X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo masci znalazłam to podpowiadam - lano maść z ziaja to także czyta lanolinę w 100% a jest dużo tańsza niż purelan czy Lansinoh :)

PixiDixi, Tripi lubią tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.

https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/

Pozdrawiam :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Tripi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola jak wizyta? Co słychać u kluseczki ? :D

U Was też tak burzowo?

atdcl6d85txjdq74.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że Kluska choć drobinka, to rośnie i mieści się w siatce centylowej, także ok. Miałam ktg, wszystko w normie. Do tego pan Doktor pokazał nam pysio małej (niestety, podobna do mnie) i śmiesznie zasłania się łapkami. Tripi, dziękuję za troskę! :*

Wam się śni cesarka jako koszmar, a ja chcę urodzić przez cięcie. Syn przyszedł na świat przez cc i wiemy, że tylko dzięki temu jest z nami. Co prawda ta ciąża przebiega o niebo lepiej, ale w głowie pozostał strach. Lekarz się krzywi, zobaczymy co w szpitalu na to powiedzą.

Muszę w tym tygodniu ogarnąć materac, pościel i nawet śpiworek zimowy. ;) A porządki leżą... Zataczam się dziś, jak pijany zając.

Spokojnego wieczoru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 20:56

bejb, bejb, PixiDixi lubią tę wiadomość

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać jak tam wizyta. Cieszę się że wszystko ok i mała zdrowo rośnie:) ja porządki zrobiłam, ale za to reszta wyprawki leży, po majówce siadam zamawiam, piore i prasuje :p ja jutro drugi raz na glukoze idę, oby było tak znośnie jak za pierwszym razem...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Jolu to dobrze że dobrze :) to najważniejsze <3
    Nie boję się cesarki jako samej operacji tylko tego co będzie znów po, poprzednią bardzo źle zniosłam, dupa z laktacja, nie umiałam wstać do małego, rana długo się goiła a ja sama całkiem wyprostowałam się po chyba 3 tygodniach dopiero a tak to chodziłam jak babcia :(
    Z porodem naturalnym znów nie wiem co mnie czeka i może dlatego jestem na niego lepiej nastawiona, choć jak lekarz będzie miał choć najmniejsze obawy to nie będę polemizować dziecko najważniejsze. Choć nie ukrywam że chciałabym spróbować i przeżyć to ;)

Kapelusz kciuki za glukozę :)
    Ja już poprane i poprasowane :D tylko ręczniczki jeszcze i prześcieradełka ale najpierw to muszę je kupić XD

Idę zaraz do położnej na ktg :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Jolus ze u Ciebie ok.
    Kapeluszek pomysl ze glukoza to taki wielki pączek z luuuukrem... bedzie dobrze

Milego dnia wspanialym mamusiom!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Tak koszmarnie to nie wspominam powrotu do formy po cc, ale to pewnie dlatego, że mały był na OIOM-e i biegałam już dzień później dwa piętra po schodach do niego. Emocje i adrenalina to "najlepszy" rehabilitant (oczywiście ironia!). Teraz też ze względu na charakter pracy męża z CC byłoby lepiej. Wziąłby urlop i był przy nas, a tak zostanę sama w trakcie porodu w niemieckim szpitalu (brrry). Tylko właśnie trudniejsza laktacja mnie zniechęca, ale poprzednio bardziej nam sprawę sknociła rozłąka i to, że młody był bez odruchu ssania. Zobaczymy co teraz życie pokaże.

Kapelusz, przyjemnej glukozy, jakkolwiek to brzmi... Dobra, wspaniałych wyników!!!

Tripi, ja wczoraj przy ktg (leżałam na wznak) zaczęło mi się słabo robić i miałam silne nudności, także życzę, żeby u Ciebie bez takich akcji się obyło.

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi daj znać jak po ktg:) ja już po glukozie, na szczęście dobrze ja znoszę a towarzysko przyjaciółki uprzyjemiło czekanie na badanie. Co do cc to powiem Wam to co powiedziała mi moja przyjaciółka pielęgniarka pracująca przy też przy prorodach i na bloku- żeby się wyprostować w miarę szybko po cięciu żeby się mięsnie od razu ułożyły i potwierdziła to jej kuzynka która za jej rada tak zrobiła (nie prostowala się na raty ani nie chodziła zgieta w pół tylko się przemogła i od razu się wyprostowała a potem jako jedyna na sali śmiała wyprostowana bez bolu)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) wszystko ok nie rodzę haha
    Schudłam kilogram i tsh trochę za wysokie i prosiła żeby skonsultować to z ginem bo ona by dała leki ale nie chce ingerować ale też z drugiej strony mówiła że ciąża jest już na takim etapie że te tsh nie powinno jej zagrażać.
    A i poleciła by nie odbywać długich kąpieli a najlepiej przerzucić się na prysznic bo w razie odejścia lub sączenia się wód łatwo to przegapić w wannie pełnej wody. I za 3 tyg mamy przyjść znowu ;)

Magia ale mi smaka na pączka narobiłaś ! :P

Kapelusz szacun że tak znosisz tą glukozę :D oby wyniki były dobre :)
    I co do pionizacji to też poczytuję że im szybciej się wstanie tym lepiej, mnie trzymali od rana do rana :/ pewnie dlatego tak źle

Jola jedyne co mnie pociesza w razie cc to właśnie to że od początku mąż będzie ze mną i że nie będę musiała się martwić czy zdąży wrócić z pracy na czas a ja sama w domu jestem z dzieckiem więc trochę mnie to przeraża.
    A mi się właśnie dobrze leży na prosto a najlepiej na prawym boku choć powinno się podobno leżeć na lewym O.o

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi cieszę się że ok. Kiedy masz lekarza teraz? Podpytaj o to Tsh. Ja też wole spać na prawym lub na plecach, ale staram się zasypiac na lewym na wszelki wypadek jednak, chociaż mamaginekolog ma artykuł o tym że ten lewy bok to mit i nie trzeba się stresować tym. Ostrożności nigdy za wiele :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, mity mitami ale zawsze coś prawdy może być ;) no ale budzę się zazwyczaj na prawym :D
    Dopiero 10 maja prenatalne mam to wejdę do niej zapytać o to tsh, mam 2,41 mieszczę się niby w normie bo jest do 4,20 ale w ciąży jakieś inne normy chyba.

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to ktg to jest juz takim standardowym badaniem na tym etapie ciazy? Bo mi nikt nie robil I jakos chyba nie zamierza...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia mi ten na NFZ ani ktg ani usg ostatnio nie robił czyli będzie już 8 tyg. Zobaczymy teraz w czwartek. Prywatny zrobił mi ktg ale usg nie planował, zrobił na moją prośbę, bo chciałam zobaczyc małego :) ale jak mu robił wcześniej usg to ktg już nie

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia mi ginekolog powiedziała że oni ktg robią dopiero koło 38 tygodnia. A ta położna to tak chyba z własnej woli robi.
    Kapelusz widzę że my obie mamy taki długi przestój z usg.. u mnie też będzie 8 tyg :/ już nie mogę się doczekać mam nadzieję że wszystko z nim ok ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta czy Wy macie zachciewajki? Ja mam fazę na śliwki już drugi tydzień :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu- ja ostatnio cały czas mam na słodycze... A w sobotę miałam na kiełbasę!

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Kapelusz oczywiście :D teraz mam na truskawki :D na szczęście taki sezon że zacznę słodycze zastępować kg owoców :D

Magia poszłam wczoraj przez Ciebie na pączki :P

Mena haloooo wszystko ok?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taaak...mam straszne zachciewajki na slodkie zwlaszcza... ale niestety nic jesc z zachciewajek nie moge

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, martwie sie...od 3 dni czuje mega nacisk na pecherz I szyjke macicy, brzuch mi sie robi twardy od dolu...czuje jakby kamien w brzuchu mi wisial...nie wiem czy to dzidzia tak sie ulozyla I tak napiera, czy cos tam sie dzieje...eh...mloda sie rusza sporo, co troche mnie uspokaja, ale I tak sie martwie...jutro mam wizyte u gina...
    Czy macie cos podobnego? Czy tak juz bedzie przez te ostatnie tygodnie?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ