LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia wrote:Stop. Wlasnie dostalam maila z laboratorium ze wyniki sa poza norma I ze konieczna jest wizyta u diabetologa...
Zapisalam sie na srode...
Co bedzie z tym moim lekarzem? Nie wiem..
Zrzuc wszystko na ten zapis...,ale swoja droga to gdybym miala taka syt.jak Ty to chyba (nie wiem z jak duzego m7asta pochodzisz) , ale zmienilabym gina. -
Tysia ja nie miałam żadnego wymazu jeszcze, oprócz cytologii, chociaż jak pobierała mi cytologie to mówiła że jest droższa bo badają też inne rzeczy. Zobaczymy jak pójdę
Jolu dzięki, najwyższa pora coś kupić bo moje nogi też wyglądają jak galareta
Magia jak będzie coś mówił to powiedz mu o mailu i tyle. Ale chyba raczej nie powinien się czepiać
A moja alergia połączyła się z przeziębieniem i zdycham. Znowu. Oby to już ostatnie choróbsko w tej ciążyCiociaJola lubi tę wiadomość
-
Magia Ty się nie przejmuj tym co lekarz pomyśli, bo zdrowie Twojej i Twojego dziecka jest najważniejsze i całe szczęście że maila dostałaś z laboratorium, bo cukrzyca to nie żarty. Może warto pomyśleć nad zmianą lekarza skoro zbagatelizował ta sytuacje.... Tripi szybkiego powrotu do zdrowia życzę! ja jestem w laboratorium, czekam na pobranie krwi. Glukoza okazała się być całkiem znośna, nawet nie miałam problemu z jej wypiciem (cytryny nie pozwolili mi wcisnąć i podobno nigdzie nie można ) czuje się zadziwiająco do dobrze
PixiDixi, CiociaJola lubią tę wiadomość
-
Magia, nigdy nie przejmuj się tym co lekarz pomyśli, powie! To świadczy o nim i w razie czego należy go zmienić. W ogóle nie warto stawiać kogoś na piedestale tylko dlatego, że nosi biały fartuch, takie jest moje zdanie. I jak Kapelusz pisze, Ty i dziecko najważniejsi! Magia, uszka do góry!
Tripi, oby to był ostatni Twój romans z wirusami. Dużo, dużo zdrówka!
Wiecie co, chodzę i się zataczam. Mąż mówi, że przemęczenie, ale coś mam wrażenie że czegoś mi brakuje w organizmie. Czym się "doenergetyzować"? Ktoś coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:58
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Jola chyba nie zostaje Ci nic innego z energetykow jak owoce, warzywa i orzechy. Może trzeba więcej poodpoczywac:) jak jest spadek żelaza w organizmie to też człowiek jest apetyczny ale powinnas o tym samopoczuciu porozmawiać z lekarzem. Chociaz na pocieszenie Ci powiem ze wczoraj i przedwczoraj też tak miałam a dziś śmigam aż się kurzy :p może to pogoda robi swoje...
CiociaJola, Tripi lubią tę wiadomość
-
Kapelusz, dzięki! Liczyłam, że zaproponujesz jakiś deser czekoladowy, kąpiele w mleku bądź w słońcu, a tu "tylko" owoce i warzywa. Tym zamierzam się wspomagać. Właśnie zrobiłam koktajl z truskawek lekko zamrożonych i pyszny shaik mi wyszedł. Nawet kuchnie z tej radości ogarnęłam po obiedzie. Co trzeba zjeść/wypić, aby tygodniowe prasowanie ogarnąć?!
Dużo pozytywnej energii Kobietki nam życzę!Tripi lubi tę wiadomość
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Dziewczynki byłam dziś w biedronce i są promocje bez vatu dziś i jutro na środki do prania. I tak oto kupiłam Lovele za 10 zł. idę jutro po drugą haha
Jola a bierzesz magnez? Ja byłam dwa dni bez magnezu bo czekałam na dostawę i powiem Ci że ciągle bym spała i w ogóle mega zmęczenie dziś też nie mam zbytnio siły ale to pewnie przez pogodę.
Mierzę też to ciśnienie i powiem Wam że najwyższe do tej pory miałam 117/73 więc też chyba syndrom białego fartucha
Kiedy się bierzecie za pranie,prasowanie itp? Bo mnie już korci ale chyba za wcześniebejb, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry Slicznotki.
Dziekuje za wsparcie w sprawie lekarza I cukru...heh
Musze sie pochwalic ze za pranie ubranek wlasnie sie zabralam I juz sporo popralam...potem prasowanie etapami bo jest meczace...I bede przechowywac je gotowe w workach w szufladzie.
Kupilam tez juz sporo rzeczy. Mam plan kupic wszystko I potem odpoczywac.
Co do energetykow w ciazy to polozna nam mowila ze odrobina coli jest ok, zwlaszcza zeby rozruszac dzidziusia (oczywiscie u mnie odpada przez cukier) hehe
Magia -
Ja chyba się wezmę za pranie i prasowanie w przyszłym tygodniu bo trochę się przerazilam jak trafiłam do szpitala że jeszcze nic nie mam gotowe.
Dzięki za cynk o loveli w Biedronce! Jutro podjadę i kupię dwie
A co do ciśnienia to też mam syndrom fartucha. W domu 120/60 a u lekarza nawet 140... -
W Lidlu za to jelp jest w dobrej cenie bo coś ok 18 zł. Lovela podobnie jak boboni zawiera konserwant Methylisothiazolinone, chociaż wiele osób w niej pierze i sobie chwalą. Ja na start kupiłam jednak jelpa, bo jest delikatniejszy. Też mnie kusi Tripi żeby już ubrać i uprasować a nawet spakować torbę do szpitala :p ale za wcześnie jeszcze zrobię to w następnym miesiącu
-
Bejb ja mam traumę z poprzedniej ciąży i też boję się że nie zdążę
Chyba zrobię to po majówce, mąż ma wolne i chcemy jeszcze odświeżyć mieszkanie i zrobić kącik dla malucha no i muszę zamknąć wyprawkę a w sumie to nawet już nie wiem co potrzeba. Ja przestaję myśleć w tej ciąży
Macie jakieś listy albo jakieś sprawdzone rzeczy które będą niezbędne na początek?
-
Dzień dobry
Pixi ja jestem z tych prasujących tylko koszule na wesele haha nie wiem jak ogarnę te małe ciuszki
Magia ja niestety cole podpijam czasem a jak już spróbuję to oderwać się ciężko
Kapelusz też właśnie widziałam jak na jelpa to się opłaca ale spróbuję najpierw loveli może nie będzie uczulać. Ze starszym koło roku przeszłam na normalny proszek i nic mu nie było -
Hejka
Byliśmy dzisiaj na kontroli u gina i wszystko Dobrze
I kupiłam dwa płyny do prania lovela w Biedronce i płyn do mycia butelek, smoczków itp. bez problemu można było dostać.
Pozdrawiam Was Słonecznie :* -
Też tak czasem mam że przez pewien czas mały się nie rusza i mam stresa. Myślę że jak mama jest aktywna w ciągu dnia to dzidziuś mniej się rusza.
Dziewczyny - ma któraś z Was sprawdzony materac dla dziecka do łóżeczka? Jakaś konkretna firma albo marka? Nie za miliony monet a warty uwagi.
Dzięki z góry -
Hejka, synek mojej siostry jest alergikiem , a ona wlasnie polecila mi lovela do prania I mowila ze wszystko bylo ok. Takze jestem dobrej mysli.
Bejb, ja nie mam zadnego doswiadczenia z materacami, ale po przeczytaniu wszystkiego co sie da w koncu mam materac...a nawet dwa, bo bede miec dwa lozeczka.
Mam od siostry gryka kokos (u niej sie sprawdzil I zadnych robakow nie bylo) oraz zamowilam drugi heavy duo activia z pianki wysokoelatycznej z atestem niby instytutu matki I dziecka ( teraz niby polecaja te z tej.pianki wysokoelastycznej)...a sprawdzi sie w praniu
Kapelusz, moja mala tez mnie straszy, raz mialam taki dzien, ze doslownie 3 ruchy przez caly dzien odczulam I chcialam na IP jechac, ale jakos to przetrwalam I znoe zaczela fikac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 19:39
Magia -
I u mnie mały takie akcje robi ale zazwyczaj trochę odpoczynku i coś słodkiego pomaga ale co się nastresuje czasem.. zauważyłam też że bardzo fika jak słyszy braciszka, coś czuję że dadzą popalić oboje
Co do materaca to ja dalej nie wiem albo właśnie ta pianka albo pianka-kokos. Lateks też podobno potrafi uczulać, a moja mama jest akurat na niego uczulona zawszę się dziwiłam jak przy takim uczuleniu nie mam z 10 rodzeństwa hahahaha