X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Dziwczyny jak to fajnie wiedzieć że już 7 miesiąc leci. Jeszcze trochę i nasze maluchy będą z nami. Miłego dnia wszystkim życzę ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Mi wczoraj mała też napedzila stracha bo coś tam się ruszala ale nie tak jak zawsze za to późnym popołudniem zaczęła fikac znów, więc jak widać to tak chyba mają że czasem potrzebują pospać trochę więcej:) jak tak poczytałam o tym praniu i prasowaniu to stwierdziłam że ja jestem w czarnej dupie i lecę dziś po proszek i płyn;) w środę mam ktg (mam nadzieję że wszystko będzie ok). W tym tyg muszę się też zabrać za wyprawkę dla siebie do szpitala bo z tym również jestem w czarnej otchłani;) u mnie dziś deszczowo :/

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Tysia u mnie też pada :P miałam dziś prać ale przez tą pogodę aż mi się nie chce :/
    W środę wyruszam na poszukiwania koszuli i jakiegoś cieniutkiego szlafroka :)
    Z ktg będzie ok ;) nudne w sumie to badanie haha trzeba ino leżeć :P ja mam za tydzień a w czwartek idę do gina i zapisać się na prenatalne <3

Belly dziś pokazało III trymestr <3 jak to ładnie już wygląda, niedawno modliłam się o II :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Powiem Wam, że regularnie podczytuję ten wątek bez udzielania się :P ale fajnie wiedzieć co u innych lipcówek :o)

Ja dzisiaj 28tyg+3dni i może pocieszę Was (a może zszokuję), bo nie mam jeszcze NIC gotowego. Tzn mam wózek i fotelik (spadek po koleżance), ale absolutnie nic więcej. Dopiero po majówce (czyli po przekroczonym 30stym tygodniu) zacznę coś organizować. Ale jakoś nie czuję paniki :o) czy coś jest nie-w-porządku ze mna? :o)

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anakin:) wszystko z Tobą w porządku, każda z nas ma swój czas na wyprawkę po prostu :) do porodu jeszcze trochę Ci zostało, a najtrudniejsze rzeczy do kupienia już masz, reszta to klikasz w necie i przychodzi w paczce za dzień lub dwa :) Tripi ja też w tym tygodniu zamierzam zapisać się na prenatalne, daj znać kiedy Ci termin wyznacza :) co do koszuli ja zamówię przez neta bo taniej wychodzi niż w sklepach z bielizną.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz wg moich obliczeń to na 10 maja bym miała, byłby to 30+3tydz. No ale zobaczymy czy nie każe szybciej :) a koszule chce iść zobaczyć na targ.

Anakin, wszystko ok z Tobą :P ja z natury jestem panikara to i z wyprawką panikuję że nie zdążę :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taaaaak ciuchutko??.
    Dzien dobry Dziewczynki :)

• Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja byłam rano zrobić tą krzywą. Jakoś poszło, kupiłam tez w lidlu proszek i plyn jelp- będę jutro prać :)

• Tripi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie brak energii :/
    Wypady do przedszkola mnie wykańczają coraz bardziej.

Posegregowałam dziś ubranka na białe i kolorowe :D jest postęp.

Dziewczyny czy mogła mi z dnia na dzień "zniknąć" szyjka? Nie poczułam jej wczoraj przy aplikacji luteiny i oczywiście się będę zamartwiać teraz :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi spokojnie. Nie mogła :) więc nie stresuj dziecka bo w dupe Ci wleje!!!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi pociesze Cie moja gin moja szyjke tez juz nie wylapuje ot tak musi sie pomeczyc. Wszystko sie tam nam rozpulchnia takze luzik.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bardzo miękko tam, to pocieszyłaś mnie :) w czwartek mam wizytę to się dowiem coś :)

Wystraszyłam się że się skróciła może i dlatego jej nie czuję :P

Aaa i chciałam spytać jakie żelazo suplementujecie? Bo mi coś chyba te moje nie służą.. morfologia dalej poniżej normy :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbifer-ma status leku a nie suplementu ale moja morfologia też poniżej normy cala ciążę- taki urok kobiet w ciazy -to bardzo często się zdarza.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Tysia ja biorę hemofer na receptę, dodatkowo mam żelazo w zestawie witamin i jeszcze na noc biorę szelazo sr. Nie wiem dlaczego tak słabo z tą morfologią :/

Kapelusz, Magia, Mena wszystko ok?
    Coś cisza na tym forum :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok, dziś mam wizytę po południu i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swojego bąbla:) kurcze u mnie morfologia oprócz limocytow idealnie, mocno Was te Wasze kruszyny wysysają :/ wyniki glukozy odebrałam i jest w normie, nadal mogę jeść słodkie :p

CiociaJola lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetnie :D ciężko by było żyć bez słodyczy :D
    Daj znać po wizycie :)

Kupiłam dziś te koszule i meeega cieniutki szlafrok :) jestem już spokojniejsza bo prawie wszystko do szpitala mam :)
    I kupiłam jeszcze ręcznik z mikrofibry, pani powiedziała że bardzo szybko schną a zajmuję tyle miejsca do mała butelka wody. Wypróbuję go i jak rzeczywiście będzie taki fajny dokupię duży, do szpitala jak znalazł jak tak mało miejsca :) a i cena.. 6,99 O.o

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi a gdzie kupowalas recznik i koszule ze szlafrokiem?Jesli na allegro, dalabys namiary?

• Tripi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi szlafrok dorwałam w second handzie i jedną koszulę taka do porodu rozpinana na środku :) drugą kupiłam na targu rozpinaną po bokach piersi.
    Ręczniki są w sklepie Szachownica :)

PixiDixi, CiociaJola lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez oki! Siedze w poczejalni do diabetologa... zobaczymy co powie...

Zaczelam prasowanie...prasowanie to koszmar...brrrr...najgorsza czynnosc...a ile tego jest...

Mniej sie odzywalam bo pomagalam mamie z kupnem mieszkania I nie bylo mni e non stop w domku...ale jutro I w piatek musze troche odpoczac...

Kupilam w rossmanie takie kosmetyczki za 2pln przezroczyste I male kosmetyki...mega przydatne...bo mi sie juz do torby nic nie miesci...aaaaa... moge miec dwie torby do szpitala?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety!

Miałyście racje. Spadek formy był wynikiem przemęczenia. Zwolniłam obroty na kilka dni i zawroty głowy minęły.

Widzę, że Wy już torby pakujecie. :) No nieźle, nieźle. Ja na razie zamówiłam torbę za 10 euro i aż się bałam co to przyjdzie. Niby przeceniona, z płótna żeglarskiego i wiecie co, najlepszy zakup ostatnich czasów. Ha ha ha Tak dobry, że mąż już chce pożyczyć. Na razie przeglądam, powoli też będę zamawiać co tam jeszcze zostało. Najważniejsze, że listę zrobiłam. I wiecie co, podliczyłam ile jeszcze mniej więcej wydamy, aż się za głowę złapałam. Muszę zakupy robić na chłodno, bo łatwo dać się ponieść. Tripi, ręczniki z mikrofibry to super pomysł. Kupiłam takie na basen i chyba też jeden wezmę do szpitala. Laski, ale z tymi ręcznikami polecam brać ciemne i takie, których nie będzie super szkoda w razie czego... PixiDixi, takie ręczniki np. Decathlon ma w swej ofercie.

Jeszcze nie piorę rzeczy dla małej, ale już nie mogę się doczekać. Prasowania też! :) Na razie uporałam się z całym prasowaniem domowym tygodniowym (pościel, ręczniki, ubrania wszystkie) i myślę, że wyprawka małej to prawie tyle samo. :) Magia, dasz radę! :* Wszystkie damy radę, a jak nie, to przekazać sprzęt Tatuśkom. Niech też mają odrobinę zabawy!

PixiDixi lubi tę wiadomość

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ