X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkie pytanie do Was: jakie majtki kupilyscie? Chodzi mi o te poporodowe/po cieciu siateczkowe jednorazowe? Podajcie konkretne firmy/linki, bo ja glupieje. Maja byc szorty, nie z flizeliny, nie uciskajace ew rany. A moze nie kupowalyscie w ogole?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hartman, wielorazowe, całkiem miękkie fajne są. Są na allegro i w aptekach internetowych

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia a co to za wkładki? Gdzie to się kupuję i jak to działa?

Ja mam firmy canpol babies też mięciutkie i rozciągliwe :) kupiłam w rossmann :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki mam: horizon ( siateczkowe, wielorazowe) w paczce sa szorty I zwykle) oraz babyono (get ready) tez dwie pary szortow.

Test na wody plodowe kupilam Loritan. Wkladka jak podpaska (przyklejasz do majtek) I zabarwia sie na niebiesko jak wody sie sacza. Niestety tanie to nie jest...mam tylko 3 wkladki wiec oszczedzam na dzien kiedy bede miala schize ze wody sie sacza.../ kupic mozna glownie w necie...u mnie w Gdansku w zadnej aptece nie bylo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:43

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia widziałam właśnie te ceny O.o przerażające :P
    Popytam może położnej jak to rozpoznać ;)

Kobitki za dwa dni będziemy miały swoje święto :D
    a w przyszłym tyg mam w przedszkolu. Jak hormony wezmą górę to wyczuwam płaczki XD ze wzruszenia oczywiście :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 24 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja ostatnio płakałam na królewskim ślubie, bo mi się mój własny przypomniał. W przedszkolu czy szkole pewnie też bym płakała na występie mojego dziecka :p podpytaj o te wody i podziel się wiedzą :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o wody to mozna je rozpoznac tez zwyklym papierkiem lakmusowym do badan chemicznych I to juz jest znacznie tansze. Papierek tez sie barwi na turkusowo lub niebiesko jak sa wody.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie wzdecie, ze chyba mi brzuch pęknie... co sie na takie cos robi? Heeelp

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 24 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan, w ciąży wolno ale doraźnie. Ja brałam jak mnie męczyło

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, na pewno mozna w ciazy? Akurat mam bo kupilam w ciazy, a potem jedna aptekarka nagadala mojej mamie, ze nie wolno w ciazy I w koncu nie bralam tego ani razu

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 24 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, pytałam o to lekarza, a on jest dobrym specjalista. Pozwolił mi brać, ale nie nadużywać, jak jest konieczność to tak. Ja brałam, bo z jelitami ogólnie mam problem i stąd też musiałam się upewnić czy wolno - wolno :)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 24 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś się chciała upewnić jest o tym wzmianka w artykule mamaginekolog, gdzie też ona wyraźnie mówi że można stosować leki zawierające simetikon a to zawiera espumisan właśnie https://mamaginekolog.pl/wstydliwe-dolegliwosci-ciazy/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia można na pewno bo też brałam na początku ciąży :) Simetykon się nie wchłania, także nie dojdzie i tak do dzidziutka :)

Też zaczynam mieć na końcówce problem z jelitami :/ nigdy nie miałam a teraz...
    Jak nie wzdęcia i boli jak nie wiem to zaparcia a jak nie zaparcia to biegunka :/

Pojawiły się wam żylaki na nogach?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki.

Tripi, mam zylaki na nogach (mialam male juz przed ciaza, a teraz sa wieksze). Ale chyba I tak nic z tym nie zrobie...

Moja kolezanka, ktora jest miesiac dalej niz my dzis sie kladzie do szpitala na cesarke... Dziewczyny to juz juz!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko "pajączki" a teraz są to już dość widoczne żylaki. Zejdą po ciąży?

Jestem przerażona tym uciekającym czasem, dziś też sobie uświadomiłam że to już jak Pani w piekarni zapytała "ile jeszcze?" a ja odpowiedziałam "tak z 6,7 tyg" a po chwili pomyślałam wtf? już? O.o
    Maj mi gdzieś uciekł XD

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 25 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi chyba Cie nie pociesze, ale z tego co się orientuję żylaki czy pajaczki same nie schodzą. Znajoma po ciąży maila zabieg na to po prostu. Ja narazie mam pajaczki i chyba też się robi ich więcej :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zylakami to roznie. Ja juz mialam przed ciaza pajaczki I byl czas ze I gorsze zylaki wychodzily, ale potem sie jakos zmniejszyly. Mozna tez brac tabletki I masci I czasem to pomoga. Oczywiscie po rozwiazaniu.

Odebralam dzis tez pieluszki za free z rossmana. Mile to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 15:42

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Majtki mam: horizon ( siateczkowe, wielorazowe) w paczce sa szorty I zwykle) oraz babyono (get ready) tez dwie pary szortow.

Test na wody plodowe kupilam Loritan. Wkladka jak podpaska (przyklejasz do majtek) I zabarwia sie na niebiesko jak wody sie sacza. Niestety tanie to nie jest...mam tylko 3 wkladki wiec oszczedzam na dzien kiedy bede miala schize ze wody sie sacza.../ kupic mozna glownie w necie...u mnie w Gdansku w zadnej aptece nie bylo..

Hej :)
    Co do wkladek na saczace wody to na allegro sa po 9 zl i chyba z 10 sztuk. Poszukajcie. Co do majtek to nqjlepiej siateczkowe wielorazowego uzytku na fizelinie nie sa dobre.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia dostałaś już maila? Ja dalej nic nie dostałam:/

Pixi patrzyłam ale ceny są z kosmosu ;)
    Co tam u Ciebie i dzieciaczków?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 25 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja też już odebrałam pampersy, ale datę porodu wpisałam sobie na miesiąc wcześniej. Spróbuj może zrezygnować z rossnet i zarejestrować się jeszcze raz z inną data porodu :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ