X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam dziewczyny po świętach? Najedzone ? ;) ja nie pojadłam bo wzdęcia dokuczały :/

Magia mam to samo :/ im bliżej usg tym bardziej się boję :( czy jest i czy się nie przestał rozwijać :( a moje dobre samopoczucie nakręca mnie jeszcze bardziej :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam poświątecznie! :) Wystartowalismy z 12 tygodniem! <3
    Za tydzień w czwartek prenatalne :), ale jestem dziwnie spokojna :)

Tripi widzę, że teściowa Cię jednak nie otrula hahaha :D

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie najadlam w swieta, ale wzdecia mnie tak wymeczyly ze szok...wczoraj strasznie mnie zaczal bolec kregoslup I jestem przekonana ze to od gazow bo az mi wygielo plecy od wzdecia...haha...na szczescie zeszlo w nocy I dzis jest lepiej...
    Od dzis znowu robie przerwe ze slodyczami..

Cudownie ze jestescie Dziewczyny, bez Was ten czas oczekiwania bylby mega trudniejszy.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem szczęściara, bo pożerałam wszystko po kolei jakbym nigdy nic nie jadła i nic mi nie było :p a teraz czekam na pizze, jedna z bolognese, drugą serowa :p od rana za mną chodzą :p

Oj tak, dobrze że jest to forum i że mamy siebie :)

dev198prs__.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko mnie męczą te myśli czy mój mały lokator napewno jest w środku i czy wszystko ok. Co do wzdęć i boli kręgosłupa też je odczuwam, na szczęście w święta czułam się całkiem nieźle, więc najdałam się chyba za troje :p co do badań - trzeba być dobrej myśli i tyle, wszystko musi być dobrze i nie ma i niej opcji i tego się trzeba trzymać :)! A za kilka miesięcy będziemy się wymieniały macierzyńskimi wrażeniami i patentami:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze :) jakoś muszę wytrzymać jeszcze dwa tygodnie :(
    Martwi mnie tylko ten kompletny brak objawów i to dobre samopoczucie :/ no i brzuch też mi się wydaje mniejszy :(

A jakie plany na sylwestra macie? Wybieracie się gdzieś czy tak jak ja do łóżeczka ? :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja też nie mam objawów, czuję się dobrze i mam tak od początku, więc wychodze z założenia, że tak ma być i już. Jedyne co to częściej chodzę siusiu, w nocy muszę wstawać kilka razy, też tak masz?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi I Czerwony Kapelusik, mam podobnie, przestaly mnie bolec piersi kilka dni temu I tez zbyt dobrze sie czuje...jedyny mini obiaw to wzdecia...
    Skoro wszystkie mamy podobnie...to widac tak moze poprostu byc...I dlatego wytrzymy grzecznie do USG I wszystko bedzie dobrze

Na Sylwka wybieram sie do lozeczka z mezem na seans filmowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 19:12

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje plany na sylwka są podobne :) jeśli masz jakiś tytuł wybrany to możesz podrzucić, bo pomysłów brak na ten seans. Jeśli nie zasnę to może wyturlam się obejrzeć fajerwerki na mieście:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz,
    Polecam seanse serialowe: Braking Bad, Shameless, Wikingow, Gra o tron, The Amerikans... a z filmow np. Tajemnicza Wyspa, Nietykalni

Ale zacznijmy od tego, jaki typ filmow lubisz? Bo kazdy lubi cos innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 21:07

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie kino, w którym dużo się dzieje,
    Trzyma w napięciu lub po prostu są efekty :) sensacja, akcja, thrillery, ale dobry dramat też warto zobaczyć. Nietylalnych widziałam- niesamowity film. Wogole Francuzi i Hiszpani robią jedne z lepszych filmow, moim zdaniem. Co do seriali, raczej nie oglądam chociaż przez jakiś czas śledziłam grę o tron, ale może się skuszę na któryś :) dzięki za podpowiedź. Osobiście polecam '' dobrze się kłamie w miłym towarzystwie'' lub contratiempo, chociaż oba filmy raczej do lekkich nie należą.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braking Bad polecam, właśnie jesteśmy z narzeczonym w trakcie... A tak poza tym, jeśli chodzi o seriale, Świat Według Kiepskich, Władcy Móch czy 1000 złych uczynków... Hahahaha :D

dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz, w dzisiejszych czasach wiele seriali juz nie oznaczaja seriali telewizyjnych. To filmy z dluga fabuła, wspaniala gra aktorska, scenariuszem I rezyseria wielkich mistrzow, ale podzielone na odcinki. Oczywiscie nie wszystkie...
    Polecam zabierajac sie za serial obejrzec minimum 3 odcinki zeby ocenic I zdecydowac czy bedzie sie ogladac, bo pierwszy odcinek czesto jest pilotem, ktory ma tylko zarysowac obraz a film zaczyna sie od 2 odcinka.
    Lubisz podobne filmy jak ja, wiec polecam z seriali na poczatek Breaking Bad (min 3 odcinki I nie zrazac sie pierwszym) oraz Tajemnicza Wyspe z Di Caprio.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zostały mi tylko wzdęcia.. no cóż może rzeczywiście już pomału nam przechodzi wszystko bo lada moment drugi trymestr <3

Ja z seriali to "na wspólnej" hahahaha

A na sylwestra też planujemy wieczór filmowy z szampanem Piccolo i serią "Psiego Patrolu" haha w tym roku nie mamy nic z mężem chyba do gadania :D do puki młodszy nie zaśnie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po świętach.
    U mnie mdłości są nadal. Wymiotuje natomiast trochę rzadziej, już nie 7 razy dziennie A 3 hihihi. Więc troszkę lepiej.
    No i już jutro usg genetyczne i trochę stresu jest.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:
    Cześć Wam poświątecznie! :) Wystartowalismy z 12 tygodniem! <3
    Za tydzień w czwartek prenatalne :), ale jestem dziwnie spokojna :)

Tripi widzę, że teściowa Cię jednak nie otrula hahaha :D

Monamis ja właśnie też jestem jakoś dziwnie spokojna!!! Jakaś nienormalna chyba jestem. Prenatalne mam 10 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:54

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, to trzymamy kciuki za genetyczne jutro I no...ciesze sie ze juz tylko 3 razy dziennie...powoli dojdziesz do siebie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia bo i po co się przejmować? Za mną 4 wizyty, przed każdą miałam mikrozawał, i za każdym razem wszystko było w jak najlepszym porządku. :) Co ma być to będzie, a nerwy mogą maluchowi naprawdę poważnie zazzkodzic...

Kinga trzymam kciuki za jutrzejsze badania :)

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to dobrze :D Daj znać po badaniach :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odliczam dni do usg... zero obiawow ciazowych...

Kinga jak badania?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ