X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie plan porodu? Na coś szczególnie zwracałyscie uwagę wymieniając oczekiwania?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się seksu też boję chociaż bym już mogła bo 37 tydzień. Spytam jutro gina co on na to :D może warto bo ponoć przyspiesza poród :D

Co do masażu krocza to miałam w planie to robić ale jakoś się zniechecilam sama sobie to robić i w końcu ani raz nie próbowałam.

Plan porodu pisałam z położna - jak chcecie mogę spróbować wysłać zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 15:28

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kapelutek, ze wchodzisz. Uwazaj na siebie.

Co do planu porodu to nie mam...bo nikt mi nic takiego nie proponowal, a poza tym moj plan to niby cc... takze masowania I innych trikow nie robie...choc szczerze to nawet przy sn chyba bym nie robila...nie jestem w stanie chyba tego wszystkiego ogarnac...ostatnio czuje sie fatalnie psychicznie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb wrzuć zdjęcie jak dasz rade :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb wrzucaj wrzucaj :)

Ja plan porodu mam na stronie szpitala, muszę tylko zaznaczyć tak/nie.
    Mam w planach we wtorek omówić go z położną

A masaż krocza chciałabym zacząć jakby bardziej pewny był poród sn, tylko nie wiem jak XD

Magia w moim planie jest część "po porodzie" dotycząca min. karmienia,dokarmiania itp
    Może napisz sobie a nuż się przyda :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, Bejb to wrzucaj

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę link (nie wiem jak bezpośrednio dodać tutaj zdjęcie):

http://pokazywarka.pl/qok2nx/

Sory za jakość ale robiłam na szybkości telefonem :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb mój jest całkiem podobny :)

Mam jeszcze punkt o gazie,o lewatywie, goleniu, o workach i piłkach, o możliwości parcia we własnym rytmie, o żelu Natalis?, o nie dokramianiu.

Myślę czy nie dopisać że chcę żeby pępowina była odcięta dopiero jak przestanie tętnić czy po prostu uzgodnie to z położną w trakcie.

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień:)

Dziewczyny jak sobie przypomnę ę że został miesiąc to zaczynam się strasznie bać porodu-nie bólu ale tego że coś złego się wydarzy... też tak macie? Czy tylko ja wariuje?

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam Was od początku ale rzadko się odzywam bo zwyczajnie brakuje mi na to czasu.
    Natomiast znalazłam kreatora planu porodu gdzie jest bardzo dużo opcji i pytań i można spokojnie sobie przemyśleć co chcemy a co nie. Oto link:

https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/szkola-rodzenia/ciaza/kreator-planu-porodu?utm_campaign=BL_201606_newsletter&utm_content=34tc&utm_medium=e-mail&utm_source=mail_BL

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Schody i spacery to u mnie codzienność bo dzieć do przedszkola :P ale co do seksu to jakoś się boję na razie :/ więc jak dotrzymam tego 37 tyg to fajnie będzie spróbować po takiej przerwie hehe

Masujecie krocze? Zastanawiać się nad tym zaczynam tylko nie mam pojęcia jak to się robi XD

Nam seks tak średnio wychodzi :-) Strasznie ciasna się zrobiłam (wszystko takie opuchnięte) no i problem z naturalnym nawilżeniem (coś czego nigdy nie miałam, podobno tak jest też podczas karmienia piersią), musimy wspomagać się olejkiem ze słodkich migdałów (dobry do wszystkiego! używam na ciało po kąpieli i będę dzidziusia też smarować w razie potrzeby). No i mąż się troszkę spina, żeby mi krzywdy nie zrobić, a ja się szybko męczę i trudno znaleźć dobrą pozycję. A co do masażu krocza, to wiąże się to też ze wspomnianą wcześniej ciasnotą. Byłam kilka dni temu i gin i rzecz jasna badanie mnie bolało, a babka pokrzykiwała na mnie, że mam krocze rozluźnić. I powiedziła, że koniecznie to krocze muszę sobie rozmasować. Kazała czekać do 38tyg i wtedy 'chamsko i nieprzyjemnie' (jej słowa) mam sobie rozciągać te okolice... Chyba będę próbować to zrobić, żeby potem nie żałować...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia też się tego cholornie boję, mój mąż dopiero "bo tyle różnych przypadków było, że nie zdążyli" jak go słucham to mam ochotę go udusić, ale w sumie chłop ma trochę racji :/
    Apka mi pokazuje, że zostało mi 39 dni z OM a 33 dni z USG :O

Tysia a Ty którego do szpitala ?

M&M'K dzięki zobaczę sobie :) i zobaczę jeszcze jaki położna mi zaproponuje :)
    Co u Ciebie? jak się czujecie?

Anakin z tą ciasnością mam to samo, ciężko mi czasem luteine zaaplikować :/ ale mężul nie narzekał ;) wręcz przeciwnie XD XD z nawilżeniem problemu nie mam. No ale ja się jakoś boję, że to wywoła poród także czekam jeszcze 3 tyg ;) a potem będziemy się rozciągać XD
    A mówiła jak to krocze rozciągnąć? Jak masować i czym?
    Ps. Gdzie kupujesz ten olej z migdałów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:23

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    My juz po wizycie. Nie dowiedziałam się nic poza tym że na razie nie rodzę :D
    Kolejną wizytę mam za tydzień i wtedy będziemy ważyć dziecko.

Mamy przyzwolenie a nawet zalecenie na przytulanie z mężem :D tak długo nie mogliśmy że nie wiem jak to będzie :D

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb super ze wszystko ok :) Tripi na YouTube jest film instruktażowy taki rysunkowy z cyklu szkoły rodzenia. Do masażu olej z migdałów kupisz w aptece. Dzieki za namiary do planów rodzenia :) Ja jakoś samego porodu też mniej się boję niż tego że coś może być nie tak, a teraz to już wogole się boję żeby się nie zaczęło przed czasem. Tym razem do domu już nie nospa ale spasmolina, leżę i liczę że doleze tak do 38 tyg :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 mam jeszcze wizytę u gin a do szpitala 18 czerwca..

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejek kupuje gdzie popadnie. Np w drogerii Hebe maja kosmetyki marki Nacomi i z tej serii biore migdalowy. Lub gdzies z neta przy okazji zakupow np w aptece internetowej Gemini. Minusem olejku jest to, ze jest dosc malo wydajny a sprzedawany raczej w malych buteleczkach wiec troche tego idzie. No ale nie jest AZ TAK drogi wiec ok. Brzuch mnie nie swedzi i nie mam rozstepow wiec moze dziala?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • bejb Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu trzymam kciuki żeby było ok :) troszke polezysz i będzie dobrze, musi!

Dziewczyny a propos rozstępów- ale mi się zrobił jeden wielki pod pępkiem... Z każdym dniem coraz większy. A smaruje się dobrym kremem przez całą ciążę... Więc nie wiem jak to z tym jest.

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb dobrze że dobrze :D po takiej przerwie będzie na pewno super :D <3

Anakin i mówisz że można się masować na podwoziu nim ? XD

Tysia a to od razu rozwiązanie czy czekacie w szpitalu do terminu?

Kapelutek doleżysz <3 Ty chyba ostatnia się masz rozpakować :P
    Jak się nasłuchasz naszych opowieści jakie maluchy niegrzeczne to jeszcze przenosisz XD

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- mam zdjęcia z sesji brzuszkowej :) jeśli macie ochotę to obczajcie http://kamiljarosh.com/project/marta-i-arkadiusz/

Tripi, Anakin, PixiDixi lubią tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne <3 i w plenerze :) super pamiątka <3
    Mogłabym całymi dniami oglądać takie zdjęcia no i maluszków oczywiście też :D

PS. W którym tyg miałaś robioną sesje? Bo patrząc na twój ładny okrągły brzuszek stwierdzam że mój jest bardzo nisko :(

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ