X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb dawaj nam znać, trzymam mocno kciuki <3
    A tych zastrzyków to chyba kilka trzeba?

Magia 140/90 położna powiedziała że to taka górna granica i jak tak ciągle będzie to trzeba będzie podjąć kroki. Nie mam pojęcia co miała na myśli O.o
    Dziś miałam 130/80 niby troszkę lepiej. Zobaczę co za tydzień ginekolog na to powie.

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie kolejny zastrzyk a później zobaczymy.
    Czuje się Dobrze, nic mnie nie boli więc jestem dobrej myśli. Ciśnienie też w normie.

Kto z Was wizytuje w tym tygodniu? :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi pewnie miała na mysli włączenie leków, bo wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciąży. Porozmawiaj z ginekologiem jeszcze na ten temat. Mam nadzieję że tendencja spadkowa Ci zostanie i się wyrówna do prawidłowego. Trzymam kciuki:) dziewczyny czy Wy na tym etapie też macie takie problemy z wyróżnianiem?? Próbuję dużo pić, jesc owoce i warzywa, ale nawet śliwki na mnie nie specjalnie działają :/ do tego chyba nabawiłam się hemoroidów :( czy macie na to jakieś patenty?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problemy z wypróżnianiem w 1 trymestrze.
    Stosowałam codziennie na czczo szklankę ciepłej wody z duża ilością cytryny i activia z suszonych śliwek. Po kliku dniach było lepiej.
    Bardzo ważne jest pić co najmniej 2l płynów (najlepiej woda niegazowana) małymi łykami żeby dobrze nawodnić.

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Oby dziś idę pożyczyć ciśnieniomierz i będę się mierzyć. Pójdę chyba w pon do gina już jakby wysokie się utrzymywało :/

Kapelusz tak jak pisze Bejb, nad czczo woda z cytryną mi pomaga. No i u mnie magnez robi swoje ;) czasem kilka razy dziennie odwiedzam toaletę :P a przy tej ilości żelaza co biorę nie powinnam w ogóle chodzić ;)

W ogóle gardło zaczyna mnie drapać, ciekawe czy choróbsko czy alergia się odzywa.

Bejb, a Ty jak tam? Dobrze się czujecie? Co mówią lekarze? Da się przeżyć z szpitalnym jedzeniem? ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy się Dobrze :) wygląda że to był fałszywy alarm.
    Mały fika, obraca się ;) był u mnie mój lekarz i uspokajał że takie jednorazowe krwawienie z szyjki może się zdarzyć. Jedzenie bez szału, na śniadanie była jakaś słona zupa mleczna i do tego chleb, pasztet i ogórek kiszony... Jakbym to wszystko zjadła za jednym zamachem to pewnie miałabym niezłe posiedzenie na toalecie ;) zobaczymy co będzie na obiad :D

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, zastosuje się od jutra :) bejb może pisze sobie jadłospis, bo faktycznie na takie połączenie smaków bym nie wpadła, a efekt może być lepszy niż woda z cytryną

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi kontrola ciśnienia nie zaszkodzi, warto wiedzieć i w razie czego skonsultować się z lekarzem. A alergia też mnie męczy dobre 2 tygodnie już i bez chusteczek ani rusz a i w gardle też mnie drapie :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Moze i ja dopisze cos z extra pomocnikow dla świeżo upieczonej mamy :)
    Wpadlam na pomysl by kupic do lozeczka,ktore ma funkcje kolyski automat,ktory za mnie bedzie chlopakow kolysal.
    Zdrowka dla Was! I co sie dzieje z Monamis??

• Magia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, to widze ze to szpitalne sniadane to wspanialy sposob na zaparcia w ciazy...hahaha

Tripi, na cisnienie to w razie co leki daja... ja miala u dr tez ostatnio 130/90 ale u mnie to syndrom bialego fartucha bo w domu zawsze jest ok

Ja juz po krzywej ...ta glukoza nie robi na mnie wrazenia...dla mnie to badanie to luz...bardziej sie boje juz gina haha...
    Wyniki jutro...zobaczymy

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia super ze dobrze zniósłas badanie, mam nadzieję że mu też tak dobrze pójdzie :) daj znać jak wyniki. Kiedy masz wizytę teraz? Pixi nawet nie wiedziałam że takie patenty są, faktycznie super rozwiązanie :) ja planuje dostawke więc u mnie nie da rady ale dla tych co zamierzają mieć kołyske fajna opcja :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, to pewnie po sterydach do domku Cie puszczą ;) całe szczęście że nic groźnego :)

Kapelusz a masz przy tym podrażnione gardło i suchy kaszel? Boję się że to jednak młody coś zaś przyniósł z przedszkola :/

Pixi naprawdę są takie wynalazki? :D kiedyś chciałam coś takiego do leżaczka bo noga już nie dawała rady ;) a u Ciebie przy dwójeczce to może okazać się wybawieniem :D

Magia to dobrze że dobrze :D daj jutro znać jak wynik :)

Dziewczyny a orientujecie się kiedy najlepiej mierzyć to ciśnienie? Czy to nie ma znaczenia?

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu, mozna to zastosowac przy lozku dostawnym jak ma opcje bujania np.ja kupuje albo chicco next to me albo kinderkraft i one maja opcje kolyski :)
    Co do ciśnienia to mierzę rano w poludnie i na wieczor. Podczas mietzenia trzeba siedziec i nie gadac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 15:11

• Magia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh...u mnie nagly zwrot akcji...bylam u okulisty I okazalo sie ze mam rozwarstwienie siatkowki w obu oczach, skierowanie na zabieg laserowy jak najszybciej I prawdopodobnie cesarke z tego powodu... jeszcze nie ogarnelam tej wiadomosci...szok...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia a działo Ci się coś wcześniej z oczami? Bo ja też coś słabiej zaczynam widzieć i nie wiem czy iść do okulisty :/
    Kurczę właśnie słyszałam że problemy z oczami to wskazanie do cc. A zabieg teraz w ciąży?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia może warto się jeszcze skonsultować z innym lekarzem, bo sama z doświadczenia wiem że diagnozy bywają mylne. A jeśli faktycznie zabieg jest konieczny to trzeba go zrobić i tyle, Twoje zdrowie jest najważniejsze. Nie załamuj się bo na pewne rzeczy wpływu nie mamy niestety, ale na szczęście postęp medycyny jest ogromny i wiele chorób można wyleczyć. Tripi drapie mnie w gardle i mam suchy kaszel, ale nie cały czas tylko jak jestem wystawiona na alergen m.in kiedy zapomnę odkurzyc za łóżkiem :p ale na dworze też mnie ostatnio złapało. Katar niestety mam non stop.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mialam problemy z siatkowka 12lat temu I mialam dwa razy robiony zabieg. Tylko dlatego poszlam sprawdzic to do okulisty ale bylam pewna ze wszystko jest ok...a nie jest.
    Sama wada wzroku (mam -4 I astygmatyzm w obu oczach) nie jest wskazaniem do cc. Ale te dziury w siatkowce juz tak...
    Lekarka mi powiedziala ze w ciazy wzrok lubi sie pogorszyc nawet o 1 dioptrie, ale w ciazy szkiel sie nie zmienia, bo po ciazy I karmirmieniu zwykle wraca do normy.
    Przed laserem robia zawsze jeszcze konsultacje wiec bede miec opinie drugie specjalisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 17:00

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spokojnie poczekaj na konsultacje z tym drugim :) może nie ma aż tak źle a nawet jeśli to cesarka to nie wyrok ;)

Bejb a Ty jak tam?

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie ok. Po wczorajszej krwi nawet nie ma śladu. Na obiad była zupa i spaghetti. Na kolację parówki a w ramach warzyw był ketchup :D

Jak dobrze pójdzie to w czwartek wychodzimy do domku :) i w domu odpoczywać i leżeć.

A jak u Was ? :*

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, to dobre wieści :)
    Co do tego jedzenia to zostawiam to bez komentarza. Jak można tak żywić kobiety w ciąży?! :/ spakuję sobie chyba słoiki z obiadami do szpitalnej torby :D

Mierzyłam rano ciśnienia 115/65. Także może to były jednorazowe incydenty ;) zobaczymy jak będzie dalej :D

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ