LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kapelusz fajne spanie mi ostatnio zdarzyło się zasnąć przed nim
Mnie chyba dopadł znowu kryzys laktacyjny piersi flakowate, mały się złości
Czytam tak o waszych dzieciaczkach i się zaczynam martwić.. mój jest kompletnym leniem albo coś nie tak.. nie podnosi głowy na brzuchu(obraca na boki ale nie podnosi wysoko), swoje ręce też ma w nosie, tylko wkłada je do buzi (chyba tylko lewa) i coś tam sobie gada..
Książeczki niezbyt go interesują, grzechotki tylko chwile. Zaraz ma 3 miesiące a ja nie widzę jakiś szczególnych postępów w jego zachowaniu -
Też się zastanawiałam nad tym. Ale nie czyszczę. Przy kąpaniu dobrze myję wacikiem namoczonym w wodzie.
Czy któraś z Was używa pieluszki dada? Jeśli tak to proszę o opinie czy są spoko. Zastanawiam się nad przejściem z Pampers. -
No właśnie my używaliśmy Pampers premium i byly bardzo fajne. Dostaliśmy Pampers te zielone i nie jestem zadowolona - da jakby takie za male (a wg wagi ok), Jasiek potrafi w ciągu godziny zasikac całego pampersa. No i kupy często wychodzą górą na plecy
Ale chyba kupię jedno opakowanie dada fioletowe i sprawdzę. Dziękuję Ci za informację
-
Bejb nie wiem ile Jaś waży, ale jak mój ważył ok 5 kg to ja już kupowałam dade rozmiar 3, bo wg wagi niby 2 ale dla mnie jakieś małe. Ja dzis chyba kupię pampersy premium, bo są w promocji. Chcę zobaczyć jak długo uda nam się wytrzymać na tych, bo teraz nawet 2.3 razy muszę zmieniać w ciągu godziny, bo mu przeszkadza(z zielonymi pampersami było tak samo)
-
No nasz Jasiek już 3 nosi dłuższą chwilę. Waży tak na oko 7kg więc na 4 jeszcze za szybko. Te zielone Pampers są jakieś takie krótkie po bokach- nie zachodzą tak ładnie jak te biale. A gdzie są Pampers premium w promocji? Może też się zalapie
-
No może, zobaczymy ile to potrwa
Chustujemy się, bez tego bym nie miała życia. On nie cierpi wózka a ja muszę chodzić do przedszkola.
Tylko ze w chuście to ja muszę być ciągle w ruchu bo jak stanę albo usiądę to już mu się nie podoba. Tak samo z noszeniem.
Nie wiem już czy to potrzeba bliskości, kolki czy on to robi już specjalnie
Coś w tym jest że drugie dziecko to kompletne przeciwieństwo pierwszego. Szczerze, jak on by się urodził jako pierwszy to byłby jedynakiem. -
Tripi współczuję, mój też jest beksiński jak go teściowa nazwała, ale da się odłożyć przeważnie, bo go karuzela interesuje, tak na pusto też leżeć nie chce. U nas za to w nocy pobudka co 1.5 godz. na jedzenie, ledwo żyje. A wieczorem jak próbuję go ululac, przychodzi teściowa i gada nam nad uchem i po spaniu:(!
-
No to faktycznie jesteś kłębek nerwów:/ też tak mam jak mam mocno nerwowy czas. Tripi to chyba taki czas u niego, bo na preglife też piszą że dzieci są bardziej płaczliwe i chca być blisko w tym okresie. Czyli to przede mną za 2 tyg ... Yyhhh:/ trzeba przeczekać i znaleźć sposób żeby w między czasie nie zwariować mąż dalej na nadgodzinach? Urwij się przy najbliższej możliwości gdzieś sama na trochę, dobrze Ci zrobi:) tak, przeszło mi to płomienie. Tabletki nie są dla mnie, już kilka razy zapomniałabym żeby je wziąść
-
Na szczęście nie, bo bym oszalała. Tak to posiedzi z nim popołudniu a ja odpoczywam na ile umie za dwa tygodnie mam wychodne i to dwa razy idę ze starszym na urodziny do kolegow, odpocznę i poplotkuje ale to jeszcze prawie dwa tygodnie...Aaaa
A tabletek pilnuje jak oka w głowie. Dwa budziki hahaCzerwony Kapelusz lubi tę wiadomość
-
Emil w ndz konczy 12tyg i od kilku dni przestal spac w dzien... W nocy spi ladnie, wręcz nie moze sie doczekac kapiel i lozeczka, bojest mega zmęczony, ale w dzien oka nie zmruzy. Ja nadal u mamy wiec jestok, ale sama to bym dostala pier*****.
Na problemy skorne Emila pediatra kazalamina probe odstawic nabial... Dramat, bo nie jem miesa i nabial to podstawa mojej diety... Ale sprobuje...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)