X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jeszcze jeden klopot, ktorego sie troche wstydze... nie mam pojecia jak rozwiazac sprawe biustonoszy po porodzie I do karmienia... zawsze mialam problem z rozmiarem...przed ciaza mialam 80j rozmiar...juz teraz sie ledwo wciskam, a po porodzie szkoda gadac... nie wiem gdzie mozna kupic takie rozmiary, a najlepiej tak zeby mozna bylo przymierzyc albo zwrocic w razie co....aaaaaaaa

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet nie wiedziałam że lovela produkuje płyny do płukania :D muszę poszukać :)

Magia ja mam dwa z hm ale juz widzę że będą za małe.. fajne są teraz no chyba że jak laktacja się unormuje ;)
    I ostatnio zakupiłam zwykły bezszwowy nie jest typowo do karmienia ale ze względu na materiał bez problemu da się go "odciagnać" na dól lub w bok ;) i chyba zakupię po prostu takie a dopiero jak będzie już po nawale itp to kupię coś ładnego :)
    Tylko ja dość małe :P teraz urosły do D ;)

A Tobie szczerze polecam przy takim rozmiarze udać się do jakiegoś dobrego sklepu i poprosić o pomoc brafitterke bo jak sobie źle dobierzesz mogą to odczuć Twoje plecy a przy dziecku i tak się naschylasz i nagarbisz :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, na spokojnie kupisz samą gondole. :) Co do bielizny, to niestety nie pomogę... Najprędzej w necie chyba można znaleźć producenta, a później szukać w lokalnych sklepach modelu? Nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Co do środków do prania, to też o tym myślałam. Muszę popatrzeć co tu mają. Z młodym dość szybko przeszłam na orzechy do prania. Co prawda nie wszystkie plamy dopierały, ale produkt 100% naturalny. Płynu do płukania nie biorę pod uwagę przez pierwsze miesiące. Im mniej chemii tym lepiej, a zapachy mogą maluszka drażnić.

Brzuch mnie nadal boli. Leżę i lecę na nospie. Jutro mąż w domu, to w razie czego podjedziemy do szpitala, choć mam nadzieję, że do wtorku wytrzymam. Wówczas mam wizytę. W ogóle nerwus ze mnie i płakać mi się chce... Też takie macie huśtawki czy to moja starość tak na wszystko wpływa?

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za podpowiedzi.

Jolus, mi tez sie chce plakac I placze w samotnosci zeby maz nie widzial bo mam tez troche zmartwien. Chyba to normalne jak sie zle czujemy, albo mamy inne klopoty...wydaje mi sie ze w ciazy jestemy bardziej mieciutkie...
    Moja starosc ma juz 37lat I jakos nie lacze jej z delikatniscia duszy w ciazy...hihi...uszka do gory, jestes bardzo dzielna

CiociaJola lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem beksa :D płaczę ze szczęścia, złości, bezsilności no ze wszystkiego :D
    A teraz przy hormonach to kilka razy dziennie się zdarzy :P

Jola co to te orzechy? Wstyd się przyznać ale pierwsze słysze :P

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 24 marca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maguś, dziękuję kochana! :* Nie jest najgorzej, ale czuję, że jestem na rozchwianiu. To, że męża nie ma przez 6 dni w tym co drugą noc, nie pomaga. Dziś młody większość dnia spędził sam ze sobą lub z telewizorem. Serce mnie boli, że ciągle mu odmawiam spaceru, gry w piłkę czy nawet wspólnej zabawy. Dziś probowałam, ale po 20 min leżenia na dywanie u niego dopadły mnie nudności i 15 min spędziłam rozmawiając z wielkim uchem. Teściowie mieli przyjechać z początkiem czerwca a teraz słucham, jaki to problem i ile wyrzeczeń.

Tripi, żaden wstyd! :) Każda z nas nie słyszała o milionie różnych rzeczy, które są w obiegu. Orzechy piorące (a wzasadzie łupinki), to orzechy min z Indonezji, w których są natutalne substancje rozpuszczające brud. Są hypoalergiczne, zmiękczają tkaniny i sprawiają,że kolory nie blakną. Choć z tym zmiękczaniem to bym nie przesadzała. Zamawiałam je na allegro. Do większych opakowań dokładane są półcienne woreczki, do nich się daje 5-8 łupinek i się pierze. W jednej porcji można zrobić 2-3 prania (jeśli mnie pamięć nie myli). Poczytaj w necie, może Cię temat zaintersuje. :)

Kupiłam roler do masowania galaretowatych ud. Cholera, patrzeć na siebie nie mogę...

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, jak samopoczucie?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Jak się czujecie?

Jola czytałam o orzechach i super sprawa.. tylko powiedz mi jak radzą sobie później z marchewką itp? :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 26 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Pani i Panów (tych w brzuszkach),

Magia, dalej leże - no dobra, staram się leżeć. Brzuch boli, ale biorę nospe, to nie jest źle. Jutro wizyta, zobaczę co powie lekarz.

Tripi, ano marchewki nie dopierze, ale inne dziecinne też nie dopiorą, jeśli to Cię "pocieszy". :) Słońce powoduje blaknięcie takich plam. :)

Miłego dnia!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola daj znać jutro jak po wizycie. Może to dzidzia rośnie po prostu dlatego czujesz brzuch. Mnie brzuch też pobolewa, ale u mnie to pęcherz raczej, tak więc pije sok z żurawiny, zrobiłam sobie posiew, żeby sprawdzić co to za pasludztwo żeby mnie na ślepo nie leczyli. Muszę też poczytać o tych orzechach:)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 26 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, żem niewielkich gabarytów, to też myślę, że to od naciągania wnętrzności, ale wiecie jaki to dyskomfort. Będzie dobrze, to wiem. Bardziej mnie martwi, że z emocje we mnie buzują i ciężko funkcjonować. :)

Z posiewem myślę, że to dobry pomysł. Są też tabletki z wyciągiem z żurawin, które ciężarówki mogą brać (trzeba w aptece zapytać) i od soku skuteczniejsze. Testowałam na sobie. Trzymam kciuki, żeby przeszło!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - długo szukałam kurtki na wiosnę, która będzie mieścić coraz większy brzuch. Jeśli też poszukujecie to polecam Bonprix. Jest duży wybór i szeroka rozmiarówka. Właśnie dziś dostałam przesyłkę i kurtka jest super. Ceny nie są super aktakcyjne ale można znaleźć taniej na olx.pl

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, potwiwrdzam ze,w bonprix sa super kurtki.
    Mam jedna od 5 lat I wyglada jak nowa, a sporo ja nosilam. A najlepsze jest to ze sie w nia mieszcze bo nosilam ja jak wazylam 15kg wiecej hehe. Taki plaszczyk sportowy z kapturem na wiosne.

A u mnie...napady slodyczowe...to mam mega potrzebe...dawno takiego czegos nie mialam...boje sie ze przez to cukrzyca mi wylezie...ajajaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 15:45

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wejdę na wiosnę w płaszcz :P

Magia ja dziś to samo.. żre(bo nie idzie tego nazwać jedzeniem) dzisiaj cały dzień :/ i nie tylko słodycze.. wszytskoooo. :( najgorzej że ciągle głodna jestem haha mam nadzieję że to jedno dniowy napad

Kupiłam dziś laktator. Oby rozkręcił mi laktacje ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jedzenia, dziewczyny jak Wasza waga, bo na wczoraj się zorientowałam że jestem +7 kg już :o jeszcze 3 tygodnie było +5...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano mam ważenie :D jakoś tak co wtorek rano, nad czczo i bez ubrań się ważę :D to dam jutro znać ;) ale tydzień temu było dokładnie 2,8kg na plusie z tym ze do 16 tyg nie przytyłam nic. A po dzisiejszym napadzie jedzenia pójdzie na pewno sporo w górę ;)

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na sernik ? :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Co do stanikow to duze rozmuary i male ma alles mama

Np.tez tu

http://www.biustanasze.pl/duzy-biust-cat-184.html?gclid=Cj0KCQjwtOLVBRCZARIsADPLtJ3Ye3kbxYsttD_Qo1NdifFlYJu7fuaoSIdbxG6QUXiFwj-jBu8sIUoaAotyEALw_wcB

Co do nastrojow, to doliny i wyzyny...

Po tescie obciazenia glukoza wyszla mi cukrzyca i mam teraz kiepski humor bo rezim jedzeniowy mam i chodze glodna :(

Przytylam juz 22 kg, polozna mi powiedziala ,ze przez nieuregulowana cukrzyce hmm...

• bejb Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bilans wagi -1kg do wagi sprzed ciąży ale to dobrze bo ważyłam za dużo przed ciążą.
    Co do jedzenia to też bym teraz jadła i jadła, szczególnie słodycze. masakra!

PixiDixi trzymam kciuki za Twoją walkę z cukrzycą!

Dziewczyny- monamis dalej nic nie napisała... Trochę sia martwię.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja w tydzień przytyłam ponad kg. Jestem przerażona. Muszę sporo ograniczyć słodycze.
    Czyli jak na razie 4+

Ciekawe co będzie po świętach, chyba dieta ;)

PixiDixi a to trzeba mieć specjalną diete czy po prostu koniec ze słodkim?
    Dzieciaczki też masz takie wielkie? Bo słyszałam że przy cukrzyce bardzo duże dzieci są

Bejb też się o nią martwie, tym bardziej że miała wizyte i nic znać nie dała :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja mam na plusie dobre +7kg I boje sie ze tez bede miec cukrzyce...zawsze mialam klopoty z waga I cukrem...

Co do monamis to czasem jej nie ma kilka dni, a teraz to jeszcze ma prace.nowa, wiec moze czasu I sily nie bylo na forum. Jestem dobrej mysli. Odezwij sie Mona!

Pixi dziekuje za podpowiedz z biustonoszami. Zamowie tam. Wezme najwiekszy jaki maja I bede liczyc dalej na cud hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 07:27

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ