LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak jest jedno cięcie to masz szanse na sn, gorzej jak już są 2 cięcia.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Dziewczyny - smyk ma promocje do -60% na artykuły do higieny i pielęgnacji (czyli wszelkiego rodzaju aspiratory do noska, grzebyki, szczotki i mnóstwo innych rzeczy).
Promocja trwa do 09.04. a darmowa dostawa jest od 200zl.
Robiłam wstępną obczajke i mają fajną ofertę -
Tysia, Dziewczyny mają racje. Dziecko ma jeszcze mnóstwo miejsca (waga to jest 1/3-1/4 docelowej wartości), zatem wszystko się zmienia. Zresztą, ta pępowina to zabawka też dla naszych Skarbów. Rozumiem, że każda informacja, która wprowadza jakiekolwiek ryzyko dla dziecka, mrozi krew w żyłach, ale za dużo nerwów też nie pomaga.
Kobiety, wyprawka standardowa wyprawką, ale mam pytanie czy któraś kupiła albo myśli o zakupie jakiegoś fajnego gażdżetu? Nie pytam o nic konkretnie, teraz jest tyle produktów... Nie chodzi mi o to, że szukam na siłę wydatków, ale czasem małe rzeczy ułatwiają życie. Może któraś z Was coś wynalazła godnego uwagii i podzieli się swoim odkryciem.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Bejb, faktycznie piękne te kokony. Kupiłam już otulacz z motherhood i łóżeczko dostawne, zatem kokon nie ma sensu, ale w przeciwnym wypadku, kto wie. Przy synu w ogóle nic nie szukałam z takich rzeczy, ale teraz np skusiłam się na misia-szumisia główkę. Nie mam ochoty na ciągłe włącznie suszarki, odkurzacza, szumu radia, inhalatora... Tak, tak - to wszystko skutkowało, tylko zależalo od nastroju, który dźwięk. Wiem, że są aplikacje na tel, ale akurat nie chcę dziecku podtykać pod głowę urządzeń tego rodzaju. I kupiłam naciąganą pozytywkę. Puszczam Małej, jak za duże przemeblowania robi w moim wnętrzu. To moje gażdżety, ale Bejb... Właśnie przeglądam zabawki polskiej firmy Mom's care. Bez komentarza.
Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Witam
Szumiś fajna rzecz też myślę ale chyba pierw sprawdzę czy w ogóle będzie go to uspokajało(aplikacja) i dopiero zakupię jeśli mu się spodoba
Myślę nad huśtawką hybrydową i nad Tulą jak trochę się ustabilizuje ale też pierw wyporzyczę na tydzień i sprawdzę czy lubi się tak nosić
Miłego weekendu -
Bejb super mama pewnie wniebowzięta
A mi ciśnienie spadło trochę ale dupy nie urywa muszę mierzyć i w razie mocnych bóli głowy mam przyjść od razu. Dobrze że mały ma w porządku
Krwi nie pobrałam bo było przede mną jakieś 50 osób. Serio. Żaden nie zaproponował miejsca ani żebym weszła pierwsza Też już żadnej babci/dziadkowi nie ustąpię nigdy miejsca
Dostałam też drugą kartę ciąży bo mi się miejsce skończyło teraz mam miejsca na 14 wizyt położna powiedziała że powinno starczyć bo będziemy się dość często widzieć -
Bejb daj znać po wizycie, czekamy na wiadomości:) Tripi dlatego ja już nikogo nie proszę żeby mnie wpuścił, podchodzę do gabinetu uprzejmie informuje pozostałych pacjentów, że ja jestem poza kolejnością i wchodzę :p mamy swoje prawa to możemy z nich korzystać i nie ma co liczyć, że ktoś nam o nich przypomni. Daj znać jak po badaniach
bejb lubi tę wiadomość
-
Cześć Kobiety!
Tripi, kłopotów z cieśnieniem nie zazdroszczę. Dobrze, że Maluszek sobie fika radośnie. Dzieeczyny, może wszystkie ppwinniście zastosować się do patentu Kapelusza? W De kobiety w ciąży, z małymi dziećmi nie mają gdziekolwiek pierwszeństwa, ale badania (jeśli już jakieś są), to są od ręki pobierane bez kolejek.
Bejb, trzymam kciuki!
Dziewczyny, stoczyłam się na samo dno... Nie wiem czy bardziej mi wstyd, czy śmiać mi się trochę już z siebie chce. Od wczoraj fatalnie się czuję i do tego spać nie mogę. Dziś zawiozłam młodego do szkoły, wyszłam i zrobiło mi się strasznie niedobrze i słabo. Odeszłam na bok w jakieś zarośla i... Jakaś kobieta mnie mijała i tylko kroku przyśpieszyła. Wstyd... Dziś nie chodzę, tylko się zataczam. Byle do wieczora przetrwać i nic nie wywinąć więcej. Także Mamuśki, dobrego samopoczucia Wam życzę!Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Jola zapomnij, te STARSZE PANIE bronią swojej kolejki jak lwice
W przychodni owszem do rejestracji ciężarne i dzieci mają swoją osobną kolejkę i są w pierwszej kolejności no ale już do poboru krwi trzeba walczyć albo przyjść kiedy indziej
Też mi wczoraj było niedobrze wieczorem jak się położyłam. Musiałam wstać i pochodzić bo myślałam że zwymiotuję dziś słabo ale to pewnie z ciepła, zaczynam się bać jak ja zniosę te upały
Chyba wezmę się w tym tygodniu za pranie małego, jakieś obawy mnie nachodzą że nie zdążę
Co do ciśnienia to mam nadzieję że to przejściowe bo zawsze miałam bardzo niskie, w poprzedniej ciąży pielęgniarki pytały czy jeszcze żyję bo takie niskie ciśnienia było -
Tripi, a cisnienie to jakie miewasz, ze podwyzszone?
Co do puszczania ciezarnej bez kolejki ... ja nie prosze, bo nie ogarniam potem tych komentarzy... do pobrania krwi czasem ktos wpusci...ale ogolnie to na razie czekam w kolejce, ale czuje ze zaczyna byc ciezko z tymi kolejkami.np. w sklepach...jest goraco I coraz ciezej...ale w sklepie nikt nie pusci
Magia -
Hej,
A my trafiliśmy do szpitala z plamieniem. Niby wszystko jest ok- szyjka długa i zamknięta, łożysko wysoko, ktg książkowe ale dostałam zastrzyk na rozwój płuc dla dziecka i leżymy na obserwacji. -
Plamienie bardzo małe, już praktycznie nie plamie, zostało troszkę "starej" krwi w drogach rodnych.
Jestem dobrej myśli, wszystkie inne parametry wzorcowe. To plamienie to nawet z parcia stolca mogło być bo miałam dziś jakieś obfite "stolcowanie" że tak powiem.
Jutro w szpitalu ma dyżur mój lekarz więc coś więcej się dowiem.
Dużo zdrowia dla Was wszystkich. :*