LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej,
U mnie chodzenie ok, ale szybko sie męczę.
Wojny imienne tez sa... Emilka przeszla w Amelkę, a w swieta stala sie Julią...I nie mam pewnoci ze tak zostanie...
Ogolnie jestem chyba z nowu chora I jestem tym zalamana...dwa dni czulam sie lepiej..beczec mi sie chce z tego powodu
Magia -
Hej,
A ja zgodnie z umową pytałam położną i mówiła że pół godziny przed wyjściem z maluchem na zewnątrz należy posmarować odkryte części ciała kremem z najwyższym filtrem (do kupienia w aptece)
Pozdrawiam Was, trzymajcie się -
U mnie imię wybrane i nie obchodzi mnie to czy komuś się nie podoba , to w końcu moje dziecko i ja wybieram . Ja nikomu imion dla dziecka nie wybieram więc nikt mi też nie będzie mówił jak mam dać mojemu na imię. Mąż i chlopaki stwierdzili że hest ładne więc to najważniejsze.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Dzien dobry Dziewczynki
Czerwony Kapeluszu tez sie tocze wiec norma sapie jak parowoz a chodze jak babuszka .
Podpisuje sie pod tym co Kinga mowi, zero konsultacji spolecznych czy imie sie podoba czy nie...to nasze dzieci i my decyzydujemy .
Magia duzo odpoczywaj i kuruj sie,zdrowka życzę!!Juz wiosna nie czas chorowac -
Witam
Wróciłam niedawno z krzywej, tak mnie baba wkur...
Wzięłam sobie cytrynę tak jak pani doktor mówiła, a ta do mnie z ryjem że są najnowsze badania, że cytryna obniża i nie mogę a jak wcisnę to ona mi krwi nie pobierze
Gdyby nie to że mąż specjalnie wziął wolne żeby z małym posiedzieć to bym ją oblała tą glukozą. Mało tego rozpuściła to w małym plastikowym kubeczku i miało konsystencje glutów, pół godz miałam odruch wymiotny. A żeby było jeszcze śmieszniej zapłaciłam za całą krzywą a pobrała tylko po 2h bo powiedziała że napisane jest że po 2 a ja mówię że zapłaciłam za pełną krzywą i nie zaszkodzi jak będzie po godzinie i po dwóch. Nie pobrała po godzinie.
Na dokładkę tego pięknego dnia dostałam nr do położnej środowiskowej z mojej przychodni, zadzwoniłam i dostałam opieprz, że czemu tak późno i że ona prowadzi pacjentki od początku ciąży(powiedziałam że mam prywatną opiekę nad ciążą) to powiedziała że jest mi nie potrzebna i spotkamy się po narodzinach a jeśli bardzo chcę mam przyjść to sprawdzi czy wszystko ok i da mi jakieś numery itp.
Magia kuruj się i uważaj po pogoda teraz zdradliwa
Bejb a mówiła jaki dokładnie?
Przepraszam za wykład ale ulżyło mi -
Dziewczyny, ale z tym powtarzaniem krzywej to nie takie hop siup chyba, bo nie jestem pewna czy nie musi byc odstep w podawaniu glukozy wiekszy...lekarza trzeba zapytac...
A swoja droga jak pigula migla tak zepsuc badanie... majsakra...
U mnie troche lepiej, widze poprawe chorobowa...moze bedzie wiosna!
Magia -
Jutro odbiorę wyniki to zobaczę co tam wyszło.. pójdę też do tej położnej, zobaczę co to za jedna w razie czego zmienię przychodnie za wczasu żeby jędza mi do malucha nie przychodziła
Niby lekarka napisała(->po 2h) obok nazwy OGTT 75g .
No ale kurcze szkoda jej było igły? Przecież zapłaciłam
Miałam nad czczo i po tych 2h 4
A z tym powtarzaniem to nie wiem jak to jest ale mój żołądek jest tak obciążony że nawet patrzeć na jedzenie nie mogę a na słodkie to już w ogóle -
Tripi położna nie ma racji, każde kobiecie przysługują konsultacje po 21 tygodniu ciazy refundowane przez NFZ a nie tylko po narodzinach. Poza tym to chyba Ty powinnaś określić czy ona jest Ci potrzebna czy nie. Współczuję badania i stresów, dlatego ja zamierzam jeszcze przed planowanym badaniem wypytac o tą cytryne, jak mi nie pozwolą to wybiorę inna przychodnie i już.
-
Magia ja też się boję na wagę stanąć, bo po Świetach będzie więcej niż było, jutro mnie to nie ominie bo lekarz mnie zważy nie przejmuj się, zrzucimy po porodzie, teraz najważniejsze żebyśmy my i nasze maleństwa były zdrowe. Czy Was też negacja bóle kręgosłupa, ja dziś o 2:30 myślałam że wyjdę z siebie, taki mnie bol złapał
-
Cześć Ciężarówki!
U mnie test na cukier miałam w tamtym tygodniu i byłam bardzo zaskoczona. Raz że miałam zjeść przed normalne śniadanie, a dwa dostałam do picia coś, co przypominało w wyglądzie i smaku sok porzeczkowy, tylko nieco słodszy. Mogliby tak wszędzie dawać, to badanie nie byłoby takim koszmarem. Pamiętam z pierwszej ciąży glukozę... Wynik prawidłowy.
Jutro planuję też się ważyć. A teraz piekę mężowi serniczek. Całe święta pracował, trzeba mu wynagrodzić.
Dobrej nocy!Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Dzień dobry
Kapelusz mnie kręgosłup boli tak samo czasem jak poleżę w dobrej pozycji to przechodzi.
Mam w planach kupić rogala ciążowego do spania może to pomoże trochę
Jola pozazdrościć u nas to jakiś koszmar, jeszcze jak się trafi na taką jędzę jak ja
Dziewczyny mam jeszcze pytanie trochę krępujące czy Wy też jesteście tam na dole takie "spuchnięte" ? Ja nie umiałam wczoraj zaaplikować luteiny -
Wróciłam właśnie od położnej nie taka jędza jak przez telefon. Wręcz nawet mile mnie zaskoczyła
Zważyła mnie, ciśnienie(trochę za wysokie), zbadała ginekologicznie bo powiedziałam o tej spuchniętej pochwie, niby normalne i jest ok ale skonsultuje to z moim lekarzem jeszcze, posłuchała serduszka maluszka i za 3 tyg już na ktg mam przyjść i co najlepsze dała skierowania na wszystkie badania których jeszcze nie robiłam i powiedziała że szkoda że nie przyszłam szybciej bo wydałam kupe kasy na badania a ona będzie mi przepisywać recepty od Pani doktor no i mam ją po drugiej stronie ulicy kazała też jak będę przechodzić żeby to ciśnienie przyjść kontrolować.
A z cukrem ok ale powiedziała też że będziemy powtarzać za każdym razem nad czczo i też stwierdziła, że obowiązkiem tej pielęgniarki było pobrać po godzinie też tym bardziej że zapłaciłam.
Mam tylko nadzieję że moja ginekolog się nie "obrazi" że byłam u położnej