X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy Wasi lekarze kazali Wam się stawiać na wizyty co 2 tygodnie w trzecim trymestrze? I jak to jest z tym ktg? Macie skierowania? Jak często się to robi? Pytam, bo moja lekarka jest jakaś opieszała i nic nie wspomina ani o częstszych wizytach, ani o ktg, nawet nie wiem czy jeszcze usg będę miała robione (już miałam to 28-32tydz). I na tym badaniu dzieć był pośladkowo ułożony, przecież trzeba sprawdzać, czy się obrócił, nie? W ogóle nie czuję się 'zaopiekowana' w tej ciąży (ze strony medycznej).

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia trzymam kciuki i czekam na wieści po zabiegu :)! Będzie dobrze, zobaczysz:) Anakin witaj w państwowej służbie zdrowia :/ zerknij sobie w necie na kalendarz badań w ciąży, wg nfz usg robi się obowiązkowo 27-32 tydz. i po 40, ktg też po 40. Mój lekarz mimo obowiązku zrobienia usg w 21-26 tyg i mimo tego że dał mi skierowanie do szpitala, wcale usg nie zamierzał mi zrobić - wyprosiłam go o to, bo chciałam wiedziec co z małym, a po badaniu na fotelu to raczej nic poza szyjka nie widać. Tak to u nas jest :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze I czekam na laser...oczywiscie mega opozninie mimo ze prywatnie...

Co do gina...chodze prywatnie I tez nie jestem pewna zaopiekowania...zapisal na wizyte za 3 tyg, o ktg nic nie mowil...
    Nie wiem czy bedzie mi robil jeszcze usg ale przy cukrzycy to chyba powinien...nie wiem...
    Dzis caly dzien prasowalam ubranka zeby nie myslec...

Dziekuje ze jestescie I wspieracie. Jestescie cudowne.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będzie Dobrze! Głowy do góry :*

Ja też chodzę prywatnie do gina a ktg miałam tylko raz przy przyjęciu do szpitala w 29. tygodniu.

Nie martwimy się na zapas bo nasze dzieciaczki będą się wkurzać.
    Myślę że już taki stres przedporodowy nam się włącza ;)

Któraś ma jakieś fajne plany na majówkę? My siedzimy w domku.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jest po zabiegu. Wszystko ok. Strachy byly oczywiscie niepotrzebne.
    Caluski dla wszystkich!

My w majoweczke w domku.
    Dzis to nawet wstawac mi sie nie chce hihihi.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 3 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia cieszę się że wszystko dobrze :) ja też w domu, jakoś nie mam siły się ruszać a może to bardziej strach, że znów mi się ta macica rozkręci. Mąż za to relaks robi na rybach, komu dobrze temu dobrze :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, moj maz tez jest rybolubny...powiedzialabym ze jest swirem wedkarstwa I non stop siedzi na rybach...
    Ale przynajmniej mam swieza dostawe ryb dla ciezarnej...hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 4 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze maluchy są już główka w dół?? bo mój chyba tak (lekarka w wypisie stwierdziła położenie główkowe). Zastanawiam się czy mu już tak zostanie czy jeszcze będzie fikał...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie głowa w dół- sprawdzane 2 tyg temu.
    Lekarz mówił że raczej już nie powinien się obrócić ale wszystko jest możliwe :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie ułożenie pośladkowe (zastanawiam się kiedy powinna się już przekrecic). Majówkę spędziliśmy nad morzem- super było, wróciliśmy wczoraj wieczorem, za to dziś mam lenia-lezę w łóżku i oglądam filmy;)
    Czy Was też tak często męczy zgaga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 15:20

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie narazie nozkami w dol, choc I tak pewnie bedzie cesarka.

Co do zgagi to nawet musze przyznac ze mnie nie meczy za bardzo. Raczej tylko wzdecia czasem, no I ciezej sie spi bo wszystko mnie boli...hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 4 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mi lekarz powiedział, że ma czas do 4 tygodni przed terminem porodu, bo pytałam na ostatniej wizycie kiedy jeszcze był w innej pozycji. Zgaga też mnie męczy, dziś w nocy obudziła mnie właśnie :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Przyśpieszyłam termin wizyty, bo brzuch jednak napina się pomimo ratowania się nospą i większą ilością magnezu. Pewnie taki mój urok, ale jednak 10 szybciej, to 10 dni.

Z tego co wiem, to jeszcze maluchy mają czas na obracanie się, ale teraz to dobry moment (jeszcze duuuuzo miejsca mają). Przyszły moje koszule i szlafrok. :) Szlafrok cienki, podoba mi się, ale ma jedną wadę. Ja się w nim mieszczę, ale moja córka już nie. ;)))

Czy któraś z Was słyszała o środkach pobudzających laktacje? Mnie "rzucił się" w oczy na forach i Hafija poleca Femaltiker (na słodzie jęczmiennym) oraz drugi Piulatte plus z Humany. Może któraś coś słyszała o takich wspomagaczach i jak to się ma do herbatek ziołowych, którymi niby też warto/można się wspomagać. Pytam, bo te środki tanie nie są i w ogóle na ile pomagają.

Zgagę czasami mam, ale to czasami. Bardziej dokuczają mi skurcze, drgania łydek. Czasem mąż musi mi nogi w nocy masować, bo nie mogę spać. Taki los.

Magia, cieszę się że zabieg przebiegł pomyślnie. :) Oczka zdrowe, wszystko przebiegło bez problemów, to najważniejsze.

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, te specyfiki na laktacje znam tylko z czytania na necie I od poloznej ze szkoly. Kupilam wlasnie Femaltiker (polozna polecala) I herbatke hippa (polecana na forach)...wzielam po opakowaniu w razie gdyby ...I potem zobacze jak to sie sprawdza.

CiociaJola lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 4 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, mi ordynator w szpitalu powiedziała że brzuch będzie mi się spinać jak będę zmieniać pozycje, po ruchu, po wysiłku dlatego mam się oszczędzać a do czasu wizyty u giną nospa forte i magnez. Dobrze ze się umówilas wcześniej na wizyte, bo warto to skonsultować. Odpoczywaj, oszczędzaj się do tego czasu ile się da:) w szlafrok zmieścisz się po porodzie :) moj idzie z Chin :) o specyfikach nie słyszałam, ale jak są na slodzie to mogą działać. Mi właśnie odezwała się ósemka, chyba oszaleje:(

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) my już pomału kończymy remont :) łóżeczko złożone, materac kupiony i reszta wyprawki też zostało czekać na kuriera ;) dorwałam w biedronce giga pake Pampers'a 144 szt. za 49.99 :D

Anakin na ktg niby jeszcze czas (mi lekarka nie robi tylko położna z mojej przychodni) a na wizyty dalej chodzę w sumie co 4 tyg ale w między czasie chodzę do położnej.

Magia to super :) najważniejsze że już po i ślepka zdrowe :)

Kapelusz mój się chyba obrócił ale dowiem się w czwartek :) ale moje żebra wyraźnie czują kopy ;) współczuję zęba :/ oby przez noc jej się odwidziało ;)

Jola też nie mieszczę brzuchola w szlafroku ;) ale kupiłam go z myślą na po porodzie haha
    Co do Femaltikera to słyszałam bardzo dobre opinie i zakupiłam :) a co do ziołowych herbatek to się nie znam ale jak macie coś sprawdzonego to się dzielcie ;)

Aaa chciałam się jeszcze pochwalić że wracają mi chyba mdłości O.o dziś już drugi raz wybiegłam ze sklepu bo prawie puściłam pawia XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 21:13

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ziaja-mamma-mia-krem-przeciw-rozstepom-i-lanomasc-i7325644089.html
    może którejś się przyda :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Jak po majówce?
    Która wizytuje w tym tygodniu ?

Belly pokazało dziś 8 miesiąc O.o chyba zaczynam panikować XD

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 7 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Tripi, ja dziś mam wizytę po południu. U mnie 7 miesiąc i też już zaczynam panikowac, więc nie dziwi się Tobie. Czy Wy też macie taki problem ze stanikami, w domu chodzę bez(ale zaraz zacznie dziłać grawitacja przy moim rozmiarze :/) bo mnie wszystkie gniota pod biustem, mimo że już sobie przedłużke kupiłam, żeby obwód zwiększyć :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam male cycki wiec najlepiej bez stanika :) a na wyjscie "sportowy". Ah i kusi mnie nowy bezszwowy 'bezczuciowy' sloggi:) lubie ich bielizne:) ale to tak na marginesie.
    Dziewczyny, ja mam inne pytanie. Czy wasze dzidzie tez sa tak bardzo aktywne? Mam wrazenie, ze moj w ogole nie spi w tym brzuszku. Czy to powod do zmartwien? Moze mu tam niewygodnie, ze tak się wierci? Glupie mam pytania, co?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ