LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę że nie ma kobiety która się nie boi porodu- czy naturalnego czy CC.
Ja dziś zaczęłam 36tydz i w cotygodniowych informacjach przeczytałam, że "poród może zacząć się w każdej chwili". Nieźle...
Torbę dla siebie i dziecka mam już spakowaną. Dzisiaj chyba miałam pierwszy raz skurcze przepowiadające. Brzuch mi jeszcze nie opadł. Ale bolą mnie pachwiny przy chodzeniu.
Dziewczyny a robicie sesję brzuszkowa na pamiątkę? Ja mam zaplanowane na sobotę- ciekawe czy dotrwam
-
Jak to już?
Jak wygląda taki skurcz?
Ja też już spakowana jeszcze tylko jakieś przekąski ale nie mam na nie pomysłu.
Nie myślałam jeszcze o sesji ale wyglądam na razie jak baleron więc się nie zdecyduję chyba robię co jakiś czas sama żeby zobaczyć jak "rosnę"
Co do brzucha to mi się właśnie wydaje że mi jakoś opadł.. taka piłeczka ale bardziej na dole tzn w sumie nigdy nie był pod cycki -
Tripi też miałam takie wrażenie, że jakoś niżej ale sobie myślę że za wcześnie na opadanie i może coś mi się wydaje. Sesji też nie robię teraz, bo czuję się gruba i nieatrakcyjna:p sesja będzie dla malucha po porodzie no właśnie też jestem ciekawa jak ten skurcz przepowiadajacy wygląda
-
A ja byłam na sesji w sobotę jeszcze nie jestem spakowana i odebrałam pampersiaki z rossmana;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:29
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Myślę że to był skurcz przepowiadający ale pewna nie jestem. To taki ból w dole brzucha jak na okres i cały brzuch się spina i robi bardzo Twardy.
Jeśli chodzi o opadanie brzucha to położna mi tłumaczyła jak to sprawdzić. Gdy brzuch jest wysoko to w pozycji leżenia na plecach między kość pod piersiami (tą na środku) a mięsień macicy można włożyć tylko jeden palec. Gdy brzuch opadnie to można włożyć 3 palce.
Ja jako przekąski do szpitala wezmę wafle ryżowe i jakieś herbatniki. A coś więcej to będzie mąż kupował już po porodzie.
-
Mnie Rossmann nie lubi założyłam nowe konto z inną datą porodu i dalej maila nie dostałam
Bejb nie strasz ja jak mam miękki to 5 palców mi wejdzie (między zebrami)
Ja biszkopty obowiązkowo:D sprawdziły się poprzednim razem myślę też o jakiś batonach żeby był szybki zastrzyk energii, i zastanawiam się nad napojami izotonicznymi ale pogadam z położna;)
Chwalcie się później brzuchami niebawem będziemy już dzieciakamibejb lubi tę wiadomość
-
Tak, inne oferty dostaję normalnie:/ dziwne.. poczekam jeszcze trochę i pójdę zapytać do sklepu:)
Magia łatwy:)
Ogórki gruntowe,koper,korzeń chrzanu, czosnek, liść laurowy i zalewa się to przygotowaną woda z solą. Po dwóch dniach już można jeść choć już ładnie pachnie
Można dawać jakieś liście porzeczek itp ale ja zawsze robię z najmniej skomplikowanego przepisu bo i tak po dwóch dniach ich nie ma
Bejb nie mam w domu ale chodzę do niej to zapytamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:28
-
Anakin wrote:Dziewczyny, czy Wy też panicznie boicie się porodu? Widzę, że tu trochę planowanych cesarek będzie - zazdroszczę... Ja wiem, że nie dam rady 'wycisnąć' dzieciaka, więc pewnie będę się męczyć 20h a potem i tak mnie rozetną... Czyli najgorsza opcja...
Do wszystkich dziewczyn, które boją się porodu
Ja czekam na swój drugi poród i może dlatego właśnie się już go nie boję. Chętnie podzielę się wrażeniami z pierwszego, bo było to 2 w 1, czyli najpierw 30 godzin prób porodu naturalnego, a potem cesarka. I tak:
- poród naturalny: zupełnie nie ma sie czego bać, znieczulenie w ogóle nie boli. Bolą tylko skurcze, jeśli dają oksytocynę (drugi raz bym się na to nie zgodziła)
- poród przez CC - kompletnie NIC NIE BOLI i jest to MEGA SZYBKI PORÓD. Tzn. zanim się nie obejrzysz to ci dziecko kładą obok głowy, a Ty ze zdziwienia, że to już nie wiesz, czy płakać, czy śmiać się, czy co Wkłucie igły do znieczulenia przy CC NIE BOLI W OGÓLE!!! Po cesarce boli pierwszego dnia rana, ale dają środki przeciwbólowe, więc idzie wytrzymać.
Ogólnie to naprawdę zupełnie nie ma się czego bać Ja już bym chciała być po Będzie dobrze!