X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena masz jakiś sprawdzony przepis ? :D tyle razy chciałam zrobić a jakoś się boje ;)
    A mój maluch uwielbia ptysie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę robić pierwszy raz,a przepis mam od koleżanki i jak wyjdzie to się podzielę:)

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kochane miałam wczoraj wieczorem regularne skurcze :( nie żeby jakieś bolesne, ale ta regularnosc i długość trochę mnie wystraszyla... Wzielam nospe i przeszło, dziś ruchy czuję normalnie, ale i tak wieczorem jadę do lekarza...

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny:)
    Monamis dobrze,że jedziesz do lekarza. Uspokoisz się. A to tylko fałszywy alarm. Córeczka sprawdza Twoją czujność:)
    Mnie przeziębienie wzięło. Gardło mnie boli,w nocy ucho zakuło,łzy lecą i mam dziwne bóle w prawym boku,tak jakby w talii ,takie nasilające się,czasem jak kolka.
    Tripi nie wiem,czy dam radę zrobić ptysie,ale postaram się przepis Tobie napisać.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Monamis daj znać po lekarzu. Leż i odpoczywaj :) też mam skurcze ale nie są regularne :/ Tylko że ja biorę magnez, luteine i nospe doraźnie a i tak się czasem pojawiają.

Mena ja już tydzień walczę z kaszlem :/ na szczęście pomału zaczyna przechodzić. Na kaszel biorę syrop prawoślazowy i na gardło tantum verde i woda morska do nosa bez tego pewnie dalej bym leżała plackiem.
    Spokojnie wyślesz jak znajdziesz siły :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po 20 tyg pojawiają się skurcze braxtona hicksa. Normalny objaw. Macica powoli zaczyna ćwiczyć do porodu. Też je mam lekarz powiedział że nie mam się martwić, chyba że skracalaby się szyjka to wtedy nas zacznie to martwić. Ale szyjka długa zamknięta także spoko. A te skurcze to normalny objaw. Ja Bogu dzięki jestem zdrowa-oby tak dalej. Monamis moja córcia 12 marca wazyla 390 gram :) teraz już pewnie więcej bo ostatnie dwa dni czuje jak się rozpycha a ja jestem cala napięta:) pięknie słońce u mnie świeci ale mrozno na dworze.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis także czekam na informację pi lekarzu, daj znać koniecznie. Skurcze też nadal mam, mimo że biorę magnez i się oszczedzam pojawiają się codziennie, wizytę ma za tydzień to sprawdzę jak szyjka. Na bol gardła rodzinny pozwolił mi preparat z jonami srebra, kupiłam Argentin - T, można go stosować w ciąży

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 20 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, skurcze owszem po 20 tygodniu mogą być, ale nie powinny być regularne, bo takie regularne mogą wywołać poród za wcześnie.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z glukozą? Macie już skierowania? ja idę w tym tygodniu do gina bo leki mi się pokończyły to chyba już powinna mi dać ?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 20 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja jeszcze nie mam, lekarz powiedział że na następnej wizycie mi da czyli 5 kwietnia dopiero, będę wtedy też tak jak Ty w 23 tygodniu.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze glukozy nie dostalam, a mam juz 24 tydz... za 2 tyg wizyta, to chyba dostane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:41

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Badanie na cukrzycę trzeba zrobić między 24 a 28 tygodniem ciąży :)

Monamis trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :*

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb robiłaś już ?

W ogóle jakie jeszcze takie ważne badania musimy zrobić oprócz morfologii i moczu?

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Tak robiłam i nie mam cukrzycy. Badanie nie jest przyjemne ale da się przeżyć.

Z tego co się orientowałam to pod koniec ciąży będzie jeszcze jakiś wymaz z pochwy - to jest ważne badanie potrzebne do porodu.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 20 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie Tripi to chyba tylko toxo drugi raz. Ważne żeby zrobić po 30 tyg. badanie- posiew w kierunku paciorkowców, o tym należy pamietac, bo jest zalecane ale nie obowiazkowe, znajoma położna powiedziała mi na początku ciąży żebym tego dopilnowała koniecznie.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Ja już mam skierowanie na krzywą ale zrobię dopiero przed wizytą która jest 06.04 więc jeszcze trochę. A toxo robiłam 2 tygodnie temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:04

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Jak Wasze brzuszki i ich mieszkańcy? Zaatanawiam się czy moje dziecko kiedyś śpi. :)

U mnie krzywa cukrowa we wtorek. Ble... Choć może taka terapia sprawi, że przez jakiś czas nie będę mogła patrzeć na słodkie? :P

Dziś mają ze spółdzielni oglądać mieszkanie. W sumie nie wiem dlaczego, ale niby mają takie prawo. Muszę doprowadzić włości do stanu użyteczności publicznej. :) A mnie się taaaak spaaaaać chce.

Kobietki, miłego poranka życzę i dużo pozytywnej energii na dziś. W końcu wiosna, jakby nie patrzeć (śnieg też wiosenny).

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 21 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola też na to liczę, bo ochota na słodkie powróciła i mimo że staram się z nią walczyć to często przegrywam :/ może po krzywej już nie będziemy mogły patrzeć na słodycze, oby hehe. Taki ruchliwe Twoje maleństwo? Mój to rano się odzywa i wieczorem, w ciągu dnia raczej rzadko. A jak u Was dziewczyny? Co do brzucha, to moja babcia ostatnio stwierdziła, że chyba mam za duży ten brzuch :p no fakt, do stanu sprzed ciąży to mi daleko daleko :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja też wyglądam jak słonica choć do końca ciąży jeszcze trochę, ale wszyscy mówią że ładny mam brzuch -ciekawe na ile kłamią;) mała fika coraz to więcej. Rano w dzień i w nocy. Od kilku dni wypływa mi też "coś" z piersi... wcześniej zdarzyło się raz czy dwa w nocy a od kilku dni regularnie- zaczęłam nawet używać wkładek laktacyjnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 10:41

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, to u Ciebie laktacja rozkręca się juz teraz. Ale cudnie!!! I nie będę ukrywać, że bardzo zazdroszczę, ale tak pozytywnie.

Kapelusz, ruchliwa ta żaba, ruchliwa. Ponoć rytm funkcjonowania w brzuchu, pokrywa się z aktywnością po przyjściu na świat. I chyba snu ni cholery (wybaczyć) nie uświadczę.

Wiecie co, wkurza mnie mój mąż i to niesamowicie! Moja cierpliwość się kończy i pójdziemy na noże, jak tak dalej pójdzie. :) Trzymać kciuki, aby mi cierpliwości starczyło. ;)

A wiecie co, brzucha nie mam jakoś specjalnie dużego, ale uda... To jest noga słonicy, nie ma co.

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ