X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia11 wrote:
    Porady laktacyjne ja miałam od położnej za darmo.ona też jest doradcą laktacyjnym.

Kapeluszu jak nie chce cycka to ściągaj i dawaj butelką skoro tak lepiej. Najważniejsze że dziecko będzie dostawać twoje mleko a jaka droga TP co to ma za znaczenie... :)
    Mi polozna środowiskowa g**** pomogla jesli chodziło o KP... Dlatego doradzam (jesli się ma możliwość) skorzystanie z tej specjalnej, dedykowanej tylko KP uslugi. Niestety KP i KPI to 2 (prawie zupełnie) inne bajki... Wiem bo przez moment tez mialam KPI. KPI wykancza. Sorry, ale mnie wykanczalo. Ściąganie, karmienie, sterylizacja. A tak to jest tylko karmienie. Kapelusz, próbowałaś innych pozycji?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin próbowałam, on nie chce sutka łapać. Dzis jak był najedzony udało mi się go przystawic na kilka minut ale potem już nie. Położna środowiska stwierdziła tylko że leniuszek jest o ssać mi się nie chce, a jak go przystawiłam a on zaczął ryczeć to uciekła szybciej niż przyszła i taka to pomoc. Doradcę mam w innym mieście ale może się przyjadę. Fakt KPI to jest sporo roboty, ale lepsze takie niż tylko mm. Nie wiem jak długo pociągnie, ale narazie walczę.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mozecie podac ile maja tygodni Wasze dzieci i ile waza?
    Martwie sie ze moja chyba malo przybiera.
    9 tygodni 4830g

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie położna środowiskowa to porażka.. mają starodawne metody. Kapelusz spróbuj tej poradni. Myślę że warto a jak nic nie da będziesz wiedziała że zrobiłaś wszytsko co mogłaś.

Magia mój na szczepieniu ważył niecałe 5kg miał prawie 8 tygodni. Ale to chyba zalezy tez od wagi urodzeniowej .. ile wychodzi mnie w więcej tygodniowy przyrost?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 130g w tydzień przybrala czyli mniej niz 20g dziennie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia może to takie jednorazowe? Sprawdź jeszcze za tydzień czasem się tak zdążą że w jeden tydzień nie przybierają a w drugi nadrobia :)

Anakin zalamalas mnie.. muszę chyba skonsultować to z jakimś lekarzem bo on oglądanie ma w poważaniu.. chyba że na plecach a na brzuchu to ryk albo spanie i nic więcej :/

A jak u reszty?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 17 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi moj tak samo, na mnie to jeszcze głowę podnosi i nawet dobrze mu to idzie, ale na podłodze to niechętnie, też się denerwuje. Może to dlatego że nasze młodsze są. A kładziemy go na podłodze czy gdzie indziej?

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 17 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to pasibrzuch, z wagi 3335 dobił w 6 tyg do 4735, (był na cycku jeszcze tylko) ale też w jednym tyg przybral o połowę mniej niż tydzień wcześniej.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w wieku 8tyg mial 5200gr (ur 4890gr). Slabo przybieral w pierwszym miesiącu ale nadrobil.

Ja na brzuszku kładę na kanapie. My z nim niemal od urodzenia to cwiczylismy. Wpierw nie znosil i wytrzymywal pol sekundy. Polecam wykorzystanie kart kontrastowych. Dziec musi na czyms "oko zawiesić".

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • bejb Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u nas skończone 10 tyg i waga 6600g (urodzeniowa 3800g).

Jasiu na brzuszku czasem śpi i w ciągu dnia honpare razy kładę to trzyma głowę ładnie ale widać że go to męczy więc długo go nie forsuje.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 17 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin też kładlam na kanapie, ale na podłoże jednak mu lepiej idzie, bo bardziej twardo

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Położna środowiska stwierdziła tylko że leniuszek jest o ssać mi się nie chce
    Jasne, ze leniuszek:o) butla jest prostsza w obsłudze: raz cmoknie i juz leci. Kochana, walcz. Idz do tej poradni. Mowie to, bo sama się niemal poddałam, ale teraz widzę, ze warto bylo się bić.

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest grubasem. Waga urodzeniowa 3630 gr a kończąc 2 miesiące (6.09) 6810 gr. Utrzymuje cały czas ok 50 gr dziennie więcej.
    Na brzuchu śpi, za leżeniem w tej pozycji nie przepada, już odkrył że jak mocno przekręci głowę to się przewróci na plecy, więc każde położenie na brzuchu kończy się przewrotem na plecy...

bejb lubi tę wiadomość

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 17 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin a co Co tam laktacyjna powiedziała?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z moim nie ma aż tak źle? Nie mam się czym jeszcze martwić? ;)

M&M'K duży przyrost :D masz już co nosić ;)

Kapelusik walcz jak masz siłę <3 przynajmniej spróbuj :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, te wagi podane przez Ciebie sa ok? Bo by wychodzilo 400g przez 8 tyg jesli dobrze zrozumialam..

Moja zawiesza oko na obrazkach bialo czarnych i roznych przedmiotach, ale tylko chwile. Na brzuszku glowe ladnie trzyma ale ciagle przechyla sie na jeden bok...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    M&M'K duży przyrost :D masz już co nosić ;)

Tak wyrabiam mięśnie ale w porównaniu z 20 kg starszaka to mały jest leciutki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 22:38

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 18 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na '' przeglądzie'', dostałam receptę na pigułki dla karmiących oraz plastry na blizne (bez recepty). To co brałam za okres, nie jest okresem, gin powiedzial że to nadal oczyszczanie, okres przy KP występuje dopiero po kilku miesiącach ale jajeczkowanie może być więc w ciąże zajść mozna.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&M'K duże masz dzieciaczki :D mój starszak pół roku starszy od twojego i ledwo 17 :P

Ja idę jutro.. dalej mam plamienia, jasno brązowe :/
    Kapelusik jakie masz pigułki? Są one skuteczne? Bo czytałam że przy karmieniu są jednoskładnikowe i się ich obawiam ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi , oj duże. Starszak rośnie w zastraszającym tempie i już nosi ciuchy 116-122 czyli na 6 latka. Na szczęście jest też wysoki, a nie tylko ciężki :P
    Natomiast zawsze powtarzam z mężem że karmić go gorzej niż ubrać, bo zjada wszystkie posiłki w przedszkolu, dodatkowy obiad w domu, a potem jeszcze kolację...

Mały chyba idzie w ślady brata, bo nosi już ubranka na 6 miesięczne dziecko :)

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ