LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry ja wizytę mam w czwartek
Od dzisiaj zabieram się za porządki. Myje okna może uda się wcześniej urodzić a jeśli nie to będę miała chałupę wysprzątana
A jak u Was?
Pixi Dixi - masz ustalony termin cięcia cesarskiego? -
Bejb ja też dostałam jakiś nadprzyrodzonych sił
Chciało mi się posprzątać, ugotować, poprać i dopiero z placu zabaw wróciłam
Ale mam nadzieje że to nie zwiastun porodu
Magia ja mam niby w środę, ale tylko pewnie gbs pobierze i tyle.. dla mnie wizyta bez usg to dupa nie wizyta
Wg moje sutki zrobiły się ogromne i ten ciągły nalot..
-
Ja właśnie wyszłam z wizyty. Mała waży 2200 więc już nie taka mała wyzebralam tydzień wolności więcej i skierowanie na oddział mam na 25 czerwca, wtedy też odstawiam acard i fraxi i między 10-13 lipca mam mieć cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 19:27
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Tysia ja idę 27 ! będziemy obie miały stresujący tydzień tylko że ja chyba na jeden dzień ale to się oczywiście okaże na miejscu
No a malutka ładna waga ciekawe ile mój pimpek będzie ważył za 2 tyg
Magia ja tak samo, jak nawet w prywatnym mówią że nie ma potrzeby to nie będę też tak latać co chwilkę, choć dla nich to by było opłacalne hehe
Już niebawem będą z nami maluchy -
Wg kalendarza belly zostalo mi jeszcze 25 dni... nie wiem ile moj dziec wazy, bo usg nie mialam na wizycie tydzien temu. Lipa, ale z drugiej strony niewiele to zmienia... tylko trzese sie na mysl o porodzie... ehLipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Dzień dobry
My już po ktg pimpek miał czkawkę w trakcie uśmiałyśmy się a czynność skurczowa od 0-10 i praktycznie linia prosta, także nic się chyba tam nie dzieje
Ale położna powiedziała że w 80% będzie kolejne cięcie
Co do moich wyników to żelazo jest gruuubo powyżej normy (6-26) ja mam 32.
A hemoglobina dalej do dupy.. jeszcze niższa niż ostatnio.
Nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną tego
Miała któraś z was zasadowe PH moczu? Pierwszy raz mi się zdarzyło a jak czytam internety to mnie nie pocieszają
-
Tysia11 wrote:Ja właśnie wyszłam z wizyty. Mała waży 2200 więc już nie taka mała wyzebralam tydzień wolności więcej i skierowanie na oddział mam na 25 czerwca, wtedy też odstawiam acard i fraxi i między 10-13 lipca mam mieć cc
Tysia to mamy podobny uklad. Moja mala tez miala 2300 na tym etapie czyli tydzien temu, a cc mam na 11 lipca wyznaczone.
Moja przyjaciolka urodzila kilka dni temu przez cc... dala rade I mowila ze nie bylo az tak strasznie... wypytalam ja o wszystko I mysle ze I my damy rade hehe
Magia -
Anakin, damy rade! Wszystkie damy rade! Kto jak nie my!
Tripi, nie mialam zmian w ph moczu, ale faktycznie to raczej wymaga konsultacji, bo kilka powodow moze byc. Masz jakas szanse to pokazac lekarzowi, albo telefonicznie zapytac? U mnie tylko wychodzi ciagle ciezar moczu za maly...doktor nic nie mowi, wiec uznaje ze to nic takiego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 13:36
Magia -
Jutro idę na gbs to pokaże lekarce, może jakaś infekcja.. choć nic mnie nie boli, nie piecze.. sprawdziłam na papierku i rzeczywiście pofarbowało na zielono ciężar też niski ale to spowodowane chyba siusianiem w nocy i piciem wody
Pewnie że damy rade nie mamy w sumie wyjścia haha -
Ej ja naprawdę nie wiem... Mam wrażenie, że wszystkie chodzicie na ktg, na usg, na konsultacje z położną. A ja nic. Do gabinetu położnej idę przed wizytą u gin, ale babka tylko wpisuje w kartę ciąży wyniki badań, mierzy ciśnienie i waży mnie. Nikt się mnie w ogóle nie pyta jak się czuję, czy coś mnie niepokoi, czy mam jakieś pytania. Czuję się totalnie pozostawiona sama sobie... Dodam, że korzystam w opieki lux med. Gdyby kiedyś trafiła mi się jakimś cudem kolejna ciąża, to chyba zrobiłabym dokładny research i wybrała jakiegoś super lekarza (mimo kosztów nawet) z wypaśnym gabinetem (żebym chociaż to usg miała co miesiąc!) itp. Wiem, że ciąża to żadna choroba, zwłaszcza, że moja przebiega gładko, ale wszyscy mówią, że to taki 'specjalny okres w życiu' i chciałabym się poczuć troszkę lepiej zaopiekowana, naprawdę.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Tripi daj znać jak po wizycie i co lekarz powiedział. Morfologia w ciąży nie zawsze jest idealna, ale trzeba to skonsultować podobnie jak ten mocz. Ja jutro też idę na wizyte do mojego na NFZ. Przynajmniej upewnię się jak tam się szyjka ma. Anakin, Tripi zapewne chodzi do położnej środowiskowej a nie do takiej co przyjmuje w gabinecie u lekarza, każdej kobiecie w ciąży przysługuje taka opieka środowiskowej położnej jeszcze przed porodem ale trzeba się do niej samej zgłosić. Najważniejsze że dobrze znosisisz ciążę i wszystko jest ok. Niestety z naszą służba zdrowia tak jest ze ciężko czuć się zaopiekowana jak się nie pojdzie prywatnie. Co do usg, jak się nic niepokojącego nie dzieje, lekarze robią je w określonych terminach. Zakladlam że ja też nie będę jutro miałam usg
-
Anakin, dokładnie tak jak pisze Kapelusz. Chodzę do położnej z przychodni rodzinnej, ona później będzie odwiedzać mnie i maleństwo w domu(mam nadzieję). A lekarza mam prywatnie ale też jakoś nie super często i usg tak samo. Z jednej strony dobrze że nie zdzieraja kasy no ale z drugiej...
Kapelusz boli mnie od zeszłego weekendu szczególnie jak pochodzę, mam uczucie że malutki się tam pcha.. takie rozpieranie. Jutro o to spytam lekarki
Papierki mi się farbuja na zasadowy.. wychodzi że ph 7. Na necie oczywiście pisze że nie wydolność nerek.. ehh nie czytam więcej