LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
No mam niby taka liste. Wpisze, moze komus sie przyda.
Torba dla mamy:
Koszule,biustonosz,wkladki laktacyjne, majtki siateczkowe x5,kosmetyki,papier toaletowy, ręczniki, szlafrok, klapki do chodzenia I pod prysznic, wkladki poporodowe, podklady na lozko, kubek, sztucce, talerzyk,telefon, ladowarka,woda,przekaski, lewatywa(czasem szpital wymaga wlasnej), laktator, wyniki badan, karta ciazy, dowod osobisty
Torba dla dziecka:
Pampersy, chusteczki nawilzone,pieluszki tetrowe I flanelowe, 3zmiany ubranek, kocyk lub becik, krem do pupy, octaniseptbejb, Tripi lubią tę wiadomość
Magia -
Hej mamuśki już melduję co następuje: mała zdrowa waży 1500 kg i wszystko jest ok poza tym że ułożenie pośladkowe i nie chce się nadal obrócić akrobatka jak się patrzy- mam zdjęcie jak pokazała cipcie a pomiędzy nogami nad pipka wystaje rączka zaciśnięta w pięść nogi zaś miała znowu nad głową więc drugie zdjęcie jest jak ma stopkę obok twarzy
twarzy :dCiociaJola lubi tę wiadomość
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Ja też już po zdrowy, serduszko zdrowe, siusiak nie znikł Waży 1700g, leży główkowo i kieruje się w stronę kanału, szyja 3,3cm zamknięta
Idealne warunki do próby porodu za 6-7 tyg mam skierowanie do szpitala i mój lekarz z jakimś profesorkiem zadecydują czy spełniam wszystkie warunki i konsultacja z anestezjologiem.
Tysia to świetnie ma czas dziewuszka jeszcze, no chyba że się uprze i koniec
Magia dzięki za liste dopytam jeszcze w szpitalu ale u mnie chyba nie trzeba ubranek bo szpital swoje daje tylko na wyjście trzeba miećCiociaJola lubi tę wiadomość
-
Fantasyczne wieści! Bardzo się cieszę, że dzieciaczki w świetnej formie i wszystko w porządku. Tripi, kawał "chłopa" Ci rośnie. Tysia, z tego co pamiętam to u Ciebie i tak planowana cesarka, także ulożenie nie ma chyba znaczenia. Siedzi, jak jej wygodnie.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Tak tak cesarke mam ale to dla niej nie dobrze bo miałaby większy komfort gdyby się odwróciła a tak to ma jakieś dziwne pozycje które jej szkodzą np na bioderka np. Nogi na głowie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 07:55
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Tysia, nogi na głowie szkodzą na bioderka? U nas choć głowa w dół, to nogi też na głowie. W zasadzie mała ssie kciuk, ale od stopy. Może smaczniejszy?
Udanego dnia moje Drogie!Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
CiociaJola, ja tez trzymam kciuki za Ciebie i Kruszynke.
Dziewczyny, fajne sa pidzamy/koszule z Italian Fashion. Kilka osob mi polecalo ze wzgledu na jakosc, a wygladaja tez fajnie, np taka http://www.italianfashion.pl/produkt/asaja-koszula-krotki-rekaw.php
A jeszcze wracajac do tego bambusa, to Wy kupujecie pieluszki takie, co to maja do wszystkiego sluzyc, tak? Do wytarcia, przykrycia, otulenia etc? I bambus najlepszy? A ile sztuk takich 'szmatek' bedziecie miec?Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Dzięki Anakin i wszystkie Mamuśki! Wizytę w szpitalu mam 28.05.18 - pierwszy wolny termin. Szef kliniki robi usg i ocenę maluchów. Bardzo dobry specjalista i najlepszy sprzęt, także poczekamy co powie. Swoją drogą, to liczyłam że w ciągu tygodnia będzie wizyta... No nic, czekamy na swoją kolej.
Potwierdzam, koszule z Italian Fashion sa całkiem, całkiem. Sama zamówiłam dwie.
Co do bambusa, zamówiłam jedną 75x75 i ona na początek do okrycia będzie. W prezencie mam dostać drugą większą, to do owijania na lato, jak znalazł. A się zastanawiam czy nie kupić materiału i nie obszyć kilku mniejszych kawałków, jako do wytarcia pysiaka, obmycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 10:25
Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Jolu to trochę ponad 2 tyg, zleci szybciutko nie stresuj się i jedz dużo słodkiego żeby wody jej smakowały
Anakin ja mam 15 zwykłych tetrowych do wycierania,5 tetrowych kolorowych(bo ładne ),
5 flanelowych, 2 duże otulacze muślinowe i jedną bambusową, która mam zamiar stosować w formie kocyka na lato bo podobno bambus ma właściwości termoregulacyjne i zatrzymuje promienie UV. Zamówię chyba jeszcze jedną
Tysia co do pośladków i problemów z bioderkami się podpisuje.. mój syn miał problemy kilka miesięcy, musiał nosić specjalne usztywniacze między nóżkami żeby bioderka miały właściwą pozycje żabki. -
Czerwony Kapelusz wrote:Magia jakie ubranka bierzesz?
Biore: 3xbody rozpinane na calej dlugosci, 3xpajacyk, polspioszkix1,kaftanikx1,czapeczkax2, niedrapkix2,skarpetkix2
...ale nie jestem zadnym expertem, tak se wymyslilam I troche bylo na stronie szpitala...
Wiecie, dzis mam pierwszy raz taki dzien, ze chce mi sie plakac bez powodu... czuje jakis smutek, ale nic u mnie sie nie zmienilo... taka jakas bezsilnosc heh... czyzby to te slynne hormony? HeheWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 18:38
Magia -
Magia ja wczoraj chodziłam zła jak osa, smutki może mnie nie dopadaja ale złoszczę się że nie mam się w co ubrać, że wyglądam we wszystkim źle, kryzysy też miewam czy sobie poradzę i jak ją to ogarnę. Sądzę że to co odczuwamy to hormony, PSM do kwadratu. Położna na szkole rodzenia mówiła że jak po porodzie będziemy miały mega dała to tak może być i jest to normalne że bez powodu będziemy płakały do poduszki, ale to minie