X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola mnie mąż nie wkurza chyba jako jedyny, ale wszyscy dookoła tak, Pani w sklepie, Pani w laboratorium, ludzie na ulicy, nawet dobre koleżanki i rodzina i jak kiedyś byłam traktowana, tak teraz chodzę i burczę jak mnie ktoś zdenerwuje :o hormony robią swoje -emocjonalnie PMS do kwadratu. Trzyma kciuki żebyś nie udusiła męża a ja reszty społeczeństwa :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja tez nie mialam jeszcze cukru, ani toxo drugi raz...ciekawe czy moj doktor bedzie o tym w ogole pamietal...a ide do niego dopiero w 26tyg...mam nadzieje ze nie za pozno...

No I dopadlo mnie jakies chorobsko, niby mocne przeziebienie... nie znosze chorowac... Leze I sie kuruje ale cos nie przechodzi...

Co do nerwohormonow to nie jest zle, mialam moze ze 3 dni, w ktorych chcialam kogos zabic, ale tak jest wzglednie ok.

Milego dnia Wam zycze I glaski dla brzuszkow

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz ja na toxo mam przeciwciała to nie robiłam już w tej ciąży :) i nie muszę już robić ;)

A jak z cytologią? bo ja miałam robiona przed ciążą w trakcie starań teraz jeszcze nie robiłam.. mam się upomnieć ?

Jola jak mojemu ta aktywność po porodzie zostanie w takich godzinach to czeka mnie psychiatryk :D

Tysia super że już coś ci się tam dziać zaczyna :D ja się zaczynam znów obawiać :( że będzie jednak cesarka i znowu g**no z mojej laktacji :(
    Ale znalazłam już doradcę laktacyjnego z mojego miasta i w razie czego będę dzwonić jeszcze w szpitalu :D

Magia to tak w sumie na ostatnią chwile ale jak się upomnisz to zdążysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 13:43

atdcl6d85txjdq74.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, widzę że mamy podobne doświadczenia odnośnie laktacji po cesarce... Teraz się łamię co robić, bo mam rozbieżne opinie lekarzy, doświadczenia takie sobie i pewne obciążenia. Jeszcze trochę czasu zostało i wszystko się może zmienić, zatem nie będę za dużo się zastanawiać. ;)

Kapelusz, męża muszę lepiej "wychować", to może zachowa życie. Już mu wypisałam listę rzeczy do zrobienia na najbliższe wolne i drugą rzeczy w ogóle do ogarnięcia. Oczywiście pewnie jeszcze z 50 punktów dojdzie, ale powoli niech coś rusza do przodu.

Czekam na magiczną inspekcję... Nie wiem czego się spodziewać i się stresuję...

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, na jaka inspekcje?
    Brzmi jakby Cie odwiedzic mial ZUS albo tesciowa ... hihihi

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 21 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi mi lekarz prywatny powiedział, że jak mam wynik cytologii z tamtego roku (też robiłam przed zajściem jeszcze) to nie trzeba jej teraz powtarzać, ale i tak zrobię bo się na NFZ już łapie w ramach programu u tego drugiego lekarza.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 21 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szperam po necie i natknełam się na stronę dziecisawazne.pl. Warto zajrzeć, bo jest tam dużo przydatnych informacji od karmienia piersią po pielęgnacje dziecka itd :) po święta idę do szkoły rodzenia jednak, bo się okazało że będzie ja prowadziła położna ze szpitala, w których chce rodzic i jest za free, bo miasto dofinansowuje:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytam na wizycie :)

A jak idzie Wam wyprawka? Gotowe wszystko? :D

My kupiliśmy łóżeczko :) i trochę kosmetyków i pampersy haha wiem, za wcześnie ale jakoś spokojniej się czuję :D mamy w planach do końca maja zamknąć się całkowicie z wyprawką :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, moja wyprawka jest na etapie zero...
    Przywiozlam tylko karton ciuszkow od siostry ale nawet nie wiem, co jest w srodku.
    Normalnie mam blokade wyprawkowa...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 21 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, no powiem Ci, że szykowałam się jakby faktycznie miał być nalot Teściowej albo ZUS-u. :) Niby ze spółdzielni mieli zrobić taką wizytacje, ale w sumie nie wiedzieliśmy o co chodzi. Co kraj w końcu, to obyczaj. A że ostatnio głównie leżę, rzeczy z Pl przywiezione walały się po całym mieszkaniu, to nie było mi to po drodze. Okazało się, że to bardziej rodzaj ankiety zadowolenia i wypytanie o stan mieszkania. Pani nawet nic nie chciała zobaczyć. Najwazniejsze, że się dogadałyśmy i załatwione.

Wiecie co, a mnie ogarnął syndrom wicia gniazda. Nawet tłumaczyłam dziś mężowi, że czuję potrzebę ogarnąć co trzeba. Pewnie ma to silny związek, że z synem wylądowałam w 32 tyg w szpitalu i nie wszystko udało mi się przygotować. Tak czy inaczej wyciągam z kartonu rzeczy po synu i układam. Jutro może w końcu rozłożę łóżeczko.

Magia, spokojnie. Chyba każda poczuje, kiedy jest dobry moment. Kupić zawsze można. :)

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 21 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś wie, jak po wizycie u Monamis? Miała dać znać... Ktoś coś wie? Hop... Hop... Monamis, daj znać co z Tobą i Viki!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 22 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się właśnie zastanawiam co z Monamis, znowu milczy. Oby wszystko było ok...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie <3

Jola mam tak samo, panicznie się boję że znów nie zdążę :/
    Nawet u starszaka zrobiłam porządki z ubraniami, wyciągłam już krótsze i popisałam mężowi kartki gdzie co jest ;)

Muszę kupić jakąś piżamę bo spać nie umie przez to że nie mam żadnej piżamy a jakby się coś stało to nie mam do szpitala :/ wiem, głupia jestem ;)

Monamis znów nas trzyma w niepewności, oby było wszystko dobrze <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi kochanie nie jesteś glupia-ja też musze kupić pizame (nawet dwie żeby mieć na przebranie). I coś czuje że szybciej wyląduje na porodowce niż wyznaczony termin-nie wiem jakoś intuicja mi to podpowiada, choć wolałabym nie. Muszę się ostro sprężyc z wyprawka bo w zasadzie jestem tak w 1/4 gotowa także większość jeszcze przede mną. Nawet torby nie mam żebym mogła się spakować.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że nie jestem sama ;)
    Głupia piżama a takie problemy haha

Oby nasze intuicje nas zawiodły tym razem :D

Ja dla małego mam już sporo, ubranka skompletowane tylko poprać i poukładać w szafie,pampersy chusteczki i prawie wszystkie kosmetyki. Łóżeczko jest tylko materac dokupić no i wózek ale to w czerwcu bo nie mam miejsca. Brakuje mi takich aptecznych rzeczy, butelki, smoczków, pieluszek.
    A dla siebie nie mam praktycznie nic.

Typowa matka polka haha

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi- powiedz proszę czy kosmetyki kupowalas z jednej firmy czy z różnych? I jaką markę polecasz?

Ja na razie też jestem do tyłu z wyprawką. Mam trochę ubranek, wózek, wanienkę, ręczniczki. I tyle w sumie.

Dziewczyny czy kupujecie osobny przewijak czy taką nakładkę na łóżeczko? Oglądam w internecie i się waham.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 22 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zastanawiam się jaki rozmiar koszuli do szpitala kupić, czy teraz taki jaki nosze będzie ok, czy większy?? Któras z Was ma doświadczenie w tej kwestii? :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie odczuwa to twardnienie brzucha?
    Denerwuje sie... bo mam wrazenie ze moze wlasnie mam jakis twardszy...ale mam tluszczyk I ciezko mi to stwierdzic...
    Czy poza dotykaniem rekami I uczuciem ze jest twardszy cos jeszcze sie czuje?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 22 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to takie napięcie, czuć to wyraźnie. Mój na codzień też jest twardszy niż kiedyś, ale jak się spina robi się bardzo twardy na krótką chwilę, to nieprzyjemne uczucie, trudno je przeoczyć, to tak jak masz skurcz łydki,
    Mięsień się spina. Jeśli takie spinanie nie jest regularne to nie masz się co martwić, po 20 tyg to normalne.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kapelutek.
    U mnie to zatem chyba nie to bo ja mam tak bardziej na dluzej twardy jak dorykam reka a nic poza tym nie czuje chyba.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ