X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    A mój Jaś się wczoraj obrócił z brzuszka na plecy! Jestem w szoku że to już :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz fajne spanie :D mi ostatnio zdarzyło się zasnąć przed nim :D

Mnie chyba dopadł znowu kryzys laktacyjny :( piersi flakowate, mały się złości :(

Czytam tak o waszych dzieciaczkach i się zaczynam martwić.. mój jest kompletnym leniem albo coś nie tak.. nie podnosi głowy na brzuchu(obraca na boki ale nie podnosi wysoko), swoje ręce też ma w nosie, tylko wkłada je do buzi (chyba tylko lewa) i coś tam sobie gada..
    Książeczki niezbyt go interesują, grzechotki tylko chwile. Zaraz ma 3 miesiące a ja nie widzę jakiś szczególnych postępów w jego zachowaniu :( :( :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi spokojnie- każde dziecko się rozwija w swoim tempie. Nie stresuj się tym bo to źle wpływa i na Ciebie i na mleczko :)

A sama zobaczysz że za chwilę będzie brykał. :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi u mnie podobnie, więc się nie stresuj. Też wkłada lewa rękę to buzi i tyle, głowę podnosi ale jak leży na mnie, na podłodze czasami i to na chwilę, tak to na boki też tylko. Ja swojemu pokazuje obrazki czarno białe to te oglada

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 2 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głupie pytanie mam, jak czyścić paznokcie waszych maluchów? Obciełam krótko ale nadal brud zbiera mu się pod i nie wiem jak to wyczyścić :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad tym. Ale nie czyszczę. Przy kąpaniu dobrze myję wacikiem namoczonym w wodzie.

Czy któraś z Was używa pieluszki dada? Jeśli tak to proszę o opinie czy są spoko. Zastanawiam się nad przejściem z Pampers.

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 2 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb ja używam, tych fioletowych czyli extra care, szczerze to nie widze różnicy między nimi a zielonymi pampersami, częstość zmiany miałam taką samą. Pampersy może są trochę bardziej miękkie, ale też też nie są sztywne.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my używaliśmy Pampers premium i byly bardzo fajne. Dostaliśmy Pampers te zielone i nie jestem zadowolona - da jakby takie za male (a wg wagi ok), Jasiek potrafi w ciągu godziny zasikac całego pampersa. No i kupy często wychodzą górą na plecy :/
    Ale chyba kupię jedno opakowanie dada fioletowe i sprawdzę. Dziękuję Ci za informację :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 3 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb nie wiem ile Jaś waży, ale jak mój ważył ok 5 kg to ja już kupowałam dade rozmiar 3, bo wg wagi niby 2 ale dla mnie jakieś małe. Ja dzis chyba kupię pampersy premium, bo są w promocji. Chcę zobaczyć jak długo uda nam się wytrzymać na tych, bo teraz nawet 2.3 razy muszę zmieniać w ciągu godziny, bo mu przeszkadza(z zielonymi pampersami było tak samo)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasz Jasiek już 3 nosi dłuższą chwilę. Waży tak na oko 7kg więc na 4 jeszcze za szybko. Te zielone Pampers są jakieś takie krótkie po bokach- nie zachodzą tak ładnie jak te biale. A gdzie są Pampers premium w promocji? Może też się zalapie ;)

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 3 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie, 44.90 :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, super cena :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U nas dalej płaczliwie. Szczerze mam już dość.. nie mam kiedy nawet iść do toalety, mały odłożony od razu dostaje takiej histerii że się zanosi :(
    Kiedy to minie.... :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi może to skok?

A próbowałaś chusty? Na początku trudno jest zamotac dziecko ale bardzo dużo mam chwali że to jedyna opcja przy takich płaczliwych okazach :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może, zobaczymy ile to potrwa :(
    Chustujemy się, bez tego bym nie miała życia. On nie cierpi wózka a ja muszę chodzić do przedszkola. :(
    Tylko ze w chuście to ja muszę być ciągle w ruchu bo jak stanę albo usiądę to już mu się nie podoba. Tak samo z noszeniem.
    Nie wiem już czy to potrzeba bliskości, kolki czy on to robi już specjalnie :(

Coś w tym jest że drugie dziecko to kompletne przeciwieństwo pierwszego. Szczerze, jak on by się urodził jako pierwszy to byłby jedynakiem.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 4 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi współczuję, mój też jest beksiński jak go teściowa nazwała, ale da się odłożyć przeważnie, bo go karuzela interesuje, tak na pusto też leżeć nie chce. U nas za to w nocy pobudka co 1.5 godz. na jedzenie, ledwo żyje. A wieczorem jak próbuję go ululac, przychodzi teściowa i gada nam nad uchem i po spaniu:(!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście noce są ok. Ładnie je i zaraz zasypia obok. Ale w dzień.. Zaczęłam obgryzać paznokcie przez niego :( nawet nie wiem kiedy :/

Pogoń teściową. Albo niech sama usypia.

Przestałaś plamić po tych tabletkach?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 4 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie jesteś kłębek nerwów:/ też tak mam jak mam mocno nerwowy czas. Tripi to chyba taki czas u niego, bo na preglife też piszą że dzieci są bardziej płaczliwe i chca być blisko w tym okresie. Czyli to przede mną za 2 tyg ... Yyhhh:/ trzeba przeczekać i znaleźć sposób żeby w między czasie nie zwariować :) mąż dalej na nadgodzinach? Urwij się przy najbliższej możliwości gdzieś sama na trochę, dobrze Ci zrobi:) tak, przeszło mi to płomienie. Tabletki nie są dla mnie, już kilka razy zapomniałabym żeby je wziąść :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie, bo bym oszalała. Tak to posiedzi z nim popołudniu a ja odpoczywam na ile umie ;) za dwa tygodnie mam wychodne i to dwa razy :D idę ze starszym na urodziny do kolegow, odpocznę i poplotkuje ;) ale to jeszcze prawie dwa tygodnie...Aaaa
    A tabletek pilnuje jak oka w głowie. Dwa budziki haha

Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emil w ndz konczy 12tyg i od kilku dni przestal spac w dzien... W nocy spi ladnie, wręcz nie moze sie doczekac kapiel i lozeczka, bojest mega zmęczony, ale w dzien oka nie zmruzy. Ja nadal u mamy wiec jestok, ale sama to bym dostala pier*****.
    Na problemy skorne Emila pediatra kazalamina probe odstawic nabial... Dramat, bo nie jem miesa i nabial to podstawa mojej diety... Ale sprobuje...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ