X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewijanie to tez dramat - kreci sie jak potluczony :D zawsze probuje zwiac jak zapne jeden rzep pampersa, wiec dzis z drugiej strony zaczelam i nie zczail ze zapiete wiec sie udalo :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a powiedz mi jeszcze, masz facebooka? Bo mam dla Ciebie fajny filmik odnośnie problemów krzesełkowych :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Aniu, Monika, niech Wasze maluszki rosną zdrowo!
    Iza, powodzenia! :)

Aga, u nas jakieś 2 tygodnie temu też były wrzaski i bunty, w wózku i przy zmianie pieluszki najgorsze. Teraz jest o niebo lepiej. Oczywiście jeśli czegoś chce, a spotka się ze sprzeciwem, to też wielki wrzask. Mój Wojtek jest bardzo temperamentny i szybko się denerwuje. Ma czasem takie "diabelskie oczka" - wtedy strach się bać, co wymyśli ;)

A tak poza tym to jest mega kochany, haha. Ostatnio rzuca mi ręce na szyję, otwiera buzię i tak przytula i całuje. Tak mnie to strasznie wzrusza za każdym razem <3
    Chodzi po parę kroczków. Z mówienia najlepiej wychodzi mu "brum brum" (autami jeździ mi nawet po głowie ;)). Ostatnio też bardzo ciągnie do dzieci, więc spędzamy dużo czasu na placu zabaw.

Z jedzeniem nie mamy problemów. W nocy 1 albo 2 pobudki ciągle. Karmię na noc, w nocy/nad ranem i czasem przed drzemką. Też ostatnio myślałam o odstawieniu. Próbowałam nawet z mm - ale kompletnie nie chce pić, także zrezygnowałam. Jeszcze trochę pociągnę wieczorne i nocne karmienie, może jakoś się samo rozwiąże...

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to pod opis każdego z dzieci mogę po części dopisać i Wiktora, także chyba taki etap 😉

Mamy leżaczek z funkcją krzesełka dla starszego dziecka, akurat dziś o nim myślałam żeby wypróbować do karmienia. Zobaczymy jutro.
    Kamila mam fb, co to za filmiki? 😁

Sandra w sensie pobudki w nocy co 2h? Zasypia potem bez problemu? Suplementujesz może DHA? Akurat dzisiaj czytałam artykuł na wymagajace.pl ja podaję Wit D z DHA od 6mż, nie wiem czy to nam coś pomogło, ale na noce raczej nie narzekam (bo wychodzę z założenia że zawsze może być gorzej 😋)

Żeby nie było że tylko narzekam na to moje dziecię. Jest przekochany, fakt że teraz ogólnie mamoza, ale budzi mnie codzień rano buziakiem na glonojada 😍 dużo rozumie, uwielbia pieski i ptaszki na spacerach, choć spacery krótkie 😂 jak już siedzimy to na placu zabaw, a tam szaleje z radości. Dzisiaj dzielnie walczył jak mu dziewczynka łopatkę zabrała 😂 bo do tej pory siedział jak sierota xD do samodzielnego chodzenia mu się nie spieszy, ale coraz częściej i dłużej czworakuje 😁
    I kocha autka. Wszystkie! 🚓🚕🚗🚑🚒

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeju! Cały czas mam to z tyłu głowy, a zapominam napisać 😋

Iza mocne kciuki za pomyślny cykl i owocne starania 😁😁😁

ibishka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aga, suplementyjr (choc nie super regularnie) z tym ze chyba dha nie ma... moze sprobuje ;) zwykle pp cycku zasypia szybciutko
    U nas tez jest duuuzo przytulania ostatnio :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga :*
    https://www.facebook.com/szpinakrobibleee/videos/1194694530680746/

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że z tą zmianą pieluchy to standard. U nas był dramat bo co chwilę siadał i darł się jak go znowu kladlam. Tuli się do mnie kurczowo i nie daje odłożyć na przewijak ale go tule i tłumacze że trzeba zmienić, a potem mu daję i idzie wyrzucić do kosza. Nie wiem czy to pomaga ale jest trochę lepiej.
    Jak czytam to u nas tego kp najwięcej. Zanim zaczęłam ograniczać to było w dzień 6-8 razy plus w nocy, a teraz zeszło do 3.
    Z mówieniem to raczej bez szału. Mówi mama, tata i baba ale nie powtórzy jak poproszę. Najwięcej mówi brum i papa. No i ostatnio mu puszczamy Peppę i pokazuje paluszkiem na komputer i mowi "pepe" :D no i jak czegoś bardzo nie chce to nenene.
    Za to mam wrażenie że wszystko rozumie. Jak o coś zapytam to pokazuje paluszkiem, jak chcę żeby przyniósł to przynosi. Nie wiem czemu nie chce powtarzać słów no ale widać to dla niego za wcześnie

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia podczas zmiany pieluszki leży cierpliwie, przeważnie musi mieć coś do zabawy (tubka z kremem wystarczy) i działamy. Wcześniej gdy zaczęła się przemieszczać, nie było na to czasu i walka była zawzięta. Ale teraz jest bezproblemowo.

Poza tymi nockami wychodzi na to, że moja Zuzia jest super grzeczna i słodka 😇👶 oczywiście nie zawsze 😜 ale tak, jak Grześ rozumie gdy o coś proszę, również pokazuje palcem co chce, nie wymusza nic płaczem. Nie wiem, może z dziewczynkami jest inaczej albo to taki etap. Ma swój temperament oczywiście 😝

Od wczoraj mówi bam i cały czas coś jest bam. Rzuca specjalnie zabawki i krzyczy bam 💕

Madzia a Ty nie chcesz odstawić czy się nie da?

Marysiu u nas też musiał przyjść ten moment na mm, do 7mca butla to było zło 😘

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja już nie będę próbowała z mm. Nie chce to nie. Jeszcze trochę pokarmię, a potem wystarczą mu (a przynajmniej tak myślę) jogurty, sery, mleko roślinne i krowie w potrawach.

U nas też jest "bach" - najwięcej radości sprawia wyrzucanie zabawek kąpielowych z wanny z głośnym "bach" :)

Kinga, u nas też dość słabo z powtarzaniem. Chłopcy potrzebują więcej czasu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 13:27

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bo lubię karmić <3

Pogoda dziś u nas juz brzydka.

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu to wszystko wyjaśnia 😘 cieszę się, że znajdujesz w tym przyjemność 🤱

U nas dziś też brzydko, a do tego cała lista dolegliwości mi dokucza 🤮☹️

• Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzydka pogoda i chce mi się spać 💤

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene avatarek 😍😍😍

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal brzydka pogoda😔
    Mój Patryk powyjmowal ciuchy z szafy jaki przy tym zadowolony był 😂
    Myszka mój też nie powtarza jeszcze. Na dzień dzisiejszy mówi tylko baba papa

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Gabi nie powtarza nic. Na papa jak proszę to macha reka
    Jedyne namiastki mówienia to jsk wola tatę "Ada!" albo mojego siostrzenca Pawła "awa". Zlepki typu mamama bababa są ale nigdy w formie świadomego "mama" lub "baba"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 11:15

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak dziś sie czujesz?

Rene nie poznałam najpierw. Super avatar.

Iza a pamiętasz jak pisałaś, ze Gabi w tyle z rozwojem fizycznym? Moja tak do przodu szła a Twoja córcia juz pięknie chodzi a moja cos tam po kilka kroków.

Teraz przy roczku ma skok, zobaczysz ze po nim zacznie więcej gadać.

A Ada ma taką mamozę, że po prostu mam dość. Od taty sie wyrywa...I nosić Ją tylko. W nocy płacze. Z kupą problem, dziś czopek poszedł w ruch. Do tego zęby schodzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 14:01

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mój jeszcze nie chodzi i nie ma zębów?
    Piszecie o kp a ja tak bardzo tęsknię, niestety musiałam odstawić ze względów zdrowotnych😥😭
    Magda ile macie ząbków na stanie?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu dziękuje, dziś czuję się lepiej, bo głowa trochę odpuściła, mogę ruszać się i patrzeć ;)

Zuzia w nocy miała gorączkę, cała pościel mokra :/ dziś na szczęście jest dobrze, mam nadzieję, że to tylko po szczepieniu, a nie jakaś choroba się czai.

Wybieram dla Zuzi nowe łóżeczko, możecie coś polecić? Zastanawiam się czy nie zatrudnić męża do budowy teraz modnego domu w stylu skandynawskim ;)

Iza wybacz pytanie - jak pierwsza @?

Madziu u nas taka mamoza, że w sumie tatoza :( trochę mi przykro. Zuzia budzi się i krzyczy "tata", wszystko co robi pokazuje tacie, gdy wraca do domu, rzuca się na niego, a ja ... nie wiem co gorsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene moja po kilka kroczków robi, a tak dalej czworak.
    Zębów ma Ada nadal 6, ale widać górne, że schodzą. A tak to nie wiem, co więcej, bo gryzie Małpiszon tak mocno, że szok!

Aniu - dobrze, że tatoza ciesz się, możesz odpocząć. Mnie pewnie byłoby też przykro. Nam babom dogodzić :P hehe

A na co szczepiłaś Zuzię? Ja przełożyła menigokoki na koniec maja i koniec czerwca MMR -kurde terminy takie u nas w przychodni, masakra :/

Jutro mam badania lekarskie do pracy i co? Jedziemy we trójkę, bo Ada ryczy za mną, jak durna i mąż boi się, że nie wtrzymają beze mnie a to aż 4 h. :| ech ech

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ