X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz może coś się uda z tym echem, a gdzie indziej w razie czego nie można?

Chyba zakupię ten octanisept chociaż nie wiem czy będę używać ;) ja ranę po cięciu przemywałam wodą z szarym mydłem.

Co do butelek to to zamówię jedną lovi aktywne ssanie i mam jedną z dr.brown'sa :)
    Smoczki to lovi a dostałam jeszcze MAM :) zobaczymy co mu podpasuje.

A jakie podkłady,wkładki itp kupujecie?
    Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić mleka żeby mieć awaryjnie w razie problemu z laktacją tylko nie mam zielonego pojęcia jakie :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelek na razie żadnych nie kupuje. Dostałam gdzieś w materiałach promocyjnych taka malutką i może starczy. Nastawiam się na karmienie piersią.

A co do octaniseptu to na szkole rodzenia i także moja położna mówiła że pępek tylko tym bo od wody bardzo źle się goi i robią się stany zapalne. Będę się do tego stosować i zobaczymy jak będzie :)
    Podkłady i podpaski to doradza Wam w aptece. Ja mam z firmy Canpol bodajże. Dwa opakowania na dzień i jedne na noc.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można gdzie indziej w sensie w innym województwie Warszawa Białystok jeśli mają terminy, ale ja się nie nadaje na taką daleka drogę, 50 km ledwo wytrzymuje, poza tym poprzednie badania miałam w tym szpitalu i jakoś nie było problemów. Puściłam pismo będę czekać na odpowiedź. Podkłady i majtki ja kupie z molimed podobno dobre są, chociaż trochę droższe niż inne firmy, ale wolę mieć komfort.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb też chcę karmić piersią i to bardzo, choć z doświadczenia wiem że to nie takie proste :( dlatego butelkę jakąś chce mieć w razie czego i mleko chyba też jakieś kupię, będę spokojniejsza.

Kapelusz dla mnie to jest w ogóle śmieszne, jak mogą ciężarnej powiedzieć że ma przyjść na badanie (ważne badanie) praktycznie po porodzie O.o

Co do podkładów to na stronie jednego z wybranych szpitali piszę że mają być podkłady bella mama, nie wiem czy to wymóg czy przykład :/ przeraża mnie ich wielkość hahaha
    No jak nic muszę jechać do tych szpitali i się dowiedzieć wszystkiego :/

Ale jak na razie podjęliśmy z mężem decyzję, jak będzie cesarka "na zimno" z wyznaczonym terminem to rodzimy tu bliżej domu a jeśli będzie szansa na poród naturalny i zdążymy to jedziemy do mojego gina :)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi Belle rekomendują bo ona nie ma pasków na kleju i jest bardziej oddychająca przez to, ale ja wolę takie co mi się na pewno nie przesuną, niestety wszystkie są duże te czy inne. Fajnie ze coś uzgodniliscie, będziesz już o tą sprawę spokojniejsza :) ja tam na pepek też kupię octanisept raczej, mimo że położna mówiła co innego. Tripi po mleko w każdej chwili męża wyślesz jeśli będzie potrzebne, ale jak Cie to uspokoi to kup na zaś.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u Was też takie piękne lato? :D

Ja się biorę za prasowanie, rozpłynę się chyba ;)
    ale muszę następne się pierze <3
    A mleko widziałam w rossmannie w jednorazowych saszetkach, kupię ze dwie,trzy na awarie w nocy a jak będzie potrzeba dokarmiania to dokupię :)

Dziewczyny jeszcze chciałam zapytać o wodę morską do noska, jaką polecacie? Czy może sól fizjologiczna lepsza?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi mi położna mówiła żeby nie kupować takiej w sprayu, bo ma za duże ciśnienie,ze wystarczy sól fizjologiczna chyba wkraplana do noska

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, u nas na,szkole rodzenia polozna powiedziala ze sol morska od pierwszego dnia zycia ale koniecznie w rozpylaczu zeby mgielka pryskala I wtedy jest ok...
    Kupilam disnamar baby...ale jak jest wyjdzie w praniu

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dalej nie wiem XD w rozpylaczu rzeczywiście jest duże ciśnienie ale znowu z drugiej strony sól fizjologiczna w kropelkach może sobie nie poradzić z zatkanym noskiem ehh muszę się zakolegować z moją położna i pogadać z nią też o takich pierdółkach ;) albo kupić i to i to ;)

A z maści na sutki to co kupujecie?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam położna powiedziała że kropelki spokojnie rozpuszcza katar, żeby go odciagnac aspiratorem, ale podpytaj swoją jakie ma zdanie na ten temat i daj znać :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyscie coś o poniższym produkcie? Wygląda super fajnie i mega praktycznie. Takie 4w1 i niby dziecko może korzystać do 36 miesięcy życia. Jestem ciekawa czy któraś z Was coś słyszała.
    http://allegro.pl/chicco-lezaczek-baby-hug-4w1-krzeselko-aquarelle-i7298855870.html

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Kapelusz idę do niej we wtorek, to może się coś dowiem :)

Bejb leżaczek super no i praktyczny ale cena.. zabójcza ;)
    O tym konkretnie nie słyszałam ale koleżanka miała coś podobnego 3w1 Tiny Love czy jakoś tak i służył jej w sumie tylko jako kołyska na początek i chwilę jako leżaczek później dzieć wyrósł z tego bo w sumie małe to było aa raz czy dwa nakarmiła go ale jak za każdym razem trza było ściągać materiał do prania to pamiętam że szybko jechała do ikea po krzesełko plastikowe XD

Ja co do leżaczka też jestem w czarnej duuuupie, mąż się uparł na huśtawkę hybrydową bo mówi że pamięta jak starszaka w zwykłym ciągle nogą musiał bujać haha ale po pierwsze kupe miejsca zajmie, po drugie starcza też chyba na krótko. Nie wiem już sama.

Dalej nie zdecydowałam się na materac mam czas to soboty bo mąż chce jechać już po resztę rzeczy i rozłożyć łóżeczko haha dopada go chyba mój syndrom wicia gniazda :D
    Jakie Wy w końcu kupujecie?

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tripi za uwagę o tym karmieniu w krzesełku- bardzo słuszna uwaga! :)

Mój mąż zamówił materac na allegro za 200zl już z przesyłką i pokrowcem na zmianę. Jakiś lateksowy. Jeśli chcesz to mogę podesłać konkretny link. Na razie nie wiem jak wygląda w rzeczywistości bo czekamy na przesyłkę :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy karmieniu kolorowo byś miała :D dosłownie XD

Właśnie u nas lateks odpada choć podobno najlepszy ale moja mama ma na niego uczulenie :( więc jest duża szansa że dzieć też może mieć :(

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi a piankowo-kokosowy firmy Hilding? Ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kapelusz chyba postawię na ten pianka-kokos. Ma dobre opinie i jest chyba odpowiednio twardy :)
    W sobotę pojedziemy jeszcze po sklepach popatrzeć może będzie ktoś kto się na tym zna i coś jeszcze doradzi :)

Śniło mi się dziś że miałam cesarkę :( i bardzo bolało, oby to nie był proroczy sen :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Co do materaca to zastanawiam się też nad produktem polskiej firmy Hevea Duo Activia. Piankowy, dwustronny. Jedna strona do 8-9 miesiąca (twardsza), a druga do około 2 lat. Też ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Butelkę mam jedną medeli i mam nadzieję, że nie będzie potrzebna. Tak jak laktator. :) Zarejestrowałam się na grupie odnośnie laktacji, rozszerzania diety itp. Powiem Wam, że uważałam, że sporo wiem, ale to tylko moje błędne wrażenie było. Polecam blog: https://www.hafija.pl/ źródło bezcennej wiedzy. Zawsze myślałam, że to ile odciągnę z laktatora świadczy o ilości pokarmu, że jak dziecko po karmieniu ciągle płacze, to się nie najada. Bzdura... :) I wiele, wiele innych. Polecam!

Dziś wizytuję. ;)

Życzę miłego dnia i dużo odpoczynku!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, masc na sutki kupilam medela purelan(czy jakos tak). Niby tez poleca polozna...

Jola, kupilam wlasnie ten materac Hevea Duo Activia. Piankowy, dwustronny. Sugerowalam sie opiniami I tym atestem...juz go mam...ogolnie wyglada ok, ale wg mnie roznica w twardosci obu stron jest minimalna...(np. gryka kokos jest znacznie twardszy)

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi mi też się śniło nawet dwa razy, że miałam cesarke i też się się zastanawiam czy to proroczy sen będzie :/ co do masci też planuje kupić purelan lub lanolinę lansinoh

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola trzymam kciuki za wizytę <3 daj znać po :)
    A blog super :D

Czytałam o tych maściach i cenowo chyba najlepiej wychodzi ziaja lano-maść :) też czysta lanolina i cena nie zabija ;)

Kupiłam dziś butelkę i smoczki <3 z lovi 0-3 i aventu 0-2 są malusie, robi się już coraz bardziej dzidziusiowo w domu <3

Kapelusz oby to były tylko głupie sny :/

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ