X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacięcia też się boję hehe w ogóle to boję się o to jak to będzie wyglądało potem tam na dole, czy nie zrobi się ze mnie jakieś wiadro hahaha

Zrobiłam właśnie ogórki małosolne <3 ciekawe za ile godzin zaczną znikać XD XD

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa ja tez sie boje straaaaasznie... I cc ktora jest niby planowana...I porodu...bo nie jestem przekonana czy mi to cc zrobia....aaaaaaaaaaaaa!!!!!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie ma kobiety która się nie boi porodu- czy naturalnego czy CC.

Ja dziś zaczęłam 36tydz i w cotygodniowych informacjach przeczytałam, że "poród może zacząć się w każdej chwili". Nieźle...

Torbę dla siebie i dziecka mam już spakowaną. Dzisiaj chyba miałam pierwszy raz skurcze przepowiadające. Brzuch mi jeszcze nie opadł. Ale bolą mnie pachwiny przy chodzeniu.

Dziewczyny a robicie sesję brzuszkowa na pamiątkę? Ja mam zaplanowane na sobotę- ciekawe czy dotrwam ;)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to już? O.o

Jak wygląda taki skurcz? :P
    Ja też już spakowana :D jeszcze tylko jakieś przekąski ale nie mam na nie pomysłu.

Nie myślałam jeszcze o sesji ale wyglądam na razie jak baleron więc się nie zdecyduję chyba :P robię co jakiś czas sama żeby zobaczyć jak "rosnę" ;)

Co do brzucha to mi się właśnie wydaje że mi jakoś opadł.. taka piłeczka ale bardziej na dole O.o tzn w sumie nigdy nie był pod cycki ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi też miałam takie wrażenie, że jakoś niżej ale sobie myślę że za wcześnie na opadanie i może coś mi się wydaje. Sesji też nie robię teraz, bo czuję się gruba i nieatrakcyjna:p sesja będzie dla malucha po porodzie :) no właśnie też jestem ciekawa jak ten skurcz przepowiadajacy wygląda

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na sesji w sobotę :) jeszcze nie jestem spakowana ;) i odebrałam pampersiaki z rossmana;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:29

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • bejb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to był skurcz przepowiadający ale pewna nie jestem. To taki ból w dole brzucha jak na okres i cały brzuch się spina i robi bardzo Twardy.

Jeśli chodzi o opadanie brzucha to położna mi tłumaczyła jak to sprawdzić. Gdy brzuch jest wysoko to w pozycji leżenia na plecach między kość pod piersiami (tą na środku) a mięsień macicy można włożyć tylko jeden palec. Gdy brzuch opadnie to można włożyć 3 palce.

Ja jako przekąski do szpitala wezmę wafle ryżowe i jakieś herbatniki. A coś więcej to będzie mąż kupował już po porodzie.

syy2h371nd1ygvmg.png

• bejb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia pokaż zdjęcie z sesji :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tysia11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam - czekam na nie :)

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Rossmann nie lubi XD założyłam nowe konto z inną datą porodu i dalej maila nie dostałam :/

Bejb nie strasz ja jak mam miękki to 5 palców mi wejdzie O.o (między zebrami)

Ja biszkopty obowiązkowo:D sprawdziły się poprzednim razem :D myślę też o jakiś batonach żeby był szybki zastrzyk energii, i zastanawiam się nad napojami izotonicznymi ale pogadam z położna;)

Chwalcie się później brzuchami :D niebawem będziemy już dzieciakami <3

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi a masz wyizyty położnej w domu? Jeśli tak to poproś to Ci zbada. A jak nie to spytaj lekarza- on to profesjonalnie sprawdzi :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, a jak sie robi Twoje ogorki? Latwy przepis?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 28 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi a rejestrując się zaznaczyłas ptaszka żeby przesłali Cie wiadomości i oferty mailem?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, inne oferty dostaję normalnie:/ dziwne.. poczekam jeszcze trochę i pójdę zapytać do sklepu:)

Magia łatwy:)
    Ogórki gruntowe,koper,korzeń chrzanu, czosnek, liść laurowy i zalewa się to przygotowaną woda z solą. Po dwóch dniach już można jeść:) choć już ładnie pachnie :D
    Można dawać jakieś liście porzeczek itp ale ja zawsze robię z najmniej skomplikowanego przepisu bo i tak po dwóch dniach ich nie ma XD

Bejb nie mam w domu ale chodzę do niej to zapytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:28

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, dziekuje. A to moge w garnek normalny wsadzic czy musi byc kamionka taka? I do lodowki czy w kuchni ma stac?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w dużym słoiku i na blacie :) woda już zmętniała to jutro będą dobre :D

Dziewczyny czy Wy też się tak wszędzie pocicie?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 29 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tripi - tak, pod cyckami to aż płynę i nie ważne czy jest 25 stopni czy 15:/ non stop mi gorąco, a mąż krzyczy że jemu zimno jak okna potwieram:p mi oprócz tego zrobiły mi się włókniaki na dekolcie i szyi :/ też macie??

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest okropne :( ciągle czuję się brudna :/
    Mi wyskoczyło pełno pieprzyków, nie wystają ale jest ich dużo :/ na dekolcie to już w ogóle, do tego pełno krostek z potu zapewne :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety...tez sie poce (czuje ze to okropny zapach I ciagle chodze sie myc)...
    Mam tez pieprzyki na sutkach (straszne to... ) To zniknie??

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też panicznie boicie się porodu? Widzę, że tu trochę planowanych cesarek będzie - zazdroszczę... Ja wiem, że nie dam rady 'wycisnąć' dzieciaka, więc pewnie będę się męczyć 20h a potem i tak mnie rozetną... Czyli najgorsza opcja...

Do wszystkich dziewczyn, które boją się porodu :)

Ja czekam na swój drugi poród i może dlatego właśnie się już go nie boję. Chętnie podzielę się wrażeniami z pierwszego, bo było to 2 w 1, czyli najpierw 30 godzin prób porodu naturalnego, a potem cesarka. I tak:
    - poród naturalny: zupełnie nie ma sie czego bać, znieczulenie w ogóle nie boli. Bolą tylko skurcze, jeśli dają oksytocynę (drugi raz bym się na to nie zgodziła)
    - poród przez CC - kompletnie NIC NIE BOLI i jest to MEGA SZYBKI PORÓD. Tzn. zanim się nie obejrzysz to ci dziecko kładą obok głowy, a Ty ze zdziwienia, że to już nie wiesz, czy płakać, czy śmiać się, czy co :) Wkłucie igły do znieczulenia przy CC NIE BOLI W OGÓLE!!! Po cesarce boli pierwszego dnia rana, ale dają środki przeciwbólowe, więc idzie wytrzymać.
    Ogólnie to naprawdę zupełnie nie ma się czego bać :) Ja już bym chciała być po :) Będzie dobrze!

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ