X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem po ginekologu. Wszystko ok. Malutka wazy 830g. Mam skierowanie na glukoze.

Tripi, zapytalam doktora I powiedzial, ze przy glukozie wystarczy wniki po 2h...ten po 1h nie jest konieczny. Tak powiedzial.

Waga u doktora..+9kg od poczatku ciazy...sporo...ale myslalam ze bedzie jeszcze gorzej. Waga w domu pokazala mi ostatnio wiecej...napewno jest zepsuta hihihi

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka już duża ! <3 a 9 kg to chyba dobrze... w sumie to zaraz 7 miesiąc się zaczyna :D mi za to w domu pokazuje lepsze wyniki haha jakieś kg mniej ;)

Na necie w sumie też tak czytałam, sprawdzę jeszcze w przyszłym tygodniu tą glukozę nad czczo :)

Doradźcie mi bo ja nie wiem co robić :/ wizytę mam za dwa tygodnie i nie wiem czy robić wtedy usg bo to będzie 28 tydz czy poczekać do 30 i zrobić już prenatalne. Nie ukrywam że finansowo lepiej by było tylko czy to nie zbyt długo miedzy jednym a drugim usg? Jakie miałyście najdłuższe odstępy?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, nie dowiedziałam się niczego kompletnie. Lekarz zrobił mi jedynie cytologie a na prośbę sprawdził szyjke czy zamknięta. Na pytania o ból brzucha i kręgosłupa stwierdził że taki to stan. Dobrze ze czuje ruchy i chodzę prywatnie, bo inaczej chyba bym osiwiała. Magia cieszę się że wszystko dobrze i maleństwo rośnie.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja bym chyba zaczekała do 30 tyg jesli nic by się nie działo. pytanie kiedy miałas ostanie usg. Ja średnio mam co 3 tyg prywatnie a fundusz od ostatniego na następnej wizycie (o ile mi zrobi) minie 8 tygodni.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz niestety przeważnie takie są wizyty na fundusz :/
    Ja dziś położnej mówiłam o tym kręgosłupie to powiedziała żeby leżeć jak najwięcej w prostej linii (coś pod głową i poducha między nogami)

Ostatnie były prenatalne w 21+3. będzie też 8 tygodni :/ długo trochę no ale z drugiej strony sam lekarz powiedział że jak wszystko ok to nie ma takiej potrzeby. Dwa tyg temu na wizycie miałam za to badane tętno dzidziusia, dziś też i za dwa tyg też na pewno będę miała. A prenatalne to chyba można już od 28 zrobić? Kurczę chyba rzeczywiście poczekam ..

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj doktor powiedzial ze to prenatalne nr 3 zrobimy za 3tyg na wizycie, a wtedy bede w 29tyg. Dodatkowo pojde chyba na echo serca w tym samym dniu...przez przypadek...zapisalam sie kiedys rezerwowo bo w razie czego u nas sie czeka 2 mies nawet prywatnie...I bylam pewna ze zrezygnuje z tego...zapytalam doktora, a on na to, ze jak moge zrobic to warto zawsze zrobic...no I teraz musze isc...heh

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny...cos takiego jak koszula do porodu... co bierzecie? Zwykla koszule nocna,rozpinana, z rekawkiem czy na ramiaczkach, czy koszulke meza czy co? Aaaaaaaaaaaaaa to juz niedlugo!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi jak wyglada badanie tętna, to ktg?? Mi nic takiego nie robił i chyba nie zamierza:/ koszule kupiłam sobie w w tym tygodniu Pepco, dłuższa do spania po prostu, żeby pupa nie świecić, rozpinana do porodu raczej nie będzie potrzebna bo i tak ja podwiną żeby malucha połozyć

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też może po prostu pójdę tak jak będzie termin :) pogadam z lekarką na wizycie :)

Co do koszul to tak.. jak będzie sn to biorę szeroką,"roboczą" koszulkę męża taka za pupe a do szpitala ze dwie koszule jedną mam typowo do karmienia rozpinaną z boku a drugą planuję kupić właśnie zwykłą na ramiączkach żeby tylko dało się zsunąć :) jak cesarka to oni dają swoje szaty hehe

Kapelusz moja lekarka ma w gabinecie taki przenośny detektor, ma małą głowicę jak usg i szuka serduszka i wyświetla jej się wszystko.
    A położna podpięła mnie pod ktg i też miała zapis więc nie panikuje i idę dopiero na prenatalne zawsze stówka w kieszeni tzn. w sklepie dziecięcym haha

Dostałam dziś w ogóle w paczce smoczek firmy MAM wydaję się całkiem porządny i ładnie wyprofilowany. Słyszałyście o tej firmie?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP!
    Cześć dziewczyny ja po dłuższej nieobecności komunikuje co nastepuje- mała owinięta jest pepowiną, jestem załamana i przerażona ;(

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) pogoda się u mnie popsuła i sił znów brak.. ale za to weekend podobno piękny <3

Tysiu mój mały na połówkowych też był ale lekarz powiedział po chwili że mam się nie przejmować bo 10 razy się odwinie i 10 jeszcze zawinie i że zazwyczaj nie mówi w ogóle pacjentką żeby nie straszyć nie potrzebnie :)
    Nie stresuj się i poczekaj do następnego usg <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My trochę chorujemy od świąt gardło nawala i katar okropny. Dzisiaj wizyta więc humor chociaż dobry bo znów zobaczę moją księżniczkę. Miłego dnia wszystkim życzę ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wokół szyji był owinięty? No na polowkowych dziecko trochę mniejsze jest więc ma jeszcze dużo miejsca a im później tym gorzej mu się odwinąć. Teraz już rozumiem że synek się odwinal?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:06

• Tripi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem ale teraz też mają jeszcze miejsce :) szczerze to nie wiem bo idę dopiero na usg ok 30 tyg :P i mam cichą nadzieję że się do tego czasu obróci choć coraz bardziej zaczynam wątpić ;) a lekarz coś Ci mówił o tej pępowinie?

Kinia daj znać po wizycie :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosc dlugo badał czy jest przepływ co mnie bardzo zaniepokoilo na koniec stwierdził że jest nią owinieta ale nie zaciśnięta jest ta pepowina(to dobrze) ale trzeba kontrolować. Wizyta za 3 tyg mam wsłuchać się w swoje ciało i miejmy nadzieję że się odwinie przy fikolku.
    Trzy tyg wycięte z życiorysu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 10:14

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia będzie dobrze, dzidzia ma jeszcze dużo miejsca, wierci się i kręci, więc zapewne się odwinie. A w ciało i tak trzeba się włuchiwać i sądzę że każda z nas to mimowolnie robi od samego początku. Bądź dobrej myśli i postaraj się nie stresować. Sciskam

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Mała ładnie rośnie. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Niestety fotki nie mamy bo mała zakryła buźke rękoma. No i może urodzimy jeszcze w czerwcu bo dostanę skierowanie na cesarke i mam się zgłosić do szpitala w 38t.

bejb lubi tę wiadomość

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie stresuj się na zapas bo szkoda nerwów twoich i maluszka. Poczekaj do wizyty :)

Kinia a czemu cesarka?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, czytalam, ze dzidzki czesto sa owiniete pepowina I ze sie wlasnie owijaja i odwijaja w trakcie fikania. Ponoc to normalne. Wazne by blizej porodu miec swiadomosc I kontrolowac bo wtedy ewnetualna cesarka lub nawet wczesniejsza cesarka moze byc. Uszka do gory. Bedzie dobrze.

Kinga, ciesze sie ze u Ciebie ok I maluch rosnie.

Kinga40 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Tysia nie stresuj się na zapas bo szkoda nerwów twoich i maluszka. Poczekaj do wizyty :)

Kinia a czemu cesarka?
    Kochana ja już miałam 2 cc więc są wskazania już z tego . Wąska miednica to druga rzecz.

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ