X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, trzymam kciuki <3 daj znać po <3

Monamis, za Ciebie tak samo <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do prenatalnych mam AŻ 6 dni... nic mi sie nie chce ostatnio chodze bez celu i nie wiem co ze sobą zrobić.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja juz po badaniach prenatalnych. Uffffff...

Wszystko ok. Dzidzia jest, żyje, ma 6,5cm I wszystkie parametry prawidlowe. Ale ulga! Odblokowalo mi sie wszystko, zaczynam zyc!

I dodam tylko dla tych, ktore sie martwią...nie mialam zbytnio obiawow, bol piersi tez mi zanikal I wracal, mialam mocne plamienia, krwiaka...a dzis wszystko jest ok. Nie martwic sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 10:17

bejb, Tysia11 lubią tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia super !!! <3 kurcze 6,5 cm to już kawał człowieczka <3 :D
    Ale pocieszyłaś mnie i uspokoiłaś :* dziękuję :)
    A płeć znana?
    Ten test z krwi też robiłaś?

Tysia ja 7 dni ale wytrzymam :) spokojnie, niebawem odzyskasz energie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, test z krwi tez, ale wynik za 2 tyg dopiero.
    Plec nie wiadomo, lekarka nie chciala zgadywac, ale co.mnie zdziwilo USG bylo przez brzuch a nie dopochwowe I wszystko bylo super widac.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia super wieści, bardzo się cieszę! :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Nikki13 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mena29 wrote:
    Monamis pamiętaj nie ma tego złego...Magia ma racje w związku różnie bywa...najważniejsze abyś czuła się bezpieczna i szczęśliwa.. tym bardziej teraz tego potrzebujesz..

Magia ja też myślę,że przytyję, a teraz jest moda na szczupłe i jędrne ciała... też mam 2kg na plus i ciągle się ważę...a tak naprawdę mam mdłości i nie jem dużo,bo nie mam ochoty na to co mam w lodówce...ale pączki dziś bym zjadła,ale takie swoje:) ale tak myślę,że po ciąży będę laska,schudnę i będę lepiej wyglądać niż teraz. Tak myślę,jak ja zazdrościłam tym kobietom,które były w ciąży,nie było ważne ,że grube,ważne,że w ciąży...i tak podchodzę do siebie,że wiele kobiet dało by wiele,aby być na naszym miejscu, nawet,jakby miały przytyć bardzo dużo.
    znów pobolewa mnie ale na wysokości pępka. Mam wizytę dziś o 18.30

Bardzo się cieszę, że nie jestem sama. Po pierwszym poronieniu, nieważne jest dla mnie jak dużo teraz przybiorę na wadze, ale że w ogóle udało mi się znowu zajść w ciążę. O sylwetkę będę walczyć po porodzie, na razie walczę z ciemnymi myślami i o swoje maleństwo :) W trakcie mogę jedynie zapobiegać rozstępom, a o resztę będę się martwić później. Dziś mam USG, po (bagatela) trzech tygodniach... Umieram z niecierpliwości... :D Jeszcze wizyta oddaliła się o kolejne 1,5 godziny. Czuję się dziś fantastycznie i pragnę tak się czuć już do końca ! :P

7470s65gzi5lnasp.png

01.09.2017 r. [*]
  • Nikki13 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Dziewczyny, ja juz po badaniach prenatalnych. Uffffff...

Wszystko ok. Dzidzia jest, żyje, ma 6,5cm I wszystkie parametry prawidlowe. Ale ulga! Odblokowalo mi sie wszystko, zaczynam zyc!

I dodam tylko dla tych, ktore sie martwią...nie mialam zbytnio obiawow, bol piersi tez mi zanikal I wracal, mialam mocne plamienia, krwiaka...a dzis wszystko jest ok. Nie martwic sie!

Mam nadzieję, że i ja dziś dołączę... Mam dokładnie tak samo, prawie nic nie czuję, czasami ciągnie podbrzusze, piersi zależnie od pory dnia, ale raczej już bezbolesne (oby na tym się zakończyło, bo 3 rozmiary do przodu!), a wieczorem niewygodnie już zasypiać :( Poza tym, żadnych nudności, najmniejszych nawet. Chyba będzie chłopiec :)

7470s65gzi5lnasp.png

01.09.2017 r. [*]
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czekam na info o Waszych wizytach dzisiejszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:37

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w porządku :) Dziecinka zdrowa, prawie 7cm i prawdopodobnie dziewczynka :( następna wizyta za 5 tygodni... Oby coś tam między nogami wyrosło!!!

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie monamis! Uffff...

Czekamy jeszcze na info od Nikki

monamis lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nikki13 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed chwilą zaświeciło Słońce :) To znaczy, że musi być dobrze :) Znak od mojego pierwszego Aniołka <3 Jeszcze godzina...

7470s65gzi5lnasp.png

01.09.2017 r. [*]
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia cieszę się że już jeden kamień z serca Tobie spadł.
    Nikki czekamy na wieści od Ciebie...dziś byłam w Rossmanie i zastanawiałam sie nad kremami na rozstępy. Na koniec nie kupiłam. Ciekawa jestem który rzeczywiście dobry.
    Monamis-fajnie że Jesteś

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis świetna wiadomość :) <3
    Jak dziewczynka to zawsze może coś wyrosnąć ;)
    Najważniejsze, że zdrowe <3

Nikki czekamy jeszcze na Twoje wieści <3

Mena ja mam jakiś lotion z babydream, fajnie nawilża, skóra mięciutka i mega wydajny :)
    Zobaczę jak się skończy to może coś innego zakupie.. choć nie wiem.. w pierwszej w sumie niczym się nie smarowałam i nie mam nic na brzuchu.. czego nie mogę powiedzieć o pośladkach i piersiach :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszę z Tel to mi coś ucina wiadomości

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mena29 Ciebie też dobrze widzieć :*

Tripi oby wyrosło :) Ja się dziewczynek trochu boję generalnie :p Z chłopakami mam lepszy kontakt :) Dziś byłam po ubranka u jednej dziewczyny i miała synka, 2 miesięcznego. Taki słodziak :D Następna wizyta dopiero za 5 tygodni :) Ale jestem bardzo spokojna. Dziecko zdrowe a to serio najważniejsze :)

Nikki i jak?

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki a coś więcej? Wszystko ok?

Manamis mam to samo :P no ale zobaczymy może dowiem się za tydzień <3 oby było wszystko ok :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy marza o dziewczynce I mowia ze bedzie dziewczynka, ale po wczorajszym USG mąż twierdzi, ze cos tam widzial I ze mozliwe ze to chlopczyk...haha...a to wszyscy sie zaskocza

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nikki13 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę telefon coś mi wszystko uciął ;/ Wszystko w porządku :) Dzidzia ma 4,18 cm i pięknie bije serduszko. Słyszałam je również <3 Jak to dobrze, że mamy możliwość częstszego wykonywania USG :) Prenatalne za 11 dni :) Jestem już spokojna. Nasz Aniołek (tam na górze), czuwa nad nami :)

7470s65gzi5lnasp.png

01.09.2017 r. [*]
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia u mnie tak samo.. ciągle ino słyszę, że dziewczynka by się przydała to by parka była.. a ja mam zupełnie inne zdanie..
    No ale co będzie to będzie ;) oby ino było.. ;)

Nikki to dobre wieści :) <3 też się już nie mogę doczekać :) myślałam, że teraz masz prenatalne :D

Zaczynam nie ogarniać kto kiedy co ma hahaha

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ