X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kataru to odciagam aspiratorem a co do kropel to bez recepty 1ml tam jest strzykawka.dziala cuda, sprawdzilam

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój furka jak ma glutka w nosie, wtedy wkraplam kropelke soli fizjologicznej i odciagam aspiratorem

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie w nocy zatkany nos Antka :( ledwo co dycha.. na lezaco masakra:/
    Śpi u mnie na brzuchu to trochę lepiej..
    A na dodatek naszej lekarki nie ma a ta druga w środę stwierdziła że jest ok choć zglaszalam katar i pokaslywanie :/ jeszcze przedszkole się nie zaczęło a już infekcja :( jestem załamana, boję sie ze czeka nas szpital :(

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tripi współczuję, porażka z tą lekarka, że nic nie zauważyła tymvardziej że zgłaszałas. A nie możesz zamówić wizyty domowej prywatnie jakiegoś innego pediatry?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukam prywatnie ale pewnie dziś już nikt nie przyjdzie :/ spytam w przychodni czy jest jakaś inna lekarka. Muszę gdzieś dziś iść żeby nie poszła dalej infekcja.

Jak odciagam i jest w pionie to jest ok.
    Ale mniej je :(
    Ten aspirator mnie wykończy, słyszeliście cos o elektrycznym? Nie mam odkurzacza więc karatek odpada :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi jak z moją mała byłam u pediatry bo też katar i powiedziała tak: u takich małych dzieci nie można walczyć niczym innym jak woda morską do noska i odciągać aspiratorem (ja mam elektryczny-bogu dzięki bo tym zwykłym nie wycoagniesz tyle ile elektrycznym poza tym wygodny w użyci).psikac i odciagac jak najczęściej. Jak najmnoej dziecko powinno lezec, trzeba go czesciej nosic na rekach w pozycji pionowej i czesto klasc na brzuszku(moja nawet czasem śpi na brzuchu 3 godziny), poza tym jak leży na brzuszku to pod niskiej posmaruj maści majerankową-dziecku się wtedy lepiej oddycha. I tak w kółko aż katar nie zniknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:35

• Tripi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję tysia :) kupię elektryczny bo mnie już policzki bolą z ciągnięcia XD
    W aptece dostanę?

Pójdę niech to posłucha bo się boję żeby nie poszło dalej :(
    Śpi tylko na rękach na prosto bo tak to zle mu się oddycha..A brzuszek no cóż tylko na mnie chce leżeć na brzuchu tak to nie zbyt mu się podoba :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa... mojej tez glutki wyciagam aspiratorem i tez mi sie wydaje ze ma jakby katarek...
    ...i chyba sie nie mylilsm, bo masakrycznie zaczelo mnie bolec gardlo, a nigdzie nie wychodzilysmy wczoraj, nikt nas nie odwiedzal, a w domu cieplo...zapewne z noska bakterie czy wirusy polecialy do mojego gardla w czasieczyszczenia noska...zalamka
    Tak sie boje ze teraz gardlem mala zaraze...

Musze chyba miec ten ekektryczny...a to zawsze do odkurzacza trzeba przylaczyc? Nie ma jakiegos automatycznego?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam taki co do niczego nie trzeba przykładać. Z firmy haxe.
    Tripi jak nie w aptece to sklep medyczny. A spróbuj nie kłaść go na plecach w takim razie tylko na boczku. No a lekarz tak czy siak musi obejrzeć bo oslucha czy na oskrzela nie zeszło.
    Magia mnie bolało gardło 4 dni temu- syrop z cebuli i po sprawie!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:27

• Tysia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2298cddaf34a.jpg

Hana pozdrawia wszystkie e-ciocie oraz maluszki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:41

Czerwony Kapelusz, Tripi, Magia lubią tę wiadomość

• Tysia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Tripi moja też nie chciała na brzuszku leżeć nigdy a jak dostała katarek i ja położyłam to totalne zaskoczenie w 2 minuty usunęła i spala 3 godziny!!!!! I od tego czasu często zasypia na brzuszku.

• Tripi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy. Katar wirusowy, drogi oddechowe czyste..jeszcze.
    Dostaliśmy krople robione ze srebrem i obserwować, jak więcej kaszlu lub gorączka od razu na szpital.

Dziś fajna lekarka:) dała skierowanie do neurologa i na ewentualne usg główki przez to przodoglowie.

Aspirator kupiłam w aptece jest super!!
    Mały aż się uśmiecha bo szybciutko wyciąga i lepiej oddycha

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia rzeczywiście chętnie leży na brzuszku :) nawet się zdrzemnal ;)

A Hana cudowna <3 jak aniołek <3

Tysia11 lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna Hana! Sliczniutka

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, jaka ona piekna! A jaka fotka sliczna! Sama robilas, czy jakis spec?

Tripi, ale jak to jest? Jak goraczka lub wiekszy kaszel to zwykly pediatra nie pomoze tylko trzeba do szpitala jechac?
    To mnie niezle przeraza...

Ps...ja sie calkiem rozlozylam...gardlo, katar, migdalki... to bedzie cud jak malej nie zaraze... tak sie tego boje... ja sie czuje fatalnie, to jak ona by sie czula...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 08:20

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to z sesji zdjęciowej- ja takich zdolności nie posiadam ;) A zrobiłaś sobie strop z cebuli? Natychmiast prosze zrobic zebt dziecka nie zarazic!!! Bo inaczej dupe bede lac!!
    Pamiętacie jak się wszystkie zamartwialysmy nad naszymi dziećmi w brzuchu? Te wszystkie badania: prenatalne aminopunkcje czy inne badania tych naszych dzieciaczkow- wszystko tu razem na tym forum przechodzilysmy A dziś są już z nami te nasze cuda :)

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

• Tripi Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia pani doktor wczoraj powiedziała że gorączka u takich dzieci oznacza że rozwinęła się poważniejsza infekcja i ze względu na ich wiek zazwyczaj jest to hospitalizacja bo do 3 miesięcy nie mogą zbytnio nic podać :/
    Tak na marginesie krople ze srebrem mistrzostwo. Zaaplikowałam dwa razy a nie charczy już tak bardzo ! :D
    Trzymam kciuki za Julcie żeby nic nie złapała. Zmykaj do lekarza jak nie przejdzie.

Tysia też o tym ostatnio myślałam.. jak długo my tu razem jesteśmy <3 ile razem stresów przeżyłyśmy ;) a ile jeszcze przed nami :P
    Fajnie tak z kimś pogadać kto nie ocenia a wesprze <3 <3 <3

Tysia11, Czerwony Kapelusz, bejb lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 1 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za szybki powrót maluszków do zdrowia. Magia kuruj się, kuruj, gardło można płukac woda z solą, pomaga trochę. Też o tym myślałam że fajnie że tak długo trzymamy się razem, dla mnie to mega wsparcie. Myślałam sobie też jak fajnie byłoby się kiedyś spotkać gdzieś w połowie drogi :) z innej beczki, czy Wy też macie takie spiecia z Waszymi facetami, ja swojego nie poznaje normalnie, chyba nigdy się tak często nie kłocilismy jak teraz, o pierdoly o wszystko, jak się z nim nie rozwiode albo go nie udusze to będzie dobrze. Aż doła dziś załapałam. Przytłoczyło mnie to wszystko...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, mowi sie ze dziecko to najwiekszy sprawdzian dla zwiazku... ogolne zmeczenie, zmiany detwrminujace zycie, zderzenie wyobrazen z rzeczywistoscia powoduja napiecia i nerwowosc...tak to bywa...
    U mnie nie ma zbyt wielu spiec, ale chyba dlatego ze ja mam problem ze zwracaniem komus uwagi...jak bym mowila mu za kazdym razem co mnie wkurza to...eh...a tak to wkurzam sie wewnatrz nic nie pokazujac i rycze w samotnosci...a potem biore wozek, psa i ten wor ze smieciami, ktory ledwo niose (a ktory powinien on wyniesc...) i ide... innych babek z takimi tobolami na osiedlu nie wiedzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 13:37

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 1 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia nie rób wszystkiego sama i za niego, dasz radę wiadomo, ale oczekuj pomocy, bo się zarabiesz a on będzie przekonany że dajesz sobie radę to pomagać nie musi. Nie warto być bohaterka domu, bo i tak dużo obowiązków masz, więc nie wyreczaj swojego mężczyzny, gdzie może niech pomoże. Ja też łapałam się na tym że robiłam za swojego, bo szybciej, bo ciągle słyszę za chwilę, no i huk teraz czekam aż się zbierze i zrobi, jak talerze poleza albo pranie to świat się nie zawali. Masz rację że dziecko to sprawdzian dla związku, dziwie ze że ludzie decydują się na dziecko żeby czasami związek ratować...

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ