X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to ukrywanie sie za rękami to haha. Aż sie śmiałam, jak to przeczytałam.

Min gin tez zawsze opóźnienia. Dlatego zapisywalam sie na początek
    ..

Tusianka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał dziś przyjmować od 11.00, ja byłam zapisana na 11.30, pojawił się przed chwilą...

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Hej. No ja już pod gabinetem, ale oczywiście lekarz ma swoje tajne godziny przyjmowania ☹️ zabawię tu do wieczora, bo same ciężarówki.

Chwalę się, że kolejna cała przespana noc za nami. Od 20 do 5 pobudka na mleko i potem jeszcze do 7.30 pospała.
    Eh te kolejki
    Kciuki za wizyte🙂

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Miał dziś przyjmować od 11.00, ja byłam zapisana na 11.30, pojawił się przed chwilą...
    A ile osób przed Tobą

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    A ile osób przed Tobą
    5 😅 bo baby nie przychodzą na swoją godzinę tylko jak im się podoba.

• Rene Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    5 😅 bo baby nie przychodzą na swoją godzinę tylko jak im się podoba.
    No i przez takie przychodzenie jak się chce jest później bałagan a jeszcze jak ktoś wejdzie się,, tylko o coś zapytać,, albo jak ktoś sobie kolejkę zajmuje i wychodzi,, na chwile,, bo nie chce się czekać o ile było by łatwiej bez takich sytuacji.masz tam chociaż z kimś pogadać w między czasie

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludu. Chyba bym tam wkur.wa dostała.
    No u mojego to tak nie ma. Tylko tak on ma czas 20min na wizytę. Rekordzistka siedziala ponad godzinę. Co tam tyle czasu robić?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest przeważnie rozpierducha, zwłaszcza po wolnym to ma zapisane 2 kobitki na jedną godzinę i jest bajzel. Na szczęście tu się raczej nie kłócą tylko sympatycznie żartują z gina i grzecznie czekają. Co nie zmienia faktu, że we mnie się gotuje.

Niby ten lekarz jest jednym z lepszych w okolicy i dlatego takie tłumy mimo, że prywatnie. Z Zuzią też u niego byłam.

• Rene Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O ludu. Chyba bym tam wkur.wa dostała.
    No u mojego to tak nie ma. Tylko tak on ma czas 20min na wizytę. Rekordzistka siedziala ponad godzinę. Co tam tyle czasu robić?
    No u mnie tak właśnie było a to pani tylko na chwilę bo musi się o coś zapytać a to tylko po receptę albo po zaświadczenie do becikowego chociaż ta ostatnią sytuację jestem w stanie zrozumieć bo świeżo upieczonej mamie nie jest się tak łatwo wyrwać z domu a jak już się uda to bez sensu żeby stała w takiej kolejce. No chyba że tatuś może odebrać Ogólnie to w niektórych przychodniach powinno być to wszystko jakoś lepiej zorganizowane
    Ponad godzinę to dlugo
    Jeszcze pół biedy jak masz tel z netem albo w kolejce spotkasz jakąś spoko babeczke to sobie można pogadać no ale tak czy siak wkurzające jest takie wchodzenie grubo po wyznaczonej godzinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:47

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i plus płac 200 zl za wizytę i tyle czekaj.

• Rene Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze chociaż kultura jest w poczekalni
    Pamiętam jak byłam z siostrą u diabetologa to jakieś babcie coś koło 70-80 lat czekały w kolejce do jakiegoś tam lekarza i takie chore tak narzeklay między sobą że jednej kolejka przepadala no więc weszła nastepna osoba a tamta co jej kolejka była jak się zorientowała że to ona ma wchodzić jak się zerwała z tego krzesła i wlazla do tego gabinetu wyprosila ta co weszła z tekstem jak pani mogła wejść teraz moja kolej tamta wyszła pewnie jeszcze nie zdążyła być zbadania inaczej pewnie by nie wyszła hihi
    Z siostrą i innymi pacjentami mielismy ubaw😂nie dlatego że tamta się klucila tylko z tego że ona jeszcze kilka minut wcześniej była taka chora a z krzesła miała siłę dosłownie się zerwać bo jej kolej do gabinetu 😂🤣

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fec3b1e1d7c.jpg

Mam już 10cm i raczej jestem dziewczynką 👶💕 wszystko super dobrze. No poza czekaniem 😘

pomarańczka_33, Magdzia85F, Tusianka, Monnn, myszkaka, aga_90, Etoilka, machirude, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super piękna dziewczynka <3

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 cm człowieka! ❤️ Macie już jakieś typy imion?

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    10 cm człowieka! ❤️ Macie już jakieś typy imion?
    Prawdopodobnie będzie Helenka po mojej babci, jeżeli zostanie dziewczynką. A jeśli jednak lekarz dopatrzy się ogonka, to nie mam pojęcia.

Jestem tak super zdrowa (w teorii), że następną wizytę mam dopiero 4.06.

Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka piękne imię :) Myśleliśmy i my nad tym imieniem:)
    Za dwa tygodnie mam prenatalne, jejku ta ciąża to mam wrażenie ze w ekspresowym tempie jest:) Jeszcze nikomu nie mówiliśmy, czekamy do prenatalnych.
    Byłam dziś u dentysty bo wydawało mi się, ze szkliwo mi pęka na 4, do tego troszkę zaczął mnie "cmic" ten ząb, nic z nim teraz nie zrobimy, bo trzeba zrobić rtg i według stomatologa to nie powinno być nic poważnego.

Asia ma już tydzień kaszel, niestety inhalacji noe daje sobie zrobić... drze się jakby ze skory obdzierali:/ wiec jesteśmy
    tylko na syropie....

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Asiulka :/ zdrówka Wam życzę. Zuzia też z inhalatorem to miała tyle wspólnego, że karton był super do zabawy, a tak to wiała gdzie mogła. Oby syropek szybko pomógł.

Mi też szybko czas ucieka, przecież dopiero co test robiłam. U nas już wiedzą w zasadzie wszyscy. Prenatalne na pewno to tylko formalność, a jak Ty się czujesz?

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo z inhalacjami i tylko syrop akceptowała. Oby Asi pomógł!

Piękne imię!

U nas pobudka po 6, za to na drzemkę padła dopiero przed 12 i śpi dalej. Szaleństwo jakieś. Może się przestawi na jedną konkretną drzemkę, a nie że szaleje potem do północy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, mi się też bardzo Helenka podoba :)
    Aniu, super, że wszystko dobrze!
    My z mężem podświadomie czujemy, że drugi też będzie syn (oczywiście kiedyś tam, kiedyś ;)) - będzie Adaś. U nas dla dziewczynki typów brak :)

Monika, zdrówka dla Asi! My na szczęście jeszcze nie mieliśmy potrzeby się inhalować - czuję, że byłby armagedon.

Marta, u nas odkąd jest jedna drzemka jest super. Pada po obiedzie, śpi około 2 godzin (czasem mniej, czasem więcej). Na noc zasypia około 20, najpóźniej o 21 i budzimy się po 8. Bardzo mi to odpowiada.

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam kciuki za unormowanie drzemkę. U nas od kilku miesięcy jest jedna drzemka w okolicy południa i to jest na prawdę super. Ja mam zrobić obiad, Zuzia mniej więcej po tyle samo godzin jest aktywna. Na noc zasypia też 20 max 21. A dziś pobudka tylko o 4 na mleczko i jeszcze do 7.30 pospała.

Robię sobie dobrze 😘 pazurki i henna 🤩

Tusianka lubi tę wiadomość

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ