LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sprawdź sobie na https://szykownamama.pl/ są dość ładne
Śliczna ta huśtawka ja nie mam kompletnie miejsca na takie bajery musiałam nawet odpuścić dodatkową komodę bo bym się zagraciła ale nie ma tego złego, przynajmniej nie wpadłam w szał ciuszkowy
Dziewczyny mam jutro prenatalne i stresuję się mega, mam dziwne myśli że będzie coś nie tak aż boję się tam iść -
Tripi też mam jutro i mam taki sam stres! Na którą Masz? Ja na 8 rano. Wyjeżdżam już dziś wieczorem bo mam sporo drogi do łodzi.Jakas taka niespokojna jestem.
Stronę z pizamami zaraz obczaje.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za Wasze prenatalne, będzie dobrze, musi! Dajcie znać po badaniu. Tysia uśmiałam się z Twojego męża, mój z kolei na wszystko ma czas i jak ją nie zamówię i nie kupię, to chyba będę czekać do samego porodu np. na łóżeczko i wanienkę. Co do piżam to też jestem załamana, oglądałam ale wyglądam w nich ja w worku na kartofle albo jak dziecko z podstawówki- wszystkie jakieś w kotki pieski i bociany. Jedna normalna kupiłam w textil market, ale jeszcze jedna mi potrzebna.
-
Ja w dolnośląskim a do łodzi mam 240 km wyjeżdżam dziś i nocuje w hotelu bo nie chce wstawać nad ranem. Zbyt męczące aby wstawać w nocy. Wariuje neta w poszukiwaniu koszul:) fakt mój chłop zabłysnął wczoraj że hej. Sama się z niego uśmiałam:)Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Hej, co do wyprawki to ja mojemu mężowi dopiero uświadomiłam jakie nas czekają zakupy. Wg niego kupowanie wyprawki polega na: "pojedziesz do szpitala rodzić, zadzwonisz że już urodziłaś, dasz mi kartkę z listą co potrzebne i ja wszystko kupię"
Chyba przebił wszystkich
Na szczęście został przeze mnie uświadomiony w tym temacie i mamy już praktycznie wszystko gotowe -
Dlatego ja te koszule spakuje do wora i wyrzucę przy wyjściu ze szpitala bo nie będę paradowała w nich w domu
Mój na szczęście sam poganiał z wyprawką. I dobrze w sumie bo nie odczuliśmy tego aż tak finansowo, został tylko wózek na sam koniec.
Tysia no to spory kawałek masz, będę trzymać z rana kciuki
Bejb Twój to rzeczywiście przebił wszystkich Panów
Przyszła mi właśnie pielucha bambusowa i jestem zakochana w tym materiale, różnica między tym a tetrą jest ogromna ale cena niestety teżWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:54
-
Tripi, Tysia,
Trzymam kciuki za badania. Bedzie wszystko dobrze, najwazniejsze sa dwa pierwsze I raczej juz nic tam sie nie zadzialo. Uszka do gory.
Koszule kupilam z bonprix (glownie dlatego ze sa tanie I w razie co mozna je odeslac). I jestem nawet zadowolona choc wielkie mi sie wydaja...
Magia -
Cześć Mamuśki!
Tysia, Tripi również trzymam kciuki za Was i Wasze Skarby! Tysia, co do mody na oddziałach, to raczej w piżamach już się nie chodzi przez cały dzień, tylko wygodne ubranko. Jak leżałam 7 lat temu na patologii ciąży, to mało która "piżamowała".
Byłam dziś na wizycie. Z brzuchem nie wiadomo czemu boli, szyjka długa, zamknięta, nie ma infekcji. Mam skierowanie do szpitala na konsultacje. Mała słabo rośnie... Jak powiem, że się podłamałam, to za mało powiedziane. Mam chaos w głowie. Z synem już to przerabiałam i ciężko było. Życzę, żeby u Was odbywało się wszystko bez stresów i odchyleń. :*Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Poprzednim razem było tak sobie, ale mieściła się w siatce centylowej, teraz już "wypadła" z niej. Pomiary robione na tym samym usg (które jest niezłe), przez tego samego lekarza. Dał skierowanie na konsultacje, żeby sprawdzić na innym sprzęcie. Zobaczymy, ale tutaj i waga, i wszelkie pomiary wielkościowe odbiegają od normy. Jutro tu jest święto, zatem w piątek będę się rejestrować.
Też przymierzam się to babusa, przynajmniej jedną dużą chuste chcę taką.Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Jola moja koleżanka z pracy jak urodziła córeczkę w terminie to ona miała coś ok 2500 a teraz to jest zdrowa nastolatka, której naprawdę nic nie brakuje, po prostu też jakoś mało przybierała na wadze i taka kruszynka z niej była. Domyślam się że się denerwujesz, ale może to że jest drobna to nie koniec świata, jeszcze ma czas i napewno podrosnie. Koleżanki syn z kolei w 13 tyg już był poza siatka, tak więc nie ma reguły...
-
Jolu będzie dobrze, nie stresuj się, najważniejsze że jest zdrowa
Ja urodziłam w 37 też 2500 i w sumie nikt jakoś się tym nie przejmował bo mówili że rodzice drobni to czego jak od dziecka oczekuje. Choć wydawało mi się to zdecydowanie za mało. W 35 ważył 2100. Urodził się zdrowy choć rodzice długo się śmiali, że z taką wagą to kupują kurczaka na obiad
Tysia trzymam kciuki daj znać po
Mnie już z nerwów brzuch boli, chyba wyląduję na pół dnia w toalecie -
Kobietki, kochane jesteście! Temat hipotrofii jest mi dobrze znany... Ostatnie tygodnie z synem spędziłam na patologii, bo też słabo rósł. Po urodzeniu (2040 g, 37 tydzień) ledwo przeżył, kłopoty z oddychaniem. Później trzy lata go rehabilitowaliśmy, stymulowaliśmy, żeby wycofać szkody niedotlenienia. Gdyby to była sama kwestia bycia drobinką, to nie problem. Takie dzieci są narażone na trudności po urodzeniu. Waga od 2500 g jest uznawana za bezpieczną i ona była moim marzeniem. Jasne, nie można zakładać czarnych sceniariuszy, ale mam 31 tydzień od wczoraj i mała ma 1090 g. Może teraz mnie lepiej zrozumiecie... Jeszcze ma trochę czasu, wszystko może się odmienić i tego będę się trzymać. ;
Trzymam kciuki za wizytujące!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:07
Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
No to rzeczywiście malutka ale jutro sprawdzisz to gdzie indziej. Może sprzęt jest winny, jedne dokładniejsze drugie mniej a i tak dokładnej wagi nie przewidzą
Trzymaj się, jesteśmy z Tobą i wierzę, że wszystko jest dobrze
Bejb, pamiętam pójdę jutro bo w czwartki i poniedziałki nie chodzę d lidla bo mnie dziady staranują haha
Przyszła mi ostatnia paczka zrobiłam pranie pieluch, jeszcze ino wyprać ręczniczki,kocyk i moje koszule i mogę się pakować
Właśnie! kiedy się macie w planach pakować?