X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja ręką dotykam to mój też nie jest miękki :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam, że tylko ja jestem bez koszul i jakiejś sensownej torby. Choć trochę się zastanawiam nam podręczną walizką od biedy. ;) Wczoraj rozpakowałam większość ubranek i okazuje się, że rozmiaru 56-62 mam opór. Dwójka niemowlaków ubrana by była. Co prawda bardziej chłopcy, ale to szczegół. ;)

Wczoraj po 23-ej składałam łóżeczko dostawiane dla Alicji. Wariatka... Ale to nic nowego. ;)

Dziś niby zakręcona jestem, wszędzie spóźniona, a mnóstwo rzeczy załatwiłam. Dziwny to dzień. ;)

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, po przeczytaniu srokao.pl zakupiłam Hippa i Babydreama. Muszę jeszcze coś na pupkę bo mam tylko Bepanthen(ale zużyję go na sutki pewnie) i myślę o zwykłym oleju kokosowym :)

Co do przewijaka mam taki na łóżeczko nakładany :) nie mam miejsca na komodę :(

Kapelusz co do koszuli ja chyba kupię rozmiar większe bo zapewne się powiększe a potem i tak je wyrzucę pewnie bo ja raczej w domu śpię w t shircie męża haha

Jola lepiej dziewczynka w braciszkowych ubrankach niż chłopczyk w koronkach ;)

Mój brzuchol też twardy tzn wkońcu nie flakowaty ;)

Byłam u gino dziś i po świętach na krzywą, macica już spooro nad pępkiem, dzidziutek dalej nie ułożył się główkowo ale ponoć mamy czas ;) serducho pięknie bije <3 magnez i luteine kazała brać dalej profilaktycznie żeby twardnienia nie powracały i dobrze działa na szyję wręcz bardzo dobrze a nospa jak boli
    a no i koniec Celibatu !!! <3 :D ale bez "forsowania się" hahaha

atdcl6d85txjdq74.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Całą noc miałam koszmary i brzych mnie boli, jak na @. Właśnie leżakuję po nospie. Ostatnio trochę za dużo brykania i wojowania, trzeba odpocząć. Także miłe Panie, przykładu z cioci Joli nie brać i co za dużo, to niezdrowo.

Jakie plany macie na dziś?

Co do kosmetyków, to ja kupiłam w aptece serie Mediderma. To są kosmetyki dla alergików, fakt, ale u nas wszyscy alergicy, zatem mała jest narażona. U młodego bardzo fajnie się sprawdziły, a cena... :)

Cudownego piątku!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja planuje dzis lezec w lozku z mega przeziebieniem I to caly moj plan. Jak wyzdrowieje obiecuje ze zajmw sie wtprawka itd...bo wciaz jestem na zero

Milego dnia dla wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 09:13

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 23 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pupę planuje nietrafione masło shea, olej kokosowy też jest ok. Magia zdrowiej nam tu, a Jola Ty uważaj na siebie i się nie forsuj! :) odebrałam wyniki badań i wyszły mi bakterie w moczu :/ wizytę u giną mam w środę, nie wiem czy mogę tyle czekać z tym, może kupię do tego czasu kg żurawiny :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Magia kuruj się <3 przeziębienie w ciąży to paskudna sprawa :(

Jola zapiszę sobie nazwę bo może się przydać :) młodego co prawda nic nie uczulało no ale różnie bywa ;)

A w planach miałam dziś ogarnąć mieszkanie no ale jeszcze z łóżka nie wstałam więc moje plany poszły w niepamięć haha leniuchujemy dziś bo słońca brak to i weny brak :D

Kapelusz żurawinka i dużo wody może wypłukasz do tego czasu ;)
    Gdzie takie masełko kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 10:21

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na myślałyście czym ochronić maluszki przed słońcem? Bo przecież nie będziemy siedzieć w domu przez lato a kremy z filtrem to chyba dopiero od 1 mc . A nasze maluchy przyjdą na same upały pewnie. Nie umie się doszukać co jest bezpieczne i skuteczne.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 23 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi masło kupisz w jakim sklepie Eco lub przez internet, widziałam też a aptece doz, ale nie spojrzałam czy jest nierafinowane. Co do słońca, to ja nie zamierzam stosować dodatkowych kosmetyków, myślalam nad zakupem parasolki do wózka :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na gemini nierafinowane i w fajnej cenie :) zapisałam sobie :) ciągle coś zapisuję na tej aptece i lista zdaje się nie mieć końca haha a zamierzam zamówić po świętach ;)

Parasolka to obowiązek tylko obawiam się czy wystarczy :(

Może którejś z Was powiedzą na szkole rodzenia albo położna to podpowiecie :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popytam położna na następnej wizycie i dam Wam znać :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Bejb było by super :D bo u mnie w lato w domu jest ok 30-35 stopni :/ mieszkam na ostatnim piętrze i jest tragedia.. więc nie chcę go gotować przez miesiąc w domu .. przerażona jestem tym latem, może nie będzie takie gorące :/

Magia jak się czujesz?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, czuje sie przepelniona katarem I kaszlem...hehe...ale brzuszek ok

Jak nie przejdzie mi przeziebienie do poniedzialku ide znowu do lekarza bo to juz troche trwa...

Zrobilam wczoraj taka wstepna liste rzeczy wyprawkowych... bedzie to kosztowalo...heh... ale jakos damy rade

Dziewczeta, czy mozna kupic wozek tylko z gondola? Bez spacerowki (bo moge miec od siory)...bo w necie wszystkie prawie 2w1.
    Chcialabym np Jedo lub Tako ale sama gondole na kolach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 12:34

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że spokojnie można kupić sam wózek i nosidełko.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia też mi się wydaje że w sklepie można samą gondole kupić :)
    Albo zobacz na olx i innych takich bo czasem idzie w super stanie i fajnej cenie używane kupić a gondola to w sumie na "chwile" ;)

Ja leże dziś.. moje plany ze sprzątaniem znów poszły się...
    Bolą mnie plecy na wysokości żeber :/ miała któraś tak dziwnie?

Aaaa i jeszcze chciałam Was zapytać jaki kupujecie proszek/płyn do prania/płukania rzeczy maluszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 13:26

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 24 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia jak najbardziej można kupić sama gondole. Zdrowiej nam tu szybko, do lekarza idź niech Cie osłucha, jeśli Ci nie przechodzi. Co do proszku to ja kupiłam bobini, ale mam też lovelę w domu. Czytałam o proszkach sporo, ale każdy chwali co innego. Kochane byłam w Lidlu, super ubranka są w Eco bawełny, zakupiłam pajace i półśpiochy, są też bodziaki, sweterki:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupie plyn do prania lovela (siorka moja uzywala I ogolnie chwali).
    Mam nadzieje ze to nie uczula...

Ogolnie to fajnie mam, ze mam siorke, ktora ma juz maluszka...o wszystko moge zapytac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 14:22

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba też postawię na lovele :) zastanawiałam się jeszcze nad czymś do płukania bo uwielbiam pachnące ubranka. Kurcze sama nie wiem :/ wykończą mnie te ciążowe dylematy hahaha

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 24 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobini jednak nie polecam, dopatrzyłam się że zawiera METHYLISOTHIAZOLINONE, konserwant, który jest alergenem. A miał być taki hipoalegiczny...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ciazowe dylematy wykanczaja...niby chodzi o drobiazgi, ale jak sie odniesie je do wlasnego dziecka do proste decyzje staja sie mega ciezke.

Tripi, to moze wtedy do plukania tez tej samej firmy...ja chyba tak zrobie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ