X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny twardy mam ten brzuch, nie boli chyba że usiądę to taki dyskomfort, uczucie przepelnienia.
    Wzięłam nospe i zobaczę jak nie przejdzie to IP?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ciezko tak podpowiadac zdalnie. Mi tez sie brzucho czasem robi twardsze, czasem przez zoladek, czasem jakby dziecko sie wypina glowa czy pleckami I wtedy tak twardnieje.. po nospie polez troszke na boczku zwlaszcza lewym... I zobaczymy

Dziewczyny, u mnie makabra z temperatura takze...nawet 30stopni w pokoju... moje pomysly to wiatrak oczywiscie nie na dziecko, ponoc mokre przescieradlo wiesza sie na okno cale I to pomaga...ewentualnie nawilzacz powietrza

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, weź nospe, polez, jak Ci nie przejdzie to jedz, najwyżej podłącza Cie pod kroplówke z magnezem i wycisza to twardnienie. Lepiej dmuchać na zimne. Jak się czujesz wogole?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawilżacz coś da na taką temperaturę?

Wzięłam dwie nospy i przeszło ale jak znów wstałam to znowu.. aleee teraz zaczęły mi jelita bulgotac więc podejrzewam że to może być przez to że nie byłam w toalecie:/ nie wiem co zrobić żeby iść się załatwić..
    Kapelutek a wy jak tam??

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawilzacza sie mam, ale kolezanka mowila ze pomaga chocby dlatego, ze to suche powietrze zimna woda jakby skrapla...ale samej temperatury pewnie nie obniza...
    Jeszcze klima pokojowa wchodzi w gre, ale zeby schladzala to podejrzewam, ze musi sporo kosztowac...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w planach mam suszyć pranie blisko łóżeczka :) jakoś to lato będziemy musiały przetrwać i przygotować się na potowki u maluchów:(

Magia cena to jedno a u mnie i tak by Klima odpadła.. starszak nawet jak chwilę w klimie w aucie posiedzi to zaraz jest chory:/ więc myślę że na maluszka też nie najlepiej by działała:/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi mi przy wstawaniu też się spina, ważne żeby odpuszczal jak Odpoczniesz. U nas, chyba ok, ale nic się tu nie dowiesz. Na obchodzie wieczorem babka lekarz wogole była niezorientowana co której jest. Zobaczymy rano czy zechcą mnie poinformować co i jak.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na pocieche powiem, ze upalow w Polszy az tak duzo nie ma. Zaraz sie troszkę ochlodzi i będzie w sam raz temp dla dzidziusia. No i bedzie sobie lezec w samej pieluszce przykryty bambusem i bedzie mu milo :)

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na pocieche powiem, ze upalow w Polszy az tak duzo nie ma. Zaraz sie troszkę i będzie w sam raz temp dla dzidziusia. No i bedzie sobie lezec w samej pieluszce przykryty bambusem i bedzie mu milo :)

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w środę u mnie ma być tylko 17stopni w ciągu dnia więc jest dla nas jakaś nadzieja :D może będzie trochę ochlodzenia.

Jak będzie u mnie położna to spytam co poradzić na te upały i temperaturę w pokoju i dam Wam znać :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin oby bo już mam dość tych upałów:(
    Bejb spytaj koniecznie, może coś doradzi jak schłodzić bezpiecznie maluszka w takie temperatury.
    Kapelusik jak tam? Wiadomo coś? Jak się czujecie i kiedy wychodzicie?

Ja dalej w toalecie nie byłam, nie biorę od wczoraj żelaza. Brzuch nie twardnieje bardzo ale dalej jest wzdęty i boli .. ewidentnie to zasługa zatwierdzenia:/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sali też strasznie gorąco, powietrze stoi. Właśnie ktg mi zrobili, teraz nie ma skurczy już, oby tak zostało. Narazie nic więcej nie wiem, bo lekarka która jest od wczoraj nic nie mówi :/ zakładam, że w poniedziałek mnie wypuszcza. Pobyt tu uświadomił mi że chyba jednka nie chce rodzic w tym szpitalu, bo podejście personelu pozostawia dużooo do życzenia (wczoraj np.
    babka założyła mi źle welflon, był zagiety w 2 miejscach, podczas zakładania go myślałam że zemdleje tak mnie bolało, już wiem czemu :/dziś pielęgniarka inna od razu zrobiła mi nowe wkucie i jest ok) generalnie personel i część lekarzy ma tu wszystko w dupie i nie ważne że jestem pacjentka ich lekarza tu:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszędzie tak jest, nie przekładają większej wagi że jest się od ich lekarza.. miałam tak samo poprzednim razem:/ jedna czy dwie położne były takie że coś nam mówiły i w ogóle porozmawialy z dziewczynami reszta kompletna olewka. W pracy za karę:/
    Jestem ciekawa jak teraz będzie bo o ile porodówka ma super opinie tak już o opiece po nie wiem nic :/
    Czuje jakoś brzuch wyżej,macica się dźwigla? Ciężko mi jakoś, mam doła i chce już lipiec..zaczynam mieć dość:(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Jak sie macie?
    Kapelutek dzis wychodzisz?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia co Ty nie wychodzę :( znów mam dziś czynność skurczowa:/ pobrali mi wymaz żeby sprawdzić czy to infekcja nie robi mi tego. Pielęgniarka wpisałam mi wynik wykazu w kartę, którego nie robili, jeszcze się że mną kłóciła że pewnie miałam gbs wcześniej robione tylko nie wiem. ordynator się wkurzyła, pobrała mi dziś wymaz sama. Cyrk na kółkach. Na szczęście szyjka się nie otwiera ani nie skraca.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Kapelusz to nie ciekawie :/ czyli tydzień jeszcze będziesz zanim gbs zrobią?

Mi przeszło wszystko jak poszłam do toalety ;) za tydzień idę dopiero do gina na wymaz :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek... trzymam kciuki (bo rece opadaja jak slysze o takich akcjach)...
    Ale czasem tak bywa niestety...jak mialam operacje ginekologiczna to potem w karcie mialam wpisane rzeczy typu "pacjetka nie zglasza bolu, pacjetka dobrze sie czuje, itd" a nikt mnie o to nie pytal I bolalo jak cholercia... takze moze sie zdazyc ze w karcie sa wpisane niezle abstrakcje

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o chustowaniu? Przeglądam filmiki na youtube i się zakochałam w takich motaniach :D tym bardziej, że starszaka trzeba odprowadzać do przedszkola a cioranie wózka po schodach 4 razy dziennie mi się nie widzi :/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi mi przyjaciółka kupiła chuste, mam to spróbuję się omotac:) sama się zastanawiam jak z tym wiązaniem czy dam radę. Generalnie to fajna sprawa

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a jaką? Ja myślę o kółkowej bo wydaje się mega łatwa i szybką no ale nie wiem czy będzie się nadawać dla takiego dzidziusia. Nie znam też nikogo kto chustuje i się na tym zna :/

Kurczę głupie pytanie trochę ale dziecko nie wypadnie z takiej chusty? Ona się chyba luzuje trochę i chyba tak czy siak bym dziecko potrzymywała ciągle XD

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ