LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
My pampersy premium care.
Jasiowi tez się zdarza że coś na buzi wyskoczy. I ciemieniucha co chwilę wraca. Podobnie pośladki- co chwilę takie lekkie odparzenie- co podleczymy to wraca. Ponoć takie objawy mogą świadczyć że dziecko będzie uczulone na coś.
Anakin powodzenia w podróży i odzywaj się!
My w niedzielę wyjeżdżamy we trójkę do Szczyrku na tydzień (400km). Też trzymajcie kciuki
-
U nas kupa rzadko dziś już musiałam użyć Windi, pomaga na gazy i na wyróżnienie ale nie chce to tak uczyc.
Musiałam bo tak krzyczał i aż się drapal po buzi
Anakin spokojnej podróży oby Emilek był grzeczny
My teraz pampersa, wcześniej dada.. w sumie to zależy w jakim sklepie jestem albo co w promocji nic nas nie uczula na szczęście.
Co do problemów skórnych to tylko ciemieniucha. Potowki minęły i nic na chwilę obecną nie wyskakuje -
Bejb trzymamy, trzymamy Tripi jak trzeba dziecku ulżyć to trzeba, lepsze to niż jak ma się męczyć. Jak wkładasz te windi to słychać gazy? Bo my próbowaliśmy jak miał kolke ale nie było słychać nic. Koleżanka mówiła że córki wkładka jakby końcówkę czopka i wyjmowała i to działało podobno.
-
Wczoraj pierwszy raz usłyszałam i poczułam ale też kilka razy uzywalismy i nic. Też miałam Cię pytać czy u Ciebie to się sprawdza.
Cokolwiek sie wkłada to pomaga bo podraznia jelita.. czy czopek, termometr czy windi.. No ale boję się rozleniwienia jelit
Bejb bedziemy trzymać my mieliśmy się wybrać do krakowa ale Antoś nie zbyt przepada za podróżami więc odpuszczam.
A tak w ogóle to szczyrk niecałe dwie godziny ode mnie -
Hej, jeśli pieluchy uczulają to polecam wielorazówki, ja wyciągnęłam zapasy wielo po starszym synku i używamy teraz tylko takich. Jest z tym co prawda więcej roboty ale za to jakie są piękne
Ja kupkę "łapię" to znaczy jak mały zaczyna stękać i wiercić się po spaniu to biorę go do łazienki, ściągam pieluszkę i umieszczam nad umywalką (plecki przytulone do mojego brzucha, nóżki podkurczone do brzuszka). Później pupę myjemy wodą i chwilę wietrzymy, to pozwala uniknąć odparzeń i podrażnień.
Ewentualnie używamy chusteczek mokrych ale tylko tych z wodą typu water wipes lub h2owipes (tańsze, ale dostępne tylko w necie)bejb lubi tę wiadomość
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
M&M'K niezły patent z lataniem kupki, nie pomyślałabym że tak można. Ja zamiast chusteczek używam płatków kosmetycznych nasączonych wodą. U nas chyba po karmieniu piersią, młody ma taki bunt, że na samo przystawienie jest histeria a niby najlepsza butelka do karmienia mieszanego miała być ta mimijumi, guzik nie zostaje mi nic innego jak odciagać, bo to raczej nie chwilowe... Wasze maluchy też takie wrażliwe, trochę posikane i już trzeba zmienic pampersa niezależnie jakiej marki to pampers, chyba zbankrutuje, paczka 60 szt na 2,3 dni. U Was też tak????
-
Czerwony Kapelusz a próbowałaś zamiast butelki kubeczka do pojenia?? Podobno najmniej powoduje przyzwyczajenie i się i pozwala właśnie na karmienie piersią swobodne.
Mój teraz faktycznie wymaga częstszych zmian bo w wielorazówkach nie zawsze jest tak sucho jak w pampersie, ale w pampersie póki nie było kupki to siku mu nie przeszkadzało, to bardziej ja zmieniałam bo mi strasznie chemią śmierdziało.Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Moja kapelusiku też taka wrażliwa ale ona tak od samego początku. Raz siknie i już jakby ja tyłek parzyl;)
M&mk A nie za szybko te kubeczki do pojenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 16:54
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Kapelusz a smoczek do butelki CALMA ? Niby najbardziej imituje pierś i trzeba dość się napracować żeby poleciało.
My mamy lovi medical+ i jest spoko, butla też pracuje a on piersi nie odmawia
A z kubeczka to bym się bała jeszcze
U nas siku może być ale też bez przesady ale kupa jak już jest to biegiem trzeba zmieniać bo ryk niesamowity ale to dobrze, przynajmniej jeszcze ani razu dupka nawet czerwona nie była a smarujemy ja tylko raz dziennie po kąpieli. -
Tripi fajna ta butelka lovi, że też nie wiedziałam że są inne, fajne i dużo tańsze odpowiedniki tego mimijumi. Narazie daje mu Aventa i wydaje mi się że jest lepsza. Wyluzowałam, bo dostanę depresji, ja nie będzie chcial cycka to będę odciagac i tyle, bo to takie karmienia to stres dla mnie i dla niego a po co jak najważniejsze jest mleko. Mojemu kupa tak nie przeszkadza, chyba że mikrokrupa to już jest tragedia :p
-
Kubeczki są używane na niektórych oddziałach noworodkowych. Zresztą one są dość małe, wydaje mi się, że zatyczka od butelki Lovi to właśnie taki kubek do pojęcia noworodków i niemowląt. Ona ma specjalnie wywinięty brzeg, tak że dziecko zsysa mleko z kubeczka. Najlepiej wpisać sobie w Google kubek do pojenia niemowląt i pooglądaćStarszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Ja czasem też ściągam np jak muszę coś załatwić i mała muszę zostawić albo jak śpi a ja czuje że już muszę. Różnie ściągam raz 150 raz 120 zdazylo się że i 90 ale średnio te 120-130 jest. Zależy też od tego ile jem. Jak miałam dzień że mało jadłam to i mleka było mało.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
O to widze u nas sezon podrozniczy sie rozpoczal.. wypoczywajcie dziewczyny na wyjazdach.
U nas pieluszke tak co 3h teraz musze zmieniac. Mloda nie krzyczy, ale przecieka i wsztstko zasiuskane (zwlaszcza w nocy)
Dzis siedze w laboratorium i robie krzywa cukrowa... fuuu jaka ta glukoza paskudna...w ciazy mi tak nie przeszkadzala... oby cukrzyca ciazowa mi minela...hehWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:15
Magia -
Na prawdę to ma wpływ? to już wiem czemu tak mało ja jem tylko śniadanie o ile mały ma dobry dzień i obiad kolo 18-19 jak mąż go przejmie po pracy czasem jakaś drożdżówka jak jestem na spacerze..
A u mnie mały zaś z katarem, starszy przyniósł coś z przedszkola.. idziemy do lekarza żeby ich zobaczyła.. Dziwne trochę bo z dnia na dzień dostał kaszel i to taki dość mocny a kataru ani gorączki nic nie ma -
Tripi ja ściągam za każdym razem po tym jak podam małemu butelkę, teraz więc średnio co 3-4 godz, czasami minę jedno karmienie. Ja też jem mało, bo nie mam kiedy, więc śniadanie i obiad a ściągam za każdym razem ok 100 ml a pewnie byłoby wiecej gdybym dłużej powiedziała z laktatorem. Fakt jednak, że trzeba jeść regularnie i dużo pić, bo to pomaga laktacji. Magia trzymam kciuki za dobre wyniki Tripi daj znać jak po wizycie u lekarza.
-
Dziewczyny nie nakręcajcie się.. Karmienie głównie jest w głowie, a nie zależy od tego co jecie czy pijecie. Polecam poczytać bloga https://www.hafija.pl/2015/08/czy-picie-dodatkowej-wody-zwieksza-laktacje.html tam wiele jest fajnych informacji o karmieniu i laktacji.
https://www.hafija.pl/2011/11/problemy-z-iloscia-pokarmu.html
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Magia trzymam kciuki za twoją cukrzycę oby jej nie było
A ściągacie tak po prostu czy jakaś metodą? Ręczny czy elektryczny?
My po lekarzu starszak wirusowe zapalenie gardła ale płuca czyste a młody cały czysty ino katarek ale po kropelce isonasin septo no i w miarę możliwości nie pozwalać im na czułościbejb, Czerwony Kapelusz lubią tę wiadomość
-
Tripi ja mam elektryczny, hafija właśnie fajnie pisze o metodach odciagania, ale ja odciagam jak mi się widzi, byle dobić do 100tki, bo tyle mniej wiecej potrzeba mi na 1 karmienie. Dziewczyny wchodzicie w swój dawny rozmiar? Zostały mi niby 3 kg do dawnej wagi ale w spodnie się nie mieszcze poza tym mam teraz taka ochotę na słodycze jakiej w ciąży nie miała
-
Jezu ja też!! Ciągle jem coś.. oczywiście słodkiego mi nie zostało nic ale też w nic się nie mieszcze spodnie ledwo wchodzą i brzuch zwisa i boczki się z
Wylewaja
Jaki masz elektryczny? Ja mam ręczny i nie wiem czy przez to tak mało odciaglam czy mam mało. No ale mały pojada w sumie i przybiera sporo.. No ale butli to on zje 120 ale 150 myślę że też by zjadł