X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że w ogóle nie śpi :O ani krótkiej drzemki? O.o
    Nie zazdroszczę choć u mnie też nie jest wesoło :/ chociaż wydaje mi się że to skok bo od wczoraj chętniej leży na brzuchu, dźwiga główkę i prawie udało mu się obrócić z brzuszka na plecki choć dupka okazała się nie współpracować jeszcze ;)

Anakin współczuję tego odstawienia nabiału, ja nie wyobrażam sobie.. co ja bym miała jeść :( przez ile masz robić test czy to nabiał czy jednak nie?

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w szpitalu... ciagle biegunki przerodzily sie w kupki z krwia... szukaja przyczyny i narazie nic nie znajduja...
    ... a jesli nie znajda przyczyny? A jesli to jakas straszna choroba?...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Jestesmy w szpitalu... ciagle biegunki przerodzily sie w kupki z krwia... szukaja przyczyny i narazie nic nie znajduja...
    ... a jesli nie znajda przyczyny? A jesli to jakas straszna choroba?...
    O rety, współczuję Wam, kochana. Oby to nic powaznego, może tylko niedojrzalosc ukladu pokarmowego, taka typowo niemowleca? W którym szpitalu jestescie?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia spokojnie, będzie dobrze. Wiem co przezywasz, bo też byliśmy niedawno w szpitalu. Postaraj się być spokojna, bo maluszek wyczuwa twoje emocje. Napewno znajdą przyczynę, dadzą leki i będzie dobrze. Odzywaj się, co u jak. Ściskam mocno.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin, jestem w dzieciecym na polankach...
    ...i chyba mamy juz diagnoze... salmonella... szok... skad to sie cholerstwo wzielo u niej????

Narazie nawadniam ja i walcze z systemem... ale ogolnie tu.na polankach jest spoko ten szpital, nie moge powiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 20:06

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wróciliśmy po tygodniu w szpitalu. U nas od kataru starszego, mały złapał katar który przerodził się w zapalenie płuc ☹️

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia skąd salmonella u takiego maleństwa? O.O zdrówka dla malutkiej <3 i pisz nam jak znajdziesz czas.

M&M'K u mnie mały też ciągle łapie od starszego katar :( A starszy ciągle Z gilem przychodzi z przedszkola. Ręce mi opadają :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka dla Waszych Maluszków. Trzymajcie się :*

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 7 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w stresie, może panuje ale... Teściowa chora, przeziębiona czy co grom wie, a muszę zostawić z nią jutro młodego na 2 godz, bo jedziemy do banku umowę kredytową podpisać. Kurcze może go nie zarazi...???

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 7 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety sezon na choroby się zaczął, więc tylko się boję co będzie dalej... Na razie tyle zabezpieczam, żeby po przedszkolu starszy umył dobrze ręce, buzię no i się przebrał w "domowe" ubranie.
    Kapeluszu niech teściowa siedzi w maseczce i często myje ręce a powinno być ok

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz może nie.. ale wiesz.. nigdy nie wiadomo :/ niech zachowa odstep, albo może to głupie ale kup w aptece maseczke.. zawsze coś ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 7 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mam to teściowej powiedzieć że ma w miseczce siedzieć... Raczej za wariatke mnie weźmie chociaż to dobry plan. Pytanie drugie:) czy któraś ma z Was Szumisia? U nas sprawdza się apka z tel ale jakoś nie bardzo tak młodemu ciągle telefon przy głowie trzymać. Tripi dotarłam do tego momentu co Ty niedawno, dziec mój nie spi, nie odkłada się, marudzi i marudzi albo wręcz histeria. Ledwo żyje. A jak u Ciebie z karmieniem, uspokoił się? Ja dalej randkuje z laktatorem, udało mi się go raz w nakładce przystawic, ale się zaksztusil i dalej nic tego.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytlumacz ze nie chcesz zeby sie zarazil bo takie maluchy ciężko choroby przechodzą

Tak szumis moje wybawienie XD szybko zakupiłam po tym jak młodemu telefon zadzwonił koło ucha ;)

Z karmieniem jest super w nocy, pije nawet pół godziny, wstaje teraz ok 3 razy więc liczę że z wagą będzie lepiej choć w dzień jest lipa straszna.. jeszcze jak gdzieś jestem albo ktoś u mnie jest to je kilka lykow i ryk zaś się dostawia kilka lykow i zaś ryk :/ i tak cały dzień. Czasem ba lezaco wypije więcej ale nie zawsze. Jeśli waga dalej będzie za słaba to dzwonię po doradcę.
    Dziś nawet nie chce smoczka ani butli. Ciągle trzyma łapy w buzce i gryzie je strasznie nawet mnie ugryzl.. jak je to też potrafi puścić i gryźć rączkę. Nie wiem co jest nie tak :/

Co do odkładania jest lepiej ;) ryk przy odlozeniu ale jak pogadam i porobie z siebie glupka to się cieszy i zapomina że płakał i polezy nawet trochę ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szumiącego ptaszka ale nie zauważyłam jakoś specjalnie żeby działał na małego. Na spacerze i tak zwykle śpi dobrze, a w domu szumi zwykle tyle innych rzeczy (a to pralka, zmywarka, okap, akwarium) że nie włączam.
    U nas bardzo się sprawdza karuzela nad łóżeczkiem daje to raz czasem dwa razy dziennie 15 minut spokoju

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 8 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi moj też ciagle ma ręce w buzi i woli je od smoka, nawet na karmienie często trzeba mu je wyjmowac z buzi, bo taki zakochany w swoich rękach :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też karuzela w końcu zaczyna go interesować :) i lubi jej słuchać :)

Kapelusz to dobrze wiedzieć ;) zaczyna ssać też kciuka XD śmiesznie to wygląda XD

Skok nam chyba minął albo nie wiem co to było.. fajny się zrobił, pomału zaczynamy ogarniać o co mu chodzi :)
    Jeszcze jakby polubiał wózek byłabym w 7 niebie ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 8 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi chyba nie ma szans na
    polubienie gondoli, bo dzieciaki robią się coraz bardziej ciekawe i wolą świat oglądać a nie sufit wozka:p Mój lubił ale też przestał. Chyba trzeba poczekać na spacerówke :p u nas karuzela też go interesuje, nawet pofatygowalam się jeszcze w ciąży uczyć mu czarno-białe zabawki do niej:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bidny te Wasze chore dzieciaczki i bidne mateczki z Was, dziewczyny. Salmonella? Brrr. Sciskam!
    Jakie macie karuzele? Bo chce kupic, ale nie chce mi sie. Neta wertowac. Dajcie konkretne modele. Z projektorami macie?
    Kilka opinii/faktow:
    1) gondola to lipa, fakt, dziec sie nudzi, moze tylko spac. Tez czekam na ere spacerowki.
    2) szumisia mam pozyczonego i uzywam. Nie wiem czy cos daje, ale jest ok...
    3) Emil sie kulga z pleckow na prawy bok i na brzuszek. Tylko lapke nie zawsze da radę "odwinac" spod brzuszka hehe. Musze mega uwazac gdzie go klade.
    4) najchetniej by siedzial! Jak go trzymam na kolanach "pół leżąco" to glowe odrywa i sie szarpie do przodu!

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)

Wysłany: 8 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia jak się macie? Kiedy wychodzicie? Anakin ja mam najprostsza i żałuję bo gra tylko 2 min. Patrz żeby grała jak najdłużej, bo ja musze się bawić w nakręcanie, bo dziec mi się irytuje jak się przestaje kręcić :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dokładne! Najlepsza karuzela to taka która nie przestaje grać. Chociaż mój syn lubi patrzeć na wszystko co zwisa z góry, nie musi być akurat grające. Może być nawet maskotka przywiązana sznurówką do żyrandola ;) trzeba sobie radzić ;)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ