LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy miałyście wykonane badanie grupy krwi do 10 tyg? Bo mój lekarz prywatny kazał mi zrobić do kolejnej wizyty, która będzie w środę, a ten z kolei na NFZ powiedział że jak nie znajdę wcześniejszego badania to da mi skierowanie na kolejnej wizycie czyli w ten czwartek. Wolałabym zrobić na NFZ to badanie bo po co mam płacić skoro i tak dostane skierowanie, ale obawiam się że dostanę opr od tego prywatnego że nie mam tego badania jeszcze...
-
Hejka,
grupę krwi miałam zleconą zaraz po pierwszej wizycie.
A co do ruchów to myślę że 13 tydz to jeszcze za szybko. Co prawda dziecko rusza się już w łonie matki ale jest za małe żeby matka to czuła.
Ja dziś zaczynam 16 tydzień i jeszcze nic nie czuję -
Tak, ja tez mam zrobiona grupe krwi, to glownie istotne jak ma sie grupe - ,bo wtedy podaja antyglobuline czy cos no I przy porodzie wazne.
Ciekawe czy duzo kosztuje..
Najwyzej powiesz ginowi prywatnemu ze zrobisz na nastepna wizyte. Na ciezarna nie wolno krzyczec hihihi
Magia -
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście, chociaż rozważam czy nie powiedzieć prawdy temu prywatnemu, że nie znalazłam wyniku (napewno mam rh+, więc tu się nie martwię konfliktem narazie) a ten na NFZ mi to zleci, więc wolę te pieniądze wydać na wizyte u niego nie mogę oszukać, bo na wynikach jest napisane kto kierował i się zorientuje że chodzę do innego na NFZ też :p
-
To chyba normalnie trzeba powiedziec ze poprosilas lekarza na nfz ze wzgledu na koszty.
Ja wlasnie zapisalam sie na przyszly tydzien do prywatnego tak jak radzilyscie I tez bede sie martwic ze mam 2 lekarzy, ale chyba prywatnemu powiem prawde.
Magia -
Magia, nie da się tego ukryć jeśli badania będziesz miała zlecone od tego z nfz, ja powiem swojemu w środę że chodzę też na fundusz, chociaż początkowo nie chciałam żeby o tym wiedział. Jelsi chodzi o gabinet prywatny to widać różnicę w sprzęcie, na NFZ np. ledwo co widziałam serduszko na monitorze, poza tym ten prywatny nie zbagatelizował problemu ewentualnych wad genetycznych co zrobił ten na fundusz, więc osobiście uważam że warto iść prywatnie i być pod dobra opieka.
-
Tripi u mnie na szczęście póki co rozstępów nie ma... Dzwoniłam jeszcze w międzyczasie do swojej lekarz, która powiedziała abym zrobiła badania w kierunku cholestazy ciążowej. Niby za wcześnie aby się pojawiła, ale to różnie bywa. A żeby przepisać mi coś na ten świąt, najpierw musi się upewnić, że wyniki pod tym kątem są ok... Masakra
-
To ja wam powiem lepszy motyw że moja lekarz do tej pory wcale badan mi nie zleciła. Jutro mam wizytę i dopiero powie mi jakie badania. Wszystkie miałam w maju robione przy ciąży którą poroniłam.
A swoją drogą czy tylko ja jedna jestem która nie chce znać płci dziecka przed narodzinami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:56
-
Ja też w poprzedniej poronionej ciąży miałam zrobiony komplet badań ale doktor prosił aby wszystko powtórzyć bo od tego czasu mogło się dużo pozmieniać (a minęło kilka miesięcy).
Ja płeć chciałabym znać -
Mena, ja przed zajściem (ok 7 miesięcy wcześniej) robiłam niektóre badania i teraz nie musiałam powtarzać i kilka z poprzedniej ciąży też nie (toxo,różyczka) Morfologia i mocz oczywiście co wizytę.
Każdy lekarz zleca inaczej teraz miałam wszystko na samym początku robione a w poprzedniej raczej też później
Płeć bym chciała znać ale bardziej chce wiedzieć że wszystko ok. Nie umiem już znieść tego czekania