X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ospa odchodzi w niepamięć :) nie widać nawet po nim.. na buzce nic nie wyskoczyło a reszta zaschla także super :)
    Bejb trzymam kciuki żebyście nic nie złapali :(

bejb, Czerwony Kapelusz lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi to super <3

U nas na razie nie ma żadnych chorób, pilnuje bardzo higieny i gonię wszystkich do mycia rąk.

Dzisiaj Jasiu uderzył się w głowę o kant szafy. Tzn ja go uderzyłam... :( Oczywiście panikuję - ma w tym miejscu czerwony ślad i lekki guz. Wyczytałam wszystkie objawy wstrząsienia mózgu i kiedy jechać z dzieckiem do szpitala. Na razie nic nie wskazuje na to zeby miało być coś nie tak. Ale i tak się strasznie martwię.

Dziewczyny czy wy też tak panikujcie przy każdej okazji? Bo ja nie potrafię inaczej a mąż zamiast mnie wesprzeć to się śmieje ze mnie i żartuje sobie a ja aż się popłakałam :(

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja też z tych panikar ;)
    I mąż też się że mnie śmieje
    Bejb myślę że oni nie raz się jeszcze uderza w głowę choćby nawet w szczebrlki łóżeczka :)

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, spokojnie... tez raz mala mi sie udezyla.. ze strachu zadzwonilam na pogotowie, a tam kazali mi sie wyluzowac i obserwowac... ja jestem panikara hehe
    Trza sie przygotowac ze guzy beda jak zaczna raczkowac...

bejb lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi obrotami na brzuch to moja zaczrla sie obracac po kilku dniach cwiczen ktore fizjoterapeuta pokazal, ale na plecy wciaz nie potrafi...

NHN...szok, skad Wy takie rzeczy wiecie? Gdzie o takich pomyslach, metodach czytac? Tak samo o tym BDB czy jakos tak..ta metoda wprowadzania posilkow...
    Dlatego tak cenie to forum, bo zawsze sie cos dowiem, ze warto o czymsc poczytac itd...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia jak ja stymulujesz to obrotów? Mój na brzuch nie chce i koniec z brzucha na plecy mu się czasem uda. Co to BDB?

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane - BLW chyba czyli Bobas Lubi Wybór.

A do kiedy zamierzacie prasować wszystkie ciuszki Maluszkom? Mi się już trochę nie chce prasować :D

A Jasiowi oczywiście nic nie jest, ale dzięki ten sytuacji jestem dużo ostrożniejsza i uwazniejsza.

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, mam Ci powiedziec prawde? Nie prasuje od 1 miesiaca... wyprasowalam na poczatku raz i potem nie ogarnelam... tak wiem, jestem wyrodna matka... ale juz pare mam mi powiedzialo, ze mialy tak samo tylko trzymaly to w tajemnicy...

I oczywiscie BLW BLW

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:31

bejb, M&M'K lubią tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, obroty pokazal i zalecil fizjoterapeuta. Ciezko opisac, ale sprobuje...

Dziecko lezy na plecac. Reka podkladasz pod lewy posladek dziecka i zamykasz od spodu na udzie zaraz pod pupa, tak zeby kciuk miec miedzy nogami, a palce od zewnatrz udka i tak trzymajac stymulujesz powoli przewrot przez prawy bok lekko pomagajac dziecku ta reka....to samo w druga strone... brzmi skomplikowanie...a jest proste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:39

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Bejb, mam Ci powiedziec prawde? Nie prasuje od 1 miesiaca... wyprasowalam na poczatku raz i potem nie ogarnelam... tak wiem, jestem wyrodna matka... ale juz pare mam mi powiedzialo, ze mialy tak samo tylko trzymaly to w tajemnicy...

I oczywiscie BLW BLW

No właśnie, z tego co pytam wśród znajomych to albo już nie prasują albo planują dać sobie spokój w najbliższym czasie.
    Ja chyba też już wrzucę na luz :)

A pierzecie cały czas w specjalnym płynie dla dzieci?

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jemy juz marcheweczke i brokulka

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, piore w loveli caly czas i chyba nie zmienie tego narazie, bo poprostu lubie ten zapach. Czyba ze trzeba zmienic bo tak lepiej dla dziecka to mowcie !

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb nie prasuje odkąd się urodził. Wyprssowalam raz w ciąży. Piore w 60stopniach. Proszek mam lovela a plyn białe cocolino. Proszek będę mieć dopuki się nieskonczy potem już nie planuje kupować chyba że zwykły go uczuli. Ale raczej nie bo śpi w mojej pościeli i tuli się i nic mu nie ma.

My tez zjedliśmy wczoraj marchewkę :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam przez 1wszy miesiac, też piore w 60 stopniach w loveli i też lubię ten zapach :) dostałam dziś okres, dwa dni przed tak mnie brzuch bolał że myślam że umrę. Też tak macie ze was boli przed okresem, ja przed ciąża okres przechodzilam bezbolowo, do tego mam takiego opóźnionego PSMa że aż mnie moje własne dziecko irytuje dziś :0

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że matki zaprogramowane są na "panikary". Pamiętam jak mój starszy raz spadł z łóżka, wpadł między łóżko a ścianę a ja w panice nie umiałam go stamtąd wyciągnąć. Nic mu się na szczęście nie stało, ale ja dopiero po chwili zrozumiałam że łatwiej mi będzie go wyciągnąć jak jednak odsunę łóżko od ściany ;-)
    Magia co do tych metod BLW czy NHN to wszystko łączy się i z chustowaniem i rodzicielstwem bliskości i pieluchowaniem wielorazowym, wiele tych tematów się przenika więc czytając o jednym gdzieś się tam trafia na coś nowego.
    Co do prasowania, to ja wyprasowałam zapas ciuszków na 1 rok jeszcze w ciąży i to by było na tyle... Piorę w sodasanie dla dzieci ale śpi z nami więc zwykle proszki też go nie uczulają.

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...a jak maluch ma ospe to goraczkuje? Jakies inne obiawy sa?
    ...bo mamla ma wysypke jakas na buzu, tzn takie krostki pojedyncze...poza tym nic...
    Jutro bedzie pediatra ale ...panikuje niczym matka

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszek, tez wlasnie dostalam okres (i cale szczescie bo spoznial sie 4 dni..hehe) i cierpie okropnie, choc nigdy wczesniej nie mialam bolesnych miesiaczek czy innych niedogodnosci... boli brzuch jakbym sie zatrula

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mega panikara, oj tak. M&M'K uśmiałam się, ale gdyby mnie to spotkało to pewnie bym osiwiała w 3 min że strachu. Magia mój ma krostki od slinienia się, staram się dlatego wycierac go na bieżąco.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia mój gorączki nie miał. Ale krosty są specyficzne. Są to bable z płynem surowiczym. U nas buziol też wysypany że śliny i wkladania wszystkiego do buzi.
    Aaa i ospa zawsze jest na głowie podobno ;)
    Ja okresu dalej nie mam.. :( czasem się normalnie boje XD

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja też jeszcze nie dostałam okresu. Pomoc przy kp to normalne, nie pamiętam dziewczyny jak wy karmicie :)

syy2h371nd1ygvmg.png

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ