LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia zazdro !
Kapelusz dzięki za info zajrzę w wolnej chwili
Bo od soboty w moje dziecko wszedł jakiś diabełek i mam już dość serio
Po weekendzie stwierdzam że nie wyjedziemy nigdzie przez najbliższy rok bo on nie cierpi fotelika, samochodu, leżaczka itp.. drze się jakby go ze skóry obdzierali
No i po cudownych dwóch dniach idealnego dziecka wróciła szara rzeczywistość.. krzyki,ryki i ciągle wiszenie na rękach ale tylko jak chodzę bo jak spróbuję tylko stanąć to ryk. O siedzeniu nie wspomnę
Do tego ślina zaczyna mu wyciekać z buzi w takich ilościach że nic nie robię tylko go wycieram
Jak pomyślę o małych wyrzynających się ząbkach i kp to aż mi włosy na głowie stają -
Tripi, beda lepsze i gorsze okresy... Jeszcze co do wakacji to ja myślę, ze wybierzemy się dop jak maly bedzie noc przesypial. Bo wcześniej to zaden odpoczynek dla mnie. Za rok we wrześniu marzy mi sie Chorwacja.
Dziewczyny na kp, czy widzicie zależność miedzy tym co jecie a iloscia kupek? Ja zjadlam knedle ze śliwkami i barszcz i Emil strzelal co chwila a juz myslalam, ze mu się trochę zmniejszyla częstotliwość...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Emil tez sie slini "az milo"...
Dziewczyny, u mamy mam takie all inclusive, ze szok. Maly tez rozpieszczany po calosci... Az mi glupio. Rozleniwiona jestem,oj, jak to będzie jak do domu trzeba będzie wrocic?Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Tripi moj w leżaczku też nie usiedzi 2 min, na szczęście w samochodzie zasypia, ale tylko się zatrzymać to pobudka i ryk. Na rękach też chodzić i nosić i pokazywać świat albo kołysac. Też mam dość momentami, rozumiem Cie. Ja swojego owijam w kocyk (raczki) i ogrzewam brzuszek ciepłym powietrzem suszarki i zazwyczaj zasypia po takiej histerii
-
Anakin korzystaj ile się da
Jak ja marze o obiedzie..mmmm... w sobotę może zjem jak ojciec go przejmie
Co do kupek to u nas jedna jest tylko i to tylko przez to że nie daję probiotyków bo tak to jedna na 4-5 dni nie zależnie od tego co zjem
Kapelusz podajesz coś na ten brzuszek? Ja wymiękam dziś, na spacerze dwa razy mi się zapowietrzył, bo musiał być w wózku..ale ja muszę jakoś iść i wrócić z tego przedszkola
-
Tripi ja o tej suszarce w kontekście histerii, nie kolki:) ciepłe powietrze i szum uspokaja go. Na brzuszek daje sab simplex i działa, w końcu się kolki skończyły ! Ja swojemu daje probiotyk i nic mu nie pasuje jest raczej, kupi robi, kilka mniejszych w ciągu dnia. Widocznie Twojemu nie służą bakterie z butelki. Mój też się drze w wozku jak się obudzi. dziś mi histerie w chuscie zrobił, ryczał pół miasta, trudno. Tripi, wyluzuj i aż tak nie bierz do siebie, płacze to płacze, krzywda mu się nie dzieje, po prostu coś mu się nie podoba.
-
Czerwony Kapelusz wrote:Jak długo wasze dzieci plakały po szczepieniu? Ja nie mogę swojego uspokoić, zasypia zmeczony płaczem a jak się obudzi znów płaczeLipiec 2018 - synek ♥️
-
Kapelusz a jesteś przynajmniej ze zdrowymi dziećmi na sali/oddziale?
Możliwe że to pneumokoki. Szczepionki bolą widocznie Twój jest wrażliwy
A nie ma tego złego, zbada go pewnie neurolog i inni specjaliści do których zapewne sama byś nie poszła(miałam tak przy pierwszym synku)
A my byliśmy się zważyć i lipa. Przybrał przez 20 dni 310g tylko. Powinien min 450 wg lekarki. Mamy często się karmić i za dwa tyg kontrola. -
Mam 1ke, więc sami jesteśmy. Oczywiście za to że mam łóżko muszę zapłacić na koniec, paranoja jak dla mnie, bo gdzie matka ma być jak nie z dzieckiem?! Lekarka zwróciła mi uwagę dlaczego nie karmie piersią tylko butelka mimo że powiedzialam jej ze karmie własnym, laktator widziała po czym stwierdziła że za dużo przybral od urodzenia :o 5800 na tą chwilę. Naburczałam na nią że nie będę dziecku jedzenia żałować! Człowiek się buja z laktatorem a i tak Ci uwagę zwrócą że nie cycek, porażka! Tripi może kup sobie Femaltiker, mi po nim produkcja ruszyła teraz ze hoho, dopiero jak zaczęłam odciagac zobaczyłam że za mało mleka mam.
-
Co ich interesuje jak i czym karmisz?
Denerwuje mnie ta nagonka na pierś.
Mnie sąsiadki nawet pytają czy karmię piersi A. Wtf? Co ich to obchodzi
Mam femaltiker ale tu chyba nie chodzi o ilość tylko o czas jego jedzenia. Pije po góra 5-7 minut i puszcza, smoczka chce ,pierś dopiero weźmie tak za pół godziny. Nie wiem o co mu chodzi. Wychodzi na to że on ino pije po trochu zamiast się najescWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 15:57
-
Te pierwsze minuty to woda leci dosłownie, dlatego pewnie tak mało przybrał, bo za krótko je faktycznie i to gęste mleko zostaje w piersi. A może warto zadzwonić i zapytać w poradni laktacyjnej jak go skłonic żeby dłużej jadł bo za mało przybiera?
-
Nie ma u mnie takiej ale jeśli po tych dwoch tygodnia dalej będzie tak słabo to brde musiała poszukać w pobliskich miastach. Na razie nie panikuje bo to może takie jednorazowe jest. Zobaczę jak będzie na następnej wizycie A co u was? Kiedy do domku?