LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia11 wrote:Porady laktacyjne ja miałam od położnej za darmo.ona też jest doradcą laktacyjnym.
Kapeluszu jak nie chce cycka to ściągaj i dawaj butelką skoro tak lepiej. Najważniejsze że dziecko będzie dostawać twoje mleko a jaka droga TP co to ma za znaczenie...
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin próbowałam, on nie chce sutka łapać. Dzis jak był najedzony udało mi się go przystawic na kilka minut ale potem już nie. Położna środowiska stwierdziła tylko że leniuszek jest o ssać mi się nie chce, a jak go przystawiłam a on zaczął ryczeć to uciekła szybciej niż przyszła i taka to pomoc. Doradcę mam w innym mieście ale może się przyjadę. Fakt KPI to jest sporo roboty, ale lepsze takie niż tylko mm. Nie wiem jak długo pociągnie, ale narazie walczę.
-
Dla mnie położna środowiskowa to porażka.. mają starodawne metody. Kapelusz spróbuj tej poradni. Myślę że warto a jak nic nie da będziesz wiedziała że zrobiłaś wszytsko co mogłaś.
Magia mój na szczepieniu ważył niecałe 5kg miał prawie 8 tygodni. Ale to chyba zalezy tez od wagi urodzeniowej .. ile wychodzi mnie w więcej tygodniowy przyrost? -
Magia może to takie jednorazowe? Sprawdź jeszcze za tydzień czasem się tak zdążą że w jeden tydzień nie przybierają a w drugi nadrobia
Anakin zalamalas mnie.. muszę chyba skonsultować to z jakimś lekarzem bo on oglądanie ma w poważaniu.. chyba że na plecach a na brzuchu to ryk albo spanie i nic więcej
A jak u reszty? -
U mnie w wieku 8tyg mial 5200gr (ur 4890gr). Slabo przybieral w pierwszym miesiącu ale nadrobil.
Ja na brzuszku kładę na kanapie. My z nim niemal od urodzenia to cwiczylismy. Wpierw nie znosil i wytrzymywal pol sekundy. Polecam wykorzystanie kart kontrastowych. Dziec musi na czyms "oko zawiesić".Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Hejka, u nas skończone 10 tyg i waga 6600g (urodzeniowa 3800g).
Jasiu na brzuszku czasem śpi i w ciągu dnia honpare razy kładę to trzyma głowę ładnie ale widać że go to męczy więc długo go nie forsuje. -
Czerwony Kapelusz wrote:Położna środowiska stwierdziła tylko że leniuszek jest o ssać mi się nie chce
Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Mój jest grubasem. Waga urodzeniowa 3630 gr a kończąc 2 miesiące (6.09) 6810 gr. Utrzymuje cały czas ok 50 gr dziennie więcej.
Na brzuchu śpi, za leżeniem w tej pozycji nie przepada, już odkrył że jak mocno przekręci głowę to się przewróci na plecy, więc każde położenie na brzuchu kończy się przewrotem na plecy...bejb lubi tę wiadomość
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Anakin, te wagi podane przez Ciebie sa ok? Bo by wychodzilo 400g przez 8 tyg jesli dobrze zrozumialam..
Moja zawiesza oko na obrazkach bialo czarnych i roznych przedmiotach, ale tylko chwile. Na brzuszku glowe ladnie trzyma ale ciagle przechyla sie na jeden bok...
Magia -
Byłam wczoraj na '' przeglądzie'', dostałam receptę na pigułki dla karmiących oraz plastry na blizne (bez recepty). To co brałam za okres, nie jest okresem, gin powiedzial że to nadal oczyszczanie, okres przy KP występuje dopiero po kilku miesiącach ale jajeczkowanie może być więc w ciąże zajść mozna.
-
M&M'K duże masz dzieciaczki
mój starszak pół roku starszy od twojego i ledwo 17
Ja idę jutro.. dalej mam plamienia, jasno brązowe
Kapelusik jakie masz pigułki? Są one skuteczne? Bo czytałam że przy karmieniu są jednoskładnikowe i się ich obawiam -
Tripi , oj duże. Starszak rośnie w zastraszającym tempie i już nosi ciuchy 116-122 czyli na 6 latka. Na szczęście jest też wysoki, a nie tylko ciężki
Natomiast zawsze powtarzam z mężem że karmić go gorzej niż ubrać, bo zjada wszystkie posiłki w przedszkolu, dodatkowy obiad w domu, a potem jeszcze kolację...
Mały chyba idzie w ślady brata, bo nosi już ubranka na 6 miesięczne dzieckoStarszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018