LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy Wasi lekarze kazali Wam się stawiać na wizyty co 2 tygodnie w trzecim trymestrze? I jak to jest z tym ktg? Macie skierowania? Jak często się to robi? Pytam, bo moja lekarka jest jakaś opieszała i nic nie wspomina ani o częstszych wizytach, ani o ktg, nawet nie wiem czy jeszcze usg będę miała robione (już miałam to 28-32tydz). I na tym badaniu dzieć był pośladkowo ułożony, przecież trzeba sprawdzać, czy się obrócił, nie? W ogóle nie czuję się 'zaopiekowana' w tej ciąży (ze strony medycznej).Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Magia trzymam kciuki i czekam na wieści po zabiegu ! Będzie dobrze, zobaczysz:) Anakin witaj w państwowej służbie zdrowia zerknij sobie w necie na kalendarz badań w ciąży, wg nfz usg robi się obowiązkowo 27-32 tydz. i po 40, ktg też po 40. Mój lekarz mimo obowiązku zrobienia usg w 21-26 tyg i mimo tego że dał mi skierowanie do szpitala, wcale usg nie zamierzał mi zrobić - wyprosiłam go o to, bo chciałam wiedziec co z małym, a po badaniu na fotelu to raczej nic poza szyjka nie widać. Tak to u nas jest
-
Siedze I czekam na laser...oczywiscie mega opozninie mimo ze prywatnie...
Co do gina...chodze prywatnie I tez nie jestem pewna zaopiekowania...zapisal na wizyte za 3 tyg, o ktg nic nie mowil...
Nie wiem czy bedzie mi robil jeszcze usg ale przy cukrzycy to chyba powinien...nie wiem...
Dzis caly dzien prasowalam ubranka zeby nie myslec...
Dziekuje ze jestescie I wspieracie. Jestescie cudowne.
Magia -
Dziewczyny, będzie Dobrze! Głowy do góry :*
Ja też chodzę prywatnie do gina a ktg miałam tylko raz przy przyjęciu do szpitala w 29. tygodniu.
Nie martwimy się na zapas bo nasze dzieciaczki będą się wkurzać.
Myślę że już taki stres przedporodowy nam się włącza
Któraś ma jakieś fajne plany na majówkę? My siedzimy w domku. -
Hej u mnie ułożenie pośladkowe (zastanawiam się kiedy powinna się już przekrecic). Majówkę spędziliśmy nad morzem- super było, wróciliśmy wczoraj wieczorem, za to dziś mam lenia-lezę w łóżku i oglądam filmy;)
Czy Was też tak często męczy zgaga?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 15:20
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Hej!
Przyśpieszyłam termin wizyty, bo brzuch jednak napina się pomimo ratowania się nospą i większą ilością magnezu. Pewnie taki mój urok, ale jednak 10 szybciej, to 10 dni.
Z tego co wiem, to jeszcze maluchy mają czas na obracanie się, ale teraz to dobry moment (jeszcze duuuuzo miejsca mają). Przyszły moje koszule i szlafrok. Szlafrok cienki, podoba mi się, ale ma jedną wadę. Ja się w nim mieszczę, ale moja córka już nie. ))
Czy któraś z Was słyszała o środkach pobudzających laktacje? Mnie "rzucił się" w oczy na forach i Hafija poleca Femaltiker (na słodzie jęczmiennym) oraz drugi Piulatte plus z Humany. Może któraś coś słyszała o takich wspomagaczach i jak to się ma do herbatek ziołowych, którymi niby też warto/można się wspomagać. Pytam, bo te środki tanie nie są i w ogóle na ile pomagają.
Zgagę czasami mam, ale to czasami. Bardziej dokuczają mi skurcze, drgania łydek. Czasem mąż musi mi nogi w nocy masować, bo nie mogę spać. Taki los.
Magia, cieszę się że zabieg przebiegł pomyślnie. Oczka zdrowe, wszystko przebiegło bez problemów, to najważniejsze.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Jola, te specyfiki na laktacje znam tylko z czytania na necie I od poloznej ze szkoly. Kupilam wlasnie Femaltiker (polozna polecala) I herbatke hippa (polecana na forach)...wzielam po opakowaniu w razie gdyby ...I potem zobacze jak to sie sprawdza.
CiociaJola lubi tę wiadomość
Magia -
Jola, mi ordynator w szpitalu powiedziała że brzuch będzie mi się spinać jak będę zmieniać pozycje, po ruchu, po wysiłku dlatego mam się oszczędzać a do czasu wizyty u giną nospa forte i magnez. Dobrze ze się umówilas wcześniej na wizyte, bo warto to skonsultować. Odpoczywaj, oszczędzaj się do tego czasu ile się da:) w szlafrok zmieścisz się po porodzie moj idzie z Chin o specyfikach nie słyszałam, ale jak są na slodzie to mogą działać. Mi właśnie odezwała się ósemka, chyba oszaleje:(
-
Dobry wieczór my już pomału kończymy remont łóżeczko złożone, materac kupiony i reszta wyprawki też zostało czekać na kuriera dorwałam w biedronce giga pake Pampers'a 144 szt. za 49.99
Anakin na ktg niby jeszcze czas (mi lekarka nie robi tylko położna z mojej przychodni) a na wizyty dalej chodzę w sumie co 4 tyg ale w między czasie chodzę do położnej.
Magia to super najważniejsze że już po i ślepka zdrowe
Kapelusz mój się chyba obrócił ale dowiem się w czwartek ale moje żebra wyraźnie czują kopy współczuję zęba oby przez noc jej się odwidziało
Jola też nie mieszczę brzuchola w szlafroku ale kupiłam go z myślą na po porodzie haha
Co do Femaltikera to słyszałam bardzo dobre opinie i zakupiłam a co do ziołowych herbatek to się nie znam ale jak macie coś sprawdzonego to się dzielcie
Aaa chciałam się jeszcze pochwalić że wracają mi chyba mdłości dziś już drugi raz wybiegłam ze sklepu bo prawie puściłam pawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 21:13
-
Hey Tripi, ja dziś mam wizytę po południu. U mnie 7 miesiąc i też już zaczynam panikowac, więc nie dziwi się Tobie. Czy Wy też macie taki problem ze stanikami, w domu chodzę bez(ale zaraz zacznie dziłać grawitacja przy moim rozmiarze ) bo mnie wszystkie gniota pod biustem, mimo że już sobie przedłużke kupiłam, żeby obwód zwiększyć
-
Ja mam male cycki wiec najlepiej bez stanika a na wyjscie "sportowy". Ah i kusi mnie nowy bezszwowy 'bezczuciowy' sloggi:) lubie ich bielizne:) ale to tak na marginesie.
Dziewczyny, ja mam inne pytanie. Czy wasze dzidzie tez sa tak bardzo aktywne? Mam wrazenie, ze moj w ogole nie spi w tym brzuszku. Czy to powod do zmartwien? Moze mu tam niewygodnie, ze tak się wierci? Glupie mam pytania, co?Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)