X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz u mnie tak samo wojna z imieniem haha
    Starszyzna zachwycona Antosiem za to młodsze pokolenie stwierdziło, że krzywdzimy dziecko haha
    Sama już teraz nie wiem

Chodzić też chodzę pomału ale nie boli gorzej ze spaniem i zgagą :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    U mnie chodzenie ok, ale szybko sie męczę.
    Wojny imienne tez sa... Emilka przeszla w Amelkę, a w swieta stala sie Julią...I nie mam pewnoci ze tak zostanie...

Ogolnie jestem chyba z nowu chora I jestem tym zalamana...dwa dni czulam sie lepiej..beczec mi sie chce z tego powodu

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    A ja zgodnie z umową pytałam położną i mówiła że pół godziny przed wyjściem z maluchem na zewnątrz należy posmarować odkryte części ciała kremem z najwyższym filtrem (do kupienia w aptece)

Pozdrawiam Was, trzymajcie się :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie imię wybrane i nie obchodzi mnie to czy komuś się nie podoba , to w końcu moje dziecko i ja wybieram . Ja nikomu imion dla dziecka nie wybieram więc nikt mi też nie będzie mówił jak mam dać mojemu na imię. Mąż i chlopaki stwierdzili że hest ładne więc to najważniejsze.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi , Antoś bardzo ładne imię☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki :)

Czerwony Kapeluszu tez sie tocze wiec norma ;) sapie jak parowoz a chodze jak babuszka ;).
    Podpisuje sie pod tym co Kinga mowi, zero konsultacji spolecznych czy imie sie podoba czy nie...to nasze dzieci i my decyzydujemy .

Magia duzo odpoczywaj i kuruj sie,zdrowka życzę!!Juz wiosna nie czas chorowac ;)

• Tripi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wróciłam niedawno z krzywej, tak mnie baba wkur...
    Wzięłam sobie cytrynę tak jak pani doktor mówiła, a ta do mnie z ryjem że są najnowsze badania, że cytryna obniża i nie mogę a jak wcisnę to ona mi krwi nie pobierze O.o
    Gdyby nie to że mąż specjalnie wziął wolne żeby z małym posiedzieć to bym ją oblała tą glukozą. Mało tego rozpuściła to w małym plastikowym kubeczku i miało konsystencje glutów, pół godz miałam odruch wymiotny. A żeby było jeszcze śmieszniej zapłaciłam za całą krzywą a pobrała tylko po 2h bo powiedziała że napisane jest że po 2 a ja mówię że zapłaciłam za pełną krzywą i nie zaszkodzi jak będzie po godzinie i po dwóch. Nie pobrała po godzinie.
    Na dokładkę tego pięknego dnia dostałam nr do położnej środowiskowej z mojej przychodni, zadzwoniłam i dostałam opieprz, że czemu tak późno i że ona prowadzi pacjentki od początku ciąży(powiedziałam że mam prywatną opiekę nad ciążą) to powiedziała że jest mi nie potrzebna i spotkamy się po narodzinach a jeśli bardzo chcę mam przyjść to sprawdzi czy wszystko ok i da mi jakieś numery itp.

Magia kuruj się i uważaj po pogoda teraz zdradliwa :(
    Bejb a mówiła jaki dokładnie?

Przepraszam za wykład ale ulżyło mi ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi kurczę musisz powtorzyc krzywa. Mi cukrzyca wyszla po 1 h a po 2 jest juz dobrze....

• Magia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale z tym powtarzaniem krzywej to nie takie hop siup chyba, bo nie jestem pewna czy nie musi byc odstep w podawaniu glukozy wiekszy...lekarza trzeba zapytac...
    A swoja droga jak pigula migla tak zepsuc badanie... majsakra...

U mnie troche lepiej, widze poprawe chorobowa...moze bedzie wiosna!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro odbiorę wyniki to zobaczę co tam wyszło.. pójdę też do tej położnej, zobaczę co to za jedna w razie czego zmienię przychodnie za wczasu żeby jędza mi do malucha nie przychodziła ;)

Niby lekarka napisała(->po 2h) obok nazwy OGTT 75g .
    No ale kurcze szkoda jej było igły? Przecież zapłaciłam :/
    Miałam nad czczo i po tych 2h 4

A z tym powtarzaniem to nie wiem jak to jest ale mój żołądek jest tak obciążony że nawet patrzeć na jedzenie nie mogę a na słodkie to już w ogóle :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi położna nie ma racji, każde kobiecie przysługują konsultacje po 21 tygodniu ciazy refundowane przez NFZ a nie tylko po narodzinach. Poza tym to chyba Ty powinnaś określić czy ona jest Ci potrzebna czy nie. Współczuję badania i stresów, dlatego ja zamierzam jeszcze przed planowanym badaniem wypytac o tą cytryne, jak mi nie pozwolą to wybiorę inna przychodnie i już.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi- pani położna nie podawała konkretnej nazwy niestety. Mam siostrę farmaceutkę to jej popytam i dam znać :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam sie... bez komentarza

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja też się boję na wagę stanąć, bo po Świetach będzie więcej niż było, jutro mnie to nie ominie bo lekarz mnie zważy :/ nie przejmuj się, zrzucimy po porodzie, teraz najważniejsze żebyśmy my i nasze maleństwa były zdrowe. Czy Was też negacja bóle kręgosłupa, ja dziś o 2:30 myślałam że wyjdę z siebie, taki mnie bol złapał:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jutro wizyte...I pewnie skierowanie na glukoze... boje sie tej cukrzycy...eh

Kapelutek, tez mnie bola plecy I stopy mnie zaczely bolec...I mysle ze to od wagi...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia daj znać jak po wizycie. Cukrzycy i badania glukozy to i ja się boję, ale trzeba myśleć że będzie dobrze. Badanie mam zrobić w już przyszłym tygodniu...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciężarówki! :)

U mnie test na cukier miałam w tamtym tygodniu i byłam bardzo zaskoczona. Raz że miałam zjeść przed normalne śniadanie, a dwa dostałam do picia coś, co przypominało w wyglądzie i smaku sok porzeczkowy, tylko nieco słodszy. ;) Mogliby tak wszędzie dawać, to badanie nie byłoby takim koszmarem. Pamiętam z pierwszej ciąży glukozę... Wynik prawidłowy.

Jutro planuję też się ważyć. ;) A teraz piekę mężowi serniczek. Całe święta pracował, trzeba mu wynagrodzić.

Dobrej nocy!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kapelusz mnie kręgosłup boli tak samo :/ czasem jak poleżę w dobrej pozycji to przechodzi.
    Mam w planach kupić rogala ciążowego do spania może to pomoże trochę ;)

Jola pozazdrościć :D u nas to jakiś koszmar, jeszcze jak się trafi na taką jędzę jak ja :/

Dziewczyny mam jeszcze pytanie trochę krępujące ;) czy Wy też jesteście tam na dole takie "spuchnięte" ? Ja nie umiałam wczoraj zaaplikować luteiny O.o

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Tripi też to mam, wyglądam jakbym mnie tam osa albo pszczoła odwiedziła :/ Jola zazdroszczę, szkoda że u nas tak badanie nie wygląda. Dobrze, że chociaż Ty będziesz miała miłe wspomnienia :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od położnej :) nie taka jędza jak przez telefon. Wręcz nawet mile mnie zaskoczyła :)

Zważyła mnie, ciśnienie(trochę za wysokie), zbadała ginekologicznie bo powiedziałam o tej spuchniętej pochwie, niby normalne i jest ok ale skonsultuje to z moim lekarzem jeszcze, posłuchała serduszka maluszka i za 3 tyg już na ktg mam przyjść i co najlepsze dała skierowania na wszystkie badania których jeszcze nie robiłam i powiedziała że szkoda że nie przyszłam szybciej bo wydałam kupe kasy na badania a ona będzie mi przepisywać recepty od Pani doktor no i mam ją po drugiej stronie ulicy :) kazała też jak będę przechodzić żeby to ciśnienie przyjść kontrolować.

A z cukrem ok ale powiedziała też że będziemy powtarzać za każdym razem nad czczo i też stwierdziła, że obowiązkiem tej pielęgniarki było pobrać po godzinie też tym bardziej że zapłaciłam.

Mam tylko nadzieję że moja ginekolog się nie "obrazi" że byłam u położnej

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ