X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po diabetologu...jest cukrzyca, dieta I glukometr. Jak za 2 tyg nie poprawi sie to insulina...
    Az nie chce mi sie wierzyc ze moj ginekolog to...zbagatelizowal, pominal, nie wiem...przeoczyl...eh...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia przykro mi,ze tak sytuacja z Twoim ginem tak wyglada...troche pozno by zmienuac gina,ale na przyszlosc to moze poszukaj nowego?
    A cukrzyca jest do "oswojenia" :-*

• Tripi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia dasz rade :) poprawi się będziemy trzymać kciuki :)

Jola ja bym się już spakowała najchętniej :D nie mam gdzie trzymać tych wszystkich "porodowych" rzeczy ;)

A ręcznik wyprałam i już jest suchy także idę po drugi :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia trzymam kciuki żebys szybko wygrała walkę z cukrzyca! :) fajny pomysł z tymi ręcznikami, też poszukam. Kosmetyczke też zakupie przyda się na majtki i wkładki lub inne higieniczne artykuły. Ja już po wizycie, mały się nie pokazał dziś wogole. Dostałam syrop na problemy jelicie. Jutro dzwonie się rejestrować na prenatalne. Trochę się zmartwiłam bo niby wszytko ok, ale przy odsłuchu serduszka lekarza coś zaniepokoiło... i tak miałam zalecenia żeby zrobić małemu echo po 30 tyg. na zaś że tak powiem, ale teraz to chyba umrę że strachu przed gabinetem.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i muszę powtórzyć test glukozy, bo ten na NFZ dał mi 2 pkt czyli na czczo i po 2 godzinach a ten prywatny chce jeszcze wynik po 1 godzinie. A tam się już ucieszyłam że mam to za sobą i jest ok...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Kapelusz nie zamartwiaj sie :) 3na4 moje koleżanki usłyszały że coś nie tak z serduchem i żeby iść na echo, a tam już wszystko ok :) u jednej z nich przyczyną złego wyniku usg okazał się ostry grill zjedzony poprzedniego dnia(nie mam zielonego pojęcia co ostre potrawy mają do serducha malucha) tak później jej lekarz powiedział że to mogło być przyczyną.
    A co do glukozy to współczuję, dobrze że chociaż dobrze ją zniosłaś ;)

Ja dziś wizytuje, ale tylko zwykła wizyta bez usg. Mam nadzieję, że odnajdzie moją zaginioną szyjkę hahaha

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tripi, trochę mnie uspokoiłaś, musi być dobrze, innej opcji nie ma. Szyjka na pewno się znajdzie, spokojnie :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny,
    Ja dziś piorę ciuszki, jutro prasuję! Nie ukrywam że większość kupiła mi mama w second handzie po 1zl. Ale są naprawdę sliczne!

Byłam wczoraj na zakupach aptecznych i wydałam 300zl... No cóż- jak mus to mus.

Jeśli chodzi o krem dla noworodka na buzię podczas spacerów na słońcu to siostra (farmaceutka) poleciła mi Pharmaceris od chwili narodzin- bezpieczny krem ochronny do twarzy dzieci 50+ SPV UVB UVA, 100% filtrów mineralnych. 50ml - 35zl. Może któraś z Was skorzysta :) położna zwracała uwagę aby posmarować dziecko PÓŁ GODZINY PRZED wyjściem na zewnątrz.

A co do szyjki to ja też czasem mam problem żeby znaleźć tak od razu.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, tez mam echo serduszka...za tydzien. Bedzie wszystko dobrze. Musi byc! A co do powtorki glukozy to nie wiem czy nie musi minac jakis czas od pierwszego razu, moze trzeba zapytac kogos.

Tripi, trzymam kciuki za szyjke.

Bejb, mi tez poszlo 350pln w aptece...takie zycie...hehe...I dzieki za krem na buzke...juz dopisalam do listy

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia też tak myślę że będzie dobrze, daj znać po badaniu co tam. Od ostatniej glukozy minie 2 tyg to sądzę że starczy, lekarz nic nie mówił, że mam jeszcze dłużej odczekać. Mówił tylko że wyniki po godzinie może pokazac że coś jest nie tam mimo że dwa poprzednie są ok i dziwił się że ten na NFZ nie zlecił 3 pkt badania. Kupiłam dziś ręcznik z mikrofibry- super sprawa, idę jutro po drugi- w Textil Market są po 10 zł :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Trzymam kciuki za Wasze badania! Lepiej niech Maluszki na wyrost przebadają i rozwieją wszelkie wątpliwości, niż coś mają przeoczyć.

Babskie pytanie... Czy Wasze przyrosty wagi są w miarę regularne czy macie różnie? U mnie teraz jakieś szalone tempo (prawie kg na tydzień) i nie wiem czy to moja miłość do słodkiego tak się objawia, czy po prostu teraz tyle przybiera człek (choć podają ok 0,5 kg na tydzień)...

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Szyjka się znalazła wysokooo :) ale rozbawiłam lekarkę tym że ją zgubiłam haha
    Ogólnie wszystko dobrze, pozamykane. 10 maja prenatalne <3 co do morfologii to powiedziała że nie jest źle troszkę się podniosła, leki zostają a do tego dużo buraczków ;)

Dziewczyny co wy w tych aptekach kupujecie? :P

Bejb też mam większość ubranek z odzysku :P zbankrutowałabym jakbym miała wszystko nowe :P
    Dzięki za polecenie kremu. Dopisuję go do listy :)

Kapelusz u mnie zamknęli ten sklep a taki perełki czasem szło dorwać za grosze :(

Właśnie puściłam pralkę z ubrankami <3

Jola mi na razie wychodzi kg co wizytę, ale teraz bardzo ograniczyłam się ze słodyczami i słodkimi napojami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 09:10

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam co to za szaleństwo zakupowe w tych aptekach, czy o czym zapomniałam czy po prostu leki aż tyle kosztuja... Tripi widzisz szyjka się znalazła :) ja planuje kupić Dermedic Baby, Sunbrella Krem ochronny Dla Dzieci I Niemowląt Do Twarzy Od 1. Dnia Życia, bo jest trochę tańszy :p Co do kg to ja też ostatnio 1kg na 3 tyg ale starałam się nie jeść za dużo słodkiego. Wczoraj wymiękłam już i zjadłam cala paczkę delicji :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o aptekę to najwięcej kosztował termometr- 99zl a tak to podkłady, majtki, podpaski po porodzie, sól do noska, emolium do kąpieli, waciki itp. i się uzbierało 3 stówy :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z octeniseptem? Jak tak czytam fora i inne wątki to zaważyłam że odchodzi się od tego preparatu i stosuję gaziki ze spirytusem lub po prostu wodę z mydłem. Wiadomo wam coś na ten temat?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonie dziś zarejestrować się na echo a pani w rejestracji mowi mi że nie ma terminu, najbliższy za 3 miesiące - w połowie lipca. Nic że mam skierowanie, zalecenia, terminu nie ma i huk. Napisałam pismo do dyrektora szpitala, żeby mi wyznaczył termin, mam nadzieję że się uda. Nie wiem czy płakać czy wyjść z siebie :(

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Dzwonie dziś zarejestrować się na echo a pani w rejestracji mowi mi że nie ma terminu, najbliższy za 3 miesiące - w połowie lipca. Nic że mam skierowanie, zalecenia, terminu nie ma i huk. Napisałam pismo do dyrektora szpitala, żeby mi wyznaczył termin, mam nadzieję że się uda. Nie wiem czy płakać czy wyjść z siebie :(
    To fakt...ja mam termin na echo tylko dlatego ze sie zapisalam w razie co dwa miesiace temu...I to prywatnie tyle sie czeka...
    Musi sie udac, dyro cos Ci wyznaczy!

Co do szalenstwa w aptece...to ja kupilam tam wszystko...od masci na brodawki, przez herbatke do karmienia, fride, kremy, po pampersy...to wyszlo tyle ile wyszlo...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Dziewczyny a co z octeniseptem? Jak tak czytam fora i inne wątki to zaważyłam że odchodzi się od tego preparatu i stosuję gaziki ze spirytusem lub po prostu wodę z mydłem. Wiadomo wam coś na ten temat?
    Niby sie odchodzi, ale kazdy po cichu radzi miec I uzywac...nawet w szkole rodzrnia po cichu... takze zakupilam octanisept

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    A butelki I smoczki jakie kupujecie?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna w szkole rodzenia powiedziała że octaniseptu się nie używa na pepek ani spirytusu tym bardziej, woda i mydło tylko. Mówiła za to że można sobie ranę po cięciu krocza psiknac, ale się ładnie goiła a nawet na ból gardła pozniej można bo działa bakteriobójczo.

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ