LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak bezpieczny poradziła mi to moja położna którą też jest doradcą laktacyjnym. Dziewczyny dramat mam temperaturę 38,5 drgawki i ból piersi. Podobno zinat można brać podczas karmienia słyszeliście coś o tym? Lekarza mam dopiero jutro a przecież mała musi jeść...Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Czerwony Kapelusz wrote:Co do spania na brzuchu, to położne krzyczały na dziewczyny które tak układały malucha do spania, zalecenia też są takie żeby maluszki spały na plecach, więc jeśli na brzuszku to tylko pod okiem rodzica. Z zawijaniem też trzeba uważać, że względu na bioderka, dziecko musi mieć możliwość ruszać nozkami, otulinie tylko na początku
Tak, w przypadku noworodków trzeba bardzo nadzorować spanie na brzuchu, ale i w inkubatorze położne kładły dzieci na brzuszkach. W ciągu dnia pod okiem mamy dzidziuś może tak spać do woli. Mój ma 2 miesiące i pięknie już podnosi główkę i nią kręci więc nie ma obawy że położy się na nosku i udusi.Co do otulania. Chodzi głównie o przyciśnięcie rączek do ciała, nóżki są zawsze luźne i mogą robić co chcąStarszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Moj figuruje w kilku zlobkach od urodzenia. W panstwowym dostal nr 780:o) rekord?Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
A propo "sanatorium" u rodziców. Ja jade do mamy na caly miesiac, bez skrupułów hehe. Mama mieszka daleko i widziala wnuczka tylko raz po urodzeniu i to krótko. Nie może sie doczekać aż przyjedziemy. Moja babcia tez! Rozpieszcza nas tam troche, a co!
Czerwony Kapelusz, bejb, M&M'K lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Anakin -zazdro!
Ja w sumie też nie mogę narzekać. Moja mama mnie często odwiedza. Bierze dziecko na 2-3 godziny, przynosi tylko na karmienie. A ja wtedy sobie ogarniam dom, robię obiad itp. bardzo mi dobrze robi, że mogę na chwilę zająć się czymś innym.
Mój Jaś kończy dziś 2 miesiące. Kiedy to zleciało? -
Bejb, super miec kogos na miejscu. Ja nie mam. Wczoraj np mialam wizyte u lekarza do południa (maz w pracy), to kolezanka (akurat na urlopie) mnie poratowala biorac Emila na spacer...Lipiec 2018 - synek ♥️
-
My w ndz 8 tyg i tez nie wiem kiedy! Za 10m-cy powrot do pracy w teorii! Aaa...
bejb lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Anakin, ja też nie mam nikogo nie miejscu. Rodzice pracują i mieszkają 30km od nas, teściowa nie żyje. Cały dzień jestem sama z Jasiem. Ale nie narzekam, no staram się nie narzekać
Dziewczyny jak planujecie wozić maluchy w foteliku jak będzie chłodniej? Słyszałam że nie powinno się dziecka ubierać w kombinezon/ kurtkę i wkładać do fotelika. Powinien być tylko w zwykłym ubraniu.
Ale jak go przenieść z domu do samochodu? Auto można nagrzać wcześniej- to ok. Ale jak logistycznie zorganizować przeniesienie z ciepłego domu do ciepłego auta przez zimny dwór? Jakieś patenty? -
Bejb a czemu nie można? Teoretycznie można nakryć kocem ale przy minusowej temperaturze to bym się bała z ciepłego auta na mróz bez kombinezonu. Ja też sama cały dzień więc rozumiem jak to jest, też koleżanki angażuje do pomocy jak muszę. Mój mąż mówi do mnie, że jak teściowa wróci to będzie lżej, zabierze małego na spacer to odpocznę. Czy tyko ja jestem taka walnieta że na myśl o samotnym spacerze mojej teściowej z moim dzieckiem ogarnia mnie lek?? Jak mu powiedziałam że samej jej go nie dam, to się obraził, ale guzik mnie to :p
-
Kapeluszu- ja mam tak samo ale z teściem. Mój mąż ma jechać w delegację w październiku na kilka dni i będę sama z dzieckiem. Mowie mu że będę chyba brała dziecko do łazienki i będę się kąpać a on leżeć w bujaczku. Mąż stwierdził że mogę go teściowi zostawić na chwilę ale ja mówię- nie ma mowy! Jest po 70. i mógłby mu chociażby wypaść z rąk. Wolę go wziąć ze sobą do łazienki.
A co do fotelików w zimie to takie znalazłam informacje:
https://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 14:50
-
Anakin ale masz się fajnie ! Miesiąc maminych obiadków
Bejb do fotelika są takie fajne specjalne śpiworki. Często są w lidlu za 49 zł.
Moja teściowa wie co sądzę o jej odpowiedzialności i dopiero od zeszłego roku dostaje starszego na spacer ale pod blok haha a ma 5 lat. Młodego pod moim okiem może wziąć tylko. Też mi mówi że przesadzam że wychowała dzieci i żyją.. ale mnie też to nie obchodzi
My już po szczepieniu nie było tak źle urósł 4cm i waży 4900g -
Uff, to dobrze ze nie tylko ja tak mam, bo już sądziłam że może jestem nadopiekuncza:p moja teściowa też po 70 swoja droga. Tripi super ze wszystko ok po szczepieniu, duży chłopak już z niego, niech rośnie zdrowo:) moj dogadania Twojego - 4720g na dziś
-
Mój miał dokładnie tyle samo tydzień temu
Co do chrumkania w nosie to doktorka powiedziała że to jeszcze potrwa bo prawdopodobnie sapka
U mnie w przychodni rano są dzieci zdrowe po południu chore.
Starszy wrócił dziś z katarem ;/ oby mały nie złapał nic -
Tripi i ten śpiworek czym się różni od zwykłego kombinezonu? Jazda w nim jest bezpieczna?
U mnie w przychodni jest szczepienie w każdą środę od 10:30 do 13:09 i wtedy są tylko dzieci zdrowe. Całkiem to dobrze rozwiązane. -
Wydaje mi się że bezpieczna bo spiworek jest zapusty pasami i wkładasz na niego dziecko w ubraniu:) I nakrywasz reszta spiworka:) fajne rozwiązanie też pod względem pogody może chodzic w odpietym lub zakryc. Wpisz w Google spiworek do fotelika lupilu i zobacz
bejb lubi tę wiadomość