Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam dziewczyny po świętach? Najedzone ? ;) ja nie pojadłam bo wzdęcia dokuczały :/

Magia mam to samo :/ im bliżej usg tym bardziej się boję :( czy jest i czy się nie przestał rozwijać :( a moje dobre samopoczucie nakręca mnie jeszcze bardziej :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam poświątecznie! :) Wystartowalismy z 12 tygodniem! <3
    Za tydzień w czwartek prenatalne :), ale jestem dziwnie spokojna :)

Tripi widzę, że teściowa Cię jednak nie otrula hahaha :D

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie najadlam w swieta, ale wzdecia mnie tak wymeczyly ze szok...wczoraj strasznie mnie zaczal bolec kregoslup I jestem przekonana ze to od gazow bo az mi wygielo plecy od wzdecia...haha...na szczescie zeszlo w nocy I dzis jest lepiej...
    Od dzis znowu robie przerwe ze slodyczami..

Cudownie ze jestescie Dziewczyny, bez Was ten czas oczekiwania bylby mega trudniejszy.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem szczęściara, bo pożerałam wszystko po kolei jakbym nigdy nic nie jadła i nic mi nie było :p a teraz czekam na pizze, jedna z bolognese, drugą serowa :p od rana za mną chodzą :p

Oj tak, dobrze że jest to forum i że mamy siebie :)

dev198prs__.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko mnie męczą te myśli czy mój mały lokator napewno jest w środku i czy wszystko ok. Co do wzdęć i boli kręgosłupa też je odczuwam, na szczęście w święta czułam się całkiem nieźle, więc najdałam się chyba za troje :p co do badań - trzeba być dobrej myśli i tyle, wszystko musi być dobrze i nie ma i niej opcji i tego się trzeba trzymać :)! A za kilka miesięcy będziemy się wymieniały macierzyńskimi wrażeniami i patentami:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze :) jakoś muszę wytrzymać jeszcze dwa tygodnie :(
    Martwi mnie tylko ten kompletny brak objawów i to dobre samopoczucie :/ no i brzuch też mi się wydaje mniejszy :(

A jakie plany na sylwestra macie? Wybieracie się gdzieś czy tak jak ja do łóżeczka ? :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja też nie mam objawów, czuję się dobrze i mam tak od początku, więc wychodze z założenia, że tak ma być i już. Jedyne co to częściej chodzę siusiu, w nocy muszę wstawać kilka razy, też tak masz?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi I Czerwony Kapelusik, mam podobnie, przestaly mnie bolec piersi kilka dni temu I tez zbyt dobrze sie czuje...jedyny mini obiaw to wzdecia...
    Skoro wszystkie mamy podobnie...to widac tak moze poprostu byc...I dlatego wytrzymy grzecznie do USG I wszystko bedzie dobrze

Na Sylwka wybieram sie do lozeczka z mezem na seans filmowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 19:12

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje plany na sylwka są podobne :) jeśli masz jakiś tytuł wybrany to możesz podrzucić, bo pomysłów brak na ten seans. Jeśli nie zasnę to może wyturlam się obejrzeć fajerwerki na mieście:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz,
    Polecam seanse serialowe: Braking Bad, Shameless, Wikingow, Gra o tron, The Amerikans... a z filmow np. Tajemnicza Wyspa, Nietykalni

Ale zacznijmy od tego, jaki typ filmow lubisz? Bo kazdy lubi cos innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 21:07

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie kino, w którym dużo się dzieje,
    Trzyma w napięciu lub po prostu są efekty :) sensacja, akcja, thrillery, ale dobry dramat też warto zobaczyć. Nietylalnych widziałam- niesamowity film. Wogole Francuzi i Hiszpani robią jedne z lepszych filmow, moim zdaniem. Co do seriali, raczej nie oglądam chociaż przez jakiś czas śledziłam grę o tron, ale może się skuszę na któryś :) dzięki za podpowiedź. Osobiście polecam '' dobrze się kłamie w miłym towarzystwie'' lub contratiempo, chociaż oba filmy raczej do lekkich nie należą.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braking Bad polecam, właśnie jesteśmy z narzeczonym w trakcie... A tak poza tym, jeśli chodzi o seriale, Świat Według Kiepskich, Władcy Móch czy 1000 złych uczynków... Hahahaha :D

dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz, w dzisiejszych czasach wiele seriali juz nie oznaczaja seriali telewizyjnych. To filmy z dluga fabuła, wspaniala gra aktorska, scenariuszem I rezyseria wielkich mistrzow, ale podzielone na odcinki. Oczywiscie nie wszystkie...
    Polecam zabierajac sie za serial obejrzec minimum 3 odcinki zeby ocenic I zdecydowac czy bedzie sie ogladac, bo pierwszy odcinek czesto jest pilotem, ktory ma tylko zarysowac obraz a film zaczyna sie od 2 odcinka.
    Lubisz podobne filmy jak ja, wiec polecam z seriali na poczatek Breaking Bad (min 3 odcinki I nie zrazac sie pierwszym) oraz Tajemnicza Wyspe z Di Caprio.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zostały mi tylko wzdęcia.. no cóż może rzeczywiście już pomału nam przechodzi wszystko bo lada moment drugi trymestr <3

Ja z seriali to "na wspólnej" hahahaha

A na sylwestra też planujemy wieczór filmowy z szampanem Piccolo i serią "Psiego Patrolu" haha w tym roku nie mamy nic z mężem chyba do gadania :D do puki młodszy nie zaśnie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po świętach.
    U mnie mdłości są nadal. Wymiotuje natomiast trochę rzadziej, już nie 7 razy dziennie A 3 hihihi. Więc troszkę lepiej.
    No i już jutro usg genetyczne i trochę stresu jest.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:
    Cześć Wam poświątecznie! :) Wystartowalismy z 12 tygodniem! <3
    Za tydzień w czwartek prenatalne :), ale jestem dziwnie spokojna :)

Tripi widzę, że teściowa Cię jednak nie otrula hahaha :D

Monamis ja właśnie też jestem jakoś dziwnie spokojna!!! Jakaś nienormalna chyba jestem. Prenatalne mam 10 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:54

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, to trzymamy kciuki za genetyczne jutro I no...ciesze sie ze juz tylko 3 razy dziennie...powoli dojdziesz do siebie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia bo i po co się przejmować? Za mną 4 wizyty, przed każdą miałam mikrozawał, i za każdym razem wszystko było w jak najlepszym porządku. :) Co ma być to będzie, a nerwy mogą maluchowi naprawdę poważnie zazzkodzic...

Kinga trzymam kciuki za jutrzejsze badania :)

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to dobrze :D Daj znać po badaniach :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odliczam dni do usg... zero obiawow ciazowych...

Kinga jak badania?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ