LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tripi to super
U nas na razie nie ma żadnych chorób, pilnuje bardzo higieny i gonię wszystkich do mycia rąk.
Dzisiaj Jasiu uderzył się w głowę o kant szafy. Tzn ja go uderzyłam... Oczywiście panikuję - ma w tym miejscu czerwony ślad i lekki guz. Wyczytałam wszystkie objawy wstrząsienia mózgu i kiedy jechać z dzieckiem do szpitala. Na razie nic nie wskazuje na to zeby miało być coś nie tak. Ale i tak się strasznie martwię.
Dziewczyny czy wy też tak panikujcie przy każdej okazji? Bo ja nie potrafię inaczej a mąż zamiast mnie wesprzeć to się śmieje ze mnie i żartuje sobie a ja aż się popłakałam -
Z tymi obrotami na brzuch to moja zaczrla sie obracac po kilku dniach cwiczen ktore fizjoterapeuta pokazal, ale na plecy wciaz nie potrafi...
NHN...szok, skad Wy takie rzeczy wiecie? Gdzie o takich pomyslach, metodach czytac? Tak samo o tym BDB czy jakos tak..ta metoda wprowadzania posilkow...
Dlatego tak cenie to forum, bo zawsze sie cos dowiem, ze warto o czymsc poczytac itd...
Magia -
Kochane - BLW chyba czyli Bobas Lubi Wybór.
A do kiedy zamierzacie prasować wszystkie ciuszki Maluszkom? Mi się już trochę nie chce prasować
A Jasiowi oczywiście nic nie jest, ale dzięki ten sytuacji jestem dużo ostrożniejsza i uwazniejsza.
-
Bejb, mam Ci powiedziec prawde? Nie prasuje od 1 miesiaca... wyprasowalam na poczatku raz i potem nie ogarnelam... tak wiem, jestem wyrodna matka... ale juz pare mam mi powiedzialo, ze mialy tak samo tylko trzymaly to w tajemnicy...
I oczywiscie BLW BLWWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:31
bejb, M&M'K lubią tę wiadomość
Magia -
Tripi, obroty pokazal i zalecil fizjoterapeuta. Ciezko opisac, ale sprobuje...
Dziecko lezy na plecac. Reka podkladasz pod lewy posladek dziecka i zamykasz od spodu na udzie zaraz pod pupa, tak zeby kciuk miec miedzy nogami, a palce od zewnatrz udka i tak trzymajac stymulujesz powoli przewrot przez prawy bok lekko pomagajac dziecku ta reka....to samo w druga strone... brzmi skomplikowanie...a jest prosteWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:39
Magia -
Magia wrote:Bejb, mam Ci powiedziec prawde? Nie prasuje od 1 miesiaca... wyprasowalam na poczatku raz i potem nie ogarnelam... tak wiem, jestem wyrodna matka... ale juz pare mam mi powiedzialo, ze mialy tak samo tylko trzymaly to w tajemnicy...
I oczywiscie BLW BLW
No właśnie, z tego co pytam wśród znajomych to albo już nie prasują albo planują dać sobie spokój w najbliższym czasie.
Ja chyba też już wrzucę na luz
A pierzecie cały czas w specjalnym płynie dla dzieci? -
Bejb nie prasuje odkąd się urodził. Wyprssowalam raz w ciąży. Piore w 60stopniach. Proszek mam lovela a plyn białe cocolino. Proszek będę mieć dopuki się nieskonczy potem już nie planuje kupować chyba że zwykły go uczuli. Ale raczej nie bo śpi w mojej pościeli i tuli się i nic mu nie ma.
My tez zjedliśmy wczoraj marchewkę -
Ja pracowałam przez 1wszy miesiac, też piore w 60 stopniach w loveli i też lubię ten zapach dostałam dziś okres, dwa dni przed tak mnie brzuch bolał że myślam że umrę. Też tak macie ze was boli przed okresem, ja przed ciąża okres przechodzilam bezbolowo, do tego mam takiego opóźnionego PSMa że aż mnie moje własne dziecko irytuje dziś :0
-
Wydaje mi się że matki zaprogramowane są na "panikary". Pamiętam jak mój starszy raz spadł z łóżka, wpadł między łóżko a ścianę a ja w panice nie umiałam go stamtąd wyciągnąć. Nic mu się na szczęście nie stało, ale ja dopiero po chwili zrozumiałam że łatwiej mi będzie go wyciągnąć jak jednak odsunę łóżko od ściany
Magia co do tych metod BLW czy NHN to wszystko łączy się i z chustowaniem i rodzicielstwem bliskości i pieluchowaniem wielorazowym, wiele tych tematów się przenika więc czytając o jednym gdzieś się tam trafia na coś nowego.
Co do prasowania, to ja wyprasowałam zapas ciuszków na 1 rok jeszcze w ciąży i to by było na tyle... Piorę w sodasanie dla dzieci ale śpi z nami więc zwykle proszki też go nie uczulają.Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Magia mój gorączki nie miał. Ale krosty są specyficzne. Są to bable z płynem surowiczym. U nas buziol też wysypany że śliny i wkladania wszystkiego do buzi.
Aaa i ospa zawsze jest na głowie podobno
Ja okresu dalej nie mam.. czasem się normalnie boje