X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociaJola wrote:
    Widzę, że "masochistek" jest tu więcej. :) Kobiety, też robią Wam się mega siniaki po wkłuciach czy tylko ja tak nieumiejętnie to robię? Dobrze, że to na nogach, bo wyglądam, jak ofiara przemocy... Aaaa... i do którego tygodnia ciąży macie brać acard? Są różne opinie.
    Ja mam brać do końca 36 tyg. Tak brałam przy każdej ciąży. Neoparin do zakończenia połogu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Też daje Neoparin w boczną część brzucha i potwierdzam dużo lepsze rozwiązanie niż w udo.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Kapelusik trzymam kciuki <3

Monamis śliczna Wiktoria <3

Bejb super że na pewno chłopak bo same dziewuchy ostatnio :D <3

A z tą poduszką chodzi o tzw motylek?

Mało nas ostatnio ale maluch się rozchorował, od tygodnia po 40 stopni gorączki :(
    Dostaliśmy już antybiotyk bo gardło i migdały bardzo zainfekowane i mnie też już niestety zaczyna boleć.. mam nadzieję że nie nie rozłoży :/

monamis lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta!

Kapelusz, trzymam kciuki za wizytę! Pooglądaj sobie Maluszka, naciesz się widokiem. ;) Wszystko jest zapewne, w jak najlepszym porządku.

Odważyłam się Kobiety! Dziabnęłam się w bok i faktycznie dużo lepiej. Dziękuję!

Kapelusz, co do ćwiczeń, to na początku ciąży zamówiłam sobie płytkę Ani Lewandowskiej "Healthy Mom by Ann". Jest podzielona na kilka treningów w zależności od trymestru i osobno strerching. Same treningi nie są długie (około 20 min) i możesz zrobić je 1-3 razy. Robię 2 razy i mi wystarcza. :) Ale na youtubie, jak wpiszesz ćwiczenia dla ciężarnych, to też znajdziesz zestawy min. Ani Dziedzic, choć ta to ma czasem za ostre tempo, jak dla mnie.

Dziś zrobiłam pyszne śniadanie do łóżka dla siebie i męża (po tym, jak odwiozłam syna do szkoły). Wiecie co, małe rzeczy mają dużą moc!

Tripi, dużo zdrówka dla całej rodzinki!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz,
    Juz po wizycie? Jak sie czujesz?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, właśnie wracam z badania. Generalnie ok, niepokojących cech lekarka nie zauważyła, jedynie żołądek mały, nie wypełnił się w trakcie badania (a specjalnie czekoladę zjadłam żeby się opił). Do obserwacji, ale mam się nie martwić, bo zoladek ma swój cykl i może miał za mało czasu na wypełnienie się. Narządy płciowe męskie prawidłowe :) zmęczona jestem, jak wrócę do domu to chyba padne na łóżko.

bejb, monamis, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, czyli dokladnie to co u mnie tez zoladek maly... uszka do gory, wazne ze jest. Doktor mnie uspakajal, ze zoladki ludzie maja rozne I ze tez kwestia najedzenia sie przez maluszka.

Odpocznij teraz bo polowkowe jest wyczerpujace.

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sobotnie ;)

U mnie dziś pierwszy dzień taki totalnie wolny od wszystkiego, po dłuższym czasie zapierniczu. :D Chyba z Vikulą i Miodziem łóżka nie opuścimy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929a7b17cd35.jpg

muminka83, bejb, CiociaJola, Tysia11, PixiDixi lubią tę wiadomość

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis ale słodko :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodzio jest zachwycony nowa poduszka z masażerem hahaha

dev198prs__.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis, kociaka zazdroszczę... :) Słodki z Was duet, a właściwie tercet.

Ja dziś przechodzę fazę wściekłości i buntu. Boli coraz bardziej, a do końca ciąży jeszcze tyle czasu. Nawet prasowania nie jestem w stanie dokończyć. Może mi przejdzie: złość albo ból, a najlepiej jedno i drugie.

Udanego weekendu drogie Panie!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam niedzielnie:) jak Wasze samopoczucie? u mnie niby wszystko dobrze,ale dziś bolała mnie prawa pachwina,ale aż tak bardzo,że cięzko było mi wstać i chodzić.Teraz jest lepiej. Tak też się zastanawiam nad moimi bólami w okolicach krocza i stwierdziłam,że mogę mieć rozejście spojenia łonowego. Już dawno odczuwam bóle,ale jak wspomniałam mojej lekarce to powiedziała,abym nie wymyślała,że to za wcześnie. Miałam bóle nie ciągle,ale wracały.no ale skoro z Maleństwem było wszystko dobrze,to myślałam,że tak musi być. Taki urok mojej ciąży. A ostatnio czytałam o rozejściu spojenia łonowego i myślę,że to chyba to. Za dwa tyg.jadę do mojej ginekolog to jeszcze raz jej o tym wspomnę.
    Kapelusiku cieszę się,że wszystko dobrze.
    Aha ja też po połówkowych:) wszystko z Maleństwem dobrze.Jest duża,bo waży 460g. Przez tydzień waga zwiększyła się o 100g i ma duży brzuszek,dlatego lekarz genetyk kazał zrobić badania,bo mogę mieć cukrzycę ciążową.

PixiDixi lubi tę wiadomość

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja myślałam że 350g mojej dziewczynki to dużo :P

Wiecie, ja okropnie boję się cesarki :( Wolę męczyć się w bólach przez kilkanaście godzin niż dostawać to znieczulenie w kręgosłup. :( Miałam raz, bo pobierano mi krew ze szpiku, i to była tragedia. Mam okropnie unerwione plecy, a odcinek lędźwiowy zwłaszcza...ból nie do opisania...

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)

Mena mój 470 g ;) lekarz powiedział że duży ale nie mówił że za duży :P

Monamis a jak reszta zwierzęcej ekipy reaguje na brzuchol? :D
    Miałam cesarke i nie polecam no chyba że z przyczyn koniecznych :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena mój maluszek waży podobnie, bo 465 g, ale lekarka nie mówiła, że to za dużo, sprawdziła tylko czy równo rośnie, pokazując nam wykresy, był jak najbardziej w normie.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, mam jeszcze jednego kota, który klei się do Victorii. :) Ostatnio zauważyłam jeszcze zmianę u jednego z dwóch czarnuchow - już nie chce mi zrobić puzzli z twarzy :p ale nie wiem na ile to zasługa ciąży. :) Poza tym jeden z psów na spacerach zrobił się bardziej czujny, taki typ obrońcy, nikt nawet nie może podejść by zapytać która godzina... To problem dla mnie, bo on waży 62kg :p

A z tego co piszecie, to moja Viki to szczypiorek :p

dev198prs__.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :) i milego dnia !

Moje chlopaki na polowkowym to 580 i 513 , polowkowe mialam w 23 tc.
    Roznie z ta waga jest i jak sie pytalam gin to nie przeklada sie na wage przy urodzeniu bo dzieci rosna skokowo , raz wolniej raz szybciej. Nie ma co sie martwic .

• mena29 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mam nadzieję,że to żadna cukrzyca. Lekarz też nie mówił,że maleństwo za duże,parametry wszystkie były ok, tylko obwód brzuszka do główki był poza normą i jak wspomniałam,że mała tydzień wczesniej ważyła o 100g mniej,to zasugerował,że może to być cukrzyca. I wspomniał o badaniach.Jak za tydzień pojadę do lekarza to zobaczę,jak się sprawa przedstawia. Jakie robicie badania teraz? Aha w pierwszych badaniach genetycznych wyszła nieprawidłowośc na serduszku(fala wsteczna). Na tych badaniach wszystko wyszło dobrze.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały miał na prenatalnych brzuszek większy o 1.5 tygodnia. Miałam robione badanie na cukrzycę i nie mam :) więc myślę że to nie jest zasada.

CiociaJola lubi tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejb trochę mnie uspokoiłaś :) jutro robię ptysie,bo juz za mną chodzą jakis czas:)

oar8rjjg8x7ekuph.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ