X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, ja nie leże, bo chodzę jeszcze do pracy, ale też czuję się zmęczenona, jak wracam do domu to nie mam siły na nic, sprzątanie czy gotowanie to dopiero wyzwanie, a weekend jak już nic nie muszę to mam wrażenie że jestem zmęczona do kwadratu. To zmęczenie jest raczej normalne w naszym stanie. Co do inhalacji, może też spróbuję:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle głowy są też wtedy jak pije się za mało wody. A co do zmęczenia to ja ciągle jestem zmęczona. I te mdłości. Pocieszam się że to tylko do pierwszego trymestru...czyli już niedługo. Wizytę mam dopiero 9 stycznia i się martwię czy wszystko w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 08:15

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena, nie pomyślałam o tym że za mało pije może, zwrócę na to uwagę. Domyślam się jak się denerwujesz, bo ja mam wizytę 10 stycznia i też się zastanawiam czy oby wszystko w porządku jest. Najchętniej poszłabym w następnym tygodniu do lekarza i biegała tak co tydzień, żeby się upewnić że jest ok.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieku dziewczyny, fajnie ze jestescie. Ja tez teraz wiecej wody bede pic. Polepszylo mi sie po inhalacjach wiec to mogly byc zatoki takie dziwne bez kataru...

Kochane, ja mam prenatalne 4 stycznia I boje sie jak Wy...ide na pierwszy ogien...ale mysle ze u Wszystkich nas bedzie ok

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, ja też 04.01 prenatalne :)

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja, czyli razem idziemy. Ja mam na 8.40 ale zawsze wizyty sie opozniaja

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 13, także Ty powinnaś być szybciej "po" :) wieczorkiem odezwę się do Ciebie na priv :)

dev198prs__.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - na pewno będzie dobrze u Waszych dzieciaczków :)

Nam się udało dziś zmierzyć przezierność - wyszło 1.89. myślę że dobrze.

Życzę Wam spokojnych i Wesołych świat - niech to będą nasze ostatnie święta tylko we dwoje :) pomyslcie- za rok o tej porze będziemy już Mamami półrocznych bobaskow :) :) :)

monamis lubi tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bejb... To mi się w głowie nie mieści... Cały czas się zastanawiam: kurde, jak to się stało? :p Jak to możliwe? :p w ogóle do mnie nie dociera, że jestem w w ciąży... Patrzę na filmik, który nagrałam na telefon podczas USG i nie wierzę, że ten robaczek jest we mnie... Żyje sobie gdzieś pod pepkiem... I serduszko mu bije... Oczywiście bardzo się cieszę, ale moje dziecko to narazie dla mnie postać taka fikcyjna :p I jak sobie pomyślę, że za rok będzie miało pół roku, to czuję jakbym myślała o kimś totalnie innym... Dziecku jakiejś koleżanki :p

bejb, Anutka1991 lubią tę wiadomość

dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomosc Bejb.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis mam tak samo, dokładnie tak jak to ujełaś, mimo tej radości trudno mi w tow wszystko uwierzyć jeszcze:) Bejb super wiadomość :) Ja także życzę Wam Wesolych, ale przede wszystkim zdrowych i spokojnych Swiat:)!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a ja Wam życzę - i sobie przy okazji też ;) , żeby świąteczne przygotowania nas nie zabiły i żebyśmy miały siłę na świętowanie :D ... I żeby w naszym otoczeniu znajdowały się wyłącznie osoby, które kochamy, i które życzą nam dobrze, nie tylko od święta.... I najważniejsze... Zdrówka dla Was, waszych bliskich i waszych maluszków w brzuszkach. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 18:08

bejb, Kinga40 lubią tę wiadomość

dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jaaa :D życzę Wam w sumie to Nam ;) zdrowia dla nas i dla dzieci, siły na kolejne miesiące, spełnienia wszystkich marzeń no i oczywiście szybkiego porodu :D haha

Odezwę się po świętach dopiero bo się chce trochę odciąć od urządzeń ale zobaczymy ;) no i o ile teściowa mnie nie otruje :O ;)

Bejb, to masz spokojne święta :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, bądź bardziej przebiegła i Ty otruj ją! :D Buziaki, ciesz się czasem spędzonym z rodziną :)

Tripi lubi tę wiadomość

dev198prs__.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, niech maluszki zdrowo sobie rosną.❤

monamis lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyczę Wam dziewczeta spokojny I radosnych Świąt. Niech nasz maluszki rosną zdrowo.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 15:27

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę post mi ucięło. Cieszę się ze cisza na forum, to znak że święta były spokojne i szczęśliwe.

bejb, Magia lubią tę wiadomość

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przez swieta nie myslalam tak o tym wszystkim, o dzieciaczku, o strachach, o niczym... ale szybko minęly ...
    Teraz juz mysle ..hehe.. za tydzien prenatalne...nie widzialam maluszka przez miesiac na USG I peniam, czy on tam na pewno jest...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia znam Twoje obawy. Tez przez miesiąc muszę czekać na badanie. I też się boję czy dzieciątko jest i czy zdrowe...ciągle mam mdłości to tym się pocieszam że maleństwo jest. A później myślę o prenatalnych i się martwię czy zdrowe...ech..

oar8rjjg8x7ekuph.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ