) albo tosty francuskie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn, mialam to samo. Proś o pomoc i odpoczywaj.

Wszystkiego najlepszego dla roczniaków!
    Torty piękne!
    U nas tort zrobił mąż <3 ja tylko ozdobilam ;)

Wczoraj wróciliśmy z urlopu. Było super, choć podróż ciężka. Zosia nie do poznania-dusza towarzystwa, ludzie co chwile nas zaczepiali. Zosia zainteresowana wszystkim wokół, zaliczylismy też pierwsze małe plażowanie.

Czytam o adaptacjach i u nas to wygląda zupełnie inaczej. Przychodzimy popołudniami z innymi "nowymi" dziećmi i poznajemy sale, dzieci się bawią, jest "glowna" pani i dyrektorka, ogólnie dzieci i rodzice robią co chcą, pełna swoboda, pani pokazala jaki mają rytuał poranny-śpiewają i tancza (Zosia zachwycona), było tez takie zapoznanie z tym na jakim etapie dzieci są z jedzeniem, wszyscy usiedli w krzeselkach i był taki mini podwieczorek. No i te dzieci tuż przed rozpoczęciem żłobka mają taki szczegółowy wywiad, tzn. dyrektorka siada z rodzicem i pyta o rozne rzeczy dot. dziecka. Także nie ma czegoś takiego, że rodzic siedzi z dzieckiem na regularnych zajęciach z całą grupą tylko ewentualnie jak jest jakiś duży problem w pierwszych dniach, to dzwonią po rodzica.

Rene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja daje na kolacje jajecznice, jogurt i płatki, czasami jakieś warzywa duszone, omlet z warzywami. Też mi brakuje pomysłów :/
    U nas z kolei dzień przytrzasnietych palców. Dwie szuflady zaliczone :|

• ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn u mnie niestety dalej cisza. Dziś chyba podejdę do mojej gin zapytać czy mam czekać czy to normalne :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby dzieciątka się rozwijały prawidłowo i normalnie ekscytuję się Waszymi ciążami, jakby to była moja :D

U nas dalej pogrom zębowy. W nocy plakala godzinę z przerwami, mimo że dostała czopek.

Na kolacje często u nas jogurt czy serek. Mała jest fanką wszystkiego, co mleczne. Nie chce ostatnio kanapek, ale potrafi serek bieluch zjeść prawie cały łyżeczką.

I nadaje znowu jak katarynka :D

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarka. Niestety nie było jwk zrobić usg bo miała na dyżurze nawał pracy ale ogólnie duże prawdopodobieństwo że najpierw ruszyło z owu (w sobotę miałam silny ból przypominający oeulacyjny). Jeśli do końca kwietnia nie przyjdzie @ to mam zrobić test i jeśli negatywny to przyjść do niej do gabinetu 2 maja to mi da coś na wywołanie.
    Także oby się @ namyslila.. Albo jakaś fasolka pojawiła :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymam kciuki za fasolkę!

ibishka lubi tę wiadomość

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ