X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    A mój Jaś się wczoraj obrócił z brzuszka na plecy! Jestem w szoku że to już :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz fajne spanie :D mi ostatnio zdarzyło się zasnąć przed nim :D

Mnie chyba dopadł znowu kryzys laktacyjny :( piersi flakowate, mały się złości :(

Czytam tak o waszych dzieciaczkach i się zaczynam martwić.. mój jest kompletnym leniem albo coś nie tak.. nie podnosi głowy na brzuchu(obraca na boki ale nie podnosi wysoko), swoje ręce też ma w nosie, tylko wkłada je do buzi (chyba tylko lewa) i coś tam sobie gada..
    Książeczki niezbyt go interesują, grzechotki tylko chwile. Zaraz ma 3 miesiące a ja nie widzę jakiś szczególnych postępów w jego zachowaniu :( :( :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi spokojnie- każde dziecko się rozwija w swoim tempie. Nie stresuj się tym bo to źle wpływa i na Ciebie i na mleczko :)

A sama zobaczysz że za chwilę będzie brykał. :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi u mnie podobnie, więc się nie stresuj. Też wkłada lewa rękę to buzi i tyle, głowę podnosi ale jak leży na mnie, na podłodze czasami i to na chwilę, tak to na boki też tylko. Ja swojemu pokazuje obrazki czarno białe to te oglada

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 2 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głupie pytanie mam, jak czyścić paznokcie waszych maluchów? Obciełam krótko ale nadal brud zbiera mu się pod i nie wiem jak to wyczyścić :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad tym. Ale nie czyszczę. Przy kąpaniu dobrze myję wacikiem namoczonym w wodzie.

Czy któraś z Was używa pieluszki dada? Jeśli tak to proszę o opinie czy są spoko. Zastanawiam się nad przejściem z Pampers.

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 2 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb ja używam, tych fioletowych czyli extra care, szczerze to nie widze różnicy między nimi a zielonymi pampersami, częstość zmiany miałam taką samą. Pampersy może są trochę bardziej miękkie, ale też też nie są sztywne.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my używaliśmy Pampers premium i byly bardzo fajne. Dostaliśmy Pampers te zielone i nie jestem zadowolona - da jakby takie za male (a wg wagi ok), Jasiek potrafi w ciągu godziny zasikac całego pampersa. No i kupy często wychodzą górą na plecy :/
    Ale chyba kupię jedno opakowanie dada fioletowe i sprawdzę. Dziękuję Ci za informację :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 3 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb nie wiem ile Jaś waży, ale jak mój ważył ok 5 kg to ja już kupowałam dade rozmiar 3, bo wg wagi niby 2 ale dla mnie jakieś małe. Ja dzis chyba kupię pampersy premium, bo są w promocji. Chcę zobaczyć jak długo uda nam się wytrzymać na tych, bo teraz nawet 2.3 razy muszę zmieniać w ciągu godziny, bo mu przeszkadza(z zielonymi pampersami było tak samo)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasz Jasiek już 3 nosi dłuższą chwilę. Waży tak na oko 7kg więc na 4 jeszcze za szybko. Te zielone Pampers są jakieś takie krótkie po bokach- nie zachodzą tak ładnie jak te biale. A gdzie są Pampers premium w promocji? Może też się zalapie ;)

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 3 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie, 44.90 :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, super cena :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U nas dalej płaczliwie. Szczerze mam już dość.. nie mam kiedy nawet iść do toalety, mały odłożony od razu dostaje takiej histerii że się zanosi :(
    Kiedy to minie.... :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi może to skok?

A próbowałaś chusty? Na początku trudno jest zamotac dziecko ale bardzo dużo mam chwali że to jedyna opcja przy takich płaczliwych okazach :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może, zobaczymy ile to potrwa :(
    Chustujemy się, bez tego bym nie miała życia. On nie cierpi wózka a ja muszę chodzić do przedszkola. :(
    Tylko ze w chuście to ja muszę być ciągle w ruchu bo jak stanę albo usiądę to już mu się nie podoba. Tak samo z noszeniem.
    Nie wiem już czy to potrzeba bliskości, kolki czy on to robi już specjalnie :(

Coś w tym jest że drugie dziecko to kompletne przeciwieństwo pierwszego. Szczerze, jak on by się urodził jako pierwszy to byłby jedynakiem.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 4 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi współczuję, mój też jest beksiński jak go teściowa nazwała, ale da się odłożyć przeważnie, bo go karuzela interesuje, tak na pusto też leżeć nie chce. U nas za to w nocy pobudka co 1.5 godz. na jedzenie, ledwo żyje. A wieczorem jak próbuję go ululac, przychodzi teściowa i gada nam nad uchem i po spaniu:(!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście noce są ok. Ładnie je i zaraz zasypia obok. Ale w dzień.. Zaczęłam obgryzać paznokcie przez niego :( nawet nie wiem kiedy :/

Pogoń teściową. Albo niech sama usypia.

Przestałaś plamić po tych tabletkach?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 4 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie jesteś kłębek nerwów:/ też tak mam jak mam mocno nerwowy czas. Tripi to chyba taki czas u niego, bo na preglife też piszą że dzieci są bardziej płaczliwe i chca być blisko w tym okresie. Czyli to przede mną za 2 tyg ... Yyhhh:/ trzeba przeczekać i znaleźć sposób żeby w między czasie nie zwariować :) mąż dalej na nadgodzinach? Urwij się przy najbliższej możliwości gdzieś sama na trochę, dobrze Ci zrobi:) tak, przeszło mi to płomienie. Tabletki nie są dla mnie, już kilka razy zapomniałabym żeby je wziąść :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie, bo bym oszalała. Tak to posiedzi z nim popołudniu a ja odpoczywam na ile umie ;) za dwa tygodnie mam wychodne i to dwa razy :D idę ze starszym na urodziny do kolegow, odpocznę i poplotkuje ;) ale to jeszcze prawie dwa tygodnie...Aaaa
    A tabletek pilnuje jak oka w głowie. Dwa budziki haha

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emil w ndz konczy 12tyg i od kilku dni przestal spac w dzien... W nocy spi ladnie, wręcz nie moze sie doczekac kapiel i lozeczka, bojest mega zmęczony, ale w dzien oka nie zmruzy. Ja nadal u mamy wiec jestok, ale sama to bym dostala pier*****.
    Na problemy skorne Emila pediatra kazalamina probe odstawic nabial... Dramat, bo nie jem miesa i nabial to podstawa mojej diety... Ale sprobuje...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ