LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie !
Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.
https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/
Pozdrawiam
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Melduję, że Kluska choć drobinka, to rośnie i mieści się w siatce centylowej, także ok. Miałam ktg, wszystko w normie. Do tego pan Doktor pokazał nam pysio małej (niestety, podobna do mnie) i śmiesznie zasłania się łapkami. Tripi, dziękuję za troskę! :*
Wam się śni cesarka jako koszmar, a ja chcę urodzić przez cięcie. Syn przyszedł na świat przez cc i wiemy, że tylko dzięki temu jest z nami. Co prawda ta ciąża przebiega o niebo lepiej, ale w głowie pozostał strach. Lekarz się krzywi, zobaczymy co w szpitalu na to powiedzą.
Muszę w tym tygodniu ogarnąć materac, pościel i nawet śpiworek zimowy. A porządki leżą... Zataczam się dziś, jak pijany zając.
Spokojnego wieczoru!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 20:56
bejb, bejb, PixiDixi lubią tę wiadomość
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Właśnie miałam pytać jak tam wizyta. Cieszę się że wszystko ok i mała zdrowo rośnie:) ja porządki zrobiłam, ale za to reszta wyprawki leży, po majówce siadam zamawiam, piore i prasuje :p ja jutro drugi raz na glukoze idę, oby było tak znośnie jak za pierwszym razem...
-
Witam
Jolu to dobrze że dobrze to najważniejsze
Nie boję się cesarki jako samej operacji tylko tego co będzie znów po, poprzednią bardzo źle zniosłam, dupa z laktacja, nie umiałam wstać do małego, rana długo się goiła a ja sama całkiem wyprostowałam się po chyba 3 tygodniach dopiero a tak to chodziłam jak babcia
Z porodem naturalnym znów nie wiem co mnie czeka i może dlatego jestem na niego lepiej nastawiona, choć jak lekarz będzie miał choć najmniejsze obawy to nie będę polemizować dziecko najważniejsze. Choć nie ukrywam że chciałabym spróbować i przeżyć to
Kapelusz kciuki za glukozę
Ja już poprane i poprasowane tylko ręczniczki jeszcze i prześcieradełka ale najpierw to muszę je kupić
Idę zaraz do położnej na ktg -
Cześć!
Tak koszmarnie to nie wspominam powrotu do formy po cc, ale to pewnie dlatego, że mały był na OIOM-e i biegałam już dzień później dwa piętra po schodach do niego. Emocje i adrenalina to "najlepszy" rehabilitant (oczywiście ironia!). Teraz też ze względu na charakter pracy męża z CC byłoby lepiej. Wziąłby urlop i był przy nas, a tak zostanę sama w trakcie porodu w niemieckim szpitalu (brrry). Tylko właśnie trudniejsza laktacja mnie zniechęca, ale poprzednio bardziej nam sprawę sknociła rozłąka i to, że młody był bez odruchu ssania. Zobaczymy co teraz życie pokaże.
Kapelusz, przyjemnej glukozy, jakkolwiek to brzmi... Dobra, wspaniałych wyników!!!
Tripi, ja wczoraj przy ktg (leżałam na wznak) zaczęło mi się słabo robić i miałam silne nudności, także życzę, żeby u Ciebie bez takich akcji się obyło.
Trzymam kciuki za nas wszystkie!Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Tripi daj znać jak po ktg:) ja już po glukozie, na szczęście dobrze ja znoszę a towarzysko przyjaciółki uprzyjemiło czekanie na badanie. Co do cc to powiem Wam to co powiedziała mi moja przyjaciółka pielęgniarka pracująca przy też przy prorodach i na bloku- żeby się wyprostować w miarę szybko po cięciu żeby się mięsnie od razu ułożyły i potwierdziła to jej kuzynka która za jej rada tak zrobiła (nie prostowala się na raty ani nie chodziła zgieta w pół tylko się przemogła i od razu się wyprostowała a potem jako jedyna na sali śmiała wyprostowana bez bolu)
-
Ja już po wszystko ok nie rodzę haha
Schudłam kilogram i tsh trochę za wysokie i prosiła żeby skonsultować to z ginem bo ona by dała leki ale nie chce ingerować ale też z drugiej strony mówiła że ciąża jest już na takim etapie że te tsh nie powinno jej zagrażać.
A i poleciła by nie odbywać długich kąpieli a najlepiej przerzucić się na prysznic bo w razie odejścia lub sączenia się wód łatwo to przegapić w wannie pełnej wody. I za 3 tyg mamy przyjść znowu
Magia ale mi smaka na pączka narobiłaś !
Kapelusz szacun że tak znosisz tą glukozę oby wyniki były dobre
I co do pionizacji to też poczytuję że im szybciej się wstanie tym lepiej, mnie trzymali od rana do rana pewnie dlatego tak źle
Jola jedyne co mnie pociesza w razie cc to właśnie to że od początku mąż będzie ze mną i że nie będę musiała się martwić czy zdąży wrócić z pracy na czas a ja sama w domu jestem z dzieckiem więc trochę mnie to przeraża.
A mi się właśnie dobrze leży na prosto a najlepiej na prawym boku choć powinno się podobno leżeć na lewym
-
Tripi cieszę się że ok. Kiedy masz lekarza teraz? Podpytaj o to Tsh. Ja też wole spać na prawym lub na plecach, ale staram się zasypiac na lewym na wszelki wypadek jednak, chociaż mamaginekolog ma artykuł o tym że ten lewy bok to mit i nie trzeba się stresować tym. Ostrożności nigdy za wiele :p
-
Dokładnie, mity mitami ale zawsze coś prawdy może być no ale budzę się zazwyczaj na prawym
Dopiero 10 maja prenatalne mam to wejdę do niej zapytać o to tsh, mam 2,41 mieszczę się niby w normie bo jest do 4,20 ale w ciąży jakieś inne normy chyba. -
Magia mi ten na NFZ ani ktg ani usg ostatnio nie robił czyli będzie już 8 tyg. Zobaczymy teraz w czwartek. Prywatny zrobił mi ktg ale usg nie planował, zrobił na moją prośbę, bo chciałam zobaczyc małego ale jak mu robił wcześniej usg to ktg już nie
-
Magia mi ginekolog powiedziała że oni ktg robią dopiero koło 38 tygodnia. A ta położna to tak chyba z własnej woli robi.
Kapelusz widzę że my obie mamy taki długi przestój z usg.. u mnie też będzie 8 tyg już nie mogę się doczekać mam nadzieję że wszystko z nim ok
-
Hej dziewczynki, martwie sie...od 3 dni czuje mega nacisk na pecherz I szyjke macicy, brzuch mi sie robi twardy od dolu...czuje jakby kamien w brzuchu mi wisial...nie wiem czy to dzidzia tak sie ulozyla I tak napiera, czy cos tam sie dzieje...eh...mloda sie rusza sporo, co troche mnie uspokaja, ale I tak sie martwie...jutro mam wizyte u gina...
Czy macie cos podobnego? Czy tak juz bedzie przez te ostatnie tygodnie?
Magia