X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem po ginekologu. Wszystko ok. Malutka wazy 830g. Mam skierowanie na glukoze.

Tripi, zapytalam doktora I powiedzial, ze przy glukozie wystarczy wniki po 2h...ten po 1h nie jest konieczny. Tak powiedzial.

Waga u doktora..+9kg od poczatku ciazy...sporo...ale myslalam ze bedzie jeszcze gorzej. Waga w domu pokazala mi ostatnio wiecej...napewno jest zepsuta hihihi

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka już duża ! <3 a 9 kg to chyba dobrze... w sumie to zaraz 7 miesiąc się zaczyna :D mi za to w domu pokazuje lepsze wyniki haha jakieś kg mniej ;)

Na necie w sumie też tak czytałam, sprawdzę jeszcze w przyszłym tygodniu tą glukozę nad czczo :)

Doradźcie mi bo ja nie wiem co robić :/ wizytę mam za dwa tygodnie i nie wiem czy robić wtedy usg bo to będzie 28 tydz czy poczekać do 30 i zrobić już prenatalne. Nie ukrywam że finansowo lepiej by było tylko czy to nie zbyt długo miedzy jednym a drugim usg? Jakie miałyście najdłuższe odstępy?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, nie dowiedziałam się niczego kompletnie. Lekarz zrobił mi jedynie cytologie a na prośbę sprawdził szyjke czy zamknięta. Na pytania o ból brzucha i kręgosłupa stwierdził że taki to stan. Dobrze ze czuje ruchy i chodzę prywatnie, bo inaczej chyba bym osiwiała. Magia cieszę się że wszystko dobrze i maleństwo rośnie.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja bym chyba zaczekała do 30 tyg jesli nic by się nie działo. pytanie kiedy miałas ostanie usg. Ja średnio mam co 3 tyg prywatnie a fundusz od ostatniego na następnej wizycie (o ile mi zrobi) minie 8 tygodni.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz niestety przeważnie takie są wizyty na fundusz :/
    Ja dziś położnej mówiłam o tym kręgosłupie to powiedziała żeby leżeć jak najwięcej w prostej linii (coś pod głową i poducha między nogami)

Ostatnie były prenatalne w 21+3. będzie też 8 tygodni :/ długo trochę no ale z drugiej strony sam lekarz powiedział że jak wszystko ok to nie ma takiej potrzeby. Dwa tyg temu na wizycie miałam za to badane tętno dzidziusia, dziś też i za dwa tyg też na pewno będę miała. A prenatalne to chyba można już od 28 zrobić? Kurczę chyba rzeczywiście poczekam ..

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj doktor powiedzial ze to prenatalne nr 3 zrobimy za 3tyg na wizycie, a wtedy bede w 29tyg. Dodatkowo pojde chyba na echo serca w tym samym dniu...przez przypadek...zapisalam sie kiedys rezerwowo bo w razie czego u nas sie czeka 2 mies nawet prywatnie...I bylam pewna ze zrezygnuje z tego...zapytalam doktora, a on na to, ze jak moge zrobic to warto zawsze zrobic...no I teraz musze isc...heh

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny...cos takiego jak koszula do porodu... co bierzecie? Zwykla koszule nocna,rozpinana, z rekawkiem czy na ramiaczkach, czy koszulke meza czy co? Aaaaaaaaaaaaaa to juz niedlugo!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi jak wyglada badanie tętna, to ktg?? Mi nic takiego nie robił i chyba nie zamierza:/ koszule kupiłam sobie w w tym tygodniu Pepco, dłuższa do spania po prostu, żeby pupa nie świecić, rozpinana do porodu raczej nie będzie potrzebna bo i tak ja podwiną żeby malucha połozyć

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też może po prostu pójdę tak jak będzie termin :) pogadam z lekarką na wizycie :)

Co do koszul to tak.. jak będzie sn to biorę szeroką,"roboczą" koszulkę męża taka za pupe a do szpitala ze dwie koszule jedną mam typowo do karmienia rozpinaną z boku a drugą planuję kupić właśnie zwykłą na ramiączkach żeby tylko dało się zsunąć :) jak cesarka to oni dają swoje szaty hehe

Kapelusz moja lekarka ma w gabinecie taki przenośny detektor, ma małą głowicę jak usg i szuka serduszka i wyświetla jej się wszystko.
    A położna podpięła mnie pod ktg i też miała zapis więc nie panikuje i idę dopiero na prenatalne zawsze stówka w kieszeni tzn. w sklepie dziecięcym haha

Dostałam dziś w ogóle w paczce smoczek firmy MAM wydaję się całkiem porządny i ładnie wyprofilowany. Słyszałyście o tej firmie?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP!
    Cześć dziewczyny ja po dłuższej nieobecności komunikuje co nastepuje- mała owinięta jest pepowiną, jestem załamana i przerażona ;(

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) pogoda się u mnie popsuła i sił znów brak.. ale za to weekend podobno piękny <3

Tysiu mój mały na połówkowych też był ale lekarz powiedział po chwili że mam się nie przejmować bo 10 razy się odwinie i 10 jeszcze zawinie i że zazwyczaj nie mówi w ogóle pacjentką żeby nie straszyć nie potrzebnie :)
    Nie stresuj się i poczekaj do następnego usg <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My trochę chorujemy od świąt gardło nawala i katar okropny. Dzisiaj wizyta więc humor chociaż dobry bo znów zobaczę moją księżniczkę. Miłego dnia wszystkim życzę ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wokół szyji był owinięty? No na polowkowych dziecko trochę mniejsze jest więc ma jeszcze dużo miejsca a im później tym gorzej mu się odwinąć. Teraz już rozumiem że synek się odwinal?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:06

• Tripi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem ale teraz też mają jeszcze miejsce :) szczerze to nie wiem bo idę dopiero na usg ok 30 tyg :P i mam cichą nadzieję że się do tego czasu obróci choć coraz bardziej zaczynam wątpić ;) a lekarz coś Ci mówił o tej pępowinie?

Kinia daj znać po wizycie :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosc dlugo badał czy jest przepływ co mnie bardzo zaniepokoilo na koniec stwierdził że jest nią owinieta ale nie zaciśnięta jest ta pepowina(to dobrze) ale trzeba kontrolować. Wizyta za 3 tyg mam wsłuchać się w swoje ciało i miejmy nadzieję że się odwinie przy fikolku.
    Trzy tyg wycięte z życiorysu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 10:14

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia będzie dobrze, dzidzia ma jeszcze dużo miejsca, wierci się i kręci, więc zapewne się odwinie. A w ciało i tak trzeba się włuchiwać i sądzę że każda z nas to mimowolnie robi od samego początku. Bądź dobrej myśli i postaraj się nie stresować. Sciskam

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Mała ładnie rośnie. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Niestety fotki nie mamy bo mała zakryła buźke rękoma. No i może urodzimy jeszcze w czerwcu bo dostanę skierowanie na cesarke i mam się zgłosić do szpitala w 38t.

bejb lubi tę wiadomość

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie stresuj się na zapas bo szkoda nerwów twoich i maluszka. Poczekaj do wizyty :)

Kinia a czemu cesarka?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, czytalam, ze dzidzki czesto sa owiniete pepowina I ze sie wlasnie owijaja i odwijaja w trakcie fikania. Ponoc to normalne. Wazne by blizej porodu miec swiadomosc I kontrolowac bo wtedy ewnetualna cesarka lub nawet wczesniejsza cesarka moze byc. Uszka do gory. Bedzie dobrze.

Kinga, ciesze sie ze u Ciebie ok I maluch rosnie.

Kinga40 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Tysia nie stresuj się na zapas bo szkoda nerwów twoich i maluszka. Poczekaj do wizyty :)

Kinia a czemu cesarka?
    Kochana ja już miałam 2 cc więc są wskazania już z tego . Wąska miednica to druga rzecz.

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ