X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :)

Tripi to jest specjalna dieta gdzie wyklucza sie wszystkie produkty o indeksie glikemicznym powyzej 50. Jak na zlosc lubie wiekszosc powyzej 50 ;)
    No i kilja razy klujesz sie gukometrem i badasz poziom cukru . Jak nie daje sie uregulowac to oprocz tego dodatkowe klucie sie kilka razy i podawanie insuliny.
    Uwielbiam np.smazone mieso a tetaz tylko gotowane ewentualnie pieczone i najlepiej indyk, ryba, 0 ziemniakow, ryzu pieczywa pszenbego, bananow, mleka zwyklego, serow, slodyczy,surowek ze smietana czy sosami.
    Chlopaki takie przeciętne w wadze za to ja zrobilam sie wieloryb hehehe :)

• Tripi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jacie, to rzeczywiście musisz się bardzo pilnować i widzieć co ile ma.
    Miałaś jakieś objawy wcześniej tej cukrzycy?

Ja idę jakoś po świętach albo nawet jeszcze później ;) niech ten cukier z ciast spadnie haha

Mogę Cie jeszcze spytać o imiona dla dzieci? Masz już? Bo ja szukam inspiracji a męża ciężko do czegoś przekonać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 16:38

atdcl6d85txjdq74.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Moja wizyta to wielka porażka. Wiem, że dziecko siedzi w środku (ale to po ruchach i swoim rozmarze czuję) i tyle. A nie... Sukces! Drugi raz w czasie ciąży miałam pobraną krew. Mam brać dalej magnez i tyle. Nie wiem czy mała rośnie, choć miał to lekarz obserwować. Wszystko mi opadło... Poziom cukru zbadany, zobaczymy. Nie wiem, jak to robicie, że macie +4 kg. :) U mnie +6,5 kg, ale w końcu to ciąża i tycie wpisane w nasz żywot miłe Panie!

Jestem rozeźlona, zatem idę uspokoić nerwy. Uściski!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola nie nerwuj się. Moje wizyty podobnie wyglądają, a już zgłaszcza u lekarza na NFZ (po takiej też wiem tylko tyle że dziecko jest) , prywatnego jak nie dopytam to też się nie dowiem więcej, więc go mecze, bo mogę :p krew też miała drugi raz pobierana , ale tylko dlatego że kazał mi prywatny lekarz morfologie powtórzyć, ten na NFZ też się nie kwapi, gdyby też nie kazal mi zrobić moczu to bym nawet nie wiedziała że mam infekcje :o najważniejsze że wszystko ok i nic złego się nie dzieje. Ps ja też nie wiem jak one to robią że mają na wadze mniej niż my, to niesprawiedliwe :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam podobne wizyty... cos wiecej to tylko na prenatalnych mowili... a najgorsze jest to, ze ja mam jakis strach przed lekarzami I wstydze sie dopytywac...ale bede musiala, bo pare rzeczy mi lezy z tylu glowy...
    Np. wszedzie pisza zeby wymazy robic w ciazy, a ten moj nic...zero wymazow...dziecko tez ma byc pod obserwacja czy rosnie...zobaczymy...no I czy bedzie pamietal zeby mi glukoze zlecic...zobaczymy zobaczymy...

Dla pocieszenia moje +7 na wadze jest juz +7,5

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi hmm moze ten szalony wzrost wagi ? Piszecie o tych kilku kg , nie zadreczajcie sie ....ja zaczynalam z waga 65 a na milion procent dobije do 100 kg :(

Tripi , tak wstepnie jest Julian i Jan, zobaczymy czy tak zostanie;) nie mam takiej pewności,ze tak chcemy.

Jolus a gdzie Ty mieszkasz jesli mozna zapytac ?

Monamis co u Ciebie?

Wysłany: 27 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wymaz to dopiero po 30 tygodniu, mamy jeszcze czas, spokojnie. O glukoze się upomnij, jesli Ci nie da, bo robi się ją między 24 a 28 tygodniem. Kiedy masz wizyte? Pixi, śliczne imiona :) Pixi Ty masz podwojne szczęście w siebie, więc to normalne że będziesz wiecej ważyć, jeśli lekarz nic nie mówi że to za dużo to nie ma co się martwić, zrzucisz po ciąży. Mi kuzynka dziś powiedziala że 7 kg odpadlo jej po porodzie zaraz a następne 17 kg w ciągu 3 miesięcy później. Zrzucimy nie ma co :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :)

Byla mowa o serniku, mam bardzo dobry serniczek i wklejam link do przepisu.

Smacznego!!!
    https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka

Czerwon Kapeluszu, hehe na tylku pozniej nie usiedze przy dwójce noworodkow plus dzieci starsze w domu to raczej te kg dlugo nie zostana ze mna :) oby ;)

Milego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 09:09

• Tripi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) czy u Was też spadł śnieg?

Dziękuje za przepis może uda mi się upiec coś na święta ;)
    Jasiu też bardzo mi się podoba :D mąż ostatnio mi powiedział że to on ma ostatnie zdanie bo to on pójdzie do urzędu stanu cywilnego haha cwaniaczek :D

A co do kg to na pewno zrzucimy :D musimy ;) zresztą przy dziecku tyle latania i zamartwiania że kg same polecą ;)

Dziewczyny orientujecie się ile koszul do szpitala, podkładów itp? Na stronie szpitala w którym planujemy rodzić jest tylko wypisane co trzeba a o ilości to już zapomnieli chyba ;) a chcę zrobić listę i po świętach pozamawiać w końcu :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, jak mialam 2 to maz dowozil mi jeszcze 2...dobrze byloby aby na czas samego porodu miec taka,ktora wyrzucisz. Pozniej wzaleznosci jakie krwawienia to adekwatnie:). Ja po cesarce jak widzisz 4 sztuki. Po naturalnym juz nie pamietam.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te podkłady na łóżko i "podpaski" ? No i co jeszcze trzeba? Ja z natury bardzo mało krwawię.. zobaczymy jak będzie teraz po ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam śniegowo.

Kapelusz, wizyte mam po swietach i to bedzie 26tydz. (moj suwaczek zle pokazuje).

Tripi, mi na szkole rodzenia dali cala liste ale w sztukach opisali tylko:5 majtek jednorazowych,2opakowania wkladek poporodowych, reszta jest ogolnie napisana:koszule,reczniki,szlafrok,klapki,sztucce,kolo ratunkowe(do siadania?),jedzenie...yyyy....jedzenie? Heh

Ps.odstawiam luteine bo dr kazal I mam mega stres...mam nadzieje ze nic nie bedzie sie dzialo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 10:22

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha polskie szpitale :D trzeba wziąć jedzenie ;) ale chodzi chyba o to że dla partnera jakby poród się przedłużył. Koło? Pierwsze słyszę hehe
    Nad szlafrokiem myślę bo to będzie lipiec i będzie ciepło to się będę gotować a miejsca zajmuje dużo. Tylko czym go zastąpić?

Poduszkę,laktator,smoczek itp macie w planach brać?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator biore...bo mnie juz nastraszyli ze bede miec klopoty z karmieniem...dalej nie wiem jeszcze....aaaaaa to juz niedlugo?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 28 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie dla partnera też, żeby z głodu nie padł chyba, ale sądzę że może chodziło o przekąski dla nas, coś słodkiego żeby dostarczyć energii w trakcie porodu. Tripi sama myślę nad tym szlafrokiem, ja myślę że może sobie zamówić taki śliski, satynowy czy coś, mało miejsca zajmie, na aliexpress kosztuje grosze a ładnie wygląda, oddychający nie jest ale non stop w szlafroku nie będziemy przecież.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator tez biore a smoczki obowiazkowo :) :) przy najmlodszej bardzo pomogl :)
    Szlafrok mtslalan by kupic w zestawie na allegro , pomysle jeszcze.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia a no niedługo ;) 3 miesiące z hakiem ;)

No ja właśnie nie wiem bo w ogóle nie używam szlafroka bo na ogól zmarzluch ze mnie i w domu musi być bardzo ciepło ;) może od kogoś pożyczę na te 3 dni albo zobaczę w jakiś second handach i wywale od razu przy wyjściu ze szpitala :)
    Co do tych przekąsek to biedny mój mężu bo takich szybkich przekąsek nie jada :D

Pixi a polecasz jakiś laktator? Ja kupiłam ręczny aventu i nie wiem czy to był dobry pomysł..

Smoczki wpisuję na listę :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie elektryczny,ale nie moge Ci polecic bo sama pierwszy raz kupuje:)
    Mialam reczny,daj spokoj...

Dziewczyny polecaja lisinoh (czy jakos tak) ja chyba kupie pojedyncza medele.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medela podobno super :) ja kupiłam ręczny bo nie wiem jak z tą laktacją będzie, szczerze mówiąc nie chciałam wydawać pare stów a by się okazało że nici z karmienia albo że jest tak super że laktator nie potrzebny bo jak się uda karmić to będę odciągać tylko w razie konieczności :)

A Ty przy dwójce to już w ogóle podwójne wyzwanie :) podziwiam Cię :D

A wiesz może jakie butelki i smoczki w razie czego polecają? Bo jest Was tam dużo więcej niż nas tu ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 28 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelkę kupiłam antykolkową doctor browns, któraś z Was też ją polecała, Kinga chyba. Jest trochę droższa, ale to jedna z lepszych na rynku butelek z tego co wyczytałam. Smoczki dynamiczne z lovi podobno są fajne, ja takie też zakupiłam. Co do tego szlafroka to masz dobry pomysł, bo też nie jestem szlafrokowa.

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ