X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny lovi. Jest dużo szybciej niż ręcznym no i nie musisz się męczyć.
    Ja na wagę nie wchodziłam ale wchodzę tylko w jedne spodnie które kupiłam na początku ciąży.w resztę też nie wchodzę. Coś w biodrach zostało. Brzuszek już plaski z tym że nie tak jedrny jak przed ciążą ale myślę że to kwestia czasu i może ćwiczeń i może odpowiednich kremów ;)

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medela, jaki by nie był elektrycznym wygodniej i dużo szybciej, ale jak okazjonalne ściąganie to bym została pewnie przy recznym, bo to jednak wydatek spory. U mnie też brzuch płaski ale już nie taki jak przed ciąża :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie opona :/ i to taka galareta :/ nie cierpię go.

A nie boli was przy tym elektrycznym? Ja raz próbowałam od koleżanki ale jakiś dziwny był (silnik zakładany na górę laktatora) i ból był okropny.. tylko "wsysal" i nie puszczal

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 15 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z powodu nadwagi przed ciążą i cukrzycy ciążowej byłam na diecie w czasie ciąży, a przez pierwsze 4 miesiące wymiotowałam, więc teraz (jak młody wysysa że mnie kalorie) ubrania przedciążowe na mnie wiszą i spodnie ściągam bez rozpinania...wygląda to nie za dobrze jak wszystko jest takie "spadające".. Tak że i tak źle i tak niedobrze. Brzuch też mi został (nie tak jak po pierworodnym) Zapisałam się do klubu Mustela i przysłali mi do testów żel ujędrniający na brzuch i biodra-fajnie działa - ja widzę efekty.

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 15 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Tripi mmnie nie boli, a ściągam na najwyższych obrotach. Ooo właśnie balsam ujędrniający trzeba kupić, dobra mysl:)!

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 15 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci dostają smoczki? Pamiętam że Twój Tripi tak, a jak reszta? Bo już się doszukuje czemu on nie chce tego cycka.. Pewnie powodów jest kilka, ale może to też smoczek???

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dostaje smoczek - czasem do zasypiania, w samochodzie, w wózku. Nie zauważyłam żadnych zmian w ssaniu piersi.

PS: dziewczyny czy któraś z Was borykała się z hemoroidami? Bo mi chyba jakieś dziadostwo wyskoczyło... :(

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilski dostaje smoczek do spania (wieczorem, czasem w wozku do drzemki).
    Dziewczyny, na wsi jest super. Wszystko mam podane pod nos i Emila tez co chwila ktos "nianczy" wiec moge odpoczac... I odpuszczam. Nie kminie ile minut dziennie ogladal ksiazeczki kontrastowe lezac na brzuszku. Noszę go na rękach i gadam z goscmi (wczoraj swietowalismy 2 miesiace hehe) nie myslac, ze "nie wolno, bo sie przyzwyczai".

bejb lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dostaje od urodzenia ;) nie wyobrażam sobie życia bez smoczka XD

Kapeluszu może to skok albo kryzys? Twój maluch trochę młodszy od naszych więc mogło by być.
    Spróbuj dać pierś przez nakładki.. będzie myślał może że to butla bo sylikon.

Bejb nie miałam nigdy tego problemu ale wiem że są maści i dość szybko znikają :)

Anakin też odpuściłam, doszłam do wniosku że trafił mi się taki egzemplarz, że nie będzie grzeczny jak brat ;) trudno.. to moje ostatnie dziecko i chce się nacieszyć każdym krzykiem i wstawaniem w nocy bo już tego nigdy nie doświadczę.. i z takim podejściem macierzyństwo podoba mi się bardziej :D

My dziś 2 miesiące :D a gość pcha łapki do buzi jakby były najpyszniejsze na świecie XD wszystko obślinione..

bejb, Czerwony Kapelusz lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dostaje smoczka i nie ma problemów z ssaniem cycusia.
    Tripi moja też się slini i łapki do buźki pcha

• Anakin Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, slinianki pracuja i lapki w buzce. Pieknie jest widziec i wiedziec, ze rozwija sie prawidlowo!

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Magia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Moja je smoka az milo... bez smoka bym zwariowala.. gorzej bedzie z odstawianiem hehe

Bejb, ja sie borykam owszem z hemoroidami. Jeden mi zaczal krwawic doslownie kilka dni temu. Ogolnie tylko masci uzywam, ale to nic fajnego.

Co do sliny... mega duzo u malej, takie bable puszcza z buzi z tej sliny

Dziewczynki, ktoras z Was polecala aplikacje z rozwojem dziecka itd. Mozecie jeszcze raz podpowiedziec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 20:32

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 16 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, próbowałam nakładek, nie chce, woli butle, nie ma szans żeby go przystawić do piersi bo jak się zorientuje że to skutek, to ryk. Chyba nie mam siły się z nim kłócić, będę odciagac tak długo jak się da. Rozważam jeszcze wizytę w poradni laktacyjnej, ostatecznie... Kurde tyle się doksztalcałam cała ciąze a życie sobie i spotkało mnie to wszystko czego się kompletnie nie spodziewałam cesarka, opóźniona laktacja, odrzucenie cycka. I można w teorii tyle wiedzieć a guzik się to przełoży na życie. Muszę wziąć z Was przykład dziewczyny i wyluzowałac. Magia ja mam preglife i moje dziecko :) hemoroidy na szczęście zniknęły po ciąży, więc nie pomogę, ale współczuję tego dziadostwa.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy nam te dzieci tak urosły.. z małych bezbronnych noworodków mamy obslinione gruchajace bobaski <3

Jeśli bardzo Ci zależy spróbuj tej poradni, jeśli masz chęci i siłę odciagac to podawaj tak. Dzieci na butelce są Tak samo szczęśliwe jak te na piersi :) no i nie stresuj się tym wszystkim bo laktacja Ci oslabnie :/ dokładnie wyluzuj,

Też mam te dwie apki :)

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ta apka to preglife.
    Podpowiesz jaką maść stosujesz?

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, mi doradca laktacyjny MEGA pomogl. Bez tego Emil by byl na mm, bo odciaganie i podawanie z butli by mnie wykonczylo!!! Jedna wizyta (ok 1h/1,5h) to koszt 100pln (Gdańsk), ale warto! We wlasnym domu, na spokojnie. Mi pediatra podala namiar na ta babke, bo w necie ciezko mu bylo znalezc.

Dziewczyny, ile u Was najdluzsza przerwa w nocy trwa? U mnie od polozenia spac (ok 19.30/20.00) do 24.00... Czasem 24.30...

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 20 do ok 4-5 z tyn ze zasypia zazwyczaj po 21 a o 20 dostaję butelkę .. czasem wstaje ok 1-2 na spiocha zje o śpi dalej.
    Mam nadzieję że tak zostanie z tym spaniem :D

Dziewczyny a jak z podnoszeniem główki? Mój podnosi na chwilkę i zaraz bardzo się denerwuje albo daje ja na bok i idzie spać .. jak jest w pionie na rękach to ładnie ja utrzymuje a na lezaco niekoniecznie

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin u mnie w ciągu dnia to nie śpi tak długo ale w nocy średnio co 3 godziny choć zauważyłam że jak jestem u rodziców a tam lepsze powietrze to potrafi przespać w nocy 5 godzin :)
    Porady laktacyjne ja miałam od położnej za darmo.ona też jest doradcą laktacyjnym.

Kapeluszu jak nie chce cycka to ściągaj i dawaj butelką skoro tak lepiej. Najważniejsze że dziecko będzie dostawać twoje mleko a jaka droga to co to ma za znaczenie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 11:55

• Tysia11 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin u mnie w ciągu dnia to nie śpi tak długo ale w nocy średnio co 3 godziny choć zauważyłam że jak jestem u rodziców a tam lepsze powietrze to potrafi przespać w nocy 5 godzin :)
    Porady laktacyjne ja miałam od położnej za darmo.ona też jest doradcą laktacyjnym.

Kapeluszu jak nie chce cycka to ściągaj i dawaj butelką skoro tak lepiej. Najważniejsze że dziecko będzie dostawać twoje mleko a jaka droga TP co to ma za znaczenie... :)

• Anakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Dziewczyny a jak z podnoszeniem główki? Mój podnosi na chwilkę i zaraz bardzo się denerwuje albo daje ja na bok i idzie spać .. jak jest w pionie na rękach to ładnie ja utrzymuje a na lezaco niekoniecznie

Tripi, super masz z tym spaniem... Emil, musze powiedzieć, ślicznie trzymaa glowke jak lezy na brzuszku. Rozkładam mu ksiazeczke kontrastowa, a on swobodnie lezy i patrzy. Glowa nie opada (no chyba, ze jest b zmeczony). Ja sama po dłuższej chwili przewracam go na plecy, bo wiem, ze to wielki wysilek dla niego. Czasem nawet tak leży, patrzy w książke i gaworzy. Lubi to coraz bardziej.

Lipiec 2018 - synek ♥️
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ