X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, na spokojnie :) grunt, że je, przystawiaj go i zobaczycie na kolejnej wizycie. Widzisz, za mało przybiera marudza że za mało, za dużo przybiera też marudza i weź tu nie oszalej :p My chyba jutro do domu, jeszcze cukier maja mu zaraz powtórzyć, bo wyszedł podwyższony, ale badanie było po jedzeniu, to nie miarodajne.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu to super :) trzymam kciuki za szybki powrót do domu :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie , nigdy im nie pasuje hehe
    Siostrzeńca ma dwa latka i waży ledwo 10kg też panikowali lekarze a ona potrafi zjeść dwa obiady i dalej szuka .. taka jej urodą chyba że jest malutka i drobną. Zobaczymy.
    W nocy go obudziłam trochę pociumkal, słychać było przelykanie to coś zjadł. Rano 10 minut też pojadl. Nie jest jakoś specjalnie placzliwy więc wydaje mi sie ze się najada. pieluchy też moczy.
    Ale znalazłam kilka doradczyn które przyjeżdżają do domu.

Super ze idziecie do domku :) A jak z tym placzem? Przeszło?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 27 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Tripi, zapros któraś do domu jak się okaże że nadal mało przybiera a póki co przystawiaj go często, dobre i każde ciumkanie :) jak moczy pieluchy to dobrze. Cukier wyszedl ok, wychodzimy do domu :) popłakuje ale tak jak zawsze, więc jest dobrze :)

bejb lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dwa dni mnie nie bylo a tyle sie tu dzieje...
    Tripi, moja tez je za malo i za malo przybiera... co dwa dni jestem u innego pediatry i juz mam metlik w glowie...

Kapelutku, co z Wami? Wszystko ok? ...my wczoraj szczepilysmy sie na meningokoki...ta szczepionka tez jesr hadcoreowa...eh...ale dalysmy rade chyba

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 27 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia juz ok. Podobno reakcja bólowa a nie NOP. Przed kolejnym szczepieniem mamy kupić plasterki znieczulajace żeby go nie bolało. Informacje o takiej potencjalnie reakcji na szczepienie powinnam dostać w przychodni, lekarka która nas przyjmowała ostro była wkurzona że nikt nam o tym nie powiedział. Zamierzam zrobić pani od szczepienia dym i przenieść małego do innej przychodni. Cieszę się że Wasze szczepienie przebiegło dobrze i mała dobrze je zniósła :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka poinformowała że może go boleć, bardziej płakać lub przespać cały dzień no i o gorączce. Jakie plastry? Co to? ;) Bezpieczne?

My dziś jemy na raty.. wydłużam czas do 15 min. Zauważyłam że rozprasza go brat jak się bawi lub coś mówi. Musi być cisza :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plastry emla się stosuje, zawierają preparat przeciwbólowy (lidokaina)
    Z tym że plastry wychodzą bardzo drogo, wydajniejsza jest postać w tubce (krem). Z tego co pamiętam to można je używać, ale dopiero po ukończeniu 3 miesiąca, u mnie Panie w Centrum Szczepień mają na stanie i same proponują smarowanie przed ukłuciem.

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 27 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Emla, nasze dzieciaki na kolejnym szczepieniu będą już miałam 3 mce skończone więc ja zamierzam kupić. 2 kosztuja ok 40zl (akurat na 2 kłucia) to nie jest jakiś majątek a dziecko cierpieć nie będzie.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 27 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Tripi czytałam że tak może być, że bodźce zewnętrzne rozpraszaja dziecko przy karmieniu, bo mały jest już bardziej kumaty i więcej go interesuje. Mój jak się zaopatrzy na coś co mu się podoba też zapomina ze ma butelkę w buzi, zamiast ssać kontemplacja mu się włącza :p

bejb lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 28 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi czy z Ciebie też tak leci po tych pigułkach? Pytałam o to lekarza to niby organizm się dostosowuje, ale tak to jeszcze nie miałam....

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj chyba już przestało..zobaczy My na jak długo. Ale tak leciało tylko nie krew, raczej taki śluz ciemno brązowy. Z tym że mi dopiero od wczoraj nic nie leci od czasu porodu O.o
    A na moich tabletkach pisze że może pojawić się plamienie i krwawienie i żeby nie przerywac brania.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 30 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? :p aż tak spokojnie u Was? :p u nas goscie, teściowa i siostra męża z dziećmi przyjechały, młody nie ogarnia tyłu wrażeń i jest armagedon

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też armagedon..młody daje tak popalić że już mam dość.. przeplakalam cały weekend.. mąż ma nadgodziny od zeszlego tygodnia i wraca o 22 a ja nie ogarniam :(
    Do tego dziś wyleciało że mnie coś dziwnego.. wielkości dwóch palcow.. I nie zbyt ładnie pachniało.. nic mnie nie bolało ani nie swedzialo. Ale teraz mam wrażenie że moja szyjka wkoncu się zamkla.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 30 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi współczuję, mój wraca po 15 tej i nie jest łatwo czasami a mam jedno dziecko nie dwoje. Nie dziwie się że nie ogarniasz, odpuść sobie i bądź dla siebie troche łaskawsza, bo nawet perfekcyjna pani domu cały dzień sama, z dwojka dzieci to też by nie ogarnęła. Też mam chwile że chce mi się płakać, ale przy ślubnym muszę być silna, bo jak to powiedział jestem matka... Yyy dziwne co tam z Ciebie wypadło, pewnie się oczysciłas do końca. Ja przestałam krwawic w końcu,nareszcie bo już myślałam że będę transfuzji potrzebować :p ale w środku coś mi się ewidentnie poprzestawialo bo nadal mam dyskomfort w trakcie :(

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa... moj maz jest fanatykiem filmow dokumentalnych...i cos go naszlo i wlaczyl nam film o szczepionkach u autyzmie...
    ...chyba przez najblizszy rok nie bede spac...

Za 2tyg robimy chrzest...

Dobra, co tam jeszcze...aaa i zamowilam pediatre do domu w sprawie jedzenia u mleka... ma byc we wtorek...to jedyna ktorej troche ufam... bylam w tej sprawie u 3 roznych pediatrow i kazdy ma swoja teorie...zwariowac mozna

Tripi, kochana obserwuj tam siebie, czy wszystko ok... bo to cos co wylecialo to yyy...jeszcze cos poporodowego? Majsakra

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz u mnie susza straszna.. I też trochę inaczej chyba.. W sumie to nie pamiętam jak było wcześniej haha
    Dziś byłam u koleżanki to trochę mi lepiej bo wczoraj myślałam że depresja mnie bierze, to tego te cyrki przy piersi..
    W nocy je super oproznia je ładnie i je tak po 10-15 min i odpływa. Rano tez ale w dzień jest tragedia .. chwilę possie i najedzony i bekajakby conajmniej cała butle zjadł O.o
    Internety mówią że taki wiek. I chce w to wierzyć.

Magia ja o szczepionach nic nie oglądam bo potem szukam objawów u swoich dzieci;) starszak już mial autyzm z 5 razy jak był mały bo rówieśnicy rozwijali się szybciej i głupia matka panikowala ;)
    A tak to co u Was ? Co z mlekiem?

To coś to kawał miecha był.. tkanki jakieś? Nie był to typowy skrzep typu wątróbka ;) to było raczej koloru kawy z mlekiem bardziej cieliste i twarde.
    Nie ukrywam że się trochę wystraszyłam.
    Myślę że to finał mojego połogu. Oby.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 1 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to Ci mąż zrobił seans :o ja nie oglądam takich rzeczy bo też bym nie spała. Tripi to dobrze ze w nocy ładnie je, nocne karmienie jest najważniejsze, bo jest najbogatsze w składniki. Zaspany to i nie szaleje :p Ja dziś tak nad ranem zasnęłam że nie słyszałam własnego dziecka :o a że była teściowa i szwagierka to chyba mi się tryb czuwanie wyłączył :0 młody tak płakał że teściowa przyszła i go przewinęła a ja nic nie słyszałam, olaboga!!!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Historia "cos ze mnie wypadło" faktycznie troche jak z horroru...
    Ja nadal jestem u mamy (jeszcze 2tyg) i nic ciekawego sie nie dzieje. No news is good news w tym przypadku.
    Emil skończyl 11tyg w niedziele. Odkryl, ze ma ręce; zerka na nie z zaciekawieniem. Duzo gada (glownie do prawej reki haha). Mama mi pomaga wiec nie czuje sie zmeczona...
    Tylko problemy skórne Emila męczą... Strasznie sucha skóra na glowie i cialku. Ide do pediatry jak wroce. Boje sie AZS.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)

Wysłany: 1 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sucha skórę super robi masło Shea, można stosować je od 1 dnia życia bo nie uczula. Spróbuj może :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ