LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia możliwe że to dzidzia, ja miewam podobnie jak mi się młody przekręci to wyraźnie to czuję, mam wtedy uczucie jakby mi coś na pęcherzu leżało i miałabym nie zdążyć do toalety, brzuch mam też wtedy twardy i ciężko się chodzi (często mi tak robi jak tyko wyjdę na zakupy :p)
-
Witam dziewczynki
Magia też mam tak często, lecę zawsze zrobić siku a przy sikaniu aż boli
Może ich uciskają pełne pęcherze i się nam buntują dzieciaczki
Ale wam zazdroszczę tych wizyt tak pozytywnie oczywiście trzymam mocno kciuki i czekam na wieści -
Mi zazwyczaj nie bada szyjki. Robi USG przed brzuch tylko. Raz go poprosiłam o zbadanie szyjki to patrzył na fotelu i USG dopochwowo. Więc myślę że i tak i tak ma możliwość zobaczyć czy wszystko jest z nią ok.
-
Kapelusz mnie zawsze bada lekarka na fotelu podczas normalnej wizyty ale zawsze każe sprawdzić na usg jej długość bo mówiła, że z zewnątrz wygląda ładnie i jest zamknięta ale co się dzieje w środku to ona nie wie i że trzeba to sprawdzić zawsze podczas usg.
Usg pierw mam dopochwowe sprawdza długość i kształt a potem już przez brzuchol dziudziutka
Teraz się trochę boje bo miedzy usg jest duża różnica (9 tygodni) czy się tam nic nie skróciło w pierwszej ciąży ani skracania ani rozwarcia nie czułam -
Ja już też po wizycie - dostałam na wszelki wypadek skierowanie do szpitala :0 dziś jakiś dziwny ból brzucha mi się pojawił w dole do tego biegunka, lekarz stwierdził że brzuch trochę za twardy - no spa i obserwować jak ból czy twardzieli nie minie mam się udać na oddział
-
Hej dziewczynki, jestem juz po ginku...wszystko ok, mloda ma 1380g,szyjka dluga prawie 4cm... naciski na szyjke, twarty brzuch u dolu wg lekarza to nic groznego...
No i... bede miec raczej cesarke...z powodu rozwarstwienia siatkowki obu oczu...I troche peniam
Teraz czekam na echo serduszka...
Co do badania szyjki to na kazdej wizycie bada mnie na fotelu I mowi, ze wyglada ok, ale tez co ktoras wizyte mierzy szyjke usg dopochwowym ( ponoc to najdoklasnijsze)
Magia -
Magia super wiadomości:) ogólnie niepokoi mnie moje samopoczucie ten ból i biegunka nie wiadomo skąd. Bol i biegunka mi przeszły tylko brzuch napina się częściej niż zazwyczaj. Martwię się tym, bo lekarza głównie, zaniepokoiła za twarda macica, ale z tego stresu już nie pamiętam co ki powiedział kiedy w razie czego mam jechać do tego szpitala. Narazie czuje się lepiej więc leżę.
-
Wypuszczą, wypuszczą, ale lepiej niech dokładnie poobserwują. Kapelusz, ze spokojem i pokorą. Melduj co i jak, a my trzymamy wszystkie kciuki, aby pobyt w miejskim spa nie przedłużał się.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Dzień dobry
Znikam na jeden dzień a tu tyle się dzieje
Bejb fajnie że już głową w dół oby się już nie przekręcił
Magia ładna waga i szyja też fajna no u ulga że z echiem w porządku
Kapelusik trzymaj się lepiej że teraz troszkę poleżysz i zachamują wszystko niż by miało być za późno, trzy dni i do domku dawaj nam znać na bieżąco