X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkie pytanie do Was: jakie majtki kupilyscie? Chodzi mi o te poporodowe/po cieciu siateczkowe jednorazowe? Podajcie konkretne firmy/linki, bo ja glupieje. Maja byc szorty, nie z flizeliny, nie uciskajace ew rany. A moze nie kupowalyscie w ogole?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hartman, wielorazowe, całkiem miękkie fajne są. Są na allegro i w aptekach internetowych

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia a co to za wkładki? Gdzie to się kupuję i jak to działa?

Ja mam firmy canpol babies też mięciutkie i rozciągliwe :) kupiłam w rossmann :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki mam: horizon ( siateczkowe, wielorazowe) w paczce sa szorty I zwykle) oraz babyono (get ready) tez dwie pary szortow.

Test na wody plodowe kupilam Loritan. Wkladka jak podpaska (przyklejasz do majtek) I zabarwia sie na niebiesko jak wody sie sacza. Niestety tanie to nie jest...mam tylko 3 wkladki wiec oszczedzam na dzien kiedy bede miala schize ze wody sie sacza.../ kupic mozna glownie w necie...u mnie w Gdansku w zadnej aptece nie bylo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:43

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia widziałam właśnie te ceny O.o przerażające :P
    Popytam może położnej jak to rozpoznać ;)

Kobitki za dwa dni będziemy miały swoje święto :D
    a w przyszłym tyg mam w przedszkolu. Jak hormony wezmą górę to wyczuwam płaczki XD ze wzruszenia oczywiście :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 24 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja ostatnio płakałam na królewskim ślubie, bo mi się mój własny przypomniał. W przedszkolu czy szkole pewnie też bym płakała na występie mojego dziecka :p podpytaj o te wody i podziel się wiedzą :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o wody to mozna je rozpoznac tez zwyklym papierkiem lakmusowym do badan chemicznych I to juz jest znacznie tansze. Papierek tez sie barwi na turkusowo lub niebiesko jak sa wody.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie wzdecie, ze chyba mi brzuch pęknie... co sie na takie cos robi? Heeelp

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 24 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan, w ciąży wolno ale doraźnie. Ja brałam jak mnie męczyło

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, na pewno mozna w ciazy? Akurat mam bo kupilam w ciazy, a potem jedna aptekarka nagadala mojej mamie, ze nie wolno w ciazy I w koncu nie bralam tego ani razu

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 24 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, pytałam o to lekarza, a on jest dobrym specjalista. Pozwolił mi brać, ale nie nadużywać, jak jest konieczność to tak. Ja brałam, bo z jelitami ogólnie mam problem i stąd też musiałam się upewnić czy wolno - wolno :)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 24 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś się chciała upewnić jest o tym wzmianka w artykule mamaginekolog, gdzie też ona wyraźnie mówi że można stosować leki zawierające simetikon a to zawiera espumisan właśnie https://mamaginekolog.pl/wstydliwe-dolegliwosci-ciazy/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia można na pewno bo też brałam na początku ciąży :) Simetykon się nie wchłania, także nie dojdzie i tak do dzidziutka :)

Też zaczynam mieć na końcówce problem z jelitami :/ nigdy nie miałam a teraz...
    Jak nie wzdęcia i boli jak nie wiem to zaparcia a jak nie zaparcia to biegunka :/

Pojawiły się wam żylaki na nogach?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki.

Tripi, mam zylaki na nogach (mialam male juz przed ciaza, a teraz sa wieksze). Ale chyba I tak nic z tym nie zrobie...

Moja kolezanka, ktora jest miesiac dalej niz my dzis sie kladzie do szpitala na cesarke... Dziewczyny to juz juz!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko "pajączki" a teraz są to już dość widoczne żylaki. Zejdą po ciąży?

Jestem przerażona tym uciekającym czasem, dziś też sobie uświadomiłam że to już jak Pani w piekarni zapytała "ile jeszcze?" a ja odpowiedziałam "tak z 6,7 tyg" a po chwili pomyślałam wtf? już? O.o
    Maj mi gdzieś uciekł XD

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 25 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi chyba Cie nie pociesze, ale z tego co się orientuję żylaki czy pajaczki same nie schodzą. Znajoma po ciąży maila zabieg na to po prostu. Ja narazie mam pajaczki i chyba też się robi ich więcej :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zylakami to roznie. Ja juz mialam przed ciaza pajaczki I byl czas ze I gorsze zylaki wychodzily, ale potem sie jakos zmniejszyly. Mozna tez brac tabletki I masci I czasem to pomoga. Oczywiscie po rozwiazaniu.

Odebralam dzis tez pieluszki za free z rossmana. Mile to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 15:42

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Majtki mam: horizon ( siateczkowe, wielorazowe) w paczce sa szorty I zwykle) oraz babyono (get ready) tez dwie pary szortow.

Test na wody plodowe kupilam Loritan. Wkladka jak podpaska (przyklejasz do majtek) I zabarwia sie na niebiesko jak wody sie sacza. Niestety tanie to nie jest...mam tylko 3 wkladki wiec oszczedzam na dzien kiedy bede miala schize ze wody sie sacza.../ kupic mozna glownie w necie...u mnie w Gdansku w zadnej aptece nie bylo..

Hej :)
    Co do wkladek na saczace wody to na allegro sa po 9 zl i chyba z 10 sztuk. Poszukajcie. Co do majtek to nqjlepiej siateczkowe wielorazowego uzytku na fizelinie nie sa dobre.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia dostałaś już maila? Ja dalej nic nie dostałam:/

Pixi patrzyłam ale ceny są z kosmosu ;)
    Co tam u Ciebie i dzieciaczków?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 25 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja też już odebrałam pampersy, ale datę porodu wpisałam sobie na miesiąc wcześniej. Spróbuj może zrezygnować z rossnet i zarejestrować się jeszcze raz z inną data porodu :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ