X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka i odra. Ospa na razie nie.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na pewno po szczepionce. Ja się tej boję :( ale Ona tak wszystkie szczepienia a ostatnio menigokoki to już bardzo kiepsko.

Własnie nauczyła się bączki kręcić - bąkiem. O!

Rene lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania @ w porządku. Dużo łagodniejsza niz Przed porodem.
    Za to humor kiepski. Z emkiem różnie. Jak twk dalej pójdzie to zamiast drugiego dziecka będzie rozwód heh :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja polecam lozeczka zgodne z #floorbed. Dla mnie to jest mega rozwiazanie :) zero podnoszenia, dziecko moze w kazdej chwili wejsc czy zejsc z lozka, jest samodzielne :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza oj... Mam nadzieję, że jednak się dogadacie.

Kamila też o takim właśnie myślałam. Ale chyba raczej będziemy budować. Ceny są zabujcze 😕

ibishka lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie ;)
    Mam tyle zaległości, że chyba nie podołam :P

U nas się dzieje, doba za krótka, ciężko mi wszystko ogarnąć a czas biegnie za szybko.
    Już 6 maja idę do pracy... Nie chcem alem muszem...
    Kira chodzi na zajęcia adaptacyjne do żłobka, ogólnie chyba dobrze sobie radzi, jutro idziemy rano i jak się zabawi to wyjdę. Jestem dobrej myśli i co ważne wcale się tym nie stresuję ;) myślałam, że będę to przeżywać ale podchodzę do tego do bólu racjonalnie.

W międzyczasie byłam na usg nerek, na obrazie wszystko jest ok ale pan doktor powiedział, że niektóre choroby późno dają obraz na usg więc mam regularnie wykonywać badania krwi i w razie zwiększenia odchyleń powtórzyć usg.

Kira ma cztery jedynki, ale ewidentnie idzie coś jeszcze. Ma focha na obiady, robi przy tym takie awantury że ja cierpliwość tracę...
    Ostatnio je tylko kaszę, mm, suchy chleb albo kanapkę z serkiem i serek homo po którym ma kupy jak za niemowlaka :P
    Mam nadzieję, że w końcu się jej to odwidzi i znów będzie normalnie jeść.
    Chodzi tylko za rączki dzięki czemu mój kręgosłup wysiada do reszty :P mamoza na maxa. tata może być tylko jak mama jest w pobliżu :P
    Nocki przesypia tyle że dzień zaczyna tak średnio kwadrans po piątej także ten :P

Ciągle szukamy auta, już ponad 2,5 tys wydaliśmy na ekspertyzy i ciągle kicha...

Ale żyjemy, mamy się w miarę dobrze a ja z bólem serca wracam do roboty :P

Buziaki dla Was wszystkich, szczególnie dla tych, z którymi nie mam kontaktu na fb czy ig ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa!!! Zapomniałam!!!
    Najlepsze życzenia, choć spóźnione, dla Wszystkich naszych Roczniaków ;D
    Rośnijcie zdrowo, bądźcie radośni i dostarczajcie swoim Rodzicom wielu cudownych i wspaniałych chwil <3

My 1 maja mamy sesję rodzinną, nieco spóźniony prezent roczkowy Kiruni ;) się już doczekać nie mogę ;D

Magdzia85F, Rene, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po odwiedzinach u rodziny mój Patryczek cały czas przesiedział na kolanach u cioci która będzie jego chrzestną :-)nic porozumienia zlapana :-)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do MMR to objawy po tej szczepionce wystepuja pozniej niz normalnie, po okolo 5-12 dniach.

U nas nie bylo zadnych powiklan po MMR a szczepilismy razem z ospa, bo mlody szedl do zlobka i zalezalo mi zeby byl juz zaszczepiony :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytanie co do szczepień. Powyżej jakich temp nie szczepia?

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)
    Dziewczyny a czy szczepicie na ospe?

iv09mg7yklmn388j.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po mmr nie było żadnych objawów. Ani gorączki, ani marudzenia ani nic. Razem z mmr dostała pneumokoki.

Na ospe będziemy szczepić, tylko u nas teraz kosmiczne terminy na szczepienia i będę musiała się dowiedzieć czy można ospę razem z menin... Nie chciałam tak ale Miśka już w żłobku a pierwszy wolny termin to 5 czerwca :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaczucha ja nie wiem jeszcze. Zobaczę jak cos to na jesień.

Dorotko to i tak extra. U mnie dopiero na połowę czerwca. A bede czatować na tel, moze sie zwolni.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to faktycznie długie terminy u Was. Ja dziś dzwoniłam i zapisałam nas na 15 maja i myślałam, że to strasznie długo. Zwykle jest termin na za 2-3 dni.
    My musimy zaszczepić na mmr i ospę (chyba razem), ostatnie Bexsero i Nimenrix - jeszcze nie wiem w jakiej kolejności. No i bilansu roczniaka nie mieliśmy, bo z powodu choroby przegapiliśmy wizytę szczepienną.

Też się boję tego mmr... nie cierpię szczepień :(

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, mam nadzieję, że coś nam tu podrzucisz z sesji roczkowej. Widać większość dzieci na taki etap w życiu, że jedzonko nagle jest ble ... Trzymam kciuki aby szybko wszystko wróciło do normy. Bardzo się cieszę, że nerki w porządku. Serdecznie współczuję powrotu do pracy ;) Chociaż wiem, że żłobek dziecku krzywdy nie zrobi, a na pewno pomaga, to ja całym sercem raduję się, że na razie ten temat mamy zawieszony.

Witaj Ola :D My ospę będziemy szczepić później, pewnie gdy pójdzie do przedszkola. Co poza tym u Was?

Madziu, ja niestety nie wiem jaka temperatura jest przeciwwskazaniem do szczepienia, pewnie to zależy od lekarza :/ często mają różne podejścia.

U Zuzi gorączka wystąpiła w 4 dobie, więc nadal nie wiem czy miało to związek ze szczepieniem. Dziś jest w porządku. Terminy szczepień zawsze dostajemy z wizyty na wizytę, przed dzwonią z potwierdzeniem i pytają czy Zuzia zdrowa. Teraz mamy pneumokoki 13.06.

Rano byłam odwieźć siostrę z rodzinką na lotnisko i Zuzia została drugi raz z Babcią. Zjadła śniadanko, poszły na spacerek, bawiły się :)

Rene synuś wie, z którą ciocią ma dobrze żyć ;D Ja zostanę chrzestną na razie najmłodszego członka rodziny 9.06 i Mikuś u mnie też na rączkach jak aniołek :)

A ja dziś nie radzę sobie z hormonami, bo ryczę :/ Znowu biję się z myślami dlaczego jedno maleństwo odeszło ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 12:05

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Tak jak będzie szedł do przedszkola🙂
    Aniu tule mocno

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Bidulko! :***

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Ja szczepiłam i warto szczepić jak dziecko skończy rok.
    Fajny artykuł o tym jest na blogu mamypediatry :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja szczepiłam i warto szczepić jak dziecko skończy rok.
    Fajny artykuł o tym jest na blogu mamypediatry :)
    O dziękuję, zajrzę do tego artykułu chętnie, bo moja pani doktor powiedziała jedynie, że ta szczepionka ma korzyści, ale nie raczyła dodać jakie.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam artykuł :)

http://mamapediatra.pl/2017/08/12/moje-wybory-szczepionkowe-cz-3-ospa-wietrzna/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 16:49

olKaczucha, Rene lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ