X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja też jestem po cięciu ale mam nadzieję na naturalny. Muszę najpierw przejść klasyfikacje także zobaczymy co mnie czeka.

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest jedno cięcie to masz szanse na sn, gorzej jak już są 2 cięcia.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • bejb Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - smyk ma promocje do -60% na artykuły do higieny i pielęgnacji (czyli wszelkiego rodzaju aspiratory do noska, grzebyki, szczotki i mnóstwo innych rzeczy).
    Promocja trwa do 09.04. a darmowa dostawa jest od 200zl.

Robiłam wstępną obczajke i mają fajną ofertę :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, Dziewczyny mają racje. Dziecko ma jeszcze mnóstwo miejsca (waga to jest 1/3-1/4 docelowej wartości), zatem wszystko się zmienia. Zresztą, ta pępowina to zabawka też dla naszych Skarbów. Rozumiem, że każda informacja, która wprowadza jakiekolwiek ryzyko dla dziecka, mrozi krew w żyłach, ale za dużo nerwów też nie pomaga.

Kobiety, wyprawka standardowa wyprawką, ale mam pytanie czy któraś kupiła albo myśli o zakupie jakiegoś fajnego gażdżetu? Nie pytam o nic konkretnie, teraz jest tyle produktów... Nie chodzi mi o to, że szukam na siłę wydatków, ale czasem małe rzeczy ułatwiają życie. Może któraś z Was coś wynalazła godnego uwagii i podzieli się swoim odkryciem. ;)

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocia Jola- mi się bardzo podoba kokon dla niemowlaka - uważam że nie jest niezbędny ale chyba się na niego skusze. Widziałam piękne na lanila.pl

A Ty masz już jakiś bajer na oku? ;)

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, faktycznie piękne te kokony. Kupiłam już otulacz z motherhood i łóżeczko dostawne, zatem kokon nie ma sensu, ale w przeciwnym wypadku, kto wie. :) Przy synu w ogóle nic nie szukałam z takich rzeczy, ale teraz np skusiłam się na misia-szumisia główkę. Nie mam ochoty na ciągłe włącznie suszarki, odkurzacza, szumu radia, inhalatora... Tak, tak - to wszystko skutkowało, tylko zależalo od nastroju, który dźwięk. Wiem, że są aplikacje na tel, ale akurat nie chcę dziecku podtykać pod głowę urządzeń tego rodzaju. I kupiłam naciąganą pozytywkę. Puszczam Małej, jak za duże przemeblowania robi w moim wnętrzu. :) To moje gażdżety, ale Bejb... Właśnie przeglądam zabawki polskiej firmy Mom's care. Bez komentarza. :)

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej faktycznie piękne są!

Słyszałam właśnie dużo dobrego na temat szumisia i też mnie kusi :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Szumiś fajna rzecz :D też myślę ale chyba pierw sprawdzę czy w ogóle będzie go to uspokajało(aplikacja) i dopiero zakupię jeśli mu się spodoba :)
    Myślę nad huśtawką hybrydową i nad Tulą jak trochę się ustabilizuje ale też pierw wyporzyczę na tydzień i sprawdzę czy lubi się tak nosić :)

Miłego weekendu <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monoamis, gdzie jestes?
    Martwimy sie o Ciebie... dlugo Cie nie ma...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Idę zaraz na TSH i kontrolne mierzenie ciśnienia. Oby nie było znów takie wysokie :(

Też się o nią martwię, bardzo długo nic się nie odzywa.

Kto wizytuje w tym tygodniu?

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Ja w czwartek mam wizytę i biorę ze sobą mamę :) niech sobie pooglada pierwszego wnuka :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb super <3 mama pewnie wniebowzięta :D

A mi ciśnienie spadło trochę ale dupy nie urywa :/ muszę mierzyć i w razie mocnych bóli głowy mam przyjść od razu. Dobrze że mały ma w porządku <3
    Krwi nie pobrałam bo było przede mną jakieś 50 osób. Serio. Żaden nie zaproponował miejsca ani żebym weszła pierwsza O.o Też już żadnej babci/dziadkowi nie ustąpię nigdy miejsca :/
    Dostałam też drugą kartę ciąży bo mi się miejsce skończyło :D teraz mam miejsca na 14 wizyt :D położna powiedziała że powinno starczyć bo będziemy się dość często widzieć ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb daj znać po wizycie, czekamy na wiadomości:) Tripi dlatego ja już nikogo nie proszę żeby mnie wpuścił, podchodzę do gabinetu uprzejmie informuje pozostałych pacjentów, że ja jestem poza kolejnością i wchodzę :p mamy swoje prawa to możemy z nich korzystać i nie ma co liczyć, że ktoś nam o nich przypomni. Daj znać jak po badaniach :)

bejb lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety!

Tripi, kłopotów z cieśnieniem nie zazdroszczę. Dobrze, że Maluszek sobie fika radośnie. ;) Dzieeczyny, może wszystkie ppwinniście zastosować się do patentu Kapelusza? W De kobiety w ciąży, z małymi dziećmi nie mają gdziekolwiek pierwszeństwa, ale badania (jeśli już jakieś są), to są od ręki pobierane bez kolejek.

Bejb, trzymam kciuki!

Dziewczyny, stoczyłam się na samo dno... Nie wiem czy bardziej mi wstyd, czy śmiać mi się trochę już z siebie chce. ;) Od wczoraj fatalnie się czuję i do tego spać nie mogę. Dziś zawiozłam młodego do szkoły, wyszłam i zrobiło mi się strasznie niedobrze i słabo. Odeszłam na bok w jakieś zarośla i... Jakaś kobieta mnie mijała i tylko kroku przyśpieszyła. Wstyd... Dziś nie chodzę, tylko się zataczam. Byle do wieczora przetrwać i nic nie wywinąć więcej. Także Mamuśki, dobrego samopoczucia Wam życzę!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola zapomnij, te STARSZE PANIE bronią swojej kolejki jak lwice :P
    W przychodni owszem do rejestracji ciężarne i dzieci mają swoją osobną kolejkę i są w pierwszej kolejności no ale już do poboru krwi trzeba walczyć albo przyjść kiedy indziej ;)

Też mi wczoraj było niedobrze wieczorem jak się położyłam. Musiałam wstać i pochodzić bo myślałam że zwymiotuję O.o dziś słabo ale to pewnie z ciepła, zaczynam się bać jak ja zniosę te upały :(
    Chyba wezmę się w tym tygodniu za pranie małego, jakieś obawy mnie nachodzą że nie zdążę :(

Co do ciśnienia to mam nadzieję że to przejściowe bo zawsze miałam bardzo niskie, w poprzedniej ciąży pielęgniarki pytały czy jeszcze żyję bo takie niskie ciśnienia było ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, a cisnienie to jakie miewasz, ze podwyzszone?

Co do puszczania ciezarnej bez kolejki ... ja nie prosze, bo nie ogarniam potem tych komentarzy... do pobrania krwi czasem ktos wpusci...ale ogolnie to na razie czekam w kolejce, ale czuje ze zaczyna byc ciezko z tymi kolejkami.np. w sklepach...jest goraco I coraz ciezej...ale w sklepie nikt nie pusci

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    A my trafiliśmy do szpitala z plamieniem. Niby wszystko jest ok- szyjka długa i zamknięta, łożysko wysoko, ktg książkowe ale dostałam zastrzyk na rozwój płuc dla dziecka i leżymy na obserwacji.

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, ojej...
    Jak sie czujecie? Mocne to plamienie?
    Pewnie nie wiadomo od czego to?

Jestes dzielna I maluszek tez. Mam nadzieje ze niedlugo wrocicie do domku

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie bardzo małe, już praktycznie nie plamie, zostało troszkę "starej" krwi w drogach rodnych.

Jestem dobrej myśli, wszystkie inne parametry wzorcowe. To plamienie to nawet z parcia stolca mogło być bo miałam dziś jakieś obfite "stolcowanie" że tak powiem.
    Jutro w szpitalu ma dyżur mój lekarz więc coś więcej się dowiem.

Dużo zdrowia dla Was wszystkich. :*

syy2h371nd1ygvmg.png

• Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy. Trzymam kciuki za Wasze szybki powrót do domu! :) jak się czujesz ogólnie?

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ