LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia trzymam kciuki żebys szybko wygrała walkę z cukrzyca! fajny pomysł z tymi ręcznikami, też poszukam. Kosmetyczke też zakupie przyda się na majtki i wkładki lub inne higieniczne artykuły. Ja już po wizycie, mały się nie pokazał dziś wogole. Dostałam syrop na problemy jelicie. Jutro dzwonie się rejestrować na prenatalne. Trochę się zmartwiłam bo niby wszytko ok, ale przy odsłuchu serduszka lekarza coś zaniepokoiło... i tak miałam zalecenia żeby zrobić małemu echo po 30 tyg. na zaś że tak powiem, ale teraz to chyba umrę że strachu przed gabinetem.
-
Hejo
Kapelusz nie zamartwiaj sie 3na4 moje koleżanki usłyszały że coś nie tak z serduchem i żeby iść na echo, a tam już wszystko ok u jednej z nich przyczyną złego wyniku usg okazał się ostry grill zjedzony poprzedniego dnia(nie mam zielonego pojęcia co ostre potrawy mają do serducha malucha) tak później jej lekarz powiedział że to mogło być przyczyną.
A co do glukozy to współczuję, dobrze że chociaż dobrze ją zniosłaś
Ja dziś wizytuje, ale tylko zwykła wizyta bez usg. Mam nadzieję, że odnajdzie moją zaginioną szyjkę hahaha -
Hejo dziewczyny,
Ja dziś piorę ciuszki, jutro prasuję! Nie ukrywam że większość kupiła mi mama w second handzie po 1zl. Ale są naprawdę sliczne!
Byłam wczoraj na zakupach aptecznych i wydałam 300zl... No cóż- jak mus to mus.
Jeśli chodzi o krem dla noworodka na buzię podczas spacerów na słońcu to siostra (farmaceutka) poleciła mi Pharmaceris od chwili narodzin- bezpieczny krem ochronny do twarzy dzieci 50+ SPV UVB UVA, 100% filtrów mineralnych. 50ml - 35zl. Może któraś z Was skorzysta położna zwracała uwagę aby posmarować dziecko PÓŁ GODZINY PRZED wyjściem na zewnątrz.
A co do szyjki to ja też czasem mam problem żeby znaleźć tak od razu. -
Kapelutek, tez mam echo serduszka...za tydzien. Bedzie wszystko dobrze. Musi byc! A co do powtorki glukozy to nie wiem czy nie musi minac jakis czas od pierwszego razu, moze trzeba zapytac kogos.
Tripi, trzymam kciuki za szyjke.
Bejb, mi tez poszlo 350pln w aptece...takie zycie...hehe...I dzieki za krem na buzke...juz dopisalam do listy
Magia -
Magia też tak myślę że będzie dobrze, daj znać po badaniu co tam. Od ostatniej glukozy minie 2 tyg to sądzę że starczy, lekarz nic nie mówił, że mam jeszcze dłużej odczekać. Mówił tylko że wyniki po godzinie może pokazac że coś jest nie tam mimo że dwa poprzednie są ok i dziwił się że ten na NFZ nie zlecił 3 pkt badania. Kupiłam dziś ręcznik z mikrofibry- super sprawa, idę jutro po drugi- w Textil Market są po 10 zł
-
Hej Dziewczyny!
Trzymam kciuki za Wasze badania! Lepiej niech Maluszki na wyrost przebadają i rozwieją wszelkie wątpliwości, niż coś mają przeoczyć.
Babskie pytanie... Czy Wasze przyrosty wagi są w miarę regularne czy macie różnie? U mnie teraz jakieś szalone tempo (prawie kg na tydzień) i nie wiem czy to moja miłość do słodkiego tak się objawia, czy po prostu teraz tyle przybiera człek (choć podają ok 0,5 kg na tydzień)...Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Witam dziewczyny
Szyjka się znalazła wysokooo ale rozbawiłam lekarkę tym że ją zgubiłam haha
Ogólnie wszystko dobrze, pozamykane. 10 maja prenatalne co do morfologii to powiedziała że nie jest źle troszkę się podniosła, leki zostają a do tego dużo buraczków
Dziewczyny co wy w tych aptekach kupujecie?
Bejb też mam większość ubranek z odzysku zbankrutowałabym jakbym miała wszystko nowe
Dzięki za polecenie kremu. Dopisuję go do listy
Kapelusz u mnie zamknęli ten sklep a taki perełki czasem szło dorwać za grosze
Właśnie puściłam pralkę z ubrankami
Jola mi na razie wychodzi kg co wizytę, ale teraz bardzo ograniczyłam się ze słodyczami i słodkimi napojamiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 09:10
-
Też się zastanawiam co to za szaleństwo zakupowe w tych aptekach, czy o czym zapomniałam czy po prostu leki aż tyle kosztuja... Tripi widzisz szyjka się znalazła ja planuje kupić Dermedic Baby, Sunbrella Krem ochronny Dla Dzieci I Niemowląt Do Twarzy Od 1. Dnia Życia, bo jest trochę tańszy :p Co do kg to ja też ostatnio 1kg na 3 tyg ale starałam się nie jeść za dużo słodkiego. Wczoraj wymiękłam już i zjadłam cala paczkę delicji :p
-
Dzwonie dziś zarejestrować się na echo a pani w rejestracji mowi mi że nie ma terminu, najbliższy za 3 miesiące - w połowie lipca. Nic że mam skierowanie, zalecenia, terminu nie ma i huk. Napisałam pismo do dyrektora szpitala, żeby mi wyznaczył termin, mam nadzieję że się uda. Nie wiem czy płakać czy wyjść z siebie
-
Czerwony Kapelusz wrote:Dzwonie dziś zarejestrować się na echo a pani w rejestracji mowi mi że nie ma terminu, najbliższy za 3 miesiące - w połowie lipca. Nic że mam skierowanie, zalecenia, terminu nie ma i huk. Napisałam pismo do dyrektora szpitala, żeby mi wyznaczył termin, mam nadzieję że się uda. Nie wiem czy płakać czy wyjść z siebie
Musi sie udac, dyro cos Ci wyznaczy!
Co do szalenstwa w aptece...to ja kupilam tam wszystko...od masci na brodawki, przez herbatke do karmienia, fride, kremy, po pampersy...to wyszlo tyle ile wyszlo...
Magia -
Tripi wrote:Dziewczyny a co z octeniseptem? Jak tak czytam fora i inne wątki to zaważyłam że odchodzi się od tego preparatu i stosuję gaziki ze spirytusem lub po prostu wodę z mydłem. Wiadomo wam coś na ten temat?
Magia -
Mi położna w szkole rodzenia powiedziała że octaniseptu się nie używa na pepek ani spirytusu tym bardziej, woda i mydło tylko. Mówiła za to że można sobie ranę po cięciu krocza psiknac, ale się ładnie goiła a nawet na ból gardła pozniej można bo działa bakteriobójczo.