LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kapelusz może coś się uda z tym echem, a gdzie indziej w razie czego nie można?
Chyba zakupię ten octanisept chociaż nie wiem czy będę używać ja ranę po cięciu przemywałam wodą z szarym mydłem.
Co do butelek to to zamówię jedną lovi aktywne ssanie i mam jedną z dr.brown'sa
Smoczki to lovi a dostałam jeszcze MAM zobaczymy co mu podpasuje.
A jakie podkłady,wkładki itp kupujecie?
Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić mleka żeby mieć awaryjnie w razie problemu z laktacją tylko nie mam zielonego pojęcia jakie -
Ja butelek na razie żadnych nie kupuje. Dostałam gdzieś w materiałach promocyjnych taka malutką i może starczy. Nastawiam się na karmienie piersią.
A co do octaniseptu to na szkole rodzenia i także moja położna mówiła że pępek tylko tym bo od wody bardzo źle się goi i robią się stany zapalne. Będę się do tego stosować i zobaczymy jak będzie
Podkłady i podpaski to doradza Wam w aptece. Ja mam z firmy Canpol bodajże. Dwa opakowania na dzień i jedne na noc. -
Można gdzie indziej w sensie w innym województwie Warszawa Białystok jeśli mają terminy, ale ja się nie nadaje na taką daleka drogę, 50 km ledwo wytrzymuje, poza tym poprzednie badania miałam w tym szpitalu i jakoś nie było problemów. Puściłam pismo będę czekać na odpowiedź. Podkłady i majtki ja kupie z molimed podobno dobre są, chociaż trochę droższe niż inne firmy, ale wolę mieć komfort.
-
Bejb też chcę karmić piersią i to bardzo, choć z doświadczenia wiem że to nie takie proste dlatego butelkę jakąś chce mieć w razie czego i mleko chyba też jakieś kupię, będę spokojniejsza.
Kapelusz dla mnie to jest w ogóle śmieszne, jak mogą ciężarnej powiedzieć że ma przyjść na badanie (ważne badanie) praktycznie po porodzie
Co do podkładów to na stronie jednego z wybranych szpitali piszę że mają być podkłady bella mama, nie wiem czy to wymóg czy przykład przeraża mnie ich wielkość hahaha
No jak nic muszę jechać do tych szpitali i się dowiedzieć wszystkiego
Ale jak na razie podjęliśmy z mężem decyzję, jak będzie cesarka "na zimno" z wyznaczonym terminem to rodzimy tu bliżej domu a jeśli będzie szansa na poród naturalny i zdążymy to jedziemy do mojego gina -
Tripi Belle rekomendują bo ona nie ma pasków na kleju i jest bardziej oddychająca przez to, ale ja wolę takie co mi się na pewno nie przesuną, niestety wszystkie są duże te czy inne. Fajnie ze coś uzgodniliscie, będziesz już o tą sprawę spokojniejsza ja tam na pepek też kupię octanisept raczej, mimo że położna mówiła co innego. Tripi po mleko w każdej chwili męża wyślesz jeśli będzie potrzebne, ale jak Cie to uspokoi to kup na zaś.
-
Dzień dobry u Was też takie piękne lato?
Ja się biorę za prasowanie, rozpłynę się chyba
ale muszę następne się pierze
A mleko widziałam w rossmannie w jednorazowych saszetkach, kupię ze dwie,trzy na awarie w nocy a jak będzie potrzeba dokarmiania to dokupię
Dziewczyny jeszcze chciałam zapytać o wodę morską do noska, jaką polecacie? Czy może sól fizjologiczna lepsza? -
No i dalej nie wiem w rozpylaczu rzeczywiście jest duże ciśnienie ale znowu z drugiej strony sól fizjologiczna w kropelkach może sobie nie poradzić z zatkanym noskiem ehh muszę się zakolegować z moją położna i pogadać z nią też o takich pierdółkach albo kupić i to i to
A z maści na sutki to co kupujecie? -
Dziewczyny słyszałyscie coś o poniższym produkcie? Wygląda super fajnie i mega praktycznie. Takie 4w1 i niby dziecko może korzystać do 36 miesięcy życia. Jestem ciekawa czy któraś z Was coś słyszała.
http://allegro.pl/chicco-lezaczek-baby-hug-4w1-krzeselko-aquarelle-i7298855870.html -
Witam
Kapelusz idę do niej we wtorek, to może się coś dowiem
Bejb leżaczek super no i praktyczny ale cena.. zabójcza
O tym konkretnie nie słyszałam ale koleżanka miała coś podobnego 3w1 Tiny Love czy jakoś tak i służył jej w sumie tylko jako kołyska na początek i chwilę jako leżaczek później dzieć wyrósł z tego bo w sumie małe to było aa raz czy dwa nakarmiła go ale jak za każdym razem trza było ściągać materiał do prania to pamiętam że szybko jechała do ikea po krzesełko plastikowe
Ja co do leżaczka też jestem w czarnej duuuupie, mąż się uparł na huśtawkę hybrydową bo mówi że pamięta jak starszaka w zwykłym ciągle nogą musiał bujać haha ale po pierwsze kupe miejsca zajmie, po drugie starcza też chyba na krótko. Nie wiem już sama.
Dalej nie zdecydowałam się na materac mam czas to soboty bo mąż chce jechać już po resztę rzeczy i rozłożyć łóżeczko haha dopada go chyba mój syndrom wicia gniazda
Jakie Wy w końcu kupujecie? -
Dzięki Tripi za uwagę o tym karmieniu w krzesełku- bardzo słuszna uwaga!
Mój mąż zamówił materac na allegro za 200zl już z przesyłką i pokrowcem na zmianę. Jakiś lateksowy. Jeśli chcesz to mogę podesłać konkretny link. Na razie nie wiem jak wygląda w rzeczywistości bo czekamy na przesyłkę -
Dzień dobry
Kapelusz chyba postawię na ten pianka-kokos. Ma dobre opinie i jest chyba odpowiednio twardy
W sobotę pojedziemy jeszcze po sklepach popatrzeć może będzie ktoś kto się na tym zna i coś jeszcze doradzi
Śniło mi się dziś że miałam cesarkę i bardzo bolało, oby to nie był proroczy sen -
Cześć Dziewczyny!
Co do materaca to zastanawiam się też nad produktem polskiej firmy Hevea Duo Activia. Piankowy, dwustronny. Jedna strona do 8-9 miesiąca (twardsza), a druga do około 2 lat. Też ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Butelkę mam jedną medeli i mam nadzieję, że nie będzie potrzebna. Tak jak laktator. Zarejestrowałam się na grupie odnośnie laktacji, rozszerzania diety itp. Powiem Wam, że uważałam, że sporo wiem, ale to tylko moje błędne wrażenie było. Polecam blog: https://www.hafija.pl/ źródło bezcennej wiedzy. Zawsze myślałam, że to ile odciągnę z laktatora świadczy o ilości pokarmu, że jak dziecko po karmieniu ciągle płacze, to się nie najada. Bzdura... I wiele, wiele innych. Polecam!
Dziś wizytuję.
Życzę miłego dnia i dużo odpoczynku!Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Tripi, masc na sutki kupilam medela purelan(czy jakos tak). Niby tez poleca polozna...
Jola, kupilam wlasnie ten materac Hevea Duo Activia. Piankowy, dwustronny. Sugerowalam sie opiniami I tym atestem...juz go mam...ogolnie wyglada ok, ale wg mnie roznica w twardosci obu stron jest minimalna...(np. gryka kokos jest znacznie twardszy)
Magia -
Jola trzymam kciuki za wizytę daj znać po
A blog super
Czytałam o tych maściach i cenowo chyba najlepiej wychodzi ziaja lano-maść też czysta lanolina i cena nie zabija
Kupiłam dziś butelkę i smoczki z lovi 0-3 i aventu 0-2 są malusie, robi się już coraz bardziej dzidziusiowo w domu
Kapelusz oby to były tylko głupie sny