X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na watku blizniaczym polecono mi lisinoh laktator. Powiem Ci,ze boje sie podwojnego karmienia, jak ja dam rade ...Co do sm9czkow to ja kupowalam na poczatku mum a teraz canpolu ( cztetokrotnie prawie taniej)

• CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem drużyno Ciężarówek!

Kapelusz, masz racje, nerwy nic nie dadzą, ale czasem lepiej wyrzucić z siebie złość, niż kumulować. Miesiąc temu lekarz powiedział, że wzrost małej trzeba monitorować, bo ledwo mieści się w siatce centylowej, a teraz wbija w temat. To się wkurzyłam. :) Nic, trzeba wierzyć, że jest dobrze.

Kobiety, taka mała rado-informacja. Pamiętajcie, że ręczny laktator słabo pobudza laktacje. Praktycznie nie pobudza. Jest wystarczający, jak jest pokarm, ale dla walczących o niego, to nie jest kompan. W razie czego kupić zawsze można, ale warto mieć to na uwadze. :)

Smoczki, butelki... Wiecie, ja też nie wiem co i jak, choć bardziej mnie butelki frapują. Jakby któraś wyczytała jakąś mądrość, chętnie się dowiem na co zwrócić uwagę.

Serniczek, ach serniczek. Tripi, też polecam z tej strony wypieki! Moje typy:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-musem-czekoladowo-kawowym

https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-banoffee

I najbardziej klasyczny:

https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-bardzo-puszysty

PixiDixi, mieszkam w Niemczech. Żadna tajemnica. :) Cukrzycy współczuję i dieta, to niezła próba chatakteru, ale myślę, że może lepiej w ogóle się poczujesz... Tego Ci życzę!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny to już tak niedługo! A ja tak jestem do tyłu w tych wszystkich tematach smoczków, butelek, laktatorow i tym podobnych.

Po świętach trzeba brać się za konkretne planowanie ;)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola dzięki za radę z laktatorem, dobrze wiedzieć :)

CiociaJola lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 28 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że powoli nas dopada stres przedporodowo-wyprawkowy. :) Dziś przy okazji zgarnełam w drogerii patyczki, mokre chusteczki i waciki. Kolejne punkty wyprawki odhaczone i humorek lepszy. Przyszła mi szczotka do włosów dla małej. :) Tylko mamuśka nic nie ma. Standart! :)

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz a wiesz może jak te butelki sprawdzają się w karmieniu mieszanym? Myślałam o lovi bo podobno nie zaburza odruchu ssania. Kurcze mam coraz to większe dylematy :(
    Smoczki też chyba zakupię z lovi.

Jola naprawdę z tym laktatorem mówisz? :O ale przy nawale da rade?
    Też kupiłam chusteczki i pampersy hihi spokojniej się czuję jak zapełniam szafę rzeczami dla dziecka :D <3

Ciężko mi się coś dziś oddycha. Jakby mnie ktoś przyduszał, czy to już macica może uciskać?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 28 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, w elektrycznym masz możliwość ustawienia chociażby siły ssania i ruch jest podobny do ssania dziecka. To jest już wyższy poziom stymulacji. :) Przy pierwszej ciąży kupiłam ręczny Avent (wszystkie laski w szpitalu polecały). Po cesarce nie miałam pokarmu, mały bez odruchu ssania i jazda z "dojeniem". Jak wycisnełam po parę ml, byłam szczęśliwa. Później poradnia laktacyjna i pierwsze co to konsultantka mówi: tylko elektryczny. I faktycznie. Inaczej ciągneło, pokarmu było więcej. Kupiłam medeli elektryczny używany. Później poszedł w świat. Teraz nauczona doświadczeniem, jeśli będzie problem, kupuję elektryczny i to na dwa. Połowa mniej czasu zabiera odciąganie. Każda pierś potrzebuje 20 min odciągania razy dwa, to 40 min jedno odciaganie, razy 8 karmień, 320 min = 5 godz i 20 min... Robi wrażenie. A gdzie reszta?

PixiDixi, bejb lubią tę wiadomość

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 28 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taka myśl ekonomiczna. Jeśli uda mi się pobudzić, utrzymać, wywalczyć laktacje, nie wydam na mleko. Laktator sam się zwróci. :) No i dziecko dostanie kawałek mnie.

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jola za to dzięki bo chcialam kupic na jedna to teraz kupie na dwie, ten czas mnie przekonal :)

Wysłany: 28 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mnie też! Stwierdziłam, że na czym innym oszczędzę, a że chcę powalczyć o laktację, to przynajmniej sobie ułatwię. Kobiety, ale wiecie, to tylko moje zdanie i każdy wybór, który Wam pasuje, jest dobry! :)

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:

Ciężko mi się coś dziś oddycha. Jakby mnie ktoś przyduszał, czy to już macica może uciskać?

Tripi, od 3dni czuje podobnie, jak leze na plecach, zwlaszcza wieczorem...nie chcialo mi sie wierzyc, ze to juz moze macica uciskac... ale czyzby tak?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie ulewa straszna i ciemnooo :/

Jola dzięki za info :) jak pojedziemy pooglądać szpital to zapytam pań położnych czy maja na stanie do wypożyczenia a jak nie to też może zakupię używany ;)

Magia w sumie wydaję mi się że możliwe, tydzień temu na wizycie lekarka przy badaniu powiedziała że dno macicy jest już ok 4 palców nad pępkiem :P
    Więc jeśli nawet nie macica to inne narządy mogą ;)
    Ale dziwnie jak nie idzie swobodnie wziąć głębokiego oddechu :/ pewnie będzie tylko gorzej :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pieknych, rodzinnych i radosnych Swiat i smacznego jajeczka i zdrowka zycze Wam :)

CiociaJola, Kinga40 lubią tę wiadomość

• Magia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, usciski swiateczne, spokojnych I rodzinnych Swiat.

A po Swietach ma byc juz wiosna!

PixiDixi, CiociaJola lubią tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i spokojnych przede wszystkim <3

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 30 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, zdrowych i wesołych Świąt! Niech smakołyków nie zabraknie, humory i samopoczucie dopisują! Uściski! :)

Kinga40 lubi tę wiadomość

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 30 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do życzeń - dziewczyny spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt w gronie najbliższych osób oraz wiosennej atmosferze :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam <3
    Jak minęły Wam święta? Zajączek był? ;)

Mi maluszek napędził trochę strachu w sobotę ale fałszywy alarm ;) chyba sobie po prostu dłużej spał ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi mój tak samo, aż z niecierpliwością czekałam na ruchy, bo trochę sie rozleniwił w niedzielę i też się przestraszyłam. Święta... Zostałam zbojkotowana przy świątecznym stole co do imienia i się okazało, że Nikodem większości kojarzy się z Dyzmą, dla mojego męża też i tak oto chyba muszę myśleć nad nowym imieniem, bo będę tego słychać do końca życia :/ Dziewczyny czy Wam też chodzenie sprawia taka trudność? Ja się toczę, tempo mam jak moja 80-letnia babcia a po dłuższym spacerze czuję dyskomfort w brzuchu:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ