LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja kochane miałam wczoraj wieczorem regularne skurcze nie żeby jakieś bolesne, ale ta regularnosc i długość trochę mnie wystraszyla... Wzielam nospe i przeszło, dziś ruchy czuję normalnie, ale i tak wieczorem jadę do lekarza...
-
hej Dziewczyny:)
Monamis dobrze,że jedziesz do lekarza. Uspokoisz się. A to tylko fałszywy alarm. Córeczka sprawdza Twoją czujność
Mnie przeziębienie wzięło. Gardło mnie boli,w nocy ucho zakuło,łzy lecą i mam dziwne bóle w prawym boku,tak jakby w talii ,takie nasilające się,czasem jak kolka.
Tripi nie wiem,czy dam radę zrobić ptysie,ale postaram się przepis Tobie napisać. -
Dzień dobry
Monamis daj znać po lekarzu. Leż i odpoczywaj też mam skurcze ale nie są regularne Tylko że ja biorę magnez, luteine i nospe doraźnie a i tak się czasem pojawiają.
Mena ja już tydzień walczę z kaszlem na szczęście pomału zaczyna przechodzić. Na kaszel biorę syrop prawoślazowy i na gardło tantum verde i woda morska do nosa bez tego pewnie dalej bym leżała plackiem.
Spokojnie wyślesz jak znajdziesz siły
-
Dziewczyny po 20 tyg pojawiają się skurcze braxtona hicksa. Normalny objaw. Macica powoli zaczyna ćwiczyć do porodu. Też je mam lekarz powiedział że nie mam się martwić, chyba że skracalaby się szyjka to wtedy nas zacznie to martwić. Ale szyjka długa zamknięta także spoko. A te skurcze to normalny objaw. Ja Bogu dzięki jestem zdrowa-oby tak dalej. Monamis moja córcia 12 marca wazyla 390 gram teraz już pewnie więcej bo ostatnie dwa dni czuje jak się rozpycha a ja jestem cala napięta:) pięknie słońce u mnie świeci ale mrozno na dworze.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Monamis także czekam na informację pi lekarzu, daj znać koniecznie. Skurcze też nadal mam, mimo że biorę magnez i się oszczedzam pojawiają się codziennie, wizytę ma za tydzień to sprawdzę jak szyjka. Na bol gardła rodzinny pozwolił mi preparat z jonami srebra, kupiłam Argentin - T, można go stosować w ciąży
-
Hej,
Tak robiłam i nie mam cukrzycy. Badanie nie jest przyjemne ale da się przeżyć.
Z tego co się orientowałam to pod koniec ciąży będzie jeszcze jakiś wymaz z pochwy - to jest ważne badanie potrzebne do porodu. -
Na tym etapie Tripi to chyba tylko toxo drugi raz. Ważne żeby zrobić po 30 tyg. badanie- posiew w kierunku paciorkowców, o tym należy pamietac, bo jest zalecane ale nie obowiazkowe, znajoma położna powiedziała mi na początku ciąży żebym tego dopilnowała koniecznie.
-
Witam . Ja już mam skierowanie na krzywą ale zrobię dopiero przed wizytą która jest 06.04 więc jeszcze trochę. A toxo robiłam 2 tygodnie temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:04
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Hej Dziewczyny!
Jak Wasze brzuszki i ich mieszkańcy? Zaatanawiam się czy moje dziecko kiedyś śpi.
U mnie krzywa cukrowa we wtorek. Ble... Choć może taka terapia sprawi, że przez jakiś czas nie będę mogła patrzeć na słodkie?
Dziś mają ze spółdzielni oglądać mieszkanie. W sumie nie wiem dlaczego, ale niby mają takie prawo. Muszę doprowadzić włości do stanu użyteczności publicznej. A mnie się taaaak spaaaaać chce.
Kobietki, miłego poranka życzę i dużo pozytywnej energii na dziś. W końcu wiosna, jakby nie patrzeć (śnieg też wiosenny).Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Jola też na to liczę, bo ochota na słodkie powróciła i mimo że staram się z nią walczyć to często przegrywam może po krzywej już nie będziemy mogły patrzeć na słodycze, oby hehe. Taki ruchliwe Twoje maleństwo? Mój to rano się odzywa i wieczorem, w ciągu dnia raczej rzadko. A jak u Was dziewczyny? Co do brzucha, to moja babcia ostatnio stwierdziła, że chyba mam za duży ten brzuch :p no fakt, do stanu sprzed ciąży to mi daleko daleko :p
-
Hej
Ja też wyglądam jak słonica choć do końca ciąży jeszcze trochę, ale wszyscy mówią że ładny mam brzuch -ciekawe na ile kłamią mała fika coraz to więcej. Rano w dzień i w nocy. Od kilku dni wypływa mi też "coś" z piersi... wcześniej zdarzyło się raz czy dwa w nocy a od kilku dni regularnie- zaczęłam nawet używać wkładek laktacyjnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 10:41
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Tysia, to u Ciebie laktacja rozkręca się juz teraz. Ale cudnie!!! I nie będę ukrywać, że bardzo zazdroszczę, ale tak pozytywnie.
Kapelusz, ruchliwa ta żaba, ruchliwa. Ponoć rytm funkcjonowania w brzuchu, pokrywa się z aktywnością po przyjściu na świat. I chyba snu ni cholery (wybaczyć) nie uświadczę.
Wiecie co, wkurza mnie mój mąż i to niesamowicie! Moja cierpliwość się kończy i pójdziemy na noże, jak tak dalej pójdzie. Trzymać kciuki, aby mi cierpliwości starczyło.
A wiecie co, brzucha nie mam jakoś specjalnie dużego, ale uda... To jest noga słonicy, nie ma co.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)