X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam w pt od gin skierowanie do szpitala. Ide jutro. Mysle, ze zrobia ktg i odesla do domu... niczego wiecej sie nie spodziewam...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, idziesz do Wojewodzkiego na ktg, czy u siebie?
    Daj znac co i jak... ja to czuje ze sie spotkamy w szpitalu hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin daj znać jak tam wizyta w szpitalu :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję mamom. Życzę powodzenia czekającym. Adaś urodził się 06.07.2018 o godzinie 3:10 w porodzie błyskawicznym (od pierwszych odczuwalnych skurczy do powitania go na świecie 1h 10 min). Niestety urodził się z zapaleniem płuc i teraz walczymy z infekcją antybiotykami.

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin czekamy wieści :)

M&M'K gratulacje <3 i dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka <3
    Naprawdę tak szybko? To pierwsze dziecko?
    Już z zapaleniem czy złapał ? Biedaczek :(

Byłam u położnej, na ktg jeden skurczyk ledwie do 40 dochodził, szyjka zgładzona ale wysoko, rozwarcie na opuszek. Główka bardzo nisko ale powiedziała że nie zanosi się na poród na dniach i że mam dzwonić za tydzień w dniu terminu to się umówimy na ktg.

Jestem załamana.. coś czuję że z mojego naturalnego porodu nici.. każdy kolejny dzień mnie od niego oddala :( im mały będzie większy tym gorzej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 11:52

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&m'k gratuluję!
    I witaj Adasiu na planecie Ziemia :)
    Ja jutro mam cc - jestem pierwsza na rozpisce! Już jestem cala w stresie!!!!!!

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&M'K gratulacje! :) dużo zdrowia dla CIebie i maluszka. Tripi nie smutaj się, jeszcze różnie może być czasami położna sobie a natura sobie. Teraz 3xs (seks, sprzatanie, schody :)) i może coś się zajdzieje:) Tysia powodzenia jutro i dużo zdrowia dla Was, odzywaj się :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&M'K gratulacje! :) z calego serca zycze zdrowia dla maluszka. Trzymajcie się!

Tysia! Jestem z Toba i trzymam kciuki!
    Ja następna... jutro do szpitala i cc w srode.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kepelutek zostajemy same z tymi brzucholami !!! XD
    Schody na mnie nie działają :( (mieszkam na 4 piętrze i codziennie dreptam kilka razy)
    Ale od dziś koniec z oszczędzaniem :D

Tysia, będę trzymać rano kciuki <3

Magia za Ciebie też o szybkie przyjęcie do szpitala ;D

Dziewczyny rozpakowane :P mam nadzieję że bedziecie tu zaglądać i dzielić się doświadczeniami i przeżyciami z maluszkami? W kupie raźniej ;)
    Nie chciałabym po tych 9 miesiącach stracić z Wami kontaktu <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla już rozpakowanych (i mam nadzieję, że dalej będziecie pisać co u Was!)! Zazdroszczę! Myślałam, że z moim terminem na początek lipca będę jedną z pierwszych :-P

Byłam dziś w wojewódzkim. Zrobili mi ktg, badanie ginekologiczne i usg. Wyszło wszystko ok, ale brak oznak zbliżającego się porodu. Spytali się mnie czy chcę zostać (jeśli się denerwuję, to niby jest taka opcja, mimo, że oni przyjmują na ogół tydzień po terminie). Nie chciałam zostać, więc poczłapałam do domu. Będę jeszcze próbować wbić się do mojej lekarki prowadzącej... Tydzień po terminie wybije mi w piątek i wtedy już chyba z torbą się będę musiała stawić... Ehhh niby wszystko ok, ale dzieciak rośnie tam w środku i jak ja go wycisnę??? Boję się też indukcji...

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Magia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem jak najbardziej za, zebysmy zostaly na tym watku po porodzie i wspieraly się dalej.

Weszlam na forum na czesc po urodzeniu i tam bieda. Malo sie dzieje. Zachecam zebysmy tu sobie pomagaly. Zreszta z tego co widze to dziewczyny tak robia...nawet rok po narodzinach tu siedza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 19:55

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin a ile mały waży?
    Oby przez weekend coś zrobili z Tobą bo bo zazwyczaj w weekendy nic nie robią bo lekarzy mało :/ mam nadzieję że u was jest inaczej.

Magia też tak myślę :) w końcu całe nasze ciążę przeszlysmy razem ;) to i pierwsze trudne chwile też razem przetrwamy ;D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za tym żebyśmy tu zostały :) jestem po wizycie, maly w tydzień przybrał 300g. W kocnu mogę wyjść z domu a nawet męża '' poprzytulać'' :) szyjka narazie się nie szykuje do porodu. Aaa i Gbs wyszedł ujemny - alleluja! :) Anakin dasz radę, też się boje (teoretycznie jestem ostatnia, to już wogole będę miała porównanie :p) do piątku jest jeszcze trochę czasu, może się coś rozkręci. Ja Z tego strachu stwierdziłam że idę jutro po olej z wiesiołka, będę się natłuszczac tam na dole, lekarz trochę oczy zrobił ale pozwolił :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęli mnie na oddział. Cc jutro rano.... aaaaaaaaaaaa boje sie!
    Ale jestem tez juz w srodku trochę szczesliwa

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia jesteśmy z Tobą, jutro już będziesz razem ze swoim maluszkiem, zazdroszczę :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, czekamy na wspaniale wiesci!!!

Ze 2 tygodnie temu mialam usg to waga Zwierza 3500 +/-500. Smialam sie, że taki szacunek, to sobie moge sama zrobic...

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja też zazdroszczę Ci troche :P że to już jutro utulisz malutką <3
    Nie stresuj się :) będzie ok :)

Tysia też już pewnie została mamusią :D

Anakin to taki spory :D mój dwa tyg temu miał 2900-3100 a i tak trzęse dupą czy ostatecznie nie będzie za duży :P

W ogóle zmierzyłam obwód brzucha i mam 114 cm ! o 14 więcej niż w poprzedniej ciąży O.o

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odzywam się "z drugiej strony barykady" :D
    Trzymam za Was kciuki. U nas wszystko ok. Od poniedziałku jesteśmy w domu. Jutro mamy wizytę położnej i sprawdzimy czy z Jasiem wszytko w porządku. W dzień jest bardzo grzeczny, trochę dokazuje w nocy ale rodzice dają radę :) :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    właśnie byłam na badaniu. Mała przyrosła tylko 100g przez ostatnei 2 tygodnie i w związku z tym dziś idę do szpitala. Przez dwa dni będę dostawała sterydy, a w czwartek rano mam mieć CC. Ogromnie się boję, żeby z Malutką było wszystko ok. Według USG jest wszystko ok, tylko po prostu waży 2300. Mam nadzieję, że naprawdę będzie zdrowa i po krótkiej obserwacji puszczą nas do domku. Trzymajcie kciuki!

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen może to błąd pomiaru? Nie przejmuj się na zapas :) najważniejsze że jest zdrowa <3 kciuki oczywiście będę trzymać <3

Bejb szybciutko was puścili :) dawaj nam znać na bieżąco co u Was :P no i też nie pogardzimy zdjęciem malutkiego ;)
    A Ty jak się czujesz fizycznie i psychicznie? <3

Umyłam wszystkie okna dziś :D ale małego to chyba tylko uspało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 15:58

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ