X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia możliwe że to dzidzia, ja miewam podobnie jak mi się młody przekręci to wyraźnie to czuję, mam wtedy uczucie jakby mi coś na pęcherzu leżało i miałabym nie zdążyć do toalety, brzuch mam też wtedy twardy i ciężko się chodzi (często mi tak robi jak tyko wyjdę na zakupy :p)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, jutro masz wizytę to lekarz sprawdzi co tam maleństwo w środku porabia:) daj znać po wizycie. Ja też jutro wizytuje.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to nic groźnego. Koniecznie daj znać po wizycie.

Ja też dziś wizytuje :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Magia też mam tak często, lecę zawsze zrobić siku a przy sikaniu aż boli ;)
    Może ich uciskają pełne pęcherze i się nam buntują dzieciaczki :D

Ale wam zazdroszczę tych wizyt :P tak pozytywnie oczywiście :P trzymam mocno kciuki i czekam na wieści <3

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarza Wam bada szyjke poprzez USG dopochwowo czy na fotelu? Bo się zastanawiam skąd po badaniu na fotelu mój lekarz wie ile cm ma szyjka i czy się nie skraca... :/??

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zazwyczaj nie bada szyjki. Robi USG przed brzuch tylko. Raz go poprosiłam o zbadanie szyjki to patrzył na fotelu i USG dopochwowo. Więc myślę że i tak i tak ma możliwość zobaczyć czy wszystko jest z nią ok.

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz mnie zawsze bada lekarka na fotelu podczas normalnej wizyty ale zawsze każe sprawdzić na usg jej długość bo mówiła, że z zewnątrz wygląda ładnie i jest zamknięta ale co się dzieje w środku to ona nie wie i że trzeba to sprawdzić zawsze podczas usg.
    Usg pierw mam dopochwowe sprawdza długość i kształt a potem już przez brzuchol dziudziutka :)
    Teraz się trochę boje bo miedzy usg jest duża różnica (9 tygodni) czy się tam nic nie skróciło :/ w pierwszej ciąży ani skracania ani rozwarcia nie czułam :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie- wszystko ok i mały głową w dół :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie - dostałam na wszelki wypadek skierowanie do szpitala :0 dziś jakiś dziwny ból brzucha mi się pojawił w dole do tego biegunka, lekarz stwierdził że brzuch trochę za twardy - no spa i obserwować jak ból czy twardzieli nie minie mam się udać na oddział :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, jestem juz po ginku...wszystko ok, mloda ma 1380g,szyjka dluga prawie 4cm... naciski na szyjke, twarty brzuch u dolu wg lekarza to nic groznego...
    No i... bede miec raczej cesarke...z powodu rozwarstwienia siatkowki obu oczu...I troche peniam

Teraz czekam na echo serduszka...

Co do badania szyjki to na kazdej wizycie bada mnie na fotelu I mowi, ze wyglada ok, ale tez co ktoras wizyte mierzy szyjke usg dopochwowym ( ponoc to najdoklasnijsze)

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, ciesze sie ze u Ciebie ok.
    Kapelutek I jak brzuszek?

Mena, a gdzie Ty jestes?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, Bejb ciesze się że wszystko dobrze. Ja wzięłam no spe, leżę obserwuje. Narazie czuje jeszcze dyskomfort, jak mi nie minie to raczej udam się do szpitala, żeby sprawdzili co się dzieje.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze echo serduszka ok.
    Poza tym ze byly 2h opoznienia I padam na twarz...

Kapelusz, a u Ciebie martwisz sie tym, ze brzuszek zbyt twardy, czy jeszcze cos? W sensie, czy jeszcze z jakiegos powodu to skierowanie do szpitala?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia super wiadomości:) ogólnie niepokoi mnie moje samopoczucie ten ból i biegunka nie wiadomo skąd. Bol i biegunka mi przeszły tylko brzuch napina się częściej niż zazwyczaj. Martwię się tym, bo lekarza głównie, zaniepokoiła za twarda macica, ale z tego stresu już nie pamiętam co ki powiedział kiedy w razie czego mam jechać do tego szpitala. Narazie czuje się lepiej więc leżę.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek to odpoczywaj.
    Wszystko bedzie dobrze.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusik- może przeciazylas się ostatnio? Robiłaś jakieś porządki albo pranie większe?
    Dostałaś jakieś leki na tą twarda macicę?

syy2h371nd1ygvmg.png

• CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, trzymaj się Słońce! Gdybyś miała wątpliwości, jak postąpić, jedź do szpitala. Lepiej dmuchać na zimne. Dużo spokoju i odpoczynku!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili mnie na oddziale. Leżę pod kroplowka z magnezem. Oby mnie szybko wypuścili...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuszczą, wypuszczą, ale lepiej niech dokładnie poobserwują. Kapelusz, ze spokojem i pokorą. ;) Melduj co i jak, a my trzymamy wszystkie kciuki, aby pobyt w miejskim spa nie przedłużał się.

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Znikam na jeden dzień a tu tyle się dzieje

Bejb fajnie że już głową w dół oby się już nie przekręcił ;)

Magia ładna waga :D i szyja też fajna :D no u ulga że z echiem w porządku :)

Kapelusik trzymaj się <3 lepiej że teraz troszkę poleżysz i zachamują wszystko niż by miało być za późno, trzy dni i do domku :P dawaj nam znać na bieżąco :)

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ