X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to łatwiej omotac te na kółku, łatwiejsze są w obsłudze chyba. Mi kupiła ta z Lidla co były kiedyś. Dla mnie to czarna magia, bo też nikogo nie znam co mota, a sama chusta nie może być ani za śliska ani za gruba dla początkujących. Akurat tu Ci nie doradze, bo specjalnie się nie dokształcałam w tym temacie. Wypaść nie wypadnie, bo to się mota na kilka razy, ale zeby się nie luzowało, jak za słabo ścisniesz. W większych miastach sa doradcy, może warto napisać co polecają na początek :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tą kółkową się przekłada tylko przez kółka i dlatego boję się że mógłby wypaść XD

W zwykłej bym tego problemu nie miała no ale też myślę, że sama bym tego motania nie ogarnęła :/

Wiadomo coś na temat Waszego wypisu?

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ale miałam sen. Śniło mi się że urodziłam dziecko wielkości 3-latka. Był mega grzeczny i ciągnął cycka jak się patrzy.

Kapelusz jak się czujecie? :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejb wrote:
    Jezu dziewczyny ale miałam sen. Śniło mi się że urodziłam dziecko wielkości 3-latka. Był mega grzeczny i ciągnął cycka jak się patrzy.
    Hehe rozbawilas mnie. Mi sie czasem sni, ze urodziłam takiego malego człowieczka, co ma wzrost niemowlaka ale ogolnie proporcje i wyglad dorosłego. I rozmawia i sam się soba zajmuje. Lol:)

bejb lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam głupie sny :D np.że odeszyły mi wody i było ich tyle że przez balkon się lały haha

Bejb Ty juz 37 tydzień? O.o

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak... 36t1dz.

W czwartek wizyta u gina - mam nadzieję że już coś będzie się działo i niedługo urodzę :D

Tripi lubi tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 5 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się śni, że urodziłam dziecko i też jest różnej wielkosci :) bejb daj znać jak po wizycie. My nadal w szpitalu, lekarz mówi że puści mnie jak się całkiem wszystko wyciszy, dostałam sterydy na rozwój płuc młodego, ale modlę się żeby się aż tak nie spieszył i posiedział jeszcze kilka tygodni, okazało się że faktycznie mam gbs dodatni (zrobili mi ten wymaz ale nikt mi o tym nie powiedział) poza tym jeszcze infekcje mam, może ona też prowokować skurcze, dziś mam dostać globulki, bo wczoraj nie mieli w szpitalu ani w aptece :/ poklocilam się z dwoma pielęgniarkami, ale przynajmniej teraz już nie burcza do mnie :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusieee kiedy to zleciało? Że mamy niby się pomału rozpakowywać ? XD XD XD

Kapelusz, oni se robią samowolke :/ robią badania i inne rzeczy nie informując nas :/ normalne w polskich szpitalach.
    Infekcja faktycznie może się do nich przyczyniać.. dali ci coś na to czy tradycyjnie nospa i magnez?
    I dobrze nie daj się niech wiedzą, że se nie dasz w kasze dmuchać.

A jak jedzenie? U Ciebie w szpitalu też takie "pyszne" ?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tradycyjnie - nospa i magnez. Jedzenie? Nie pytaj, dostałam po nim takiego wzdęcia że myślałam że umieram a o espumisan nie mogłam się doprosic dwa dni, aż po kłótni z pielęgniarka sama poszłam do lekarza w koncu. Teraz już praktycznie nie tykam tego co oni dają, mam swoje jedzenie.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle to i w domu możesz brać :/ i dobrze nie jedz, bo tym to się zatruć idzie :P psy lepiej jadają niż ludzie w niektórych szpitalach :/

Próbowałam pomalować paznokcie u stóp i prawie się popłakałam z bezsilności XD teraz mi się śmiać z tego chce jaka zrobiłam się nieporadna przez ciąże XD

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...eh...a ja sie pobeczalam bo jogurt mi wypadl z lodowki I uswinil pol kuchni I moje ciuchy... nieporadna to ja sie zrobilam ale psychicznie hehe...

.. dobrze ze maz sie nie dal wyprowadzic z rownowagi...heh...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, dopada nas przedwczesny babyblues XD
    Lepiej teraz niż potem ;)

Strasznie pocę się pod piersiami :/ mam aż czerwone i boję się odparzenia :/
    Tam na dole tak samo wrrrr :/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to mam dziewczyny, wszystko mi z rąk leci, ile już szklanek w domu wytlukłam :p na płaczki też mnie bierze z najmniejszego powodu, ahh te hormony. Co raz bardziej do mnie dochodzi że to już naprawdę niedługo jak maluszek będzie z nami, ale zleciało :o u niektórych z Was to już naprawdę na finishu:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pocenia się (pod piersiami i w pachwinach) to powiem Wam, ze ja po przyjsciu do domu sciagam WSZYSTKO i zakladam koszule nocna/lekki szlafroczek (peniuar to sie nazywa;-)) i tak sie wietrze:-) majtki moim wrogiem hehe

Tripi lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo :P tylko siedzę w staniku i jakiejś spódniczce również bez majtek XD

Znowu spuchły mi nogi :/ są jakieś sposoby na zatrzymanie wody w organiznie?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi chyba nie ma na to sposobu, dużo pić i leżeć z nogami do góry :) kiedy masz wizytę teraz? Wspomnij lekarzowi o tym lekarzowi.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś!!!! :)

Anakin, bejb lubią tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek położna, środa gin :) zapytam bo ciśnienie w porządku :)

Super !! <3 oszczędzaj się teraz bo Tobie to jeszcze troszkę zostało :)
    Ja mam w planach jeszcze z 2-3 tyg grzecznie a potem 3xS XD XD XD hahaha

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha też czekam na ten czas 3xs :D będę się oszczędzać, właściwie to z oszczednego trybu życia mam przejść w spoczynkowy tryb :o odlezyn chyba dostane :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schody i spacery to u mnie codzienność bo dzieć do przedszkola :P ale co do seksu to jakoś się boję na razie :/ więc jak dotrzymam tego 37 tyg to fajnie będzie spróbować po takiej przerwie hehe

Masujecie krocze? Zastanawiać się nad tym zaczynam tylko nie mam pojęcia jak to się robi XD

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ