X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coś mi się wydaje, że potem będzie gorzej z tym bieganiem :D pyza chodzi, jeśli się jej chce. Widać, że umie, ale przy ścianie narazie szybciej.

My mamy takie jogurty pomrożone po tym, jak sobie wtedy to dziąsło rozwaliła.

Uszy u nas też trze. Byłyśmy u lekarza (w sumie to ja po leki, ale skoro i tak była ze mną to ją obejrzała) i to z powodu dużej ilości woskowiny, możliwe że zwiększonej przez ząbkowanie (tylko w lewym uchu). Psikałam 2 razy dziennie tym sprayem do czyszczenia uszu i jest ok.

Przed chwilą zauważyłam u małej krew na górnych dziąsłach w miejscu trójek. Czyżby miały wyjść pierwsze? Nie ogarniam tych jej zębów. Ale to by tłumaczyło tragiczną noc. Zasnęła przed północą, ciągle się kręciła i popłakiwała, wstala po 7 i ciągle na mnie wisi.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po imprezie a tu tort Patryczka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3627dfc6b440.jpg

APrzybylska, Tusianka, ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9caf362014ba6.jpg.html

To nasz tort :)

Mała marudna i zareagowała płaczem na gości, co jej się nie zdarza. Jak ją próbowałam uśpić wcześniej, to nie chciala spać. Padła na rękach u męża o 18 i spała godzinę. Teraz na mnie wisi i się tuli. Ciekawe o której pójdzie spać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:54

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktor dziś zjadł konia z kopytami 🐎🐎🐎😂 ewidentnie nadrabiał wczorajszy dzień. Na dziąśle zrobił mu się krwiak, a pod nim widać zęba. Masakra..

Na koniec dnia zasnął sam, bez cycy w buzi 😍 ale spoko, to nic nie oznacza 😋

Tusianka, ibishka, Magdzia85F, APrzybylska, BP 02, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Wiku 😍😍😍 jestem z niego dumna!!!

aga_90 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Monnn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia urodzinowe :) i wszystkiego dobrego dla roczniakow :D
    Piękne Wasze torty!!!
    U nas obiad urodzinowy był w sobotę, Asia zasnęła w drodze do restauracji i przespała pół imprezy;)

Byłam z nią u lekarza odnośnie braku ochoty na jedzenie. Wychodzi na to, tak jak mówiliście- wyluzować. Pani doktor mówi, ze może taka jej natura ze je mikroilosci; ze jeśli robi kupy codziennie (a robi) to nie ma powodu do stresu; mam nać jej prawo wyboru, ma poczuć głód. Oczywiście dała nam skierowanie na morfo i mocz bo mówi ze może anemia a wtedy apetyt mniejszy. Anemii na szczęście nie ma choć suplementujemu żelazo bo lekki niedobór jest.

Jeśli chodzi o mnie, to w zeszłym tygodniu byłam u gin; serduszko już bije :) ale niestety plamie i jest krwiak. Dostałam luteinę i mam się oszczędzać..... tylko jak przy małym „ADHD”;)

Ania a jak Ty się czujesz?

Iza hak u Ciebie sytuacja?

APrzybylska, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn czekałam na wiadomość od Ciebie ♥️ Cieszę się, że dzidzia rośnie. Przykro mi z powodu krwiaka. Niestety musisz się oszczędzać. Leżeć jak najwięcej aby szybko się wchłonął. Niestety nie pamiętam jaka sytuacja u Ciebie, mąż, mama, ciocia ktoś może Cię wręczyć?

Ja czuję się tak sobie. Większość czasu mnie mdli, ciągle mi strasznie zimno i rosnę w oczach 😉 Dziś byłam w laboratorium oddać krew na tarczycę i PAPPA.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kciuki!

Monnn zdrówka dużo!

• Rene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka śliczny tort:-)
    Monngratuluję serduszka:-)no i oby ten krwiak się ładnie wchłonął
    Aniu kciuki za wyniki i gratuluję kolejnego tygodnia ciąży:-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ile Ada ma ząbków?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też uwielbiają czytać gazety?
    Mój właśnie dopadł jedna czytał ja z takim zapałem ze niemożliwe będzie przeczytanie jej poraz drugi. :-D

BP 02 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene ma 6. 4 górne 1 i 2, i na dole dwie 1.
    Moja najpierw ogląda a potem zżera. Haha

BP 02, Rene lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene mój synek jak czyta to z gazety robią się puzzle 😂 ale bardzo lubi to robić 😋

Drugi dzień z rzędu dziecko po kąpieli i wieczornym cycusiu zasnelo grzecznie w łóżeczku trzymane przeze mnie za rączkę. Ogarnęłam łazienkę po kąpieli, wróciłam dać całusa w główkę na dobranoc (jak zawsze!) a tu zonk, pobudka 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ włączyłam jeszcze dzielnie na placu boju, ale w końcu poleglam. 2min przy cycusiu i śpi 🤷‍♀️ to liczy się czy nie? 😂

Co dajecie dzieciom na kolację? Wiktor je kanapki (uwielbia!), potem kąpiel i po kąpieli cycuś. Wydają mi się nudne te nasze kolacje ale za bardzo on nie chce o tej porze już nic innego 😉 a kanapki pochłania zazwyczaj 3 średniej wielkości, lub 2 z takiego dużego okrągłego chleba 😋

Edit: wiedziałam że coś jeszcze chciałam dopisać, ale nie mogłam sobie przypomnieć 😋
    Dziś był dzień guza u nas 😱 nie wiem co mu się stało ale w przeciągu godziny zaliczył glebę x2, a byłam niespełna metr od niego, ech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:20

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje omlet albo placki. Czasem kanapke z serem czy pasta jakas. Gofry tez sa spoko :) albo tosty francuskie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn, mialam to samo. Proś o pomoc i odpoczywaj.

Wszystkiego najlepszego dla roczniaków!
    Torty piękne!
    U nas tort zrobił mąż <3 ja tylko ozdobilam ;)

Wczoraj wróciliśmy z urlopu. Było super, choć podróż ciężka. Zosia nie do poznania-dusza towarzystwa, ludzie co chwile nas zaczepiali. Zosia zainteresowana wszystkim wokół, zaliczylismy też pierwsze małe plażowanie.

Czytam o adaptacjach i u nas to wygląda zupełnie inaczej. Przychodzimy popołudniami z innymi "nowymi" dziećmi i poznajemy sale, dzieci się bawią, jest "glowna" pani i dyrektorka, ogólnie dzieci i rodzice robią co chcą, pełna swoboda, pani pokazala jaki mają rytuał poranny-śpiewają i tancza (Zosia zachwycona), było tez takie zapoznanie z tym na jakim etapie dzieci są z jedzeniem, wszyscy usiedli w krzeselkach i był taki mini podwieczorek. No i te dzieci tuż przed rozpoczęciem żłobka mają taki szczegółowy wywiad, tzn. dyrektorka siada z rodzicem i pyta o rozne rzeczy dot. dziecka. Także nie ma czegoś takiego, że rodzic siedzi z dzieckiem na regularnych zajęciach z całą grupą tylko ewentualnie jak jest jakiś duży problem w pierwszych dniach, to dzwonią po rodzica.

Rene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja daje na kolacje jajecznice, jogurt i płatki, czasami jakieś warzywa duszone, omlet z warzywami. Też mi brakuje pomysłów :/
    U nas z kolei dzień przytrzasnietych palców. Dwie szuflady zaliczone :|

• ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn u mnie niestety dalej cisza. Dziś chyba podejdę do mojej gin zapytać czy mam czekać czy to normalne :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby dzieciątka się rozwijały prawidłowo i normalnie ekscytuję się Waszymi ciążami, jakby to była moja :D

U nas dalej pogrom zębowy. W nocy plakala godzinę z przerwami, mimo że dostała czopek.

Na kolacje często u nas jogurt czy serek. Mała jest fanką wszystkiego, co mleczne. Nie chce ostatnio kanapek, ale potrafi serek bieluch zjeść prawie cały łyżeczką.

I nadaje znowu jak katarynka :D

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarka. Niestety nie było jwk zrobić usg bo miała na dyżurze nawał pracy ale ogólnie duże prawdopodobieństwo że najpierw ruszyło z owu (w sobotę miałam silny ból przypominający oeulacyjny). Jeśli do końca kwietnia nie przyjdzie @ to mam zrobić test i jeśli negatywny to przyjść do niej do gabinetu 2 maja to mi da coś na wywołanie.
    Także oby się @ namyslila.. Albo jakaś fasolka pojawiła :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymam kciuki za fasolkę!

ibishka lubi tę wiadomość

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ