X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wyniki glukozy u mnie 97 na czczo, 154 po 1h, 127 po 2h.
    Bylam pewna ze 97 na czczo to za duzo bo norma w ciazy do 91...
    Ale doktor mi napisal ze wyniki sa w normie i nic nie trzeba robic...
    Takze chyba tak to zostawiam. A po cichu troche diete modyfikuje

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, Magia cieszę się że wszystko u Was ok :) ja szykuje się właśnie na zajęcia szkoły rodzenia, dziś ma je prowadzić położna która pracuje na porodówce. Jak się czegoś ciekawego dowiem to Wam przekażę :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, milego spotkania zatem

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia jak lekarz mówi że ok to zapewne tak jest :) Miałaś już wyższą glukozę nad czczo? A po za tym wydaje mi się że ważniejszy jest ten wynik po 2h :)

Kapelusz powodzenia :D i czekamy na dobre rady :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to ten cukier roznie u mnie...e tam....

Ale...dzis sie dowiedzialam ze nie mozna jest sledzi w oleju, czy w occie I marynatach bo sa jakby surowe...o zesz... jadlam w ciazy kilka razy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 19:48

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja też jadłam, bo na początku ciąży miałam mega fazę na śledzie. Nie ma co wariować, alkohol i fajki szkodzą bardziej niż kilka śledzi. Z ciekawostek ze szkoły rodzenia to położna powiedziała ważna rzecz o której się mało mówi, o możliwości skutkach ubocznych znieczulenia przy porodzie tj. trudność w odczuwaniu skurczy i zakończeniu porodu kleszczami czy cesarka. Niestety wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja osobiście będę rodzic w szpitalu gdzie nie ma tej opcji, więc nie mnie będzie mnie kusiło, żeby poprosić o znieczulenie.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo :)

Magia takie chyba właśnie można :D czytałam o tym u mamyginekolog :D jak się dokopie to Ci wyślę linka ;)

Kapelusz też słyszałam o tym, a wizja porodu kleszczowego czy próżnociągu przeraża mnie bardziej niż cesarka. U mnie w jednym z wybranych są znieczulenia wszelkiego rodzaju ale zapiszę w planie porodu że jak będę o nie prosić to niech przypomną o tych kleszczach haha

Bejb i jak do domku dziś?

W ogóle mówiłam Wam że zrobił nam się dylemat ze szpitalem?
    Wybrałam szpital ok 40 km od domu, tam gdzie pracuje mój lekarz.
    Tam na pewno pozwolili by na poród naturalny.
    Drugi mam 4 minuty od domu lub nawet szybciej, całkiem o nim zapomniałam hehe
    i tam pracuje moja położna aleee ona ostatnio mi powiedziała że poród po cesarce zazwyczaj też kończy się cesarką i nie wiem czy taką cesarką "na zimno" czy cesarka po nie udanej próbie sn.
    Tu bym miała bliżej i mniej stresu że nie zdążę, męża i mame na miejscu i nie martwiłabym się tak o synka no ale z drugiej strony kurczę tyle kasy już wydałam u lekarza a na finisz mam iść gdzieś indziej? Pomóżcieeee :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

My wychodzimy do domu, właśnie przed chwilą była wizyta lekarza.

A co do śledzi to można jeść takie ze słoika marynowane, też je podjadam czasem.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb super wiadomości! :) wracajcie szczęśliwie do domu:) Tripi, może jedz do tego szpitala odwiedzić porodówke i wypytasz o wszystko co Cię interesuje co może rozwieje Twojej wątpliwości i pomoże Ci podjąć właściwą decyzję. Tripi nie ma też gwarancji że Twój lekarz będzie na dyżurze tego dnia a poród naturalny i tak prowadzi położna, lekarz jest na sam koniec. Ja wybrałam szpital bliżej trochę też się boje ze nie dojadę na czas i też myślę o tym że mąż będzie miał bliżej.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pielegniarka na ktg powiedziała że jak na ten tydzień ciąży to mam duży brzuch bo wygląda tak na 33 tc.Czuje się jak słonica...na plusie mam 10 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:48

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz też tak właśnie myśleć, porozmawiam z położną jeszcze. Najbardziej przekonuje mnie fakt że to tylko 5 minut i może do mnie jeździć co chwilę a nie tylko raz dziennie . Zobaczymy jeszcze troszkę czasu, przejadę się tu i tu no i zobaczę czy jaśnie Pan zechce w ogóle się obrócić ;)

Bejb to świetnie :) najważniejsze że wszystko ok ;)

Tysiu mnie też się pytała ostatnio czy bliźniaki bo bardzo duży jak na ten tydzień ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez się położna dziś zapytała który to tydzień i jak powiedziałam że 29. to była w szoku.. " ale ma pani duży brzuch" :D super...
    A mój mały ważył w poniedziałek na USG 1200g już :) więc kawał chłopa jest :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój z tymi komentarzami tych pielęgniarek i położnych. Do mnie położna na poprzednich zajęciach szkoły rodzenia ez z tekstem że duży brzuch jak na ten tydzień, aż jej chciałam odp że lekarz mnie mierzył kilka dni temu i jest w normie! Nie wiem jak Was ale mnie to osobiście denerwuje, przecież nie jestem w 3 m-cu!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia dziewczyny z takim cukrem na czczo dostaja juz insuline takze dziwne...Jak bylam w szpitalu na przeszkoleniu diabetycznym to diabetolog mowil,ze max do 92 a i przy 92 juz zleca diete.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dodam,ze najwazniejsze sa wyniki na czczo i po 1 h...mam glukometrem mierzyc te dwa wskazania. Na czczo nie moze mi przekraczac 92 a po 1 h 120 jesli przez 2 dni beda mi przekraczac mam zglosic sie do szpitala i wtedy wlacza insuline oraz na kilka dni na oddzial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 12:22

• Tysia11 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mnie pocieszylyscie myślałam że ja jakiś incydent jestem tylko ;) na krzywą też muszę pójść. Idę w przyszłym tyg a póki co na ostatniej wizycie lekarz pobrał mi wykaz na powiew. Też mialyscie pobierane w 25 tyg?

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nerwowo nie wyrabiam... I co ja mam teraz zrobic z tym cukrem naczczo 97...no mam lekarza ponoc bardzo dobrego, leczy tez w szpitalu na porodowce... nie wiem nie wiem...zalamka...

I zadnego wymazu mi nie robili... a bym chciala bo sie boje I uwazam ze sie powinno...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia on posluguje sie starymi normami gdzie bylo do 100. Moze pojdz do diabetologa i sprawa sie wyjasni...

• CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, cieszę się, że szybko sytuacja się uspokoiła i mogliście wrócić do domku. :*

Magia, nie jestem specjalistą ani cukrzykiem, ale jak dla mnie (przeglądając normy) wszystkie wartości masz przekroczone i na czczo najmniej, ale mogę się mylić. Myślałaś, żeby powtórzyć badanie?

Dziś znajoma widziała mnie bez kurtki i mówi: o brzuszek już widać! I tak sobie myślę, że na 27 tydzień to wydaje się być normalne. :) Dajcie spokój, komentarzami nie ma co się przejmować odnośnie brzuszków i kg.

Od tygodnia pilnuję masowania girek rolerem do masażu i wcieram preparat antygalaretowaty (antycelulitowy firmy perfecta seria mama) dla ciężarówek. Widzę małą poprawę. Daję znać, bo może kogoś zainteresuje.

PixiDixi lubi tę wiadomość

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, wydaje mi sie ze najnowsze normy z 2017roku sa takie: cukrzyce rozpoznaje sie gdy przekroczone jest:
    92 naczczo
    180 po 1h
    153 po 2h
    Wg tego tylko pierwsze mam przekroczone. To sa chyba normy dla badania z krwi.
    Natomiast dla badania glukometrem normy sa juz inne chyba:
    90 naczczo
    140 po 1h
    Ale tez nie jestem lekarzem...ogolnie to jestem zalamana tym, ze moj dr tak zle moje wyniki zinterpretowal...wiem ze bedzie teraz kwas z nim, bo sie obrazi jak mu zwroce uwaga albo pojde do innego...zalamka...a pracuje w szpitalu gdzie mam rodzic...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ