LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
To trzymam kciuki Kapelusik i czekam na wieści
Co do stanika to ja również noszę bezszwowe tylko, że nie mam aż tak dużego biustu a i nawet mąż ostatnio stwierdził że coś zmalał
W lidlu będą od czwartku do karmienia, może takie już wypróbuj?
Anakin mój też ma takie dni że cały dzień wariuje (zazwyczaj jak ja leże i nic robię ) ale ma też takie że nie rusza się prawie wcale tylko jak coś słodkiego zjem nie wiem od czego to zależy. Zauważyłam, że rusza się zawsze ok 5 rano jak wstaję na tabletkę i po 22 robi sobie imprezkę
Przyszła mi dziś paczka z gemini, jeszcze tylko z allegro i chyba koniec z szałem wyprawkowym tzn jeszcze wózek ale to w czerwcu bo nie mam miejsca -
Aaaaaaaa u mnie tez pokazalo 8 miesiac! (W podpisie mam blad, bo u mnie juz 31+1)...
Co do stanikow...ja sie w nic nie mieszcze...zawsze mialam mega duzy biust (moja zmora)...o staniku do karmienia moge zapomniec...ale daje rade jeszcze jakos chodzic w tych normalnych co mam...
A ruchy dzidzi? U mnie wlasnie wcale nie ma ich mega duzo I to mnie martwi...ze trzy razy dziennie czuje po kilka kopniakow I czasem w nocy...tak mam caly czas...a czasem sa dni ze doslownie 3kopniaki przez caly dzien...ale niby wszystko ok...
Magia -
A w ogole to jeszcze nie zaczlam kompletowac tej 'nieszczesnej' wyprawki, bo co siadam do neta, zeby cos zamowic to... mam taki metlik w glowie, ze wszelkie sily mnie opuszczaja. Naprawde uwazam, ze za duzo jest tego wszystkiego; za duzo towarow, za duzo poradnikow, za duzo watpliwosci. Chcialabym zeby ktos przyszedl i dal mi pake z wyprawka gotowa zebym nie musiala juz kminic...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Magia wrote:
A ruchy dzidzi? U mnie wlasnie wcale nie ma ich mega duzo I to mnie martwi...ze trzy razy dziennie czuje po kilka kopniakow I czasem w nocy...tak mam caly czas...a czasem sa dni ze doslownie 3kopniaki przez caly dzien...ale niby wszystko ok...
Kurczaki, moze to jednak charakter maluszkow juz sie uwidacznia... i moj bedzie takim nerwusem (ma to sens, mialby to po matce...)... Troszke pomaga jak poglaszcze brzuszek i pogadam do niego. Ale przeciez nie bede sie ciagle gladzic po brzuszysku :o)
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
U mnie podobnie jak u Tripi, są dni że wariuje na całego,ale to te dni kiedy prawie nie chodzę tylko leżę, a są dno że rusza się mniej i aż zaczynam panikowac, po czym wieczorem się uaktywnia aż ciężko zasnąć. Podobno to jaka dzidzia jest w brzuszku przekłada się na jej aktywność po porodzie, aż się boję co mnie czeka, bo mój raczej jednak z tych ruchliwych :p Anakin każde dziecko jest inne. Tu ciekawy artykuł na ten temat, może Cie trochę uspokoi https://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/
-
Ps. Jak zaczynam się zastanawiać czy wszystko ok, to puszczam mojemu muzykę (kładę telefon blisko brzucha) , konkretnie Mozarta dla dzieci, bo to puszczałam mu już wcześniej i zawsze reaguje, więc wiem że po prostu spał może spróbuj i zobaczysz czy na Twojego maluszka też to działa
-
Kapelusz weź mnie nie strasz bo z tego wychodzi że w nocy to ja se nie pośpie haha
A z muzyką też spróbuję
Anakin podziwiam Cię ja to ze stresu do głowy dostawałam że nie zdążę z tą wyprawką
Co do wyprawki to czy jest coś nieoczywistego o czym zawsze się zapomina? Bo mam wrażenie że czegoś na bank nie mam a jest to ważne -
Jestem już po wizycie, wszystko ok, szyjka zamknięta bez zmian. Usg nie miałam, lekarz sprawdził tylko tętno. Powiedział że od teraz wizyty już co 2 tygodnie i na następnej sprawdzi na usg jak mały rośnie. Niestety to że jest teraz głową w dół nie daje gwarancji, że tak zostanie bo do 36 tyg może się jeszcze przemieszczać. Co do ruchów, trzeba zwracam uwagę czy wogole są a nie ile ich jest, liczenie ruchów od 35 tyg.
-
Też mnie już wszystkie stanik i cisną a dodatkowy problem jest taki że jak w domu ściągam i zakładam bluzkę to zaraz mleko mi leci i wiecznie z plamami chodzę bo wkładki w luźnych bluzkach się nie trzymają. U mnie laktacja rozkrecila się dość szybko bo już na początku 6 miesiąca. Normalnie od tamtego czasu śmigam już z wkładkami laktacyjnymi. Przy okazji mogę już odradzic te z canpolu (klej jest tylko po jednej stronie w dodatku zupełnie nie trzyma się stanika-ściągasz wieczorem stanik -wkładka sama wypada. W dodatku zbyt grube a juz sa gorace dni, tak mało to komfortowe. Polecam za to lovi i lansinoh. Mi z wyprawki zostały same popierdolki dziś doszedł mi laktatorHana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Tysia też zazdroszczę tej laktacji:) co do wkładek czytałam że te z Johnson też są nienajgorsze, w sumie to planuje je kupic bo są tańsze niż Lansinoh. Anakin co do wyprawki to się nie martw, bo ja też do szpitala nie mam nic poza para klapek pod prysznic :p masa rzeczy jeszcze mi do kupienia została, niby wanienka termometr itd ale trochę tego jest. Któraś z dziewczyn poleciła sprzedawcę magmaris na allegro i ja sobie zamówię chyba tam, bo jest prawie wszystko co potrzeba i ceny są ok.
-
Ja zamówiłam od magmaris i jestem zadowolona. Co do wkładek Johnson to też już próbowałam dostałam pół opakowania od sąsiadki, dla mnie za małe i jakiś dziwny kształt. Szczerze polecam zatem lovi- cena jest ok i ładnie się trzymają, do tego ładnie wyprofilowane i w kolorach biały czarny i różowyHana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czerwony Kapelusz wrote:Dziewczyny Wasze maluchy są już główka w dół?? bo mój chyba tak (lekarka w wypisie stwierdziła położenie główkowe). Zastanawiam się czy mu już tak zostanie czy jeszcze będzie fikał...
Mój jest poprzecznie ułożony... A czasu ma coraz mniej, aby się ogarnąć (32tc leci)... Chciałabym mieć cesarskie cięcie z tego powodu, ehhh...Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Tysia11 wrote:dziś doszedł mi laktator
Jaki i gdzie kupiłaś? Brałaś nowy? Elektryczny? Ja kminie lovi lub lansinoh, ale chyba nie kupię od razu, tylko sobie upatrzę, a kupi mąż ew w razie potrzeby... kurde, drogie te sprzęty (ok 300pln)
Dzięki za polecenie wkładek!Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Hejoo
Tysia dzięki za info o wkładkach lovi ma chyba wszystkie produkty dobrej jakości
Kapelusz zobacz sobie jeszcze na allegro HubiWorld też ma wszystko co potrzebne
Anakin co do laktatora to ja mam ręczny Aventu i pożyczę od koleżanki w razie potrzeby elektryczny bo ceny rzeczywiście wysokie a może być tak że nie przyda się w ogóle
Dziewczyny a kupujecie jakieś leżaczki, bujaczki itp ? -
Ja kupiłam laktator elektryczny lovi -używany bo jeszcze nie zwariowalam aby wydać 400 zł za nowy. Używany wraz z przesyłką wyszedl mnie 165 zł. Wyparzylam co mogłam i zabieram że sobą nawet do szpitala. Z tego co słyszałam to nie opłaca się kupować ręcznego no chyba że ktoś chce tracić czas na ściąganie i nie przejmuje się odciskami na dłoniach;) w końcu mamy sobie ułatwiać Prawda? A jeśli nie będzie potrzebny to chwała Bogu-każdej z nas życzę abyśmy mogły wykarmic nasze maluchy bez laktatora:) lecę do sklepu zerknąć na piżamy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:46
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Tripi wrote:Dziewczyny a kupujecie jakieś leżaczki, bujaczki itp ?
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Ja też się zastanawiam tyle opinii tych fizjoterapeutów że zgłupieć idzie
Mate mam piankową po starszaku SkipHop i jest nie do zdarcia, jeszcze kilku dzieciom posłuży i jakaś taka "edukacyjną" w sumie też. Też się chyba wstrzymam.
Dzięki że przypomniałaś że jest coś takiego jak te maty
Tysia dorwałaś piżamy?
U mnie burza się rozkręca na całego.. pospane będę miała
-
Tripi w pizamach wybór jak cholera aż 3 w sklepie i wiecie co nie dziwię się że są depresję poporodowe:) ja zdaje sobie sprawę że oddział w szpitalu to nie rewia mody ale nie oznacza to że trzeba od razu wyglądać jak lump. Piżamy jak dla babci, aż się wkurzylam... ostatni miesiąc spędzę w szpitalu i jednak wolałabym czuć się choć trochę jak kobieta .... Chyba muszę przewertowac internet.
Co do huśtawki to mój wczoraj przytachal do domu sam wybrał pojechał i kupił taką
https://nodik.pl/hustawka-niemowleca-bugies-caretero-czerwona-p-3053.html?gclid=EAIaIQobChMIrezGxIn42gIV18myCh2dDwKxEAQYAiABEgLKffD_BwE
Oczywiście używaną (i tak uważam że lekko go poniosło ale nie mogę mu zabronić-niech też ma jakiś udział w takich decyzjach. No i jak powiedziałam że chyba trochę za droga to usłyszałam "mojej córce będziesz żałować?" więc odpuscilam temat. Wrócił wieczorem z huśtawka zadowolony i dumny co najmniej jakby kupił pół wyprawki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 09:15
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023