LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do biustu tez mi rosnie cholernik...a juz byl ogromny przed (moja zmora zyciowa ten biust)... Mam nadzieje ze nie bedzie mnie przewazac do przodu na koncu ciazy...
Z tym penem to czytalam gdzies na forum, ale mozliwe ze chodzilo o prenatane - nie pamietam dokladnie.
Anakin, gdzie jestes? Normalnie stresuje sie Twoim USG...
Magia -
Hej dziewczyny, przeklejam tekst, ktory napisalam w pamietniku:
Po badaniu.
Na wstepie lekarz stwierdzil, ze troszke za wczesnie przyszlam, bo plod musi miec minimum 4,5 cm zeby dalo sie go zbadac. Kazal mi sie polozyc i zaskoczyl mnie, ze badanie bylo przez brzuch (a nie transwaginalnie). Klade sie a on mowi "prosze patrzec na ekran". A ja nie chcialam/nie moglam spojrzec dopoki nie uspokoil mnie tekstem "o, rusza sie". Wtedy juz spojrzalam. Okazalo sie, ze bachorek ma 5,2 cm wiec mozna bylo go zbadac. Ah, w miedzyczasie do gabinetu wlazl moj Maz i widzialam po jego twarzy, ze jest zachwycony tym ruszajacym sie robakiem (a on nie pokazuje czesto swoich emocji). No wiec lekarz stwierdzil, ze serce, zyly i jeszcze jakies tam inne narzady ok. Ale problem byl taki, ze dzieciak byl zle ulozony i nie mogl zmierzyc przeziernosci. Dziabal mnie ta glowica (myslalam, ze mi flaki wyplyna) zeby zmusic dzidiola do przekrecenia sie. Robal sie ruszal, ale uparcie siedzial jak siedzial. Lekarz zdecydowal sie zbadac mnie przez pochwe, ale to nie pomoglo, nie udalo sie dokonczyc badania. A ze bylo juz pozno (po 21) to stwierdzil, ze najlepiej bedzie jak umowimy sie na "po swietach". No ale i tak mega sie uspokoilam i... ucieszylam
W ogole niesamowita sprawa ta cala aparatura do usg, czego to ludzie nie wymysla.
Aaaa i jeszcze lekarz rzucil mimochodem, ze widac COS (sterczacego) miedzy nogami. Ale nie przywiazuje sie do tego, bo to zdecydowanie za wczesnie.bejb, Tripi lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin ja również cieszę się że wszystko dobrze Ja dziś zwolniłam się wcześniej z pracy, bo wzdęcie brzucha dało mi się we znaki, że jestem do niczego. Wzięłam nospe i espumisan i leżę, jak mi nie przejdzie to pójdę do lekarza żeby mnie obejrzał. Przez te jelita nigdy nie wiem co mnie boli właściwie i czy mam się martwić plamienia odpukać nie ma