Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iza oj... Mam nadzieję, że jednak się dogadacie.
Kamila też o takim właśnie myślałam. Ale chyba raczej będziemy budować. Ceny są zabujcze 😕ibishka lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Witam się po przerwie
Mam tyle zaległości, że chyba nie podołam
U nas się dzieje, doba za krótka, ciężko mi wszystko ogarnąć a czas biegnie za szybko.
Już 6 maja idę do pracy... Nie chcem alem muszem...
Kira chodzi na zajęcia adaptacyjne do żłobka, ogólnie chyba dobrze sobie radzi, jutro idziemy rano i jak się zabawi to wyjdę. Jestem dobrej myśli i co ważne wcale się tym nie stresuję myślałam, że będę to przeżywać ale podchodzę do tego do bólu racjonalnie.
W międzyczasie byłam na usg nerek, na obrazie wszystko jest ok ale pan doktor powiedział, że niektóre choroby późno dają obraz na usg więc mam regularnie wykonywać badania krwi i w razie zwiększenia odchyleń powtórzyć usg.
Kira ma cztery jedynki, ale ewidentnie idzie coś jeszcze. Ma focha na obiady, robi przy tym takie awantury że ja cierpliwość tracę...
Ostatnio je tylko kaszę, mm, suchy chleb albo kanapkę z serkiem i serek homo po którym ma kupy jak za niemowlaka
Mam nadzieję, że w końcu się jej to odwidzi i znów będzie normalnie jeść.
Chodzi tylko za rączki dzięki czemu mój kręgosłup wysiada do reszty mamoza na maxa. tata może być tylko jak mama jest w pobliżu
Nocki przesypia tyle że dzień zaczyna tak średnio kwadrans po piątej także ten
Ciągle szukamy auta, już ponad 2,5 tys wydaliśmy na ekspertyzy i ciągle kicha...
Ale żyjemy, mamy się w miarę dobrze a ja z bólem serca wracam do roboty
Buziaki dla Was wszystkich, szczególnie dla tych, z którymi nie mam kontaktu na fb czy igKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Aaaa!!! Zapomniałam!!!
Najlepsze życzenia, choć spóźnione, dla Wszystkich naszych Roczniaków
Rośnijcie zdrowo, bądźcie radośni i dostarczajcie swoim Rodzicom wielu cudownych i wspaniałych chwil
My 1 maja mamy sesję rodzinną, nieco spóźniony prezent roczkowy Kiruni się już doczekać nie mogęMagdzia85F, Rene, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
U nas po mmr nie było żadnych objawów. Ani gorączki, ani marudzenia ani nic. Razem z mmr dostała pneumokoki.
Na ospe będziemy szczepić, tylko u nas teraz kosmiczne terminy na szczepienia i będę musiała się dowiedzieć czy można ospę razem z menin... Nie chciałam tak ale Miśka już w żłobku a pierwszy wolny termin to 5 czerwcaKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
Ojej, to faktycznie długie terminy u Was. Ja dziś dzwoniłam i zapisałam nas na 15 maja i myślałam, że to strasznie długo. Zwykle jest termin na za 2-3 dni.
My musimy zaszczepić na mmr i ospę (chyba razem), ostatnie Bexsero i Nimenrix - jeszcze nie wiem w jakiej kolejności. No i bilansu roczniaka nie mieliśmy, bo z powodu choroby przegapiliśmy wizytę szczepienną.
Też się boję tego mmr... nie cierpię szczepień
-
Dorotko, mam nadzieję, że coś nam tu podrzucisz z sesji roczkowej. Widać większość dzieci na taki etap w życiu, że jedzonko nagle jest ble ... Trzymam kciuki aby szybko wszystko wróciło do normy. Bardzo się cieszę, że nerki w porządku. Serdecznie współczuję powrotu do pracy Chociaż wiem, że żłobek dziecku krzywdy nie zrobi, a na pewno pomaga, to ja całym sercem raduję się, że na razie ten temat mamy zawieszony.
Witaj Ola My ospę będziemy szczepić później, pewnie gdy pójdzie do przedszkola. Co poza tym u Was?
Madziu, ja niestety nie wiem jaka temperatura jest przeciwwskazaniem do szczepienia, pewnie to zależy od lekarza często mają różne podejścia.
U Zuzi gorączka wystąpiła w 4 dobie, więc nadal nie wiem czy miało to związek ze szczepieniem. Dziś jest w porządku. Terminy szczepień zawsze dostajemy z wizyty na wizytę, przed dzwonią z potwierdzeniem i pytają czy Zuzia zdrowa. Teraz mamy pneumokoki 13.06.
Rano byłam odwieźć siostrę z rodzinką na lotnisko i Zuzia została drugi raz z Babcią. Zjadła śniadanko, poszły na spacerek, bawiły się
Rene synuś wie, z którą ciocią ma dobrze żyć Ja zostanę chrzestną na razie najmłodszego członka rodziny 9.06 i Mikuś u mnie też na rączkach jak aniołek
A ja dziś nie radzę sobie z hormonami, bo ryczę Znowu biję się z myślami dlaczego jedno maleństwo odeszło ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 12:05
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualny
-
Emily89 wrote:Ja szczepiłam i warto szczepić jak dziecko skończy rok.
Fajny artykuł o tym jest na blogu mamypediatry14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 16:49
olKaczucha, Rene lubią tę wiadomość