Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też coś mi się wydaje, że potem będzie gorzej z tym bieganiem pyza chodzi, jeśli się jej chce. Widać, że umie, ale przy ścianie narazie szybciej.
My mamy takie jogurty pomrożone po tym, jak sobie wtedy to dziąsło rozwaliła.
Uszy u nas też trze. Byłyśmy u lekarza (w sumie to ja po leki, ale skoro i tak była ze mną to ją obejrzała) i to z powodu dużej ilości woskowiny, możliwe że zwiększonej przez ząbkowanie (tylko w lewym uchu). Psikałam 2 razy dziennie tym sprayem do czyszczenia uszu i jest ok.
Przed chwilą zauważyłam u małej krew na górnych dziąsłach w miejscu trójek. Czyżby miały wyjść pierwsze? Nie ogarniam tych jej zębów. Ale to by tłumaczyło tragiczną noc. Zasnęła przed północą, ciągle się kręciła i popłakiwała, wstala po 7 i ciągle na mnie wisi.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
https://zapodaj.net/9caf362014ba6.jpg.html
To nasz tort
Mała marudna i zareagowała płaczem na gości, co jej się nie zdarza. Jak ją próbowałam uśpić wcześniej, to nie chciala spać. Padła na rękach u męża o 18 i spała godzinę. Teraz na mnie wisi i się tuli. Ciekawe o której pójdzie spać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:54
Magdzia85F lubi tę wiadomość
3990g, 56cm -
Wiktor dziś zjadł konia z kopytami 🐎🐎🐎😂 ewidentnie nadrabiał wczorajszy dzień. Na dziąśle zrobił mu się krwiak, a pod nim widać zęba. Masakra..
Na koniec dnia zasnął sam, bez cycy w buzi 😍 ale spoko, to nic nie oznacza 😋Tusianka, ibishka, Magdzia85F, APrzybylska, BP 02, Rene lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy za życzenia urodzinowe i wszystkiego dobrego dla roczniakow
Piękne Wasze torty!!!
U nas obiad urodzinowy był w sobotę, Asia zasnęła w drodze do restauracji i przespała pół imprezy;)
Byłam z nią u lekarza odnośnie braku ochoty na jedzenie. Wychodzi na to, tak jak mówiliście- wyluzować. Pani doktor mówi, ze może taka jej natura ze je mikroilosci; ze jeśli robi kupy codziennie (a robi) to nie ma powodu do stresu; mam nać jej prawo wyboru, ma poczuć głód. Oczywiście dała nam skierowanie na morfo i mocz bo mówi ze może anemia a wtedy apetyt mniejszy. Anemii na szczęście nie ma choć suplementujemu żelazo bo lekki niedobór jest.
Jeśli chodzi o mnie, to w zeszłym tygodniu byłam u gin; serduszko już bije ale niestety plamie i jest krwiak. Dostałam luteinę i mam się oszczędzać..... tylko jak przy małym „ADHD”
Ania a jak Ty się czujesz?
Iza hak u Ciebie sytuacja?APrzybylska, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość
-
Monnn czekałam na wiadomość od Ciebie ♥️ Cieszę się, że dzidzia rośnie. Przykro mi z powodu krwiaka. Niestety musisz się oszczędzać. Leżeć jak najwięcej aby szybko się wchłonął. Niestety nie pamiętam jaka sytuacja u Ciebie, mąż, mama, ciocia ktoś może Cię wręczyć?
Ja czuję się tak sobie. Większość czasu mnie mdli, ciągle mi strasznie zimno i rosnę w oczach 😉 Dziś byłam w laboratorium oddać krew na tarczycę i PAPPA.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rene mój synek jak czyta to z gazety robią się puzzle 😂 ale bardzo lubi to robić 😋
Drugi dzień z rzędu dziecko po kąpieli i wieczornym cycusiu zasnelo grzecznie w łóżeczku trzymane przeze mnie za rączkę. Ogarnęłam łazienkę po kąpieli, wróciłam dać całusa w główkę na dobranoc (jak zawsze!) a tu zonk, pobudka 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ włączyłam jeszcze dzielnie na placu boju, ale w końcu poleglam. 2min przy cycusiu i śpi 🤷♀️ to liczy się czy nie? 😂
Co dajecie dzieciom na kolację? Wiktor je kanapki (uwielbia!), potem kąpiel i po kąpieli cycuś. Wydają mi się nudne te nasze kolacje ale za bardzo on nie chce o tej porze już nic innego 😉 a kanapki pochłania zazwyczaj 3 średniej wielkości, lub 2 z takiego dużego okrągłego chleba 😋
Edit: wiedziałam że coś jeszcze chciałam dopisać, ale nie mogłam sobie przypomnieć 😋
Dziś był dzień guza u nas 😱 nie wiem co mu się stało ale w przeciągu godziny zaliczył glebę x2, a byłam niespełna metr od niego, ech..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:20
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonnn, mialam to samo. Proś o pomoc i odpoczywaj.
Wszystkiego najlepszego dla roczniaków!
Torty piękne!
U nas tort zrobił mąż ja tylko ozdobilam
Wczoraj wróciliśmy z urlopu. Było super, choć podróż ciężka. Zosia nie do poznania-dusza towarzystwa, ludzie co chwile nas zaczepiali. Zosia zainteresowana wszystkim wokół, zaliczylismy też pierwsze małe plażowanie.
Czytam o adaptacjach i u nas to wygląda zupełnie inaczej. Przychodzimy popołudniami z innymi "nowymi" dziećmi i poznajemy sale, dzieci się bawią, jest "glowna" pani i dyrektorka, ogólnie dzieci i rodzice robią co chcą, pełna swoboda, pani pokazala jaki mają rytuał poranny-śpiewają i tancza (Zosia zachwycona), było tez takie zapoznanie z tym na jakim etapie dzieci są z jedzeniem, wszyscy usiedli w krzeselkach i był taki mini podwieczorek. No i te dzieci tuż przed rozpoczęciem żłobka mają taki szczegółowy wywiad, tzn. dyrektorka siada z rodzicem i pyta o rozne rzeczy dot. dziecka. Także nie ma czegoś takiego, że rodzic siedzi z dzieckiem na regularnych zajęciach z całą grupą tylko ewentualnie jak jest jakiś duży problem w pierwszych dniach, to dzwonią po rodzica.Rene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki, żeby dzieciątka się rozwijały prawidłowo i normalnie ekscytuję się Waszymi ciążami, jakby to była moja
U nas dalej pogrom zębowy. W nocy plakala godzinę z przerwami, mimo że dostała czopek.
Na kolacje często u nas jogurt czy serek. Mała jest fanką wszystkiego, co mleczne. Nie chce ostatnio kanapek, ale potrafi serek bieluch zjeść prawie cały łyżeczką.
I nadaje znowu jak katarynka
3990g, 56cm -
Rozmawiałam z lekarka. Niestety nie było jwk zrobić usg bo miała na dyżurze nawał pracy ale ogólnie duże prawdopodobieństwo że najpierw ruszyło z owu (w sobotę miałam silny ból przypominający oeulacyjny). Jeśli do końca kwietnia nie przyjdzie @ to mam zrobić test i jeśli negatywny to przyjść do niej do gabinetu 2 maja to mi da coś na wywołanie.
Także oby się @ namyslila.. Albo jakaś fasolka pojawiła -
nick nieaktualny