X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mąż mnie '' wsparł'' kiedy pierwszy raz od 5 tyg się rozsypałam i wybuchłam płaczem- kazał mi się wziąść w garsc, bo teraz jestem matka i mam się skupić na karmieniu. Żyć nie umierać...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę myślałam że to właśnie z zastojow się robi O.o

Super :) daj znać jak jej się w kościele podobało ;)

Kapelusz u mnie to samo.. aczkolwiek pomaga karmienie na lezaco brzuchem do brzucha :)
    I zauważyłam też że te denerwuje się jak chce sobie pomemlac a mu leci. Gdy podam "pusta" piers lub smoczek uspokaja się :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 12:38

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Jeszcze mąż mnie '' wsparł'' kiedy pierwszy raz od 5 tyg się rozsypałam i wybuchłam płaczem- kazał mi się wziąść w garsc, bo teraz jestem matka i mam się skupić na karmieniu. Żyć nie umierać...
    Masakra... Co z tymi facetami?

Emil czasem tez sie "rzuca" choc na ogol je powoli i spokojnie. I przy tym tak przewraca oczami i ma taka "cwaniacza" mine, ze smiac mi się chce. I chrumka jakbswinia. Chwyta i puszcza, cos tam ciagnie a potem ulewa z tego chaotycznego jedzenia.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś dziś się zaczął głośno śmiać i piszczec i w ogóle pełno nowych dźwięków wydaje :) był tak sobą zafascynowany że cały dzień miałam spokoju XD
    Może już po skoku? ;)
    Je dziś też spokojniej oczywiście nie licząc ciągłego krztuszenia ;)

bejb, Anakin lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 10 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo super Tripi :) oby już '' przeskoczył'' :) moj ma lepsze i gorsze dni, w nocy ładnie je, ale rano tak marudzi, że muszę mu butelkę robić, wieczornem po kolce też ciężki go nakarmić. Zastanawiam się czy nie za mało pokarmu mam i czy to wciąż kryzys laktacyjny, bo ewidentnie jest głodny skoro zjada butle aż się trzęsie. Dziś dostałam okres chyba... Za tydzień idę na kontrolę i będę rozmowiac o antykoncepcji. A co u Was dziewczyny, jak Wasze maluszki?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Antoś dziś się zaczął głośno śmiać i piszczec i w ogóle pełno nowych dźwięków wydaje :) był tak sobą zafascynowany że cały dzień miałam spokoju XD
    Super to brzmi! My wczoraj byliśmy na szczepieniu. Potem cały dzien spal Emilek. W nocy miał temp (troche ponad 38) i nie mogłam go dobudzic na karmienie a pierś mi pękala. Rano temp sie unormowala ale dalej spi i spi. Daje mu spokoj, tzn nie stymuluje zabawkami etc. Ew przytulam i tanczymy do spokojnej muzyki. Wiec tez mam "spokój". Powinnam sie pakowac na wyjazd ale nie chce mi sie... Ehh.

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach. Pogoda dopisała w kościele było pięknie i Hana grzeczniutka. Everything super ;)

Anakin, Czerwony Kapelusz, bejb, Magia lubią tę wiadomość

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Za tydzień idę na kontrolę i będę rozmowiac o antykoncepcji.

Rety... Ja nawet nie mogę myśleć o seksie. Serio, nie wiem co się dzieje ze mną. Przecież nie rodziłam naturalnie, więc nie mogę mieć oporów, że coś tam na dole jest nie-tak. A jakoś mnie 'odrzuca'. Nie jest to dobre słowo, ale po prostu seks jest ostatnia rzecza, o ktorej mysle. Mąż póki co nic nie mowi, ale trzeba bedzie pogadac o tym. Jutro sie 'rozstajemy' na caly miesiac. Jak przywiezie mnie z powrotem do domu, to beda juz 3 miesiace po porodzie. Moze mi sie cos odmieni, moze sie 'stesknie'? W ogole myslalam, ze u mamy na wsi bede sobie jakis sport uprawiac: potruchtam powolutku, troszke na skakance poskacze, ale z mlecznymi cyckami sie nie da. Chyba ze bym sie bandazami ciasno owinela. Brzucha cwiczyc nie moge, zadnego kardio z podskokami tez nie... Eh.

Lipiec 2018 - synek ♥️

Wysłany: 11 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin zazdroszcze tego wyjazdu :) co do seksu też nie mam wielkiego parcia na to i to jest naturalne, bo jesteśmy mamy karmiące i tak to natura skonstruowała że W tym czasie maluszek jest najważniejszy, ale mąż mi przebakuje trochę coś na Ten temat, a ja panicznie boję się wpadki, więc... Cieszę się, że szczepienie bez większych problemów :) Tysia super ze chrzciny się udały! :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin i chcesz to zostawić na cały miesiąc "wygłodniałego"? ;) odważnie;)
    Ja nie mam jakiś oporów wiadomo że to nie to co kiedyś ale przecież wiemy oboje że poświęciłam swoje ciało na rzecz naszego cudu i że nie od razu będzie tak jak kiedyś. Nie mamy oboje z tym żadnych problemów. Czasem trzeba spróbować jakieś fiku miku aby całkiem nie zatracić się w tych pieluchach;)

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

• bejb Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin- ja też miałam podobne odczucia ale przełamałam się i było naprawdę ok. Bałam się niepotrzebnie.

Tysiu prosimy koniecznie jakąś fotkę z chrztu z Maluszkiem :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz u mnie mały zje butle zawsze :P nawet jak zje z dwóch piersi a dac mu butle to nie odmówi ;)

Tysia super że Hana dobrze zniosła chrzciny :)

Anakin już dawno powinnaś być spakowana XD odpoczywaj ile się da ale nie zapominaj o nas ;)

Co do seksu również się przełamałam, jest inaczej ale fajnie tak przestać myśleć tylko o dziecku i pobyć trochę kobietą a nie tylko matką :) ale wpadki boję się strasznie! Za każdym razem myślę czy aby na pewno nie zaciazylam haha choć się zabezpieczamy ale co tabletki to tabletki też muszę iść po nie XD

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa chciałam spytać jeszcze czy macie coś sprawdzonego na problemy z kupka? Męczy się i nie robi po kilka dni.. wiem że na piersi może tak być ale płakać mi się chce jak widzę jak go to boli :( A czopki to ostateczność
    Ps. Bączki są ale zazwyczaj z płaczem i strasznie cuchną O.o

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...a u mnie brak miesiaczki caly czas, a przeciez nie karmie piersia...hmmm...gin powiedzial ze spoko, ale widze ze dziewczyny nawe z kp juz dostaja...hmmmm.... dziwne, dziwne...

Wiecie, ja jakos oficjalnie nie zauwazam skokow rozwojowych w zachowaniu....tzn widze postepy w rozwoju, usmiech, smiecg, kontakt wzrokowy, zainteresowanie zabawkami i wydawanie odglosow...ale nie lacze tego z jakimus wybrykamu malej... moze mnie to ominie...hihihi

Seksiku mi sie chce baaardzo, ale peniam przed wpadka i maz tez jakis zdystansowany narazie... musze go jakos podejsc...

Martwie sie troszke kupka... u nas na forum chyba wszystkie karmicie kp, prawda? Bo nie wiem kogo pytac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:39

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp a problem taki, ze kupka jest co chwila hehe. Nie nadążam ze zmianą pieluch... Aah i tez nie widzę objawów skokow rozwojowych. Tez widzę postepy (uśmiech, wodzenue wzrokiem etc) ale bez marudzenia, bez wiekszego apetytu.
    Co do seksu: ja poki co pasuję:o) bardziej niż seks marzy mi się kieliszek (no dobra... Pol butelki) wina i serial... Albo wyjscie do kina... Albo 10km joggingu...
    Pakowanie sie z dzieckiem to masakra: zawsze lubiłam na tip top walizeczki i jeszcze chate ogarnąć, by burdelu nie zostawiać. A teraz wszystko byle jak wrzucone w torby i pobojowisko za mną! Bedziemy jechac 600km... Dam znać jak poszło...

Lipiec 2018 - synek ♥️

Wysłany: 12 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin dołączam do tej butelki wina i wypadu do kina, ooo tak, też chcę! :) wczoraj usłyszałam, że dziewczyny lzej niż chłopcy przechodzą skoki ile w tym prawy nie wiem. Ja KP ale raz chce cycka raz nie chce, nie walczę, odciagam i jak nie chce daje butelkę ze swoim lub mm. Ja też nie nadążam że zmiana pieluch, jak nie kupa to siku. Jakie pampersy stosujecie?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja różne: pampers premium care i zwykle, lupilu (lidl), babydream (Rossmann-te akurat b czesto) i bambiboo (eko, tez z Rossmanna).

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np i też z kupka nie mamy problemów. Winko też mi się marzy....!
    Ja używam oryginalnych pampersow.

• Magia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam pampersow pampers, ale chce przejsc na biedronkowe Dada.

Spokojnej podrozy Anakn. Ale bedziesz sie odzywac ?

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki miewaja jeszcze klopoty skorne? Moja ma nawracajaca kaszke na buzi, ponoc lojotokowe zapalenie...eh...szkoda mi jej

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 12 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia mój też ma kaszke na buzi, raz jest raz znika, pytałam pediatry - alergologa to powiedział tyle, że za wcześnie na diagnozę i może to być wszystko, nie kazal nic z tym robić... Mojego oryginalne papiersy uczulaja, narazie jedziemy na Dadzie

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ