X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stop. Wlasnie dostalam maila z laboratorium ze wyniki sa poza norma I ze konieczna jest wizyta u diabetologa...
    Zapisalam sie na srode...
    Co bedzie z tym moim lekarzem? Nie wiem..

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Stop. Wlasnie dostalam maila z laboratorium ze wyniki sa poza norma I ze konieczna jest wizyta u diabetologa...
    Zapisalam sie na srode...
    Co bedzie z tym moim lekarzem? Nie wiem..

Zrzuc wszystko na ten zapis...,ale swoja droga to gdybym miala taka syt.jak Ty to chyba (nie wiem z jak duzego m7asta pochodzisz) , ale zmienilabym gina.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja nie miałam żadnego wymazu jeszcze, oprócz cytologii, chociaż jak pobierała mi cytologie to mówiła że jest droższa bo badają też inne rzeczy. Zobaczymy jak pójdę ;)

Jolu dzięki, najwyższa pora coś kupić bo moje nogi też wyglądają jak galareta :/

Magia jak będzie coś mówił to powiedz mu o mailu i tyle. Ale chyba raczej nie powinien się czepiać :)

A moja alergia połączyła się z przeziębieniem i zdycham. Znowu. Oby to już ostatnie choróbsko w tej ciąży

CiociaJola lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia Ty się nie przejmuj tym co lekarz pomyśli, bo zdrowie Twojej i Twojego dziecka jest najważniejsze i całe szczęście że maila dostałaś z laboratorium, bo cukrzyca to nie żarty. Może warto pomyśleć nad zmianą lekarza skoro zbagatelizował ta sytuacje.... Tripi szybkiego powrotu do zdrowia życzę! :) ja jestem w laboratorium, czekam na pobranie krwi. Glukoza okazała się być całkiem znośna, nawet nie miałam problemu z jej wypiciem (cytryny nie pozwolili mi wcisnąć i podobno nigdzie nie można :/) czuje się zadziwiająco do dobrze :)

PixiDixi, CiociaJola lubią tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zrowie Kapeluszu :)
    Dzien dobry Dziewczyny :), u nas piekne sloneczko !

• CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, nigdy nie przejmuj się tym co lekarz pomyśli, powie! To świadczy o nim i w razie czego należy go zmienić. W ogóle nie warto stawiać kogoś na piedestale tylko dlatego, że nosi biały fartuch, takie jest moje zdanie. I jak Kapelusz pisze, Ty i dziecko najważniejsi! :) Magia, uszka do góry!

Tripi, oby to był ostatni Twój romans z wirusami. Dużo, dużo zdrówka!

Wiecie co, chodzę i się zataczam. Mąż mówi, że przemęczenie, ale coś mam wrażenie że czegoś mi brakuje w organizmie. Czym się "doenergetyzować"? Ktoś coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:58

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola chyba nie zostaje Ci nic innego z energetykow jak owoce, warzywa i orzechy. Może trzeba więcej poodpoczywac:) jak jest spadek żelaza w organizmie to też człowiek jest apetyczny ale powinnas o tym samopoczuciu porozmawiać z lekarzem. Chociaz na pocieszenie Ci powiem ze wczoraj i przedwczoraj też tak miałam a dziś śmigam aż się kurzy :p może to pogoda robi swoje...

CiociaJola, Tripi lubią tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, dzięki! :) Liczyłam, że zaproponujesz jakiś deser czekoladowy, kąpiele w mleku bądź w słońcu, a tu "tylko" owoce i warzywa. ;) Tym zamierzam się wspomagać. Właśnie zrobiłam koktajl z truskawek lekko zamrożonych i pyszny shaik mi wyszedł. Nawet kuchnie z tej radości ogarnęłam po obiedzie. ;) Co trzeba zjeść/wypić, aby tygodniowe prasowanie ogarnąć?!

Dużo pozytywnej energii Kobietki nam życzę!

Tripi lubi tę wiadomość

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki byłam dziś w biedronce i są promocje bez vatu dziś i jutro na środki do prania. I tak oto kupiłam Lovele za 10 zł. :D idę jutro po drugą haha

Jola a bierzesz magnez? Ja byłam dwa dni bez magnezu bo czekałam na dostawę i powiem Ci że ciągle bym spała i w ogóle mega zmęczenie :/ dziś też nie mam zbytnio siły ale to pewnie przez pogodę.

Mierzę też to ciśnienie i powiem Wam że najwyższe do tej pory miałam 117/73 więc też chyba syndrom białego fartucha ;)

Kiedy się bierzecie za pranie,prasowanie itp? Bo mnie już korci ale chyba za wcześnie :P

bejb, PixiDixi lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Slicznotki.
    Dziekuje za wsparcie w sprawie lekarza I cukru...heh

Musze sie pochwalic ze za pranie ubranek wlasnie sie zabralam I juz sporo popralam...potem prasowanie etapami bo jest meczace...I bede przechowywac je gotowe w workach w szufladzie.

Kupilam tez juz sporo rzeczy. Mam plan kupic wszystko I potem odpoczywac.

Co do energetykow w ciazy to polozna nam mowila ze odrobina coli jest ok, zwlaszcza zeby rozruszac dzidziusia (oczywiscie u mnie odpada przez cukier) hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się wezmę za pranie i prasowanie w przyszłym tygodniu bo trochę się przerazilam jak trafiłam do szpitala że jeszcze nic nie mam gotowe.

Dzięki za cynk o loveli w Biedronce! Jutro podjadę i kupię dwie :)

A co do ciśnienia to też mam syndrom fartucha. W domu 120/60 a u lekarza nawet 140...

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu za to jelp jest w dobrej cenie bo coś ok 18 zł. Lovela podobnie jak boboni zawiera konserwant Methylisothiazolinone, chociaż wiele osób w niej pierze i sobie chwalą. Ja na start kupiłam jednak jelpa, bo jest delikatniejszy. Też mnie kusi Tripi żeby już ubrać i uprasować a nawet spakować torbę do szpitala :p ale za wcześnie jeszcze zrobię to w następnym miesiącu

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb ja mam traumę z poprzedniej ciąży i też boję się że nie zdążę :P

Chyba zrobię to po majówce, mąż ma wolne i chcemy jeszcze odświeżyć mieszkanie i zrobić kącik dla malucha no i muszę zamknąć wyprawkę a w sumie to nawet już nie wiem co potrzeba. Ja przestaję myśleć w tej ciąży O.o

Macie jakieś listy albo jakieś sprawdzone rzeczy które będą niezbędne na początek?

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pranie juz skonczone teraz prasowanie i to mnie troche przeraza...
    Jutro cos poprasuje a ten patent aby wyprasowane wkladac w woreczki to dobry pomysl.
    Dzieki za info o promocjach !!

• Tripi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pixi ja jestem z tych prasujących tylko koszule na wesele haha nie wiem jak ogarnę te małe ciuszki :D

Magia ja niestety cole podpijam czasem a jak już spróbuję to oderwać się ciężko :P

Kapelusz też właśnie widziałam :D jak na jelpa to się opłaca :) ale spróbuję najpierw loveli może nie będzie uczulać. Ze starszym koło roku przeszłam na normalny proszek i nic mu nie było ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Byliśmy dzisiaj na kontroli u gina i wszystko Dobrze :)

I kupiłam dwa płyny do prania lovela w Biedronce i płyn do mycia butelek, smoczków itp. bez problemu można było dostać.

Pozdrawiam Was Słonecznie :*

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb super wiadomości, cieszę się że macie się dobrze :) ja wizytuje w środę. Wczoraj mały napedził mi stracha bo późnym wieczorem się nie wiercił jak zawsze, ale obudziła go kąpiel i cukierki :p

Tysia11 lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czasem mam że przez pewien czas mały się nie rusza i mam stresa. Myślę że jak mama jest aktywna w ciągu dnia to dzidziuś mniej się rusza.

Dziewczyny - ma któraś z Was sprawdzony materac dla dziecka do łóżeczka? Jakaś konkretna firma albo marka? Nie za miliony monet a warty uwagi.
    Dzięki z góry :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, synek mojej siostry jest alergikiem , a ona wlasnie polecila mi lovela do prania I mowila ze wszystko bylo ok. Takze jestem dobrej mysli.

Bejb, ja nie mam zadnego doswiadczenia z materacami, ale po przeczytaniu wszystkiego co sie da w koncu mam materac...a nawet dwa, bo bede miec dwa lozeczka.
    Mam od siostry gryka kokos (u niej sie sprawdzil I zadnych robakow nie bylo) oraz zamowilam drugi heavy duo activia z pianki wysokoelatycznej z atestem niby instytutu matki I dziecka ( teraz niby polecaja te z tej.pianki wysokoelastycznej)...a sprawdzi sie w praniu

Kapelusz, moja mala tez mnie straszy, raz mialam taki dzien, ze doslownie 3 ruchy przez caly dzien odczulam I chcialam na IP jechac, ale jakos to przetrwalam I znoe zaczela fikac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 19:39

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie mały takie akcje robi ;) ale zazwyczaj trochę odpoczynku i coś słodkiego pomaga :D ale co się nastresuje czasem.. zauważyłam też że bardzo fika jak słyszy braciszka, coś czuję że dadzą popalić oboje ;)

Co do materaca to ja dalej nie wiem :/ albo właśnie ta pianka albo pianka-kokos. Lateks też podobno potrafi uczulać, a moja mama jest akurat na niego uczulona :P zawszę się dziwiłam jak przy takim uczuleniu nie mam z 10 rodzeństwa hahahaha

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ