LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bejb dawaj nam znać, trzymam mocno kciuki
A tych zastrzyków to chyba kilka trzeba?
Magia 140/90 położna powiedziała że to taka górna granica i jak tak ciągle będzie to trzeba będzie podjąć kroki. Nie mam pojęcia co miała na myśli
Dziś miałam 130/80 niby troszkę lepiej. Zobaczę co za tydzień ginekolog na to powie.
-
Tripi pewnie miała na mysli włączenie leków, bo wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciąży. Porozmawiaj z ginekologiem jeszcze na ten temat. Mam nadzieję że tendencja spadkowa Ci zostanie i się wyrówna do prawidłowego. Trzymam kciuki:) dziewczyny czy Wy na tym etapie też macie takie problemy z wyróżnianiem?? Próbuję dużo pić, jesc owoce i warzywa, ale nawet śliwki na mnie nie specjalnie działają do tego chyba nabawiłam się hemoroidów czy macie na to jakieś patenty?
-
Ja miałam problemy z wypróżnianiem w 1 trymestrze.
Stosowałam codziennie na czczo szklankę ciepłej wody z duża ilością cytryny i activia z suszonych śliwek. Po kliku dniach było lepiej.
Bardzo ważne jest pić co najmniej 2l płynów (najlepiej woda niegazowana) małymi łykami żeby dobrze nawodnić. -
Witam
Oby dziś idę pożyczyć ciśnieniomierz i będę się mierzyć. Pójdę chyba w pon do gina już jakby wysokie się utrzymywało
Kapelusz tak jak pisze Bejb, nad czczo woda z cytryną mi pomaga. No i u mnie magnez robi swoje czasem kilka razy dziennie odwiedzam toaletę a przy tej ilości żelaza co biorę nie powinnam w ogóle chodzić
W ogóle gardło zaczyna mnie drapać, ciekawe czy choróbsko czy alergia się odzywa.
Bejb, a Ty jak tam? Dobrze się czujecie? Co mówią lekarze? Da się przeżyć z szpitalnym jedzeniem? -
Mamy się Dobrze wygląda że to był fałszywy alarm.
Mały fika, obraca się był u mnie mój lekarz i uspokajał że takie jednorazowe krwawienie z szyjki może się zdarzyć. Jedzenie bez szału, na śniadanie była jakaś słona zupa mleczna i do tego chleb, pasztet i ogórek kiszony... Jakbym to wszystko zjadła za jednym zamachem to pewnie miałabym niezłe posiedzenie na toalecie zobaczymy co będzie na obiad -
Bejb, to widze ze to szpitalne sniadane to wspanialy sposob na zaparcia w ciazy...hahaha
Tripi, na cisnienie to w razie co leki daja... ja miala u dr tez ostatnio 130/90 ale u mnie to syndrom bialego fartucha bo w domu zawsze jest ok
Ja juz po krzywej ...ta glukoza nie robi na mnie wrazenia...dla mnie to badanie to luz...bardziej sie boje juz gina haha...
Wyniki jutro...zobaczymy
Magia -
Magia super ze dobrze zniósłas badanie, mam nadzieję że mu też tak dobrze pójdzie daj znać jak wyniki. Kiedy masz wizytę teraz? Pixi nawet nie wiedziałam że takie patenty są, faktycznie super rozwiązanie ja planuje dostawke więc u mnie nie da rady ale dla tych co zamierzają mieć kołyske fajna opcja
-
Bejb, to pewnie po sterydach do domku Cie puszczą całe szczęście że nic groźnego
Kapelusz a masz przy tym podrażnione gardło i suchy kaszel? Boję się że to jednak młody coś zaś przyniósł z przedszkola
Pixi naprawdę są takie wynalazki? kiedyś chciałam coś takiego do leżaczka bo noga już nie dawała rady a u Ciebie przy dwójeczce to może okazać się wybawieniem
Magia to dobrze że dobrze daj jutro znać jak wynik
Dziewczyny a orientujecie się kiedy najlepiej mierzyć to ciśnienie? Czy to nie ma znaczenia? -
Kapeluszu, mozna to zastosowac przy lozku dostawnym jak ma opcje bujania np.ja kupuje albo chicco next to me albo kinderkraft i one maja opcje kolyski
Co do ciśnienia to mierzę rano w poludnie i na wieczor. Podczas mietzenia trzeba siedziec i nie gadacWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 15:11
-
Eh...u mnie nagly zwrot akcji...bylam u okulisty I okazalo sie ze mam rozwarstwienie siatkowki w obu oczach, skierowanie na zabieg laserowy jak najszybciej I prawdopodobnie cesarke z tego powodu... jeszcze nie ogarnelam tej wiadomosci...szok...
Magia -
Magia może warto się jeszcze skonsultować z innym lekarzem, bo sama z doświadczenia wiem że diagnozy bywają mylne. A jeśli faktycznie zabieg jest konieczny to trzeba go zrobić i tyle, Twoje zdrowie jest najważniejsze. Nie załamuj się bo na pewne rzeczy wpływu nie mamy niestety, ale na szczęście postęp medycyny jest ogromny i wiele chorób można wyleczyć. Tripi drapie mnie w gardle i mam suchy kaszel, ale nie cały czas tylko jak jestem wystawiona na alergen m.in kiedy zapomnę odkurzyc za łóżkiem :p ale na dworze też mnie ostatnio złapało. Katar niestety mam non stop.
-
Ja juz mialam problemy z siatkowka 12lat temu I mialam dwa razy robiony zabieg. Tylko dlatego poszlam sprawdzic to do okulisty ale bylam pewna ze wszystko jest ok...a nie jest.
Sama wada wzroku (mam -4 I astygmatyzm w obu oczach) nie jest wskazaniem do cc. Ale te dziury w siatkowce juz tak...
Lekarka mi powiedziala ze w ciazy wzrok lubi sie pogorszyc nawet o 1 dioptrie, ale w ciazy szkiel sie nie zmienia, bo po ciazy I karmirmieniu zwykle wraca do normy.
Przed laserem robia zawsze jeszcze konsultacje wiec bede miec opinie drugie specjalistyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 17:00
Magia -
Hej, u mnie ok. Po wczorajszej krwi nawet nie ma śladu. Na obiad była zupa i spaghetti. Na kolację parówki a w ramach warzyw był ketchup
Jak dobrze pójdzie to w czwartek wychodzimy do domku i w domu odpoczywać i leżeć.
A jak u Was ? :* -
Bejb, to dobre wieści
Co do tego jedzenia to zostawiam to bez komentarza. Jak można tak żywić kobiety w ciąży?! spakuję sobie chyba słoiki z obiadami do szpitalnej torby
Mierzyłam rano ciśnienia 115/65. Także może to były jednorazowe incydenty zobaczymy jak będzie dalej