X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • bejb Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie podobnie. Też się wkurzam na swojego co chwilę. Praktycznie nie ma dnia żeby mi nie podniósł ciśnienia. Od 3 dni ma umyć dziecku wanienkę bo już taki osad ma z emolium. I codziennie słyszę "dziś to zrobię". Ale go nie wyreczam.

Jakoś musimy przetrwać, później będzie lepiej :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odkryłam sposób na kolke :) od najlepszych kropli świata lepsza jest... Suszarka do włosów! :) moj młody uspokaja się w 3 sekundy:) dobrze działa też kąpiel w wiaderku zamiast w wanience. Polecam przetestować w razie problemów brzuszkowych:)

M&M'K lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też całkiem podobnie.. tylko zaczęłam mieć wszystko w dupie i nie sprzątam, nie piore i nie to nie nic.. oczywiście to co mi i dzieciom potrzebne to zrobię ;) ciekawa jestem jak mu skarpet braknie..
    Ja za to ciągle słyszę że jak ma mi pomóc bo przecież on go nie nakarmi.

Kapelusz u nas też suszarka ale aplikacja ;) A co do wiaderka to chyba nie umialabym to tak wykąpać :( ale ogólnie kapiel też pomaga :)

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 1 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mój nabawił się chrypki, skrzeczy jak zdarta płyta. To chyba od tego płaczu bo darł się niemiłosiernie dziś, wczoraj. Może powinnam iść w poniedziałek do pediatry.. Miała któraś z Was chrypke?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się czasem tak drze że kaszle aż :/
    Ale chrypki chyba nie miał.. Nie wiem..
    Skonsultować czyba warto jak dziś nie będzie lepiej

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miewa chrypke np po jedzeniu czesto i po plakaniu, ale jej przechodzi... moze minie u Was tez?

Pojechalam do rodzicow...nie dalam rady tak jestem chora, mam 38 goraczki... ktos musi mi pomoc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 13:31

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 2 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia dobrze zrobiłaś, mam nadzieję że szybko wyzdrowiejesz. Jutro idę z małym do lekarza, bo to drugi dzień i nie zanosi się żeby miało przejść samo:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuje Was choc nieregularnie, bo neta ograniczam... Bylam u gina po 6tyg od porodu. Usg=czysto. Krwawienie dłużej trwa przy kp, wg mojego gina. Jeszcze plamie ale już jakby lepiej. Czytam o Waszych problemach i w teorii u mnie luz: zero kolek, zero zaparc. Tylko tradzik niemowlęcy (już "zaleczony") i ciemieniucha (oliwkujemy). Najada się szybko, nie ma wiszenia na cycku. W nocy spi i tylko w porach karmienia "sapie" ale ale wylapuje te momenty szybko, by do ryku z glodu nie dopuscic. Ost mamy nawet 4 godzinne przerwy miedzy karmieniami (od 22 do 2 w nocy). Ale w praktyce i tak ciezkawo... I ta swiadomosc, ze juz nigdy nie będzie jak dawniej. Ze odpowiedzialność tak ogromna. Ze spac sie mimo tych 4h ciurkiem przespanych chce (no bo 4h to nie raj, ale wiem po prostu, ze to lepiej niz wiele dziewczyn ma...). Ze z mężem roznie. Ale już nie warczymy na siebie jak w pierwszych tygodniach... Tyle dobrego.

M&M'K lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu kochana, Zwierz jeszcze nigdy nie miał ataku płaczu "bez powodu", ktorego nie daloby sie ukoic jedzeniem lub ułożeniem do spania. A ja jeszcze narzekam... Ehhh.

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Magia Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, jak fajnie Cie czytac. Dobrze, ze u Ciebie dobrze.

Kapelusz, a chrypke to ma caly czas? Tzn jak Ty to slyszysz? Czy przy plakaniu czy jak?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 2 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin cieszę się, że u Ciebie tak spokojnie. Fajnie ze się odezwałas:) tak, Tripi słyszę to jak zaczyna popłakiwać, słychać, że na gardełko zdarte :(

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia i bardzo dobrze :) rodzice na pewno z chęcią pomogą zająć się malutka :)

Anakin super że z Emilkiem nie masz problemów :) tylko pozazdrościć ;) tak pozytywnie oczywiście :)
    A jak z tym krwawieniem u Ciebie?

Kapelusz to lepiej skontroluj to bo infekcje u takiego malucha to raz dwa.
    U nas na szczęście nie rozwinęła się..Ale myślę że poczekalabym z tym katarem i zszedł by pewnie niżej :/ A tak to już spokój tylko chrumka przy jedzeniu ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 3 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u lekarza, gardło czyste, lekarz nic nie zauważył, więc to chyba od płaczu. Dostał witaminę C i tyle. Magia jak tam samopoczucie? Lepiej już ? Mi głowa pęka od wczoraj, chyba zmęczenie daje znać:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emil chrumka zawsze z rana ale uznaję, ze to z zadowolenia hehe. Krwawienie male, chyba porzuce podpaski na rzecz wkladek.

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu to dobre wieści :) my jutro planowe szczepienie, nie wiem czy iść...

Anakin pocieszające to ze Ty tez plamisz.. ja co kilka dni z przerwami :/ w srode planuje isc jak obowiązki pozwola :/
    Naczytałam się pierdół i trochę sie boję :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na mytummy.pl jest totalna wyprzedaż odzieży ciążowej i do karmienia.
    Ja kupiłam jedną bluzę. Może któraś z Was będzie zainteresowana to daje Wam cynk ;)

Macie jakieś sprawdzone sklepy z ubraniami do karmienia? Teraz to jeszcze można zwykłą bluzkę rozpinaną ubrać ale na jesień i zimę to trzeba mieć coś z suwaczkami. Chętnie obczaje jeśli macie sprawdzone strony.

A wczoraj byłam w vision express na badaniu wzroku i dajecie wiarę że w ciąży mi poleciał wzrok o całą jedną dioptrie? Z -2.5 na -3.5! Polecam zbadac wzrok bo teraz jak mam nowe okulary to świat widzę o wiele wyraźniej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:30

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 3 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja bym poszła na szczepienie, bardziej strach tych chorób co wracają (chciałby na Ukrainie epidemia odry), reakcje poszczepienne są stosunkowo rzadko i podobno rzadziej przy szczepieniu szczepionka skojarzona. Poza tym maluszek jest badany przed szczepieniem. Bejb podobno w ciąży wzrok się pogarsza, ale czytałam że to niby przejściowe ma być...Dzieki za cynk o stronie, zajrzę zaraz :) U mnie krwawienie skończone już, 3 tyg i po wszystkim.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb też wczoraj byłam bo coś ostatnio gorzej widziałam i mam-1 i -1,5 . Do tego asygmatyzm. Więc jak widać ciąża psuje oczy haha

Pójdę niech go posłucha i zadecyduje ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...no to ja chyba bede miala niezle denka od butelek miec, bo juz przed ciaza mialam -4 i asrygmatyzm plus siatkowki popekane...
    Wybiore sie do okulisty jak troche sie ogarne.

U mnie lepiej z chorobą, tempka spadla i gardlo ok...jeszcze tylko zatoki...leze w łóżku a rodzice moi cala noc sie mala zajmowali...spalam 12h bez przerwy... cos pieknego...chyba bede do nich raz w miesiacu przyjezdzac sie wyspac

Ufff Kapelutek...dobrze ze jestescie zdrowi

U nas po szczepieniu nic nie bylo...troszke tempka podwyzszona o pol stopnia...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 3 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia spytaj rodziców czy też mogę z Tobą przyjechać w takim razie na drzemke ;) cieszę się że już lepiej i że wypoczelas :) super ze szczepienie ok

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ